Cereale fara gluten

  • Produsele 1-18 (din 36)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

Ingrediente:

faina de porumb*

Administrare:
Se consuma in amestec cu lapte proaspat, iaurt, salate, etc. Se pot adauga in supe, ciorbe sau mancaruri la sfarsit.

Actiuni:
Pastreaza cea mai mare parte a proteinelor, fibrelor si vitaminelor.

Meiul folosit in alimentatie aduce organismului un plus de vitamine si energie. Ca orice cereala, meiul este vitaminizant, nutritiv si revitalizant. contine vitamina A, fier, magneziu, proteine.

Meiul este recomandat ca remediu natural in tratamentul unor afectiuni ca: astenie fizica; astenie psihica; convalescenta; echilibreaza starile nervoase, depresive; alunga tulburarile din perioada de sarcina; ajuta la cresterea capacitatii de concentrare.

Poate fi utilizat si in dietele contra obezitatii, echilibrand cu succes tranzitului intestinal. Ajuta in vindecarea afectiunilor dintilor, problemelor articulatiilor, anemiei, fiind recomandat a se consuma in dietele celor alergici, si celor care vor sa pastreze o greutate corporala corespunzatoare, in preparate culinare, ca garnitura, sub forma de fulgi, seminte de mei.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Poate constitui un mic dejun hranitor prin inmuiere in lapte sau ceai de fructe indulcit cu miere.
Amaranth ( Amaranthus)

1. Descriere

Este o cereala deosebit de hranitoare, cu un gust puternic si distinct. Faina se poate utiliza la fabricarea painii si a produselor de patiserie. Boabele sunt un ingredient excelent in pilafuri, supe, budinci.

2. Continut

Bogat in: proteine, aminoacizi ( in special lizina), minerale ( fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, cupru, mangan), vitamine ( A, B1,B2, B3, B6, B9, C, K).

3. Proprietati principale

Benefica pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, hipertensivi, cu hipercolesterolemie. Datoritã conținutului ridicat în fibre, contribuie la îndepãrtarea efectelor datorate unei alimentații sarace în fibre vegetale, acționând benefic asupra intestinului gros.

Tonifica plamanii, fiind astfel o cereala-medicament in zone cu poluare mare.

Bobul de Amarant conține în proporție de 8% ulei. Acesta are o compoziție deosebit de beneficã a a acizilor grași. Dupã ultimele cercetãri, uleiul de amarant joacã un rol important în prevenirea cancerului mamar.

E bine de stiut: este lipsit de gluten, deci poate fi utilizat si de catre cei sensibili la gluten

Chinezii il foloseau pentru a vindeca infectiile si migrenele.

Ingrediente din agricultura ecologica:

orez integral 63%, tarate de porumb 26%, zahar, sare

 

Ingrediente:

orez integral* (71%), zahar*, cacao* (4%), sirop de glucoza*, sare.

 

* din agricultura ecologica.

 

Nu contine: grau, alune, soia, lapte, oua sau grasimi hidrogenate.

Ingrediente din agricultura ecologica:

amestec de cereale (orez, faina hrisca, zahar trestie, sirop de orez, lapte praf degresat, sare).

OREZ ALB DIN CULTURA ECOLOGICA.

Ingrediente: orez integral*
*din culturi ecologice
Tara de origine:Italia
Mod de preparare:
se spala 190g orez in apa rece, se lasa in 600ml apa 60 min. dupa care se fierbe
40 min. la foc mic.
Dupa fierbere se lasa inca 10 min. acoperit inainte de a fi servit.
Valori nutritionale la 100g: energie 337kcal / 1411 kj, proteine7.5g,carbohidrati77.4g,
lipide 1.9g, 
Nu contine gluten
A se consuma inainte de: vezi ambalajul.A se pastra intr-un loc uscat si racoros,
ferit de razele soarelui.
Producator: Clearspring Ltd.London W3 7QE,UK

Ingrediente: orez brun bob lung* 78%, orez salbatic* 11%, orez rosu Camargue* 11%.
*din agricultura ecologica.

Orezul salbatic este un tip de iarba nativa din zona Minnesota Lakes, SUA si cultivata pentru prima data de indienii nord-americani. Are culoare brun-inchisa, boabe foarte lungi, subtiri si ascutite si un gust puternic si distinct. Continutul sau de proteine este mai ridicat decat al tuturor tipurilor de orez si contine de doua ori mai multi folati decat orezul brun obisnuit.

Orezul Camargue este o varianta de orez rosu relativ noua, cultivata in zonele umede ale regiunii Camargue din sudul Frantei. Este un soi scurt-granulat, are o culoare rosu-maronie, un intens gust de alune si o textura natural gumoasa.

Valori nutritionale la 100g: energie 348kcal/1479kj, proteine 7.6, carbohidrati 74g (din care glucide 1.02g), lipide 2.27g (din care saturate usme), fibre 4.34g, sodiu urme.

Preparare: se pune amestecul de orez salbatic in de doua ori mai multa apa,se aduce la temperatura de fiebere, se pune capacul pe oala si se fierbe usor 35-45 minute, fara a amesteca.

Ingrediente:
Quinoa bio.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.


Descriere:
Cerealele ideale pentru vegetarieni. Bogate in proteine ​​si contin minerale esentiale, cum ar fipotasiu, magneziu, calciu și fier.

Întrebuinţare:
Ca garnitură pentru meniuri de legume, ca pireu sau fiertură, prăjit sau copt.

 

Porumb de floricele, organic.


Incingeti o cantitate mica de ulei intr-o tigaie. Puneti o mana de porumb de floricele si acoperiti cu un capac. Floricelele sunt gata cand porumbul se opreste din prajit si nu se mai desface.



Poate contine urme de nuci sau seminte.



Cultivat organic in Argentina.


Meiul folosit in alimentatie aduce organismului un plus de vitamine si energie. Ca orice cereala, meiul este vitaminizant, nutritiv si revitalizant. contine vitamina A, fier, magneziu, proteine.

Meiul este recomandat ca remediu natural in tratamentul unor afectiuni ca: astenie fizica; astenie psihica; convalescenta; echilibreaza starile nervoase, depresive; alunga tulburarile din perioada de sarcina; ajuta la cresterea capacitatii de concentrare.

Poate fi utilizat si in dietele contra obezitatii, echilibrand cu succes tranzitului intestinal. Ajuta in vindecarea afectiunilor dintilor, problemelor articulatiilor, anemiei, fiind recomandat a se consuma in dietele celor alergici, si celor care vor sa pastreze o greutate corporala corespunzatoare, in preparate culinare, ca garnitura, sub forma de fulgi, seminte de mei.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Ingrediente:
Orez salbatic*cu aromă de nuci.

*provin din agricultura ecologica

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Delicatesă cu o aromă deosebită.

Întrebuinţare:
Pentru umpluturi de legume, amestec de legume cu orez şi meniuri cu ciuperci.

 



Ingrediente:
Orez ”ribe” (orez tipic italian, cremos, indicat pentru risotto).

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Italia.

Descriere:
Specialitate aromată şi cremoasă.

Întrebuinţare:
Ideal pentru Risotto, Pealla şi salate de orez.

 

Ingrediente:
Quinoa bio.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Bolivia.


Descriere:
Cerealele ideale pentru vegetarieni. Bogate in proteine ​​si contin minerale esentiale, cum ar fipotasiu, magneziu, calciu și fier.

Întrebuinţare:
Ca garnitură pentru meniuri de legume, ca pireu sau fiertură, prăjit sau copt.

 

OREZ BASMATI DIN CULTURA ECO

  • Produsele 1-18 (din 36)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos