LAPTISORUL DE MATCA - imunostimulator de exceptie

Categorii

Laptisorul de matca este o substanta secretata de albinele-doici, destinata hranirii larvelor in primele 3 zile de existenta si a matcii (regina albinelor) pe intreaga durata a vietii ei. . Matca traieste cinci ani, spre deosebire de albinele lucratoare care supravietuiesc doar 45 de zile. Ideea ca matca nu munceste este foarte gresita. Nu degeaba este hranita cu aceasta substanta foarte hranitoare. Matca trebuie sa depuna oua intr-una toata viata ei, iar contributia ei in stup este covarsitoare pentru ca existenta intregii populatii din stup depinde de ea.
Laptisorul de matca se foloseste pentru regenerarea celulelor, asa ca apare ca fiind logica folosirea laptisorului de matca in problem de sanatate in care e importanta reinoirea tesuturilor unor organe. Doar cu titlu informativ: Japonia importa 100 de tone de laptisor de matca anual pe care il folosesc in scopul longevitatii vietii.
Laptisorul de matca pur este cunoscut ca produsul natural cel mai bogat in vitamina B5. Aceasta se transforma in organism in coenzima A care actioneaza asupra sistemului nervos si a glandelor suprarenale , de unde I s-a tras si n umele de “vitamina antistress”. Un aspect mai putin cunoscut este acela ca el contine complexul vitaminic B (B1,B2, B3, B6, B8, B12) in cantitate mai mare decat drojdia de bere, cu rol in transmisia influxului nervos.
De altfel, o echipa de cercetatori japonezi a pus in evidenta in anul 2007 un efect extraordinar al laptisorului de matca, si anume acela ca el favorizeaza regenerarea celulei nervoase de unde si indicatiile sale in bolile degenerative ale sistemului nervos ( scleroza multipla, boala Parkinson, etc).
Laptisorul de matca contine si o substanta cu actiune antibacteriana si antivirala si care de asemenea stimuleaza functia splinei si sistemul imunitar in general.
De asemenea contine aminoacizi esentiali, lipide si acizi grasi esentiali, minerale si oligoelemente , precursori hormonali si factori de crestere si enzime.
Datorita proprietatilor sale si acestei compozitii exceptionale, laptisorul de matca pur este folosit cu succes in Apifitoterapie avand o paleta larga de indicatii terapeutice.
Creste rezistenta la stress si la efort, fiind indicat in stari de oboseala, astenii, surmenaj, lipsa poftei de mancare, De asemenea creste rezistenta la efortul intelectual, fiind indicat in perioadele de examen sau celor care au o munca preponderant intelectuala. Se va simti imediat imbunatatirea memoriei, a capacitatii de concentrare si cresterea energiei si a randamentului psihic si mental.
Este un bun tonifiant psihic, intelectual si sexual. Actioneaza ca un reglator hormonal crescand potenta barbatilor, combatand sterilitatea sau normalizand menstruatia . Fenomenele atat de neplacute care insotesc instalarea menopauzei aproape dispar dupa o cura de o luna cu laptisor de matca.
Ajuta la refacerea organismului dupa interventii chirurgicale si tratamente agresive, reduce colesterolul din sange si previne astfel ateroscleroza cu toate efectele sale negative, este foarte bun in anemii si are un rol deosebit in metabolismul celular.
Doamnele il folosesc si in cosmetica deoarece are un rol deosebit in refacerea pielii si mucoaselor.
Consumat ca atare nu modifica indicele glicemic, deci poate fi folosit de catre diabetici.
Doza uzuala este de 1 gram pe zi la adult si 0,5 grame la copii. Doza terapeutica in cazul afectiunilor grave (scleroza multipla. cancer, boala Parkinson, afectiuni hepatice) este data numai de catre medici/doctori cu competente in Apifitoterapie.

Dr. Mirela Strant- Specialist Apifitoterapie

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos