Plante medicinale rare

  • Produsele 1-2 (din 2)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Tara de Origine: Originara din Centrul si Sudul Europei si Nordul Asiei. Se cultiva pretutindeni.
Efect: Actioneaza ca un sedativ asupra sistemului nervos, analgezic, somnifer, antispastic.

Laptuca veninoasa este un bun remediu pentru insomnii, stari de neliniste si excitabiliatate, mai ales la copii, si alte manifestari ale sistemului nervos hiperactiv. Avand proprietati antispastice, poate fi folosita ca tratament naturist impotriva tusei convulsive sau tusei iritante, in general. Amelioreaza durerile cronice provocate de colici, fiind utilizata si impotriva dismenoreei. Combate durerile musculare asociate reumatismului si poate fi utilizata si ca afrodisiac.

Tara de Origine: creste in regiunile tropicale din America Centrala si de Sud, Brazilia, Peru.
• Efect: Amelioreaza durerea, reduce anxietatea, calmeaza nervii, sedativ moderat, reduce tensiunea arteriala, regleaza bataile inimii, omoara bacteriile.

Mulungu a fost folosit de catre indigeni pentru relaxare, fiind benefic in reglarea problemelor somnului. In urma cercetarilor s-a descoperit ca aceasta planta inhiba anxietatea, neavand efecte secundare, in comparatie cu proprietatile diazepamului, care afecteaza abilitatile motorii.

Mulungu este un copac de inaltime medie, ce creste 10-14 metri, cu flori rosii si oranj, polenizate de catre pasarile colibri.

In America de Nord si de Sud este considerat a fi un sedativ excelent, pentru calmarea agitatiei sau a tusei nervoase, pentru tratarea insomniei sau anxietatii. Se foloseste si pentru tratarea astmului, bronsitei, gingivitei, hepatitei, inflamatiilor ficatului sau splinei, febrelor mari sau pentru curatarea ficatului. In Brazilia si Peru, Mulungu se foloseste in tratarea epilepsiei.

  • Produsele 1-2 (din 2)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos