Cereale expandate si pufuleti

Sunt obtinute din cereale integrale si pot constitui o gustare rapida si delicioasa.

  • Produsele 1-18 (din 18)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Ingrediente:

69% porumb*, 21% ulei de porumb*, 7% amidon din porumb*, sare de mare, 0,6% rozmarin, ierburi*, condimente

Ingrediente:

69% porumb*, 21% ulei din porumb*, 7% amidon din porumb*, sare de mare, 1,5% ardei*, ierburi*, condimente*

Ingrediente:

80% spelta*, 20% miere*

Poate constitui un mic dejun hranitor prin inmuiere in lapte sau ceai de fructe indulcit cu miere.
Amaranth ( Amaranthus)

1. Descriere

Este o cereala deosebit de hranitoare, cu un gust puternic si distinct. Faina se poate utiliza la fabricarea painii si a produselor de patiserie. Boabele sunt un ingredient excelent in pilafuri, supe, budinci.

2. Continut

Bogat in: proteine, aminoacizi ( in special lizina), minerale ( fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, cupru, mangan), vitamine ( A, B1,B2, B3, B6, B9, C, K).

3. Proprietati principale

Benefica pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, hipertensivi, cu hipercolesterolemie. Datoritã conținutului ridicat în fibre, contribuie la îndepãrtarea efectelor datorate unei alimentații sarace în fibre vegetale, acționând benefic asupra intestinului gros.

Tonifica plamanii, fiind astfel o cereala-medicament in zone cu poluare mare.

Bobul de Amarant conține în proporție de 8% ulei. Acesta are o compoziție deosebit de beneficã a a acizilor grași. Dupã ultimele cercetãri, uleiul de amarant joacã un rol important în prevenirea cancerului mamar.

E bine de stiut: este lipsit de gluten, deci poate fi utilizat si de catre cei sensibili la gluten

Chinezii il foloseau pentru a vindeca infectiile si migrenele.

Paine crocanta de secara cu susan – produs vegan fara adaos de drojdie,  cu un continut ridicat de fibre si unul redus de grasimi. Delicioasa si crocanta, aceasta paine este obtinuta din ingrediente simple dupa o reteta traditionala scandinava. Bucurati-va de ea servind-o cu topping-urile si sosurile preferate, sau langa diverse salate si supe. Semintele de susan dau o nota contemporana acestei paini traditionale, adaugand suplimentar la varianta traditionala aroma lor delicioasa.

Ingrediente:

faina integrala secara* (76 %), faina secara* (11 %), seminte susan* (9 %), sare de mare. *cultivat ecologic. Poate contine urme de seminte de susan.

 

 

Potrivite incepand de la varsta de 7 luni (etapa 2), cand copilul poate manca singur.

Contin numai zaharuri naturale.

Potrivite si pentru vegetarieni.

Fara adaos de sare si zahar.

Fara coloranti (dar ingredientele naturale pot pata).

Fara gluten si grau.

ATENTIE! A nu se consuma de copii mai mici de 7 luni!

Cand hraniti copilul, asigurati-va ca este asezat si supravegheat pentru a evita riscul de sufocare.

Ingrediente:

Orez integral ecologic 79% , suc concentrat de mere ecologice 20%, scortisoara ecologica < 1%, Vitamina B1 ** (Tiamina - nutrient esential in cresterea copiilor ) < 1%.   ** fara certificare ecologica.

A se depozita la loc uscat si racoros.Dupa deschidere, pot fi pastrati intr-un recipient etans pentru a ramane  crocante.

Produs in Belgia exclusiv pentru ORGANIX BRANDS LTD, Marea Britanie.

Cod certificare: BE-BIO-02 EU/ non EU agriculture.

Hrisca reprezinta un produs cu o valoare nutritiva foarte mare. Este bogata in proteine si glucide, contine o cantitate mica de lipide. In hrisca se gasesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciul, fierul, vitaminele din grupa B. Ca aliment, datorita aportului energetic deosebit, este superior cerealelor clasice.

Semintele de hrisca au un gust foarte bun, usor dulceag. Hrisca fiarta se poate adauga la supe, ciorbe sau tocanite, pentru a le da aroma si un gust mai bun.

Este recomandata persoanelor cu asteroscleroza, boli hepatice si de inima, edeme de origine diferita, diabet zaharat, hipertensiune arteriala si anemie.

Hrisca contine mai mult calciu decat graul si este bogata in lisina, un aminoacid pe care organismul uman nu-l produce. Cei care sunt alergici la grau pot beneficia de aceasta alternativa.

Efectele pozitive ale expandarii pot fi acelea ca, prin supunerea cerealelor la temperaturi foarte inalte, se elimina anumite toxine si se reduce numarul de microorganisme prezente in mod natural in sau pe cereale, si in plus, s-a observat o usoara crestere a nivelului de fier in produsul finit. Reactiile chimice ale cerealelor din timpul procesului de expandare au si efecte de loc imbucuratoare: un nivel crescut de amidon, care desensibilizeaza celulele oganismului la insulina (potential risc de diabet); disparitia lizinei, un amino-acid esential care contribuie la absorbtia calciului si la cresterea masei musculare; simplificarea amidonului complex, fapt ce poate dauna sanatatii dintilor; cresterea indicelui glicemic; distrugerea vitaminei A (beta-caroten); denaturarea proteinelor continute de cererale.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Semintele de amaranth sunt bogate in proteine (15-18%) si contin cantitati respectabile de lisina si methionina, 2 aminoacizi esentiali care nu sunt de obicei intalniti in cereale. Sunt bogate in fibre si contin calciu, fier, potasiu, fosfor si vitaminele A si C:
- fibre de 3 ori mai multe decat in grau;
- fier de 5 ori mai mult decat in grau;
- calciu de 2 ori mai mult decat in lapte.

Efectele pozitive ale expandării pot fi acelea că, prin supunerea cerealelor la temperaturi foarte înalte, se elimină anumite toxine şi se reduce numărul de microorganisme prezente în mod natural în sau pe cereale, şi în plus, s-a observat o uşoară creştere a nivelului de fier în produsul finit. Reacțiile chimice ale cerealelor din timpul procesului de expandare au şi efecte de loc îmbucurătoare: un nivel crescut de amidon, care desensibilizează celulele oganismului la insulină (potenţial risc de diabet); dispariţia lizinei, un amino-acid esenţial care contribuie la absorbţia calciului şi la creşterea masei musculare; simplificarea amidonului complex, fapt ce poate dăuna sănătăţii dinţilor; creşterea indicelui glicemic; distrugerea vitaminei A (beta-caroten); denaturarea proteinelor conţinute de cererale.

Aceasta cereala, lipsita de gluten a fost cultivata inca de acum 8000 de ani.

Contine 16% proteine pure si este lipsit de gluten.

Amaranthul supranumit si “ floarea nemuritoare si a frumusetii vesnice”, este o planta medicinala cosmopolita dar si o cereala foarte veche din America de Sud, folosita de azteci si incasi.

In perioada sarcinii si a lactatiei este foarte recomandat consumul regulat de amaranth. De asemenea este foarte indicat daca sunteti vegetarian, daca urmati o dieta fara alimente ce contin gluten, daca incercati sa mancati sanatos pentru sanatatea inimii sau urmati un regim alimentar diabetic. Este un ingredient unic si neobisnuit  dar in acelasi timp dar cu o mare valoare nutritiva. Daca in trecut acesta era consumat de catre razboinici si atleti deoarece le conferea energie si le imbunatea performantele, astazi el are o gama mult mai larga de recomandari si consumatori. Amaranthul are un profil nutritional iesit din comun si anume ne ofera fibre dietetice, calciu, fier, vitamine, minerale, lisina, cisteina precum si aminoacizi si proteine bune. Are un continut foarte redus de sodium, iar grasimile saturate lipsesc cu desavarsire.

Deoarece amaranthul se coaguleaza foarte repede la rece se recomanda a fi consumat cat este cald. Se poate prepara, gati ca oricare alte cereal, dar devine mai lipicios atunci cand este fiert foarte tare, in schimb este deosebit de hranitor. Daca se gateste in oala cu presiune fierberea amaranthului dureaza doar 10 minute. Amaranthul se poate combina excelent impreuna cu hrisca, orezul brun, meiul dar si cu porumbul ceapa si fasolea.

Semintele pot fi adugate cu success la mancarurile inabusite ca un ingredient bogat si agent de ingrosare. Se utilizeaza la prepararea pastelor si a diferitelor copturi, precum si al prepararea painii in amestecuri cu alte fainuri.

Daca se prepara clatite, paste sau diverse turtite se poate folosi amaranth in proportie de 100%. Cereala aceasta are o textura lipicioasa ce contrasteaza cu majoritatea cerealelor care au o textura pufoasa. Aroma amaranthului este usor dulceaga ducandu-ne cu gandul la alune.

Magneziu: joaca un rol in producerea si transportul energiei si ajuta la contractia si relaxarea muschilor, o functie importanta deoarece persoanele cu sindrom de oboseala cronica prezinta adesea o sensibilitate a muschilor.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

In plus, trebuie sa stiti ca un produs certificat BIO inseamna sanatate, este certificat faptul ca nu au fost folosite pesticide si insecticide in procesul de cultivare si de asemenea nici aditivi sau alti compusi chimici in procesul de fabricatie!

Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali

In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B. Inlocuieste orezul in preparate ca: pilaf, garnituri, umpluturi sau deserturi Isi mareste volumul de 4 ori. Nu contine gluten.
Considerat aliment de baza in civilizatia incasa, astazi se cunosc peste 1800 de varietati de quinoa.

Desi face parte din familia cerealelor, este de fapt o pseudo cereala intrucat se situeaza la interferenta dintre cereale si ierburi.

Denumita si “cereala care bate carnea” datorita nivelului proteic care il depaseste pe cel al multor tipuri de carne, aceasta proteina vegetala are exceptionalul merit ca nu produce colesterol sau rigidizarea arterelor.

Proprietatile semintelor comestibile de quinoa reduc cantitatea de grasimi din sange si previn formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord.

Contine de asemenea fibre si aproape toti aminoacizii esentiali cunoscuti, care se gasesc extrem de rar in proteina vegetala.

Magneziu: acest mineral valoros poate micsora nivelurile de oxalati nocivi, o componenta majora a multor pietre la rinichi.

Quinoa este deosebit de bogata in saponine, care pot ajuta prevenirea cancerului si a bolilor de inima.

 

Efectele pozitive ale expandării pot fi acelea că, prin supunerea cerealelor la temperaturi foarte înalte, se elimină anumite toxine şi se reduce numărul de microorganisme prezente în mod natural în sau pe cereale, şi în plus, s-a observat o uşoară creştere a nivelului de fier în produsul finit. Reacțiile chimice ale cerealelor din timpul procesului de expandare au şi efecte de loc îmbucurătoare: un nivel crescut de amidon, care desensibilizează celulele oganismului la insulină (potenţial risc de diabet); dispariţia lizinei, un amino-acid esenţial care contribuie la absorbţia calciului şi la creşterea masei musculare; simplificarea amidonului complex, fapt ce poate dăuna sănătăţii dinţilor; creşterea indicelui glicemic; distrugerea vitaminei A (beta-caroten); denaturarea proteinelor conţinute de cererale.

Ingrediente

52,5% spelta, zahăr, orez, sare, 0,3% scorţişoară, extract natural de măr,acid citric


Descriere

Din spelta extrudat şi copt. Fac un mic dejun special!

Ingrediente:

Malai degerminat din porumb nemodificat genetic;

Ulei vegetal de palmier (oleina);

Inulina pulbere din agave;

Pudra de roscove (5%)

 

 

Ingrediente:
Orez integral(brun) expandat.

100% agricultura organica. 

Descriere:
Cu gust plăcut si delicios, conține o mulțime de magneziu și zinc valoros organismului.

Utilizați:
Se poate consuma cu musli, iaurt sau acoperit cu ciocolata.


Ingrediente:
Samanta amarant expandat.

Ingredientele provin 100% din agricultură ecologică.

Descriere:
Bogat in minerale, calciu, magneziu si fier.

Întrebuinţare:
Se poate consuma in musli, iaurt si mancaruri dulci.


Valori nutritive:
kj: 1565
kcal: 371
grasimi: 4.9g
acizi grasi saturati: 1.5g
glucide: 65g
zaharuri: 1.1g
fibre: 8.3g
proteine: 12g
sare: <0,01g
* - doza zilnica recomandata

Alergeni urme: gluten

Quinoa integrala expandata.

100% agricultura ecologica.

Pufuleti pentru bebelusi Sesamstrasse, Bilute din Mei si Mazare, 12 luni+, cu ingrediente provenite din agricultura ecologica. Ii poti oferi bebelusului pentru rontait sau pentru stimulare, ajuta la dezvoltarea coordonarii mana-gura. Ideali atunci cand iesiti impreuna la plimbare, in parc, cu masina sau in concediu.Fara adaos de zahar.

Ingrediente:

41% mei*, faina de porumb*, faina de mazare* 20%, tiamina (vitamina B1).Pot contine urme de nuci, lapte, gluten si arahide.

Fara adaos de arome, coloranti sau conservanti. Ambalat in atmosfera controlata.

* din agricultura biologica

Important! Nu lasa copilul nesupravegheat in timp ce ciuguleste din pufuleti. Ai grija de igiena lui orala, inca de la primul dintisor!

INGREDIENTE: FAINA DE GRAU SPELTA, ULEI DE FLOAREA SOARELUI, FAINA DE PORUMB, AMESTEC IERBURI DIN CEAPA USCATA, MORCOV USCAT, SPANAC USCAT, PATRUNJEL, SUC DE LAMAIE, MARAR, SARE, PRAF DE COPT, AMIDON DE PORUMB, TARTRAT DE POTASIU DIN SUC DE STRUGURI, BICARBONAT DE SODIU DIN AGRICULTURA ECO

INGREDIENTE:

MALAI DEGERMINAT DIN PORUMB NEMODIFICAT GENETIC

Ingrediente:

orez integral* 58%, sirop de orez* 14%, porumb*, seminte de dovleac*4,3%, seminte de susan* 4,3%, seminte de floarea-soarelui*4,3%, hrisca* 2,1%, quinoa* 1,4%, sare marina

* din agricultura ecologica

  • Produsele 1-18 (din 18)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos