Plante și fructe pudra, suplimente

Plante și fructe sub forma de pudra cu rol important in pastrarea sanatatii si hranirea corpului uman.

  • Produsele 1-18 (din 23)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

Cautati cea mai bogata sursa de vitamina C naturala ? Atunci ati gasit-o! Ea se afla in fructele mici și rotunde, asemănătoare cu cireșele a unui arbust mic tufos din selva amazoniana numit stiintific Myrciaria dubia, fiind cunoscut de catre public ca si Camu Camu. Desi creste intr-un climat tropical si umed( in zonele inundabile amazoniene cu apa jungand chiar si pana la nivelul coroanei) rezista si in climate subtropicale si chiar la cateva grade de peste inghet. Fiind un arbust care produce fructe cativa zeci de ani iar cererea mondiala e in crestere, a inceput recent sa fie chiar cultivat, existand o initiativa a unor guverne de a oferi rasaduri bastinasilor; astfel se protejeaza padurea amazoniana oferindu-le acestora in acelasi timp si mijloace de supravietuire bazate pe metodele traditionale de cultivare si recoltare.

Camu camu este foarte apreciat datorita fructelor sale comestibile, cu un continut extraodinar de mare de vitamina C de 1800-2700 mg la 100 g de pulpă, adica ~2-3 % din partea comestibila, proprietate care a generat cerere pe piețele internaționale de produse naturale(in special in Japonia). În Europa se găsește mai degrabă ca supliment nutritiv sub forma de pulbere sau capsule.

Desi se pare ca nu este chiar pe primul loc ca si continut de vitamina C acesta fiind adjudecat de Kakadu(Terminalia ferdinandiana) aceasta nu le stirbeste cu nimic proprietatile deosebite. Ca sa va faceti o idee, in comparatie cu portocalele, camu-camu contine de 30-60 de ori mai multa vitamina C, de 10 ori mai mult fier, de 3 ori mai multa niacina (vitamina B3), de 2 ori mai multa riboflavina (vit. B2) si cu 50% mai mult fosfor. Interesant, nu?  In afara de vitamina C mai contine si beta caroten, calciu, proteine, serina, tiamina si valina, etc.

Camu Camu este astfel folosit in 3 directii principale : vitaminizare naturala a organismului, pentru prevenirea si tratarea gripei sau racelilor fiind un imunostimulator de succes si ca factor anti aging pentru piele(datorita bogatiei de antioxidanti). Bastinasii amazonieni il folosesc si pe post de afrodisiac.

Terapeutic mai e folosit : pt. protejarea sistemului nervos, in Alzheimer si alte boli neurodegenerative, depresii, lipsa puterii de concentrare, probleme oculare, ca anti-inflamator si anti-reumatismal, ajuta la preventia/tratarea gingivitei; protejeaza impotriva bolilor hepatice, creste fertilitatea; ameliorari in Parkinson, are proprietati antiseptice (poate fi aplicat direct pe piele daca va raniti, pt. prevenirea infectarii). In Brazilia se foloseste pt protejarea, intarirea si descurcarea parului. Se spune ca parul devine stralucitor si plin de viata. Recent, camu camu a inceput sa fie folosit si in game de produse cosmetice (sampoane, balsamuri, masti de par);

Culinar : Fructele sunt folosite ca pudra procesata ca si supliment alimentar. Camu camu pot fi utilizate si pe post de ingredient alimentar, completand minunat o gama variata de deserturi, inghetate, placinte sau alte preparate dulci la cuptor. Se pot de asemenea prepara si sucuri naturale cu camu camu sau chiar si bauturi alcoolice usoare. Gustul acru-amarui, tipic vitaminei C, poate fi imbunatatit cu miere sau orice alt indulcitor natural; sau se poate adauga ½ – 1 lingurita in smoothies, combinat cu alte fructe sau nucifere(migdale, caju, macadamia etc.), seminte de canepa, etc.

Cum se consuma:

Se recomanda 2 lingurite/zi sau chiar mai mult daca va place;

Ingrediente:

pulbere din frunze de aloe vera.

Pulberea este extrasa dupa ce frunzele sunt stoarse de gel.

Contine cantitati insemnate de fibre alimentare, se foloseste in smoothies sau pentru a prepara suc de aloe vera.

Valori nutritionale/100g:
Energie: 990kj/ 237Kcal
Grasimi: 10g din care saturate 1.5g
Carbohidrati: 44g din care zaharuri 1g
Proteine: 34g
Fibre: 34g
Saruri: 0.190g

Pulberea din iarba de grau, simultan reimprospateaza si creste nivelul  nostru de energie. Contine in stare naturala vitamine, minerale, oligoelemente si enzime. Organismul il asimileaza cu usurinta deoarece digerarea lui necesita putina energie, astfel incat chiar si cei cu problem digestive o pot consuma fara grija.

Recomandare: - 1-2 lingurite zilnic amestecate in sucuri de legume sau apa. Se poate utiliza in turmixuri si iaurturi.

 

 

Maca (Lepidium meyenii) sau Ginsengul Peruvian este cultivata de mii de ani in zonele muntoase din Anzi si este un aliment utilizat in revitalizarea organismului.
Maca are o poveste interesanta. In secolul 18-lea spaniolii au cucerit America de Sud. Dar dupa o perioada au descoperit o problema ingrozitoare: animalele lor si-au pierdut capacitatea de a naste si oamenii la fel. In 50 de ani nu s-a nascut nici un spaniol in America de Sud. Tocmai atunci cand spaniolii au vrut sa abandoneze acest nou continent pe care il cucerisera, un indian le-a dat Maca, spunand ca e bun pentru fertilitate. Neavand incredere in indieni ei au dat maca mai intai animalelor. Vazand rezultatele, au inceput sa ia si ei Maca, si astfel, au putut sa-si reia viata sexuala fara probleme si au avut urmasi.
Radacina de Maca contine peste 50 de fito-substante, ce includ precursori hormonali si nutrienti care imbunatatesc sanatate umana. Ea este bogata in proteine (cu toti aminoacizii esentiali), fier, zinc, magneziu, calciu, carbohidrati, fosfor, fibre si aproape toate vitaminele.
Maca stimuleaza sistemul imunitar, imbunatateste capacitatile creierului si toate functiile corporale. Ea are actiune adaptogena, crescand rezistenta la efort fizic, mental si la stress. Ea are actiune imunostimulatoare, tonic general, afrodiziaca, reechilibrant hormonala si stimuleaza spermatogeneza si ovulatia. Este bine de folosit in stari de oboseala cronica, astenie sexual, tulburari de menopauza, sindrom premenstrual, infertilitate si dezechilibre hormonale. Regleaza tensiunea arterial, lupta impotriva anemiei si depresiei, imbunatateste memoria. Se poate utiliza si in tratamentul insomniei. Maca ajuta la vindecarea afectiunilor respiratorii, reumatice, artrita, ajutand la asimilarea calciului in oase.
De asemenea se poate folosi de catre sportivi ca alternativa la steroizii anabolizanti.

Doza recomandata: 4-6 gr zilnic, impartita in 3 prize

SHAKE DELICIUL CASEI
Intr-un blender punem : 2 linguri polen crud congelat, 1 lingura miere , un pumn de nuci crude, 1 lingurita plina de Maca, un praf de cardamon, 500 ml apa calduta. Se mixeaza impreuna. Este un mic dejun hranitor, gustos si foarte energizant .

Reishi, cunoscuta si sub numele de Ganoderma Lucidum sau Ling Zi, este o ciuperca cu proprietati terapeutice deosebite. Folosita de secole in medicina traditionala chineza si ayurvedica, reishi se foloseste cu succes in afectiuni hepatice, tumori, artrite, artroze, reumatism, afectiuni respiratorii, renale, creste imunitatea. Se poate folosi ca si adjuvant in aproape orice afectiune, nu degeaba i se spune "elixirul nemuririi".
Doza zilnica recomandata este de 1-2 grame. O lingurita are 2 grame. Amestecati o jumatate de lingurita de pulbere cu apa sau suc de legume. In afectiuni severe, doza poate fi dublata sau triplata progresiv.

Gramaj: 60g

Valori nutritionale/100g:
Energie: 871Kj/ 214Kcal
Grasimi: 2.2g din care saturate 0.56g
Carbohidrati: 1.61g din care zaharuri 0.5g
Proteine: 10.63g
Fibre: 72.73g
Saruri: <0.010g

Tara de origine: China

Ambalat in Marea Britanie

 

Conținut: Ashwagandha(lat.Withania somnifera) * sau ginseng indian

*din agricultură ecologică, produs/cultivat în India

Pudra din rădăcină de Ashwagandha este cunoscută ca fiind un remediu ayurvedic împotriva stresului şi a oboselii emoţionale ce se manifestă prin instabilitate emoţională. Pudra de Ashwagandha are abilitatea să stopeze problemele care apar în urma stresului, făcând ca acesta să fie resimţit mult mai puţin stresant. Ashwagandha poate să ajungă un remediu împotriva stresului, în zilele noastre.
Intensifică activitatea sexuală
În India, pudra de Ashwagandha se mai foloseşte şi pentru creşterea potenţei la bărbaţi, prin mărirea performanţelor sexuale.
Tonic muscular
În Ayurveda, ashwagandha este considerată a fi o plantă tonică sau de întinerire. fiind introdusă în alimentaţia copiilor care au o greutate sub cea normală şi persoanelor aflate în covalescenţă. Prezintă totodată şi capacităţi de creştere a masei musculare, sporind performanţele atleţilor.

A se consuma între 3 şi 6 grame pe zi, în cazul în care folosiţi pudra ca bază zilnică în alimentaţia dvs. Pentru cei care consumă ocazional se recomandă între 5 până la 10 grame.

Se mai poate adăuga în smoothie-uri sau în alte preparate raw vegane.

A se păstra la loc uscat,răcoros și ferit de razele soarelui

In general alga Chlorella este foarte bogata in minerale (calciu, iod, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc), si vitamine(A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, K), fitonutrient CGF, carotenoizi, clorofila, acizi grasi esentiali, inositol, acid paraaminobenzoic (PABA), acid, proteine, toti aminoacizii esentiali, acizi nucleici ADN si ARN. In forma uscata, aceasta alga contine: 45% proteine, 20% carbohidrati, 20% grasimi, 5% fibre, si 10% minerale. Proteinele, vitaminele, glucidele, oligoelemente, acizii graşi esenţiali vitaminele si mineralele continute in ea asigura vitalitate, efect anti-aging, stimulare imunitara , efect anti-stres, mentinerea pe cale naturala a frumusetii, un maxim de energie fizica si mentala, asigura lupta impotriva poluarii si a radicalilor liberi si are un pronuntat efect de detoxifiere asupra organismului- ea curata celulele corpului chiar si de depunerile cele mai toxice, inclusiv de metalele grele. Un studiu realizat in Japonia si publicat in luna martie a anului 2007 in Journal of Medicinal Food, releva ca femeile care alapteaza, aflate in terapie cu chlorella, au avut concentratii mult mai mici de substante toxice (dioxina) in laptele matern, in comparatie cu femeile care nu au luat acest supliment alimentar, iar nivelele de Imunoglobulina A au fost semnificativ crescute la femeile care consumau chlorella, ceea ce a dus la scaderea infectiilor la nou nascutii din acest grup. Un alt studiu realizat pe animale de laborator (publicat in iulie 2008 in Food Chemistry Toxicology) a aratat ca tratamentul cu chlorella reduce semnificativ nivelele de plumb din sange si tesuturi.
Chlorella stimuleaza sistemul imunitar prin producerea de interferon, de imunoglobuline, prin stimularea activitatii macrofagelor, a celulelor T si a factorului de necroza tumorala, ceea ce o face eficienta in tratamentul preventiv al cancerului, precum si a infectiilor bacteriene sau virale(inclusiv a celor hepatice). Tot japonezii au fost cei care au studiat si demonstrate aceste efecte ipe soarecii de laborator inca din anii ’80.
Prin continutul sau in carotenoizi (substante cu un puternic efect antioxidant), chlorella are rol preventiv impotriva cancerului. Cercetatorii sud-coreeni au publicat in 26 noiembrie 2008 rezultatul unor studii care releva ca violaxantina (prezenta in Chlorella ellipsoidea) si luteina prezente in Chlorella. vulgaris, au calitati de inhibare a cresterii celulelor tumorale si de cresterea a apoptozei celulelor canceroase. O alta specie a acestei alge, Chlorella Pyrenoidosa, contine un factor antiimbatranire numit CGF (Chrolella Growth Factor) si care are un rol important in stimularea cresterii, dezvolatarii si reinnoirii constante a celulelor. Foarte valoros este si continutul in acizi nucleici ARN si ADN, care o face eficienta in procesele de reparatie celulara, crescand rata longevitatii. Tot in 2008, japonezii publica un alt studio, in Journal of Medicinal Food, in care demonstreaza ca nivelele crescute de colesterol sanguin, au revenit la normal la pacientii tratati timp de 16 saptamani cu chlorella, comparativ cu grupul martor. Totodata, nivelele fluctuante de glucoza din sange, s-au echilibrat pe parcursul tratamentului.
Pe scurt, efectele benefice ale algei Chlorella sunt urmatoarele: detoxifiant,
chelator al substantelor chimice si al metalelor grele din organism, antioxidant, stimulent imun, antitumoral, echilibrant hormonal, antidiabetic, antianemic, hipotensiv, hipocolesterolemiant, laxativ antiulceros, anticolitic, antiastmatic, previne infectiile, protejeaza corpul impotriva radiatiilor nocive. Se recomanda de asemenea, studentilor si elevilor, in perioada examenelor. La femeile insarcinate sau care alapteaza, la bolnavii aflati sub medicatie anticoagulanta (reduce efectul acestor medicamente) si la bolnavii de guta (deoarece poate creste cantitatea acidului uric in sange) se administreaza cu precautie.

Cea mai bogata sursa de SOD (superoxid dismutaza) activ cunoscuta.

Superoxid Dismutaza este o enzima proteica activa cu un efect deosebit in vindecarea bolilor, in revitalizarea organismului si in incetinirea proceselor de imbatranire celulara.

Obtinut din plante netratate chimic (fara pesticide, ierbicide, fungicide si alte substante chimice).

Sucul din orz verde este recomandat in mod obisnuit de catre persoanele care studiaza tehnicile naturale de vindecare. Studiile efectuate pe mai mult de 500 de plante si alge au aratat ca sucul din orz verde este cea mai complexa sursa de minerale, vitamine, enzime, aminoacizi si clorofila pentru organismul uman.

Comparativ cu alte plante, orzul verde contine:

- de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat in salata;

- de peste 25 de ori mai mult potasiu decat in banane;

- de peste 11 ori mai mult calciu decat in lapte;

- de peste 7 ori mai multa vtamina C decat in portocale;

- de peste 10 de ori mai multa vitamina B1 decat in spanac;

- de peste 23 de ori mai multa biotina (factor din grupul vitaminelor B) decat in lapte.

Trebuie stiut ca pestele si carnea fripta (de culoare maron inchis) contin substante cu efect cancerigen mult mai puternic decat acela al 3,4 benzopyrenului din tutun.

Pudra de suc de orz verde GreenBiovital previne cancerul prin descompunerea acestor elemente, neutralizand efectele toxice ale 3,4 benzopyrenului.

Sucul din orz verde GreenBiovital are actiune antiinflamatoare superioara cortizonului si fenilbutazonei, fara a avea afecte secundare.

Ingrediente: 100% pulbere instant din suc de orz verde (planta tanara), biomaltodextrin.

Continut: 100g pulbere bogata in vitamine, minerale, antioxidanti, enzime si clorofila.

Administrare: de 2-3 ori pe zi inainte de masa cu o ora, o lingurita de pulbere dizolvata intr-un pahar de apa rece (50-70 ml), sau o lingurita rasa de pulbere sublingual 20 min. (a nu se depasi doza zilnica - ACESTA fiind un SUPLIMENT ALIMENTAR, a nu se renunta la o hrana diversificata)

ajuta in: convalescenta, stress, intarzierea procesului de imbatranire si regenerarea celulelor, intarirea sistemului imunitar, inlaturarea oboselii, marirea capacitatii de concentrare.

Tratamentul cu suc de orz verde este eficient in urmatoarele afectiuni: anorexie, anemie, stomatite, afectiuni oculare, gastrite, ulcere, cancer, colite, pancreatite, afectiuni hepatice (hepatite, ciroze, colecistite), cardiopatie ischemica, aterosclezora cerebrala, infarct miocardic, hiper si hipotensiune arteriala, astm bronsic, bronsite, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, rinita alergica, dereglari hormonale, diabet, obezitate, retard psiho-motor, neuro-astenie, insomnii, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, reumatism articular acut, lombo-sciatica, artrite, acnee, afelide (pistrui), dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fistule perianale, hemoragii, alopecie, sterilitate, impotenta sexuala, osteoporoza, stres.

De asemenea regleaza metabolismul, mentine tonusul, adjuvant in curele de slabire si controlul greutatii, oboseala fizica, si psihica si dureri musculare.

NU ARE CONTRAINDICATII!

Produs nepasteurizat, procest la temperatura camerei, fara fibra, lipsit de aditivi alimentari sau adaosuri artificiale, fara zahar, fara coloranti. A se pastra inchis ermetic in ambalajul propriu, la loc uscat si rece, ferit de umezeala (produs higroscopic).

Fier.................................3,3 mg

Calciu.............................548 mg

Acid Folic.........................495 g

Clorofila..........................800 mg

Enzime SOD....................1800 UI/g

Vitamine: ß-Caroten, B1, B2, B5, B6, C, E, K, Niacin.

Minerale: Ca, Cd, Fe, Mg, Zn etc.

Paullinia cupana cunoscuta sub numele de GUARANA, este o planta nativa in Brazilia si bazinul amazonian. Este folosita pentru efectele energizante, datorita continutului ridicat de cofeina. Guarana este un ingredient cheie in multe bauturi, in suplimente nutritive si in produse pentru reducerea greutatii.

Continutul de cafeina din guarana este dublu fata de continutul de cofeina prezent in boabele de cacao. In pulberea de guarana se mai gasesc polifenoli, taninuri si amidon. Pulberea de guarana este obtinuta prin pulverizarea fructelor uscate de guarana.

Pulberea de guarana este folosita pentru cei care doresc un boost de energie. De asemenea, este folosita cu succes si de catre persoanele obeze care doresc sa slabeasca. Se poate adauga pulberea in mancaruri sau bauturi. De asemnea se poate fierbe ca si cafeaua.

Valori nutritionale/100g:
Energie: 1350Kj/ 322Kcal
Grasimi: 2.9g din care saturate 0.5g
Carbohidrati: 47g din care zaharuri 2.2g
Proteine: 13.8g
Fibre: 26.5g
Saruri: <0.050g

 

Astragalus este una dintre cele mai complexe plante medicinale cuprinzand o combinatie complexa de polizaharide, glicozide triterpene, flavonoizi, amino-acizi si minerale trasoare. Administrat in doze terapeutice, Astragalus reface pana la normal numarul de celule T (o forma specifica de celule albe) la pacientii bolnavi de cancer, SIDA etc.

Polizaharidele din Astragalus stimuleaza activitatea corticala a pituitarei-adrenale si reface numarul de celule rosii fabricate in maduva oaselor in cazul leucemiilor.

Astragalus (Astragalus membranaceus) este utilizat de mii de ani in medicina traditionala chineza, uneori in combinatii cu alte imunostimulatoare. Astragalus contine antioxidanti specifici care protejeaza celulele impotriva degradarii de catre radicalii liberi care sunt produsi ai conversiei energetice la nivel celular.

Astragalus are o actiune deosebita in protejarea si intarirea sistemului imunitar in general si are actiuni foarte clare in boli specifice. Pentru sistemul imunitar   stimuleaza limfocitele T şi celulele „ucigase naturale” NK, mareste productia de imunoglobuline (IgA, IgG).

Spectrul de actiune imunostimulator insa mult mai larg incluzand: gripa, infectii ale tractului respirator, hipertensiune arteriala, inflamatii, diabet, boli hepatice inclusiv hepatita C, cancer.

Are de asemenea activitati anti-virale (inclusiv virusurile de hepatita), anti-bacteriene (inclusiv diferite forme de streptococ), anti-inflamatoare, diuretice (ajuta la eliminarea fluidelor din organism).Astragalus este de asemenea un tonic general atat pentru femei cat si pentru barbati.

Pulbere verde din frunze de alfalfa (lucerna)

Pulberea de lucerna este o sursa de vitamine si minerale extrem de benefica pentru organismul uman. Frunzele acestei plante contine 8 aminoacizi, precum si calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fosfor, fier, beta caroten. Vitaminele A, B, C, D, E si K sunt prezente de asemenea in pulberea de alfalfa. Frunzele de lucerna sunt pline de saponine, fito estrogeni si antioxidanti.

Alfalfa (lucerna) este cunoscuta si sub numele de "Parintele toturor alimentelor", si este folosita de secole in medicina traditionala chineza pentru a ajuta in tratamentul pietrelor la rinichi, in reumatism, si in artrite.

De asemenea, alfalfa poate ajuta si in probleme legate de constipatie, si poate ajuta digestia. In curele de detoxifiere, alfalfa este un aliat imbatabil. Curata ficatul si caile urinare. Ajuta si femeile la menopauza. Este un anti-fungic si poate ajuta si la eliminarea apei din organism (efect diuretic).

Gramaj: 125g

Valori nutritionale/100g:
Energie: 990Kj / 237Kcal
Grasimi: 10g din care saturate 1.5g
Carbohidrati: 44g din care zaharuri 1g
Proteine: 34g
Fibre: 34g
Saruri: 0.190g

Cat's claw (Uncaria tomentosa) sau gheara matei este o planta originara din America de Sud, cu efecte deosebite asupra sistemului imunitar si osteoarticular. Alcaloizii prezenti in aceasta planta ajuta la mentinerea optima a sistemului imunitar, iar glicozidele au efecte anti-inflamatorii si antioxidante, cat's claw fiind astfel de mare ajutor in reumatism si articulatii in general. Bastinasii foloseau aceasta planta pentru: afectiuni inflamatorii, artrite, reumatism, raceli, gripe, ulcer stomacal, diabet, ciroze hepatice.
Beneficiile acestei plante au fost recunoscute recent si de catre lumea medicala moderna, lucru care nu face decat sa confirme faptul ca avem de-a face cu o planta minunata din toate punctele de vedere.
Consumati 1-3 lingurite pe zi, cu un pahar de apa sau sucuri de fructe sau legume.

Valori nutritionale/100g:
Energie: 1061Kj/ 256Kcal
Grasimi: 1.23g din care saturate 0.6g
Carbohidrati: 30.98g din care zaharuri 2.46g
Proteine: 3.63g
Fibre: 53.34g
Saruri: 0.005g

Tara de origine: Brazilia

Horny goat weed (Epidemium specii) este o planta originara din China. Tradus in limba romana, ar veni "iarba caprei in calduri":) Numele vine de la un chinez care avea grija de capre, si care a observat ca atunci cand caprele consumau aceasta planta, se apucau de facut ieduti:) Asadar, avem de a face cu o planta folosita traditional in medicina chineza ca si afrodisiac natural. Pulberea se foloseste atat de catre barbati (si in disfunctii erectile) cat si de catre femei. Femeile o pot folosi si pe timpul menopauzei, pulberea de horny goat diminuand efectele acesteia.
Ca si afrodisiac, se administreaza 2 grame inainte de a merge la culcare.
Ca si tratament, 1 gram de 3 ori pe zi.

Valori nutritionale/100g:
Energie: 993Kj/ 241Kcal
Grasimi: 3.06g din care saturate 1.62g
Carbohidrati: 17.96g din care zaharuri 3.78g
Proteine: 7.94g
Fibre: 54.91g
Saruri: <0.024g

Tara de origine: China

Plata Tribulus Terrestris este folosita de secole ca si afrodisiac natural, atat in medicina traditionala chineza cat si in cea ayurvedica. Ajuta barbatii in stari de impotenta, infertilitate, disfunctii erectile.

Insa Tribulus Terrestris este de asemenea excelenta si in afectiuni renale si ale tractului urinar, fiind un excelent diuretic. Se foloseste in guta, infectii urinare, calculi renali.

De asemenea, unii sportivi iau aceasta planta ca si tonic muscular.

Scaderea colesterolului se numara printre beneficiile pe care tribulus terrestris le aduce.

Doza recomandata este de un sfert de lingurita de pulbere de 2 sau 3 ori pe zi. Se poate amesteca in apa plata, sucuri de legume, sau chiar se poate prepara si ceai.

Gramaj: 125g

Valori nutritionale/100g:
Energie: 1086Kj/ 264Kcal
Grasimi: 7.37g din care saturate 0.67g
Carbohidrati: 6.79g din care zaharuri 2.01g
Proteine: 14.31g
Fibre: 56.76g
Saruri: <0.016g

Tara de origine: China

Ingrediente: 100% castravete amar pudra*
*din agricultura ecologica

Valori nutritionale/100g:

Energie: 1160KJ/278Kcal
Carbohidrati: 27.42g din care zaharuri 4.08g
Fibre: 38.2g
Proteine: 19.2 g
Grasimi: 1.68g din care saturate 1.15g
Saruri: 290mg

Sugestie de folosire: in sucuri, smoothie, salate, supe creme, etc.
Recomandat persoanelor care sufera de diabet.

Produs certificat ecologic

60g

 

CASTRAVETE AMAR

Cunoscut si sub denumirea de MOMORDICA , are foarte multe intrebuintari medicale interesante si este utilizat sub forma de : băuturi - ceaiuri, tincturi, extracte și sucuri cat si sub forma de pulberi și capsule.

Oamenii de știință și cercetătorii pot identifica acum substanțele din castravetele amar care il fac extrem de benefic in diabet,dar si in cancer, leucemie și multe alte afecțiuni medicale. Acesta este o viță subtropicală și tropicală cultivată pe scară largă în Caraibe, Asia și Africa. Este cultivat pentru fructele sale comestibile, amare fiind folosit atât pentru scopuri culinare, cât și pentru scopuri medicinale. Este nativ în India și a fost introdus în China în secolul al XIV-lea.

În scopuri medicinale, sunt utilizate fructele Momordica, precum și frunzele (pentru ceai).

Tot ce trebuie să faceți este să treceți peste amărăciune pentru a vă bucura de beneficiile sale.

Beneficiile de sănătate ale Momordica sunt multiple , pentru unele s-au efectuat studii stiintifice care au incercat sa lamureasca utilizarea lui indelungata in medicina traditionala asiatica.

Reduce nivelul de zahăr în organism- Momordica charantia este unul dintre cele mai puternice fructe pentru a gestiona diabetul zaharat,este denumită şi insulina vegetală Fructele conțin charantin, care este o peptidă asemănătoare insulinei plus inca doua substante polipeptidă-p şi vicină, 2 compuşi cu activitate asemănătoare insulinei si 17 aminoacizi care se regăsesc şi în insulină.

Are următoarele beneficii în lupta cu diabetul:scade nivelul glicemic,îmbunătăţeşte nivelul de zahăr din sânge;stimulează producţia de insulină.

Normalizează tensiunea arterială ridicată.

Reduce nivelul de colesterol al organismului,tratamentul hiperlipidemiei.

Este utilizat pentru tratarea diareei și a febrei.

Efect in diverse afectiuni ale pielii, inclusiv in terapia psoriazisului.

Este utilizat pentru tratarea hemoroizilor.

Este util în tratamentul glaucomului.

Ameliorează durerile spasmodice de la nivelintestinal ( proprietati calmante )

Ajută la tratarea tulburărilor de sânge, in acest sens utilizarea in leucemii

Este utilizat pentru a trata tulburările respiratorii.

Tratamentul holerei.

Tratamentul alcoolismului.

Utile în eliminarea de paraziți.

Ucide bacteriile și virușii; în special pentru tratarea malariei ,rujeola și HIV.

Studiile recente au arătat că fructele tinere pot avea proprietăți antivirale, antibiotice și anticanceroase.

Antioxidanții pe care ii contine pot ajuta la identificarea și distrugerea radicalilor liberi . Oamenii de știință au studiat castravetele amar din punct de vedere a capacitatilor sale ca un agent anti-cancerigen și anti-tumoral. Studiile au arătat corelații promițătoare între consumul de castravete amar și reducerea și prevenirea creșterii tumorilor la pacienții cu cancer mamar, prostat și cancer de col uterin.Acest lucru se poate datora capacității sale de a induce moartea celulară (apoptoza) în celulele canceroase. In prezent , mai multe studii sunt efectuate pentru a afla mai multe despre proprietățile anti-cancer ale fructului Momordica

Este utilizat pentru a trata infecțiile fungice ale pielii.

Îmbunătățește libidoul și îmbunătățește dorințele sexuale,echilibrează hormonii.

Se caracterizează prin efecte antiinflamatorii.

Curăță sângele; detoxifică corpul.

Are proprietăți de stimulare imună.

Beneficiile sale depășesc cu mult singurul său punct negativ: gustul.

Pur și simplu aruncați o privire la multele rețete asiatice care fac uz de această legumă miraculoasa, sau experimentati pe cont propriu pentru a începe sa-i gasiti multiplele intrebuintari si beneficii.

Vă veți gândi doar la dulceața unei sănătăți mai bune!

Ingrediente pentru un pahar de suc

1 castravete amar;

1 măr verde;

ghimbir (1 bucăţică de aproximativ 2 cm);

suc de lămâie (2 linguriţe);

sare (1 linguriţă).

Mod de preparare:
Se taie castravetele în două şi se curăţat de seminţe, apoi se taie in bucăţele , se freacă cu sare , se lasa la rece 10 minute (sarea atenueaza gustul amar).

Se storc bucăţelele de suc, apoi se introduc în blender împreună cu ghimbirul şi mărul tăiat bucăţi.Se adauga sucul de lamaie si putina apa. Sucul proaspăt de castravete amar pentru diabet ar trebui consumat în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Baobabul – copacul “cu radacinile in sus”

Baobabii, copaci supranumiti si "cu fundul in sus" isi au originile in Madagascar, Africa si Australia. De altfel, baobabul este copacul simbol national al Madagascarului. Alimentatia traditionala a locuitorilor din Africa tropicala cuprinde fructe de baobab, copac ce figureaza de altfel si pe stema Senegalului.
Baobabii ating inaltimi intre 5 si 30 de metri si diametrul trunchiului ajunge intre 7 si 11 metri. Se crede ca baobabii traiesc mii de ani, lucru greu de verificat avand in vedere ca trunchiul de baobab nu are inele de crestere ca si alti copaci si mai ales ca varsta umana nu permite verificarea directa a acestui lucru.. Totusi testul cu carbon-14 poate da indicii valoroase asupra varstei baobabilor. Se spune ca un baobab poate atinge varsta de 5000 de ani. In cultura africana, baobabul este supranumit "Degetul lui Dumnezeu”. Antoine de Saint-Exupery a scris in "Micul Print":"... baobabii nu sunt copăcei, ci niste arbori cât bisericile de mari şi că, dacă ar lua cu el chiar şi o întreagă turmă de elefanţi, turma aceasta tot nu i-ar putea veni de hac nici macar unui singur baobab” . Proprietarii Fermei Sunland (Limpopo, Africa de Sud) , au construit un pub numit "The Big Baobab Pub" in interioriul trunchiului gol al baobabului sus amintint de 47 metri in circumferinta care a fost datat a avea peste 6.000 ani.
Nu mai putin.impresionant este si fructul de baobab, care este comestibil. Gustul lui usor acidulat este foarte placut. Se pot consuma si semintele prajite, care inlocuiesc cafeaua sau din care se poate extrage ulei alimentar. Din pulpa fructelor proaspete sau uscate, amestecata cu apa, se face un suc racoritor delicios.
Proprietatile fructului baobabului sunt multiple: pe langa continutul ridicat de vitamina C(de 3 ori mai mult decat kiwi si de 6 ori mai mult decat portocalele), are o cantitate de calciu de doua ori mai mare decat cea din lapte si fibre care fac sa scada nivelul glicemiei. În Africa, fructele arborelui de baobab a fost de secole un furnizor valoros de vitamina C, calciu şi fier . Baobabul , contine de asemenea antioxidanti si probiotice, şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Doza zilnica: 2 lingurite(12 gr/zi) in limonade, sucuri, musli, iaurt.

Iarba de grau cunoscuta si sub denumirea de multivitamina a naturii, contine in cantitati mari vitamine naturale, minerale, oligoelemente si enzime. Contine toate minerale cunoscute de care corpul nostru are nevoie. Are continut ridicat de calciu, magneziu si caliu. Sursa perfecta de proteine: contine 17 feluri de aminoacizi, contine toti aminoacizii esentiali in proportiile optime.

Iarba de grau este cea mai importanta sursa de vitamina A si C. Este la fel de bogata in vitaminele E, F, K SI B. Are un continut important de B17.

Iarba de grau contine enzime esentiale, printre altele este cea mai importanta sursa de SOD (superoxid-dismutaza).

Organismul nostru o poate asimila usor, deoarece digerarea nu necesita multa energie, deci poate fi consumata si de catre cei cu digestie slaba. Ajuta la digestie si functionarea organelor interne. Are efect puternic alcalin.

Datorita continutului ridicat de clorofila, sangele se imbogateste cu oxigen, se imbogateste de asemenea alimentarea cu oxigen a celulelor, deci are rol important in tratarea inflamatiilor. Iarba de grau detoxifica si -completand lipsurile din alimentatie- ridica nivelul nostru de energie. Datorita substantelor sale active are efect benefic asupra functionarii organismului. Efectul de vitalizare se datoreaza faptului, ca este cea mai complexa substanta nutritiva din lumea plantelor.

1-2 lingurite pe zi, in zeama de legume sau apa. Va sfatuim sa amestecati uniform acest praf cu shaker-ul.

In limita posibilitatilor, pentru a avea efect maxim trebuie sa il bem pe stomacul gol, dupa care sa asteptam ½ ora fara a consuma nimic altceva, pentru ca elementele pretioase sa se poata absoarbe in sange si sa ajunga la fiecare piatra de temelie a corpului nostru, la celule.

Efectul consumului de suc de iarba de grau conduce in fiecare caz la echilibrarea organismului, influentand pozitiv functionarea intregului organism. Datorita efectului alcalin organismul incepe dupa un timp sa descompuna materialele nocive depozitate- acest proces purtand numele de detoxifiere. Procesul de detoxifiere este destul de intensiv, pe timpul administrarii, substantele nocive existente in corp eliminandu-se continuu. Procesul, ca orice detoxifiere, are simptome dar acestea dispar rapid.

La consumul regulat, de obicei pe la sfarsitul celei de a doua saptamani, se constata o stare generala imbunatatita, mai putina oboseala, putere de munca mai mare, si cu timpul o rezistenta mai buna in fata bolilor.

 

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Orzul verde este cea mai bogata sursa de hrana verde, aducand un aport pretios de vitamine, minerale si enzime incluzand fier, calciu si vitaminele B1, B2, B6, C si E.

Este potrivita pentru completarea necesarului zilnic de vitamine si minerale. Este un excelent supliment nutritiv pentru cei care mananca neregulat, consuma putine legume si fructe proaspete, si sunt supusi unor eforturi fizice si psihice sustinute.

Iarba de orz alcalinizeaza organismul, leaga acidul gastric in exces.

Continutul ridicat de clorofila leaga toxinele, si ajuta la eliminarea lor din organism. Are efect puternic de detoxifiere. Clorofila are si rol antiinflamator. Pudra de orz verde este ingredientul preferat al smoothie-urilor verzi. Blenduiti cateva legume si asezonati cu pudra sau incercati un amestec de fructe cu iaurt si miere.

Este foarte usor de consumat ca si bautura: este delicios cu suc de fructe sau doar cu apa. Se poate amesteca in sosuri sau in batoanele proteice facute in casa.

O doza se prepara amestecand o lingurita (2 grame) de pudra de orz verde cu 65-70ml de apa sau suc de fructe. Se consuma cca 1-2 lingurite pe zi in suc de legume, juice sau apa. Sfatuim sa utilizati shaker pentru omogenizare. Pentru copii ½ – 1 lingurite pe zi. in limita posibilitatilor, pentru a avea efectul maxim, sa-l bem pe stomacul gol, dupa care sa asteptam ½ ora fara a consuma nimic altceva, pentru ca elementele pretioase sa se poata absoarbe in sange si sa ajunga la fiecare piatra de temelie a corpului nostru, la celule.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

  • Produsele 1-18 (din 23)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos