Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL ULEI ESENTIAL DE PORTOCALA DULCE 10 ML

NATURAL ULEI ESENTIAL DE PORTOCALA DULCE 10 ML

48.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: Fără stoc
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

Coaja uscată, atât de portocală dulce, cât și amară, a fost folosită în medicina tradițională chineză de mii de ani pentru a trata anorexia, răcelile, tusea, ameliorarea spasmului digestiv și pentru a stimula digestia. Coaja este atât carminativă, cât și tonică și este folosită ca remediu pentru acnee. Uleiul de portocală dulce, extras din coajă, conține vitamine, minerale și enzime și păstrează, în aromaterapie, majoritatea utilizărilor tradiționale.

Citrus sinensis
 
Beneficii terapeutice:  Antidepresiv, antiinflamator, antiseptic, bactericid, carminativ, coleretic, digestiv, fungicid, hipotensiv, sedativ (nervos), stimulent (digestiv și limfatic), stomahic, tonic.
Metoda de extragere:  Presare la rece a cojii de portocală.
Caracteristici: Ulei esențial de culoare galben-portocaliu sau portocaliu închis cu un parfum dulce, fructat, bogat. Se amestecă bine cu uleiuri de lavandă, neroli, lămâie, salvie, smirnă și uleiuri de condimente, precum scorțișoară și cuișoare.
Constituenți principali:  Peste 90% monoterpeni, în principal limonen. În plus: bergaptenă, auraptenol și acizi.
Precauții:  În general, non-toxic, non-iritant și nesensibilizant (deși s-a constatat că limonenul cauzează dermatită la unele persoane).
 
AROMATERAPIE
Îngrijirea pielii: Tenuri terne și uleioase, ulcer bucal.
Circulație, mușchi, articulații: Obezitate, palpitații, retenție de fluide.
Sistemul respirator: Bronșită, frisoane.
Sistemul digestiv: Constipație, dispepsie, spasme.
Sistemul nervos: Tensiune nervoasă și afecțiuni legate de stres.
Sistemul imunitar: Răceli, gripă.
Energetic: Uleiul esențial de portocală dulce se remarcă pentru abilitatea sa de a oferi îndrumare și protecție spirituală fără a amorți percepția utilizatorului. În mitologie se spune că portocala este mărul de aur oferit lui Zeus de Hera în ziua nunții lor și, astfel, portocala dulce poate fi folosită în orice fel de practică magică sau spirituală care implică legarea a două elemente. În general este potrivită pentru incantații de protecție.
Alte utilizări: Tinctura de coajă de portocală dulce este folosită pentru aromatizarea produselor farmaceutice. Folosit ca componentă de parfum în săpunuri, detergenți, produse cosmetice și parfumuri, în special apă de colonie. Folosit pe larg în toate domeniile industriei alimentare și a băuturilor (mai mult decât uleiul de portocale amare).

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos