Amestecuri de condimente

x

  • Produsele 1-7 (din 7)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Verdeturi de Provence Rasnita

Un amestec special de ierburi provensale tipice sudului Frantei.Foarte parfumat, acest amestec pe baza de plante ofera o aroma distincta preparatelor din bucataria mediteraneana.

Ingrediente:

rozmarin, cimbrisor, busuioc, maghiran, patrunjel, cimbru, oregano, arpagic si leustean

Garam Masala este un amestec tradiţional indian de condimente.


Ingrediente:

coriandr, piper, nucsoara, ienibahar,cardamon, ghimbir, chili, cuisoare, scortisoara, leustean, chimion, usturoi, oregano si sare.

Praful de curry (se pronunţă că’ri), a nu se confunda cu mancarea cu acelasi nume, este numele generic al unui amestec variat de condimente. Praful de curry a fost inventat de catre colonistii englezi din India in incercarea de a cuprinde diversitatea bucatariei indiene intr-un singur mix. In prezent praful de curry este raspandit in multiple combinatii in intreaga lume.

Prezentare:
Intrucat nu exista o reteta unica si nici macar una stardard a acestei mixturi care poate cuprinde 10-20 de condimente, e greu de indicat o formula de prezentare unica. Cu toate acestea, din niciun amestec de curry nu lipseate praful de curcuma, cel care da culoarea – mai mult sau mai putin galbena, in functie de restul condimentelor – ale acestui mixt.
Aroma:
In functie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt fructate, aromate sau iuti.

Gustul prafului de curry este dat de condimentele care il compun dar si de proportia lor. Un praf de curry clasic contine, pe langa curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, pigment si/sau seminte de schinduf.
La amestecul de mai sus, in unele zone ale Indiei, se adauga cuisoare, scortisoara, nucsoara, piper de Cayenne si paprika (boia de ardei).
Thailandezii, malaiezienii si indonezienii adapteaza curry-ul gusturilor lor adaugandu-i praf de cocos, iarba de lamaie si frunze de curry.
Alte amestecuri mai includ faina de legume pentru a da un plus de consistenta prafului de curry.

Utilizare:

Curry este strans legat de orez. De asemenea, se asezoneaza cu curry mancarurile cu carne, peste si legume.
Se simte bine in compania bamelor, legumelor radacinoase dar si cu banane sau mango.

Preparare:

Praful de curry se adaugă în mâncare de la început când se rumeneşte în puţină grăsime (vegetală sau animală). Atenţie însă să nu-l ardeţi deoarece devine amar.
După rumenire amestecul de curry se stinge cu supă de legume sau carne. Este bun mai ales în amestec cu laptele de cocos, chili, ceapă şi usturoi.

Ingrediente:

turmeric, chimion, coriandru, schinduf, patrunjel, chilli, usturoi, fenicul

Produsul poate contine gluten. Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina dincereale, mustar, soia, nuci , alune, seminte susan, telina

Piperul este originar din India fiind considerat initial un condiment exotic si puternic. Piperul a influentat istoria omenirii fiind folosit drept moneda, adus in dar zeilor, pentru beneficiile si proprietatile sale. In zilele noastre piperul este nelipsit din bucatarie.

Compozitie Piper 5 arome:

Amestec de varietati de piper si coriandru: piper alb, piper negru, piper rosu, piper verde, coriandru.

Ingrediente:

Legume deshidratate (pastarnac, morcov, telina, patrunjel, ceapa, rosii, ardei, cartofi), condiment (piper). Ingredientele sunt maruntite, in proportie variabila. Nu contin aditivi sau conservanti.

Cum se consuma:

Poate fi folosit in ciorbe, tocanite, pentru gustul veritabil al legumelor.


 

 

 

Compozitie
Amestec de legume uscate fara sare: morcov, telina, pastarnac, rosii, ceapa, ardei rosu, ardei verde, cartofi, patrunjel.

Utilizare / administrare
Puteti folosi Belsug de Mirodenii pentru supe sau ciorbe, tocanite, mancaruri si marinate.

  • Produsele 1-7 (din 7)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos