Masa scolarilor

Categorii

Reguli de AUR in alimentatie si atitudinea fata de copii

-la trezire 1 pahar cu apa (daca este cu PH peste 8, fara reziduuri si mai ales fara Clor si este ionizata- calitatea apei este garantata);

-masa de dimineata sa contina alimente care favorizeaza eliminarea toxinelor din corp: produse apicole ( polen crud, pastura cruda, miere sau fagure), seminte trezite (hidratate), fructe (preferabil acelasi tip de fruct) sau sucuri proaspat stoarse (preferabil dimineata de portocala sau gref).

Ce punem scolarului in ghiozdan? In fiecare zi a saptamanii alta varianta:

1. Sandvis cu paine din faina integrala fara aditivi cu unt de cocos, miere si cardamom

2. Sandvis cu paine din faina integrala fara aditivi cu unt de cocos si magiun de prune sau dulceata (de topinambur- pentru diabetici, capsuni, caise, ...(dulceturi fara zahar), iar intr-o sticla lapte vegetal (de orez, de migdale, de ovaz, de spelta, ...)

3. Sandvis cu paine integrala si unt de arahide, (de cocos sau de migdale sau de seminte de canepa sau de seminte de floarea soarelui sau unt de soia, ...) si ceva verde(leurda, usturoi, ridichi, ceapa verde, frunze salata, ...)

4. Sandvis cu paine din faina integrala cu unt ghee si seminte de canepa si ceva verde(leurda, usturoi, ridichi, ceapa verde, frunze salata, ...)

5. Sandvis cu paine integrala si pateu vegetal (de soia, de naut, de fasole, de linte,...) si ceva verde(leurda, usturoi, ridichi, ceapa verde, frunze salata, ...)

6. Sandvis cu paine din faina integrala si zacusca si obligatoriu ceva verde (de ex. Frunze de salata);

Obiceiuri bune:

1. Copilul sa aiba sticla plina cu apa la scoala (daca folositi plastic exista varianta care nu elimina bisfenol: sticlele tupperware);

2. Propuneti in clasa saptamana fructelor, saptamana legumelor, saptamana semintelor, saptamana fructelor uscate: in fiecare zi din saptamana un grup de copilasi aduc pentru toti colegii (invata sa daruiasca, sa-si cultive obiceiuri bune impreuna, sa manance impreuna= sa socializeze, sa comunice, sa se cunoasca mai bine). Astfel vor manca minim o masa cruda / zi;

3. Felicitati copilul pentru fiecare lucru bun pe care il face si indrumati-l la nevoie de mii de ori cand greseste, dar nu il certati si mai ales nu il catalogati ca si neputincios sau prost!!!

4. Invatati care este limbajul de iubire al copilului? Va va ajuta mult si va imbunatati relatia parinte-copil, comunicarea va fi mult mai buna;

5. 30 de minute pe zi minim alocati copilului, timp in care intrati in dialog cu el si faceti lucruri impreuna, toti copiii au nevoie sa stea cu parintii lor de vorba, dar mai ales sa fie tinuti in brate si mangaiati! Nu uitati sa va imbratisati copilul minim o data pe zi – il insufla siguranta si faptul ca are un loc special in bratele parintelui!

Ganduri bune pentru toti parintii!

Ultimile stiri

  Produsul a fost adaugat in cos