Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL ULEI ESENTIAL DE WINTERGREEN 10 ML

NATURAL ULEI ESENTIAL DE WINTERGREEN 10 ML

85.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: La comanda
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

  0264.406.405

  LUNI-VINERI

  SAMBATA
  SAMBATA 09:00 - 14:00

Descriere

Gaultheria procumbens
 
Tradiție populară: Planta de Wintergreen a fost folosită pentru afecțiuni respiratorii și pentru probleme articulare și musculare, cum ar fi lumbago, sciatică, nevralgie. Frunza uscată și tulpina sunt încă actuale în Farmacopeea britanică ca fiind specifice pentru artrita reumatoidă.
Nativii americani foloseau sucul frunzelor de Wintergreen pentru a trata afecțiuni dureroase precum reumatismul, artrita și ulcerele; de asemenea, mestecau frunzele pentru a le crește rezistența și capacitatea de respirație (atunci când aveau de parcurs distanțe mari). Când coloniștii europeni au ajuns în America de Nord, au absorbit o parte din aceste cunoștințe medicinale autohtone. Frunzele de Wintergreen au devenit populare în colonii ca stimulent și ca profilactic împotriva durerilor de dinți. În timpul Războiului de Independență, când ceaiul negru era prea scump, soldații americani și-au menținut energia pentru marș bând în schimb un ceai din fructe de Wintergreen.
Beneficii terapeutice: Analgezic (ușor), antiinflamator, antireumatic, antitusiv, astringent, carminativ, diuretic, emenagog, galactagog, stimulent.
Metoda de extragere:  Distilarea la abur a frunzelor, macerate anterior în apă caldă. Uleiul esențial nu apare crud în plantă, ci este produs doar în timpul procesului de descompunere în apă caldă.
Caracteristici: Un lichid galben sau rozaliu, cu un miros intens, dulce-lemnos, aproape fructat. Se amestecă bine cu uleiuri esențiale de mentă, cimbru, ylang ylang, vanilie.
Constituenți principali: Aproape exclusiv salicilat de metil (până la 98%), cu formaldehidă și gaultherilină.
Precauții: Toxic, iritant și sensibilizant – se folosește în difuzor sau arzător pentru uleiuri sau în cantități foarte mici în diluții.
 
AROMATERAPIE
Îngrijirea pielii: Ten acneic, dureri dentare.
Circulație, mușchi, articulații: Picioare obosite.
Sistemul imunitar: Răceli, infecții bacteriene.
Sistemul nervos: Oboseală, migrene, stres.
Mirosul de Wintergreen sporește toate simțurile, dar mai ales auzul. În ritualurile în care sunetul este o componentă importantă, sub formă de cântări, tobe sau muzică, se poate folosi ulei aromat de Wintergreen pentru a restabili armonia între participanți și pământ. Mirosul poate ajuta, de asemenea, persoanele care sunt analitice să ia legătura cu partea lor creativă. Uleiul de Wintergreen este creditat cu deschiderea chakrelor inimii și plexului solar.
Alte utilizări:  Folosit pe scară largă ca agent aromatizant în SUA pentru pastă de dinți, gumă de mestecat, Coca Cola și alte băuturi răcoritoare.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos