Faina integrala

  • Produsele 1-18 (din 28)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

Făină integrală Emmer BIO, cereale obținute din agricultura ecologică, cu certificat ecologic, produs în România

Compoziție: boabe emmer măcinate

ATENȚIE: Boabele de emmer sunt măcinate numai când sunt comenzi – ÎNTOTDEAUNA PROASPĂT! Nu depozităm făina!

 

Făină integrală Emmer ECO, cereale obținute din agricultura ecologică, cu certificat ecologic, produs în România de BioFarmland

Compoziție: boabe einkorn măcinate

ATENȚIE: Boabele de einkorn sunt măcinate numai când sunt comenzi - ÎNTOTDEAUNA PROASPĂT! Nu depozităm făina!

Făină integrală proaspăt măcinată obținută din cereale BIO, produsă în România de BioFarmland. Datorită tipului de moară folosit, în timpul procesului de măcinare făina nu se încălzește mai mult de 40 grade, deci obținem garantat o făină integrală raw vegan (crudă).

ECO - ecologic, certificat RO-ECO-008

PRODUS ÎN ROMÂNIA - rețete originale, calitate elvețiană, produs în România

Făină integrală Secară ECO, cereale obținute din agricultura ecologică, cultură organică, certificat ecologic, produs în România de BioFarmland

Compoziție: boabe secară măcinate

ATENȚIE: Boabele de secară sunt măcinate numai când sunt comenzi - ÎNTOTDEAUNA PROASPĂT! Nu depozităm făina!

Făină integrală proaspăt măcinată obținută din cereale BIO, produsă în România de BioFarmland. Datorită tipului de moară folosit, în timpul procesului de măcinare făina nu se încălzește mai mult de 40 grade, deci obținem garantat o făină integrală raw vegan (crudă).

ECO - ecologic, certificat RO-ECO-008

PRODUS ÎN ROMÂNIA - rețete originale, calitate elvețiană, produs în România

Graul spelta este ruda cu graul comun, fiind o cereala straveche cultivata de egipteni si celti. Are un gust deosebit semanand cu cel de nuca. Beneficiile aduse de graul spelta deriva din multitudinea de substante nutritive pe care le contine: mangan, fosfor, magneziu, cupru, fibre, proteine, vitaminele A, E, complexul vitaminic B si niacina (vitamina PP).

Faina de secara obtinuta din boabele de secara se foloseste la fabricarea painii . Se pot de asemenea face creme de secara.

Contine mult fier, fluor, sodiu,potasiu,calciu, iod. Dintre cereale are ceam mai mare concentratie de lizina.

Principale proprietati

Secara este cunoscuta ca un foarte bun purificator al sangelui si reglator al glandelor. De asemenea previne aparitia aterosclerozei si a problemelor ce pot afecta smaltul dentar.

Este utila in afectiuni cardio-circulatorii, anemie, constipatie, afectiuni pulmonare si ganglionare.

Cataplasmele cu faina de secara au efect calmant, antiinflamator, rezolutiv . Se pune intre doua bucati de panza pe regiunea afectata.

Fiind produsa din miezul intreg de grau ( inclusiv din tarate si germeni de grau), faina integrala are o textura granulata si o aroma de nuci.

Aceasta faina este foarte buna pentru coptul painii, foietajelor si prajiturilor.

Cu ajutorul fainii integrale se obtine painea integrala. Painea obtinuta are un efect laxativ si de curatare datorita continutului mare de fibre din invelisul bobului. De asemenea, contine multe minerale si vitamine.

Cataplasmele cu faina de grau se folosesc in caz de panaritiu, abces, erizipel,arsuri.

Aceasta faina este foarte buna pentru coptul painii, foietajelor si prajiturilor.

HRISCA ESTE O CEREALA FARA GLUTEN, RECOMANDATA CELOR CARE AU BILA LENESA

Extrem de fina, ea este folosita ca liant pentru sosuri. De asemenea poate fi folosita pentru paine, clatite si dulciuri.

De asemenea poate fi folosita in cosmetica pentru toate tipurile de ten realizand masti din faina de orez in amestec cu faina de hrisca si soia in parti egale revitalizand si curatind tenul obosit si iritat.

Faina de secara obtinuta din boabele de secara se foloseste la fabricarea painii . Se pot de asemenea face creme de secara.

Dintre cereale are ceam mai mare concentratie de lizina.

Constituenti principali:
-saruri minerale- fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, substanţe azotate (6 %), continut ridicat de proteine (10 - 14 %) si amidon (65 - 70 %)

-Proprietati:
-antisclerotica, emolienta, energizanta, fluidifiant sanguin, laxativa, sedativa, racoritoare, reconstituanta, vitaminizanta.

-Mod de folosire:
-paine (numai de secara sau combinata in proportii diverse cu faina de grau).
-Se poate face paine crescuta, dospita cu drojdie de bere sau nedospita (din faină framantata cu putin ulei, apa, sare din care se fac turtite care se coc pe tabla pentru prajit paine sau in tigaie de teflon).

-decoct cu 30 g boabe la 1 l de apă (racoritor, emolient, laxativ, combate giardia)

-painea de secara, coapta sau necoapta (cf. retetei de la grau ) consumată regulat previne arterioscleroza şi maladiile vasculare.

-In ENUREZIS se consumă seara o turtă preparată din făină de secară şi seminţe de urzici măcinate foarte fin, 10 g la 1 kg de făină.

-După framantare se lasă 20 de min., apoi se coace la cuptor.

-Lapte de tarate de secară:
-5 linguri de tarateţe de secară se pun cu 300 ml apă incălzită la 38 de grade Celsius; se lasă astfel 20 de min., apoi se bat cu telul 5 min., după care se strecoară prin tifon presându - se bine. Este un lapte substanţial. Lapte de secară germinată Se ia secară din ultima recoltă, se alege de corpuri străine se aleg boabele de corpuri străine, se spală, se pun la inmuiat 48 ore, avand grijă să se schimbe apa dimineaţa şi seara. Se limpezeşte bine, se pune intr- o tavă emailată, se stropeşte cu puţină apă călduţă, se acoperă cu o foaie de plastic de culoare inchisă şi se ţine la cald, avannd grijă să fie bine limpezit dimineaţa şi seara. Grosimea stratului de secară nu trebuie să fie mai mare de 1 cm.

-Secara incolţeşte in 2 zile vara, iar iarna in 4 zile.

-Se consideră că secara este germinată atunci cand colţişorul său este de 1- 2 mm.

-Boabele de secară germinate se limpezesc in mai multe ape, se mărunţesc, apoi se pun cu apă caldă in următoarea proporţie:
-100 g de boabe la 350 ml de apă , se lasă să stea la cald 7- 8 ore (de cu seară); aceste boabe se mărunţesc apoi fin ( se trec prin maşina de tocat cu sită deasă ), se pun intr- un săculeţ de tifon, dublu sau altă panză de fibră naturală (canepă sau in) şi se leagă la gură; acest săculeţ se pune intr- un lighenaş, se adaugă apă călduţă şi se frămantă cu mainile (ca la paine) timp de 15 min.; se scurge apoi bine săculeţul, iar lichidul rămas este aşa - zisul " lapte de secară ".

-Lapte de făină de secară 2 linguri făină se amestecă cu 250 ml apă incălzită la 38º C. Se bate cu o furculiţă 5 min., apoi se strecoară prin tifon şi se consumă indulcit. Se poate folosi şi la creme preparate la rece. Se recomandă in special sedentarilor şi bătranilor.

-Extern:
-cataplasmă din 125 g făină de secară şi 250 ml apă rece; se lasă la macerat 24 de ore, apoi se pune amestecul intre două panze şi se aplică pe regiunea bolnavă in scop antiinflamator, calmant şi rezolutiv, in inflamaţii diverse, contuzii, abcese, panariţii, supuraţii.

ESTE O FAINA CARE DA UN GUST DELICIOS DACA O AMESTECAM CU ALTE TIPURI DE FAINA SI FOLOSIM ACEST AMESTEC PENTRU A FACE PAINE.

FAINA DE MEI NU CONTINE GLUTEN

Hrisca (Fagopyrum esculentum)

1.Descriere

Hrisca nu apartine familiei cerealelor fiind o planta erbacee. Boabele ei sunt fructe uscate, aromate si usor dulci. Creste pe terenuri putin fertile, in zone reci, umede, cu vant.

Pentru cei care sunt alergici la gluten, hrisca este o alternativa excelenta.

Semintele de hrisca pot fi consumate inmuiate, fierte, prajite. Sub forma de faina, hrisca se foloseste la prepararea painii, budincilor, clatitelor, prajiturilor, pastelor ( taitei japonezi soba).

2.Continut

70-80% amidon ( 25% amiloza si 75% amilopectina ), 18% proteine ( din care 90% au valoare biologica ridicata, remarcandu-se continutul ridicat in lizina, treonina, triptofan, cisteina), minerale ( fier, zinc, seleniu, calciu), antioxidanti ( rutin si taninuri), salicilaldehida care ii da aroma caracteristica.

3.Principale proprietati

Este energizanta, nutritiva si revitalizanta, deosebit de benefica organismelor fragile.

Consumata frecvent protejeaza sistemul nervos si cardiovascular de imbatranire prematura. Rutina mentine rezistenta si elasticitatea vaselor de sange. Prin continutul in D-chiro-inositol, hrisca este un bun adjuvant in sindromul ovarelor polichistice si in diabetul zaharat de tip II.

Hrisca, aliment-medicament, este foarte benefica in prevenirea gastritei si a ulcerului gastro-duodenal, bun tonic hepatic, mentine nivelul colesterolului si trigliceridelor in limite normale, este utila in reglarea greutatii.

Recomandare CasaBio:

Un preparat rapid, delicios si hranitor este hrisca fiarta cu ceapa, pastarnac, conopida si morcovi

ESTE O FAINA FARA GLUTEN.

  • Produsele 1-18 (din 28)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos