Soia

Au un continut important in proteine de buna calitate si usor asimilabile, glucide, vitaminele B si E , fier, zinc, magneziu.

Daca le fierbem in oala sub presiune, timpul de preparare se reduce mult. Pentru a evita disconfortul digestiv, la fierbere putem adauga chimen, ghimbir, marar, dafin, alge marine

  • Produsele 1-2 (din 2)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Soia este considerata una din cele mai vechi plante de cultura si printe cele mai hranitoare si miraculoase. Originara din China, era cunoscuta inca de acum 3000 de ani. In Europa a fost aclimatizata abia in secolul 18 si anume in Franta.

Soia neagra este o varianta coloristica a boabelor de soia galbena, avand aceeasi compozitie energetica.

Principalii constituenti:

* protide 40% (fata de 15-20% in carne);
* lipide 12-25% (fata de 1-4 % in carne);
* glucide 10-15 %;
* saruri minerale: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodium, sulf, etc;
* vitamine: A, B1, B2, D, E, F, etc;
* lecitina (inrudita cu cea a galbenusului de ou);
* diastaze, celuloza, cazeina etc;

Proprietati:

* aliment complet si foarte digerabil;
* constructor de primul ordin-muschi, oase, nervi;
* energetic valoros;
* remineralizant;
* echilibrant celular;
Se mai numeste si planta-minune sau biftec vegetal. Datorita valorii sale nutritive foarte apropiata de cea a produselor de origine animala, este considerat unul din cele mai importante alimente.

Soia este considerata una din cele mai vechi plante de cultura si printe cele mai hranitoare si miraculoase. Originara din China, era cunoscuta inca de acum 3000 de ani. In Europa a fost aclimatizata abia in secolul 18 si anume in Franta.

Contine:

- protide 40% (fata de 15-20% in carne);
- lipide 12-25% (fata de 1-4 % in carne);
- glucide 10-15 %;
- saruri minerale: calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodium, sulf, etc;
- vitamine: A, B1, B2, D, E, F, etc;
- lecitina (inrudita cu cea a galbenusului de ou);
- diastaze, celuloza, cazeina etc;

Se mai numeste si planta-minune sau biftec vegetal. Datorita valorii sale nutritive foarte apropiata de cea a produselor de origine animala, este considerat unul din cele mai importante alimente.
Beneficiile asupra sanatatii organismului:
- efect de stabilizare a insulinei;
- rol in reglarea functiilor intestinale;
- reduce nivelul colesterolului din sange;
- protejeaza organismul impotriva bolilor canceroase;
- ajuta la fixarea calciului in oase, prevenind aparitia osteoporozei ;
- reduce riscul atacurilor coronariene;
- este recomandat ca aliment in regimul alimentar, ca ajutor in tratarea unor boli cronice legate de sistemul circulator, hipertensiv, hipercolesteronemie, cardiopatie ischemica sau cele legate de nutritie, cum ar fi obezitatea sau constipatia cronica;
- impiedica procesul de imbatranire.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

  • Produsele 1-2 (din 2)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos