Paste integrale bio
Fac parte din alimentatia noastra sanatoasa.
Faina integrala, obtinuta din macinarea bobului intreg, pastreaza toate calitatile cerealei. Faina alba rafinata este cu mult mai saraca in nutrienti.
1.Paste integrale din grau si din spelta bio
Pastele integrale sunt bogate in fibre (astfel satisfac senzatia de foame), vitamine B, minerale (cupru, zinc, magneziu).
In magazinul CasaBio exista sortimente de paste spelta in a caror aluat s-au adaugat diverse ingrediente pentru a le da un gust rafinat: telina, sfecla rosie, pastarnac, spanac, busuioc, praz, morcov.
2.Paste integrale din orez si din porumb bio
Sunt bogate in fibre si pot fi consumate si de persoanele cu intoleranta la gluten.
Cum se gatesc?
Se fierb in suficienta apa (pentru a nu se lipi de vas), fara capac, se adauga putina sare, se amesteca din cand in cand. Dupa scurgerea apei in care au fiert nu se clatesc.
Se pot prepara cu legume proaspete inabusite, sos de rosii, ulei de masline si condimente.
Putem gati rapid un mic dejun hranitor si delicios: peste pastele integrale fierte adaugam o crema pregatita la blender din nuci, migdale, scortisoara, apa calduta si miere.