Produsul a fost adaugat in cos

ECO ULEI ESENTIAL DE SALVIE 10 ML

ECO ULEI ESENTIAL DE SALVIE 10 ML

61.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: La comanda
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

  0264.406.405

  LUNI-VINERI

  SAMBATA
  SAMBATA 09:00 - 14:00

Descriere

Salvia officinalis

Tradiție populară: Salvia este o plantă cu reputație antică, apreciată ca plantă culinară și medicinală - numită „herba sacra” (plantă sacră) de către romani. A fost utilizată pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv infecții respiratorii, dificultăți menstruale și afecțiuni digestive. De asemenea, se credea că întărește simțurile și memoria.
Este încă curentă în Farmacopeea britanică a plantelor ca fiind specifică pentru inflamațiile gurii, limbii și gâtului.
Beneficii terapeutice: Antiinflamator, antimicrobian, anti-oxidant, antiseptic, antispasmodic, astringent, digestiv, diuretic, emenagog, febrifug, hipertensiv, insecticid, laxativ, stomahic, tonic.
Metoda de extragere: Distilarea la abur a frunzelor.
Caracteristici: Lichid galben-pal, cu un miros proaspăt, cald-picant, vegetal, ușor camforos. Se îmbină bine cu lavandin, rozmarin, lavandă, lămâie și alte uleiuri de citrice.
Constituenți principali: Tujon (aproximativ 42%), cineol, borneol, cariofilenă și alte terpene.
Precauții: Toxină orală (datorită tujonului). Abortiv - evitați în sarcină, precum și în perioada alăptării. Nu folosiți dacă suferiți de epilepsie, convulsii, tensiune arterială ridicată. În general, utilizați cu grijă și doar în diluții. Evitați utilizarea îndelungată.
 
AROMATERAPIE
Circulație, mușchi, articulații: Artrită, reumatism, amorțeli, dureri musculare și articulare, picioare obosite, tendinită.
Sistemul respirator: Bronșită, catar, sinuzită.
Sistemul  genito-urinar: Dureri menstruale, simptome de menopauză, bufeuri.
Sistemul imunitar: Gripă.
Energetic: Salvia are o istorie îndelungată de utilizare pentru purificare, împământare și pentru curățarea energiei negative sau stagnante. Salvia este de asemenea arsă în multe ritualuri indigene americane pentru a curăța spațiul și a face loc energiilor pozitive.
Alte utilizări: Folosit în unele preparate farmaceutice ca apa de gură, paste de dinți. Uleiul esențial este util pentru aromatizarea alimentelor (în principal produse din carne), băuturilor răcoritoare și alcoolice, în special vermut. De asemenea, servește ca sursă de antioxidanți naturali.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos