Uscatoare de fructe si legume

Tratarea prin uscare este o modalitate de conservare foarte veche. Pe vremuri aceste operaţiuni au fost costisitoare în timp şi muncă. Gospodinele moderne nu mai pot consacra atâta timp şi energie pentru conservare cum făceau străbunicele noastre. Dar uscarea este şi astăzi o metodă economică şi practică. Unde în grădină se produce necesarul de fructe şi legume merită ca acestea să fie stocate şi pentru iarnă sub formă uscată. În acest scop a dezvoltat firma Hydraflow familia de produse EZIDRI, pentru uscat fructe şi legume.

Avantajele uscării:
➢ produsele uscate nu ocupă mult spaţiu
➢ putem obţine o conservare sigură şi îndelungată a produselor
➢ nu se folosesc conservanţi
➢ fructele, legumele, plantele îşi păstrează aroma, culoarea, valoarea nutritivă iniţială
➢ se reduc semnificativ cheltuielile de consum a energiei electrice pentru păstrarea alimentelor(prin congelare)

• Fructele uscate sunt foarte sănătoase, pot fi consumate chiar şi de diabetici fără nici o problemă.
Pot fi folosite şi pentru prepararea compoturilor, prăjiturilor sau se pot servi direct la farfurie.

• Legumele uscate sunt şi ele utilizate în mai multe scopuri: conservarea pentru iarna, sau pentru excursii, având în vedere faptul că nu ocupă mult loc şi sunt uşoare.

➢ cu EZIDRI putem usca şi plantele folosite pentru condimentare, deoarece plantele îşi păstrează perfect culoarea şi aroma.
➢ este recomandată folosirea EZIDRI pentru uscarea plantelor medicinale, pentru că în acest fel sunt ferite de praf şi îşi păstrează proprietăţile.
➢ tot cu ajutorul EZIDRI se pot usca şi florile, buchete de flori, sau petalele acestora (folosite pentru coşuleţele parfumate).

Pentru accesorii suplimentare accesati www.ezidri.ro

  • Produsele 1-10 (din 10)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Aparat electric, usuca repede si curat, are 5 trepte de putere, se pot usca fructe, legume, plante medicinale, condimente, polen etc. Si are putere maxima 1000 W. Din fabrica are 5 tavi - etajate (extensibil pana la 30 etaje) o sita flexibila, o tava plata si capacul.

Accesorii:

TAVI sau ETAJE PE CARE se pot aseza fructele sau legumele (ideal 0.5 cm grosime), care se suprapun unele paste altele pana la 30 etaje;

SITA FLEXIBILA: se poate aseza in tava si se foloseste pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai usor: afine, coacaze, merisoare, ...;

TAVITA PLATA: este OBLIGATORIU sa se aseze pe prima tava asezata in uscator pentru a evita scurgerea in interiorul aparatului a diferitelor produse care sunt in curs de uscare. Se aseaza in tava, apoi se incarca, apoi se aseaza in uscator si se foloseste pentru uscarea rolelor de fructe doar ca se aplica un strat foarte subtire de ulei, cat sa asigure dezlipirea rolei la final cand este uscata.

Paine din seminte de in

1 cana seminte in inmuiate pentru 20 min

1 cana nuci sau migdale crude macinate

1 Lg ulei masline

1Legatura frunze de patunjel si usturoi crud taiate marunt

sare cu 12 verdeturi Sonnentor, dupa gust

apa

Toate se amesteca pana la consistenta unui aluat tare, putin faramicios si se intinde pe tava plata, folosindu-se o paleta umezita. Se imparte si se taie foaia cu un cutit, pentru a fi usor de intors in cateva ore. Se usuca pentru 6 -8h sau mai putin in functie de consistenta dorita si de grosimea continutului. Painea se poate pastra la frigider in folie de plastic sau cutii inchise etans pentru mai mult de 3 saptamani. Painea se poate face din orice fel de seminte, grane incoltite, cu mirodenii sau fara, dulce, sarata, mai uscata sau mai groasa.

Pofta buna!

Curata, feliaza si scoate cotorul merelor in acelasi timp.

Operatiunea dureaza cateva secunde!!!

Foarte practic si eficient.

Aparat electric, usuca repede si curat, are 3 trepte de temperatura, se pot usca fructe, legume, plante medicinale, condimente, polen etc. Si are putere maxima 500 W. Din fabrica are 5 tavi etajate (extensibil pana la 15 etaje) o sita flexibila, o tavita plata si capacul.

Accesorii:

TAVI: se pot aseza UNA PESTE ALTA, cu un rand de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime);

SITA FLEXIBILA: se poate aseza in tava si se foloseste pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai usor;

TAVA PLATA: este OBLIGATORIU sa se aseze pe prima tava asezata in uscator pentru a evita scurgerea in interiorul aparatului a diferitelor produse care sunt in curs de uscare. Se aseaza in tava, apoi se incarca, apoi se aseaza in uscator si se foloseste pentru uscarea rolelor de fructe sau legume, doar ca se aplica un strat foarte subtire de ulei in prealabil.

Paine din seminte de in

1 cana seminte in inmuiate pentru 20 min

1 cana nuci sau migdale crude macinate

1 Lg ulei masline

1Legatura frunze de patunjel si usturoi crud taiate marunt

sare cu 12 verdeturi Sonnentor, dupa gust

apa

Toate se amesteca pana la consistenta unui aluat tare, putin faramicios si se intinde pe tava plata, folosindu-se o paleta umezita. Se imparte si se taie foaia de paine cu un cutit, pentru a fi usor de intors in cateva ore. Se usuca pentru 6 -8h sau mai putin in functie de consistenta dorita si de grosimea continutului. Painea se poate pastra la frigider in folie de plastic sau cutii inchise etans pentru mai mult de 3 saptamani. Painea se poate face din orice fel de seminte, grane incoltite, cu mirodenii sau fara, dulce, sarata, mai uscata sau mai groasa. Pofta buna!

 

Paine din seminte

• 2 cani seminte in macinate

• 1 cana migdale crude

• ½ cana seminte dovleac crude macinate

• ½ cana fulgi grau cumparati de la Plafar

• ½ cana seminte in puse la inmuiat pentru 10 min*

• sare dupa gust

Paine italiana

•2 cani de grau inmuiat pentru o noapte

• ¼ cana masline tocate

• 1 catel usturoi

• ½ cana de ardei tocat marunt

• un varf de cutit de oregano,  busuioc si cimbru

• 1 lg ulei masline

• sare dupa gust

Totul se amesteca si se usuca pentru 12h

sau mai putin.

Paine cu usturoi

• orice fel de felii de paine cruda

• 2 catei usturoi

• 2, 3 Lg unt de arahide sau migdale sau orice tip de nuca (optional).

Painea se incalzeste putin in uscatorul de  fructe. Cateii de usturoi se curata si se pot faramita sau pur si simplu freca painea cu ei, pentru a-i da o aroma superba. Dupa aceea se intinde un strat de unt de migdale.

Se pot SUPRAPUNE UNA PESTE ALTA PANA LA 30 ETAJE in care se așeza un rând de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime).

TĂVIȚĂ PLATĂ: se așează în tavă și se folosește pentru uscarea clătitelor din fructe, legume, nuci și semințe, doar că se aplică un strat subțire de ulei în prealabil.

ESTE OBLIGATORIU CA IN PRIMUL ETAJ CARE SE ASEAZA IN USCATOR SA FIE PUSA O TAVA PLATA PENTRU A IMPIEDICA INTRODUCEREA IN APARAT A DIVERSELOR BUCATI DE FRUCTE SAU LEGUME CARE SUNT IN CURS DE USCARE.

SITĂ FLEXIBILĂ: se poate așeza în tavă și se folosește pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula mai ușor SI PENTRU A IMPIEDICA ALUNECAREA LOR IN INTERIORUL APARATULUI.

Se pot așeza UNA PESTE CEALALTA PANA LA 15 ETAJE, cu un rând de fructe sau legume (ideal 0.5 cm grosime)

 

TĂVIȚĂ PLATĂ: se așează în tavă și se folosește pentru uscarea clătitelor din fructe, legume, nuci și semințe, doar că se aplică un strat subțire de ulei în prealabil.

ESTE OBLIGATORIU CA IN PRIMUL ETAJ CARE SE ASEAZA IN USCATOR SA FIE PUSA O TAVA PLATA PENTRU A IMPIEDICA INTRODUCEREA IN APARAT A DIVERSELOR BUCATI DE FRUCTE SAU LEGUME CARE SUNT IN CURS DE USCARE.

SITĂ FLEXIBILĂ: se poate așeza în tavă și se folosește pentru uscarea produselor mai mici pentru a se putea manipula și usca mai ușor sau împiedica alunecarea produselor in interiorul aparatului.

Prin introducerea noii generații de aparate, EZIDRI FD 1000 DIGITAL, firma HYDRAFLOW INDUSTRIES LIMITED a introdus pe piaţă o familie de produse care întrec orice alt produs existent în domeniu, pâna acum. Nici un alt uscător nu posedă acele tehnologii, specifice secolului 21, cu care putem produce cu uşurinţă alimente uscate de calitate nutritivă superioară, gustoase, hrănitoare și FĂRĂ UTILIZAREA DE CONSERVANŢI SAU ADITIVI, cu ajutorul unei tehnologii performante.

Aparatul în sine este prietenos utilizatorului, temperatura se poate regla de la 30 grade C la 70 grade C, cu ajutorul butoanelor prin atingere repetată, fiind indicată de un afiş aj clar, vizibil. De asemenea, se poate regla și timpul de utilizare al aparatului, de la o ora la 48 ore, iar după 48 ore trece automat pe la temperatura de 30 grade C, fiind dotat cu un program de anti-hidratare, produsul uscat fiind imposibil să se rehidrateze cu umiditatea din aer.

Parametri tehnici

Uscarea uniformă, precisă este asigurată de un microprocesor şi un PLD (Programmable Logic Device) încorporat. Soluţia tehnică EZIDRI, adică uscarea cu un curent de aer încălzit, la  suprafața  etajului  și  sub etaj,  precum  și prin  orificiile destinate recirculării aerului la capătul etajelor, face posibilă extinderea semnificativă a capacităţii aparatului până la 30 etaje. Astfel EZIDRI  FD 1000 DIGITAL deține proprietăţi tehnice care permit uscarea rapidă, uniformă și cu un consum minim de energie.

EZIDRI FD 1000 DIGITAL este cel mai economicos uscător existent în comerţ deoarece materialele utilizate la fabricarea lui sunt  de  o  calitate  excepţională, iar  în  procesul  de  fabricaţie  sunt  respectate  cele  mai  severe  standarde  de  calitate. Acest  model beneficiază de un termen de garanţie de 24 luni.

EZIDRI FD 1000 DIGITAL  este  format  din: o bază,  5  etaje,  o  sită,  o  tavă plată  interioară  și capacul.  Pachetul  mai conţine manualul de utilizare în limba română. Pentru uscarea de role de fructe, carne şi supe numărul maxim de tăvi recomandate este de 15. Dacă uscăm fructe, legume şi felii de carne de vită atunci se recomandă maxim de 25 etaje, iar pentru plante medicinale, ierburi, flori se pot utiliza 30 etaje. Asta nu înseamnă că nu se poate usca regulat pe 30 etaje, doar că uscare nu va fi perfect uniformă pe ultimele etaje.

Deoarece acest model este dotat cu un termostat electronic, consumul de energie mediu pe oră, într-un ciclu mediu de uscare de 12 ore,  corespunde  cu  jumătatea  puterii  nominale  a  aparatului  în  cazul  EZIDRI  FD  1000 DIGITAL.  De aici  rezultă  că  este  mai economică uscarea simultană a mai multe tăvi de alimente cu toate că aparatul funcţionează şi cu o singură tavă, dar consumul de energie este acelaşi în ambele cazuri. În caz de pauză de curent: după pauza de curent EZIDRI ULTRA FD 1000 își reia ciclul setat anterior.

ETAJE: un strat de cca. 0,5 cm din ce dorim să uscăm se poate aşeza pe etaj. Apoi se aşează peste baza aparatului primul etaj care contine o tava plată în interior, pentru a nu permite intrarea în interiorul aparatului de lichide sau bucați din alimentele pe care dorim le uscăm, apoi se așează etajele, unul peste altul şi se acoperă la final cu capacul.

SITĂ FLEXIBILĂ: sita se poate aşeza pe etaj şi datorită flexibilităţii, alimentele uscate şi întărite se pot îndepărta cu uşurinţă. De asemenea, recomandăm utilizarea sitei dacă doriţi să uscaţi alimente tăiate atât de mărunt încât există pericolul ca bucăţile să se strecoare printre gratiile tăvilor.

TAVĂ PLATĂ: aceasta  se  utilizează la  prepararea rolelor de  fructe,  a cărnurilor şi  a supelor uscate sau  a fructelor zemoase. Înainte de utilizare se vor unge în strat foarte subţire cu ulei, atât cât să permită fructelor uscate să se desprindă foarte ușor de tava plată.  De asemenea  se  recomandă  aşezarea  unei tăviţe  în  etaj la  uscarea  cărnurilor  marinate,  la uscarea  plantelor  medicinale,  a condimentelor şi a florilor mărunte sau cu petale mărunte. Pentru uscarea fructelor foarte zemoase se recomanda utilizarea acestora pentru a preveni scurgerea de lichide în compartimentul motorului, fapt care poate provoca arderea acestuia.

 

  • Produsele 1-10 (din 10)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos