Ulei/unt de cocos

Uleiul din nuca de cocos este considerat a fi un remediu pretios, atat pentru adulti cat si pentru copii, varstnici si femeile insarcinate.

http://www.casabio.ro/sanatatea/article/40

  • Produsele 1-11 (din 11)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Ingrediente:

ulei cocos dezodorizat*

Ulei ecologic de nuca de cocos 100%

Mod de administrare:

Intern:

adulti : 3 lingurite/zi cu 30 de minute inainte de masa

copii: 1 lingurita/zi cu 3 minute inainte de masa

Extern:

- ingrijirea parului(deteriorat datorita vopsirilor)

- ingrijirea matretii

- ingrijirea pielii ( previne uscaciunea, asprimea, ridurile)

- astenie ( masaj al pielii capului)

- deodorant( impreuna cu un ulei volatil adecvat)

- lubrifiant sexual ( a nu se folosi in acelasi timp cu prezervativul)

Ulei ecologic foarte bogat in nutrienti si aromat, obtinut din nuci proaspete de cocos, decojite, tocate si presate, produsul fiind apoi filtrat.

Uleiul de cocos isi castiga acum recunoasterea asteptata de mult timp, ca aliment nutritiv benefic pentru sanatate.

Ingrediente: 100% ulei virgin de cocos*. *cultivat ecologic.

Alergeni: nu contine gluten, grau sau lactate; contine nuci.

Acest ulei de cocos crud, nepasteurizat, este fara colesterol, fiind perfect atat pentru preparate asiatice, cat si in prajituri, supe, preparate usor prajite, intins pe paine sau pentru prepararea traditionalelor f loricele de porumb. .

Fiind foarte stabil termic, uleiul de cocos poate fi intrebuintat si la pregatirea preparatelor la temperaturi inalte, precum prajirea in ulei, chiar prin imersie.

Daca uleiul de cocos este sub forma solida si doriti sa il lichefiati, este suficient sa puneti cantitatea necesara de ulei de cocos intr-un vas pe care sa-l asezati pentru cateva minute in apa fierbinte de la robinet.

Uleiul de cocos se topeste partial, in mod natural, la temperaturi ce depasesc 23°C, fara sa ii fie afectata calitatea.

Beneficii ale uleiului de cocos:

- este metabolizat rapid de organism, fara a-l depozita.

- este foarte bun pentru inima. Contine aproximativ 50% acid lauric (un procent mare de acid lauric se mai gaseste doar in laptele de mama), care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, inclusiv nivelul de colesterol ridicat si hipertensiune arteriala. Grasimile saturate din uleiul de cocos nu duc la cresterea colesterolului rau si ajuta la prevenirea ateroscrelozei;

- este util pentru cei care lupta cu kilogramele in plus. Ajuta la cresterea metabolismului prin eliminarea stresului pe care-l are pancreasul.

- este usor de digerat si ajuta la functionarea sanatoasa a glandei tiroide si a sistemelor de enzime;

- este util in tratarea pancreatitei;

- uleiul de cocos ajuta la functionarea mai buna a sistemului digestiv, impiedicand aparitia diverselor probleme de digestie, inclusiv sindromul de intestin iritabil;

- grasimile saturate prezente in uleiul de cocos au proprietati anti microbiene si ajuta in relatiile cu diferite bacterii, ciuperci, paraziti etc, care provoaca indigestie;

- contine un nivel foarte ridicat de antioxidanti, care ajuta la protejarea organismului de radicali liberi si de prevenire de boli degenerative si imbatranirea prematura;

- intareste sistemul imunitar deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, acid capric si acid caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale;

- ajuta la prevenirea bolilor de ficat, datorita prezentei de trigliceride cu lant mediu care sunt usor convertite in energie atunci cand ajung in ficat, reducand astfel sarcina de lucru asupra ficatului (se previne acumularea de grasime);

- atunci cand sunt aplicate pe infectii, se formeaza un strat chimic care protejeaza partea infectata a corpului de praf, ciuperci, bacterii. Uleiul de cocos este cel mai eficient pentru vanatai, deoarece accelereaza procesul de vindecare prin repararea tesuturilor deteriorate;

- este preferat de sportivi datorita faptului ca transforma continutul de grasimi in energie, creste nivelul de energie si imbunatateste performantele sportive;

- este un excelent ulei de masaj pentru piele. Actioneaza ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata;

- impiedica formarea ridurilor, dar ajuta si in tratarea diferitelor probleme ale pielii inclusiv psoriazis, dermatite, eczeme si alte infectii cutanate;

- este o hrana foarte buna pentru par ajutand la cresterea lui sanatoasa. Daca se fac masaje regulate cu ulei de cocos asupra scalpului, nu vor exista probleme cu matreata. Este un balsam excelent si ajuta la revigorarea parului deteriorat.

Ulei de cocos organic, cu aroma naturala Spicy (chilli si paprika)
Ulei de cocos 100% fara miros, provenit din fermele certificate organic, cu aroma naturala delicioasa condimentata de ardei chilli, paprika si usturoi. Coacerea, gatirea, prajirea si rumenirea nu au fost niciodata mai sanatoase. Bogat in acid lauric, ideal in lupta impotriva colesterolului.
Uleiul de cocos, certificat organic, de la Royal Green este un ulei foarte sanatos, deoarece isi pastreaza toate calitatile si nu va deveni daunator in timpul incalzirii si prajirii. Niciun ingredient daunator sau radicali liberi nu se vor forma in timpul incalzirii. Mai putine calorii, usor de digerat si fara acizi trans! Royal Green nu utilizeaza niciun ingredient chimic, conservanti, parfumuri sintetice si coloranti. 100% vegetal. Experimenteaza diferenta acum!
Uleiul de cocos de la Royal Green: - Fara miros si in mod natural fara zahar, 100% vegetal.
- Mai putine calorii decat majoritatea altor uleiuri.
- Pana la 50% acid lauric: bun in lupta impotriva colesterolului (acidul lauric ne protejeaza impotriva “intrusilor daunatori”).
- Usor de digerat si sustine activitatea normala a intestinelor.
- Nu se stocheaza ca si grasimile in organism, deoarece acizii grasi sunt imediat arsi si transformati in energie.
- Sustine aportul de vitamine, minerale si toate ingredientele grase solubile.

Ingrediente:

Unsoare din nucă de cocos, necalită, nerafinata, nealbita, dezodorizată. Gustul intensiv de cocos este atenuat cu ajutorul aburilor.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica

Tara de origine: Filipine.

Descriere:

Necalit, presat la rece.

Întrebuinţare:

Ideala pentru gătit,coacere și prăjit.

Unsoarea din nuca de cocos este o grăsime alimentară sănătoasă?

Unsoarea şi uleiul din nuca de cocos conţin în mod preponderent acizi graşi saturaţi. Cu toate că aceştia sunt consideraţi nesănătoşi, studiile arată, că unsoarea şi uleiul de cocos influenţează în mod pozitiv metabolismul.


Uleiul şi unsoarea de cocos sunt bogate în acid lauric, adică acizi graşi cu lanţ intermediar, care măresc grăsimea „bună” HDL şi protejează împotriva afecţiunilor cardio-vasculare.

 

Unsoarea din nucă de cocos dezodorizată este fină la gust.


Gustul intensiv de cocos este atenuat cu ajutorul aburilor. Unsoarea din nucă de cocos este ideală pentru cei care doresc să încingă uleiul când gătesc, deoarece îşi păstrează proprietăţile bune chiar dacă este încinsă. Uleiul de cocos nu eliberează substanţe dăunătoare sau radicali liberi în timpul încălzirii. Datorită faptului că uleiul de cocos nu oxidează, nu vor rămâne reziduuri de grăsime neagră în tigaie după prăjire.

 

Ingrediente:

nuca de cocos intreaga*

* ingredient din agricultura ecologica.

Informatii nutriționale / 100 grame:
Energie_____2806kj/670.3kcal
Proteine_____6.9g
Carbohidrați_____23.6g
Grăsimi_____64.5g

Fibre_____16.3g

Sare_____0.09g

Ulei ecologic de nuca de cocos 100%

http://www.casabio.ro/sanatatea/article/40

Mod de administrare:

Intern:

adulti : 3 lingurite/zi cu 30 de minute inainte de masa

copii: 1 lingurita/zi cu 3 minute inainte de masa

Extern:

- ingrijirea parului(deteriorat datorita vopsirilor)

- ingrijirea matretii

- ingrijirea pielii ( previne uscaciunea, asprimea, ridurile)

- astenie ( masaj al pielii capului)

- deodorant( impreuna cu un ulei volatil adecvat)

- lubrifiant sexual ( a nu se folosi in acelasi timp cu prezervativul)

Uleiul de cocos, cunoscut drept “cel mai sănătos ulei din lume”, nu deține această titulatură fără motive întemeiate. Acesta este utilizat atât la gătit, pentru pregătirea unor preparate delicioase, dar și în tratamentele cosmetice, fapt pentru care și-a câștigat, pe drept, pseudodenumirea menționată anterior. În acest articol, te invităm să descoperi tot ceea ce nu știai despre uleiul de cocos!

●    Cum se obține miraculosul ulei de cocos?

Este important să știi că nu toate produsele pe bază de ulei de cocos au același gust, iar acest lucru are și o explicație. În primul rând, există diferențe la nivel de calitate dar și de arome, atunci când vorbim despre uleiul de cocos; astfel, aceste produse diferă în funcție de starea materiilor prime folosite, de proveniență, de solul în care se cultivă nuca de cocos din care s-au realizat, de metodele de cultivare practicate și de modul în care se extrage uleiul din fruct.

Copra este utilizată adesea drept materie primă pentru obținerea untului de cocos. Aceasta reprezintă miezul uscat al nucii de cocos, fiind, de fapt, și partea componentă a fructului în care se regăsește uleiul. Acest ulei are însă o compoziție complet diferită față de uleiul de nucă de cocos virgin sau extravirgin, și trebuie să treacă printr-un proces de rafinare. De aici apare și distincția între ulei de cocos virgin (nerafinat), extras din nuca de cocos uscată și uleiul de cocos rafinat, extras din copră. Cel din prima categorie este produs în cantități mai reduse, tocmai pentru că procesul este mai dificil și necesită timp, iar cel de-al doilea reprezintă o adevărată industrie, fiind produs în cantițăți imense. O altă diferență între cele două tipuri de uleiuri este că cel virgin sau raw se obține prin presarea la rece și își păstrează mare parte dintre proprietăți (inclusiv mirosul autentic de cocos), iar cel rafinat sau dezodorizat se extrage doar la temperaturi înalte, sub influența anumitor substanțe chimice.

Uleiul de cocos a primit prestigioasa denumire de “superaliment”, iar locul său în această categorie este binemeritat. Uleiul extras din nuca de cocos are o mulțime de beneficii pentru sănătate, având atât utilizări interne (fiind folosit la gătit) cât și externe (în ritualurile de înfrumusețare), datorită compoziției sale nutriționale și a proprietăților pe care le are.

  • Astfel, uleiul de cocos conține acizi grasi, vitamina K și vitamina E, dar și fier. Prin urmare, acesta este ideal pentru a oferi protecție cardiovasculară, reducând colesterolul rău.
  • De asemenea, sănătatea glandei tiroide poate fi mentinuță prin integrarea uleiului de cocos în alimentație, deoarece acesta ajunge direct la ficat, fără să implice hormoni sau enzime în procesul digestiv.
  • Proprietățile extraordinare pe care le au produsele pe bază de ulei de cocos face ca acesta să fie foarte eficient în accelerarea metabolismului, având un rol important în curele de slăbire. În plus, utilizarea acestei substanțe minune, are rol antiîmbătrânire, fiind o sursă bogată de antioxidanți.
  • Sistemul osos este o altă componentă a organismului care beneficiază de efectele pozitive ale uleiului de cocos; acesta ajută la o mai bună absorbție a calciului și a vitaminei D.
  • Sănătatea orală poate fi menținută prin înlocuirea pastei de dinți cu ulei de cocos nerafinat, care previne apariția cariilor, albește dinții și protejază gingiile.

Care sunt beneficiile produselor cosmetice din ulei de cocos?

După cum spuneam, compoziția uleiului de cocos este foarte bogată în substanțe nutritive, motiv pentru care acesta devine cel mai bun produs cosmetic pe care îl poți folosi pentru a avea grijă de aspectul tău fizic.

  • În primul rând, uleiul de cocos este extrem de hidratant, motiv pentru care poate fi utilizat drept loțiune de corp sau de tenprevenind chiar apariția ridurilor.
  • Persoanele cu tenul uscat, predispus la îmbătrânirea prematură, pot folosi acest produs ca tratament pentru prevenirea acestei probleme, deoarece uleiul de cocos hrănește tenul.
  • Mai mult decât atât, uleiul de nucă de cocos poate fi folosit și în loc de demachiant, datorită proprietăților sale.
  • Rolul de produs destinat epilării reprezintă încă o întrebunințare a uleiului de cocos, prevenind iritațiile și hidratând intens pielea în timpul depilării cu lama de ras.

●    Ce rețete cu ulei de cocos poți pregăti?

Dacă nu ai achiziționat până acum ulei de cocos pentru gătit, cu siguranță că ar trebui să o faci cât mai repede! Există numeroase rețete cu ulei de cocos pe care le poți prepara foarte simplu acasă și care sunt foarte sănătoase. Iată care sunt câteva dintre întrebuințările pe care le are uleiul de cocos în pregătirea unor gustări sănătoase și rapide:În primul rând, uleiul de cocos poate fi folosit chiar și atunci când pregătești cafeaua de dimineață, înlocuind cu succes laptele.

  • Maioneza poate fi de asemenea realizată folosind ulei de nucă de cocos, în locul celui clasic.
  • Ți-e poftă de popcorn exact ca cel din sala de cinema? Atunci prăjește boabele de porumb pentru floricele în ulei de cocos!
  • Uleiul de cocos poate fi utilizat totodată și la prepararea dulciurilor de casă, oferindu-le o aromă senzațională și fiind o alternativă sănătoasă pentru uleiul de floarea soarelui.

 

  • Produsele 1-11 (din 11)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos