Imunostimularea cu produse apicole

Categorii

Imunitatea (immunitas = „scutire”) este capacitatea organismului uman de a opune rezistenţă factorilor agresori externi si cel mai adesea ne referim la microbi( bacterii, virusi, ciuperci). Imunitatea poate fi naturală sau dobândită. La amplificarea imunitatii ne pot ajuta foarte mult plantele de leac si produsele apicole. Iata cateva plante cu rol in mentinerea unei bune imunitati:
In ceea ce priveste produsele apicole, majoritatea au efecte puternice in stimularea imunitatii si totodata au efecte antimicrobiene, fie ca e vorba de bacterii, virusuri, ciuperci sau paraziti. Sa le luam pe rand:
Mierea conține peste 415 substanțe diferite: zaharuri, enzime, vitamine, minerale, flavonoide, acizi organici, componente aromatice, pigmenți, polifenoli, aminoacizi, etc. Este nutritivă, are proprietati antibacteriane, antiinflamatoare , imunomodulatoare , antioxidante, depurative, cicatrizante, etc. Mierea de mana este o miere extraflorala si este de 8-20 de ori mai bogată in minerale decat o miere florala. Contine mai multe vitamine, pigmenti, rășini, uleiuri volatile si totodata contine inhibină cu o puternică acțiune bactericidă. Ea este extreme de utilă persoanelor cu sistem imunitar slăbit
Propolisul, prin multitudinea de principii active constituente, are proprietăţi antivirale, antiparazitare, antiinflamatoare, imunomodulatoare, antitumorale, vasorelaxante, antioxidante, vasoprotective. Are efecte imunomodulatoare prin acidul cafeic şi fenilesterul acidului cafeic şi proprietăţi antioxidante prin constituenţii fenilpropanoidici. Studiile moderne privitoare la proprietăţile propolisului sunt exceptionale: el este activ pe nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite,30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor). Putem spune deci, fara sa ne fie teama ca gresim, ca propolisul este cel mai puternic remediu natural antiinfecţios cunoscut.
Pastura numita si “painea albinelor” este un polen amestecat cu miere si alte substante adaugate de albine care sufera modificari datorita microorganismelor, temperaturii si umiditatii ridicate din stup.Consumarea pasturii duce la o crestere a capacitatii imunitare si a functionalitati organismului, la o ameliorare a gradului de adaptabilitate a organismului, la diminuarea starii de oboseala. Acest produs apicol poate fi administrat cu incredere si copiilor cu efecte foarte bune de vitaminizare si intarire a imunitatii.
Polenul crud este cu până la 40% mai activ decât cel uscat. El este un superaliment care contine o multitudine de vitamine, minerale, proteine, enzime,acizi grași, glucide, antioxidanți, fito-steroli, lactobacili și bifidobacterii, etc. Are foarte multe proprietâți:stimulent general al organismului , energizant , stimulent imunitar, antioxidant, reechilibreazâ flora intestinală, trofic hepatic, remineralizant, antigeriatric,etc.
Laptisorul de matca este un superconcentrat de factori nutritionali cu rol stimulent al celulelor stem si al imunitatii, crește performanța și rezistența organismului, este reglator hormonal, reîntineritor, are rol in menținerea normală a functiilor cerebrale si multe alte proprietati benefice .
Combinate in anumite doze si in functie de afectiunea, varsta si greutatea pacientului, produsele apicole dau rezultate exceptionale in stimularea imunitatii. Pentru aceasta aveti nevoie de un Api-specialist care sa va indrume si sa va urmareasca.

Dr. Mirela Strant – medic specialist Apifitoterapie

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos