Din respect pentru albină, cu multumiri și recunoștință pentru munca ei:
Dr. Mirela Stranț - medic specialist MF, competență Api-fito-aromaterapie, Cluj-Napoca, România Ing. Alina Vara
Citeste mai mult
Ne-am adunat o echipă frumoasă, care am reușit să scriem acest ghid, din respect pentru munca albinei și cu drag pentru apicultori:
Ing. Etienne Bruneau - Președinte în cadrul Apimondiei pe
Citeste mai mult
PROGRAM CONFERINȚE - Sărbătoarea MIERII 10:30 Deschiderea oficială la scenă (cu Dl Etienne Bruneau și D-na Mateescu Cristina -reprezentanți Apimondia - Calitatea produselor și Apiterapie) 11:00 Ing.
Citeste mai mult
4-6 februarie 2011 CasaBIO Cluj-Napoca, impreuna cu Societatea Romana de Apiterapie va invita la Prima conferinta de Nutritie, Apiterapie si Apipunctura cu participare internationala , in 4-6 febr
Citeste mai mult
Seminţele decorticate si uleiul de cânepă Sursă de nutriţie Seminţele de cânepă au fost o sursă tradiţională de nutriţie în multe ţări pe decursul a mii de ani. Ele pot fi prăjite, măcinate sau fol
Citeste mai mult
"Albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca", spunea savantul francez Gaston Bonier, iar Albert Einstein a concluzionat pe buna dreptate ca "daca ar disp
Citeste mai mult
Laptisorul de matca este o substanta secretata de albinele-doici, destinata hranirii larvelor in primele 3 zile de existenta si a matcii (regina albinelor) pe intreaga durata a vietii ei. . Matca tra
Citeste mai mult
Pastura, numita si “painea albinelor”, este cel mai valoros produs al stupului, dar si cel mai putin cunoscut. In esenta, pastura este un polen amestecat cu miere si alte substante adaugate de albine
Citeste mai mult
Mierea de albine a fost prima substanţă dulce folosită de om. Din vremuri stravechi, omul a descoperit mierea si produsele stupului de albine nu numai ca aliment, ci si ca remediu. Calitatile extraor
Citeste mai mult
Imunitatea (immunitas = „scutire”) este capacitatea organismului uman de a opune rezistenţă factorilor agresori externi si cel mai adesea ne referim la microbi( bacterii, virusi, ciuperci). Imunitate
Citeste mai mult
A venit primavara! Mai précis s-a apropiat cu pasi timizi anul acesta. O asteptam cu totii de ceva vreme. Dar odata cu ea vin si virozele de primavara. In plus, organismul este “obosit” dupa perioada
Citeste mai mult
MAGIUN DE PRUNE TOPOLOVENI Profesor Universitar Doctor GHEORGHE MENCINICOPSCHI Directorul Institutului de Cercetari Alimentare Dr. farm. OVIDIU I. BOJOR Presedintele Patronatului Plantelor Medicinal
Citeste mai mult
Reguli de AUR in alimentatie si atitudinea fata de copii -la trezire 1 pahar cu apa (daca este cu PH peste 8, fara reziduuri si mai ales fara Clor si este ionizata- calitatea apei este garantata);
Citeste mai mult