Faina integrala

  • Produsele 1-18 (din 38)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Ingrediente:

faina de quinoa*

* din agricultura ecologica

Quinoa este o specie de talpa-gastei considerata cereala dar inrudita cu sfecla si spanacul, originara din America de Sud unde creste la mari altitudini (chiar la 4000 m). In starea lor naturala, semintele sale mici si relativ rotunde sunt acoperite de un strat de saponine cu gust amar datorita caruia sunt evitate de pasari, necesitand astfel o protectie minima pe parcursul cultivarii. Pot avea variate culori, de la alb la rosu sau neagru, au un continut redus de acizi grasi saturati si unul foarte mic de colesterol si sodiu, sunt o buna sursa de vitamina B9, magneziu si fosfor, si una foarte buna de mangan, continand in general in 100 g: 6 g lipide (din care 1 g acizi grasi saturati), 64 g carbohidrati (din care 7 g fibre alimentare), 14 g proteine si 5 mg de sodiu.  Numita de catre incasi chisaya mama (mama tuturor cerealelor), quinoa a crescut recent in popularitate datorita studiilor efectuate pe semintele sale care i-au scos in evidenta faptul ca este foarte hranitoare si benefica pentru sanatatea umana.

Cercetarile au atras atentia asupra prezentei in quinoa a anumitor fitonutrienti antioxidanti, a unei proportii deosebit de concentrate a doi flavonoizi (quercetin si kamferol), uneori chiar mai concentrate decat in merisoare, precum si a unui numar mare de fitonutrienti antiinfamatori, acestia din urma putand explica rezultatele studiilor preliminare ce dovedesc riscul scazut de probleme inflamatorii (inclusiv obezitate) la animalele hranite cu quinoa. Prin comparatie cu cerealele, in quinoa sunt prezente proportii mai mari de grasimi, aceasta putand furniza cantitati importante de acizi grasi mononesaturati (sub forma acidului oleic) si ceva mai mici de acizi grasi omega-3 (alfa linolenic). Quinoa se prepara prin fierberea sau, mai rar, prin prajire si poate fi utilizata in preparate culinare asemeni orezului (budinci, pilafuri, risotto, salate, etc) dar, spre deosebire de acesta, are un continut de amidon redus, astfel incat dupa fierberea sa rezulta un preparat afanat, mult mai puţin lipicios/cleios. Asemeni orezului, quinoa se spala in cateva ape reci inainte de utilizare. Recomandari: se foloseste in combinatie cu alte sortimente de faina. (Adaugati pana la 20 la suta quinoa). Ca regula generala, quinoa se fierbe in de 2-3 ori mai multa apa cu putina sare sau, si mai bine, in supa de legume timp de 15-20 de minute, acoperita, la foc mic, adaugandu-se amestecand in lichidul care fierbe. Dupa fierbere, vasul se ia de pe foc şi se lasa acoperit pentru ca semintele sa absoarba tot lichidul.

Ingrediente:

faina de tapioca*

*din agricutura ecologica

Tara de origine: Thailanda

Valori nutritionale/100g: Energie: 1498kj/ 358 Kcal, Grasimi: 0,02g din care saturate 0,01g, Carbohidrati: 88,7g, din care zaharuri 3,4g, Fibre: 0,9g, Proteine: 0,2g, Sare:2,5mg


Planta cu cel mai mare randament energetic, Maniocul (Manihot esculenta) este o plantă tropicală (denumita si cassava, madioca, yuca, kappa) din ale carei radacini, sub forma de tuberculi, se obtine o substantă alimentara fainoasa, cunoscuta sub numele de tapioca. Maniocul este considerat cartoful continentului negru, radacinile fiind foarte bogate în hidrati de carbon, in principal amidon. Maniocul se cultiva pe scara larga pe milioane de hectare, avand o productivitate mare.

Conform datelor Organizatiei pentru Alimente si Agricultura maniocul se situează pe locul al treilea ca sursa de calorii alimentare in regiunile tropicale, clasandu-se imediat dupa orez si porumb. Statisticile din 2002 aratau că peste 600 de milioane de oameni din Africa, Asia si America Latina depind de manioc pentru a-si asigura hrana. Un studiu din 1992 a evidentiat ca aprox. 42% din recolta de manioc, in Africa, este transformata in cipsuri si faina.

Triburile din centrul si vestul Braziliei cultivau manioc de acum 10.000 de ani! Polen de manioc, avand peste 6.600 ani vechime a fost gasit si in Golful Mexic. Dar evidente directe ale cultivarii maniocului gasim la civilizatia Maya, de acum 1.400 ani. Astazi maniocul este raspandit in multe tari din Africa, Asia, America de Nord si de Sud. Radacina mai contine calciu (50 mg/100 g), fosfor (40 mg/100 g) si vitamina C (25 mg/100 g). In comparatie cu frunzele, radacina este saraca in proteine si alte substante nutritive dar bogata in carbohidrati, calciu si fosfor. Contine de 2,5 ori mai multe calorii decat cartoful dulce. Este considerata planta cu cel mai mare randament energetic dintre plantele de cultura, cu exceptia trestiei de zahar.

Maniocul este consumat in diverse forme, de la radacina ca atare (din care se prepara ceva asemanator cartofilor prajiti), continuand cu faina in paine sau produse de patiserie şi terminand cu specialitati de bauturi (mai ales in Asia). Din manioc se obtine un sirop gros, aromat cu diverse condimente si folosit ca baza pentru diferite sosuri dar si ca un condiment . In unele tari sunt consumate si frunzele dar numai dupa fierbere indelungata. Maniocul este folosit si ca ingredient in furajele pentru animale. Da o aroma delicata in supe si pireuri. Boabele de tapioca sunt cele mai indicate pentru prepararea unor delicioase budinci. Se cunosc mai multe varietati de manioc, in general impartite în doua mari categorii: maniocul dulce şi maniocul amar.

Făină integrală Secară ECO, cereale obținute din agricultura ecologică, cultură organică, certificat ecologic, produs în România de BioFarmland

Compoziție: boabe secară măcinate

ATENȚIE: Boabele de secară sunt măcinate numai când sunt comenzi - ÎNTOTDEAUNA PROASPĂT! Nu depozităm făina!

Făină integrală proaspăt măcinată obținută din cereale BIO, produsă în România de BioFarmland. Datorită tipului de moară folosit, în timpul procesului de măcinare făina nu se încălzește mai mult de 40 grade, deci obținem garantat o făină integrală raw vegan (crudă).

ECO - ecologic, certificat RO-ECO-008

PRODUS ÎN ROMÂNIA - rețete originale, calitate elvețiană, produs în România

„Amestec pentru pâine” BIO, cereale obținute din agricultura ecologică, cultură organică, certificat ecologic, produs în România

 

Compoziție: boabe grâu măcinate 1/3, boabe secară măcinate 1/3, boabe spelta măcinate 1/3.

ATENȚIE: Boabele de cereale sunt măcinate numai când sunt comenzi – ÎNTOTDEAUNA PROASPĂT! Nu depozităm făina!

Făină integrală Spelta BIO, cereale obținute din agricultura ecologică, cultură organică, certificat ecologic, produs în România

 

Compoziție: boabe Spelta măcinate

ATENȚIE: Boabele de spelta sunt măcinate numai când sunt comenzi – ÎNTOTDEAUNA PROASPĂT! Nu depozităm făina!


Descriere

• Spelta este cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun.

• Valorile nutritionale ale graului spelta sunt net superioare fata de cele ale graului obisnuit, continand cu pana la 50% mai multe proteine, vitamine, minerale.

• Cu un gust deosebit, de nuca, spelta da o savoare deosebita preparatelor voastre culinare.

• Boabele de grau spelta, fiind integrale, contin multe fibre si au toate substantele nutritive intacte.

Proprietati

• Contine mai multe vitamine, minerale si acizi grasi decat graul comun care sunt mult usor asimilabile de catre organism, spelta fiind mai hranitoare si mai sanatoasa.

• Fiind mai usor digerabila este recomandata copiilor si persoanelor cu o digestie mai dificila cum ar fi varstnicii sau bolnavii, dar e desigur indicata in alimentatia oricui.

• Absoarbe mai putine metale grele din mediu, fiind mai sanatoasa decat alte cereale.

Făină integrală Grâu BIO, cereale obținute din agricultura ecologică, cultură organică, certificat ecologic, produs în România

Compoziție: boabe grâu măcinate

ATENȚIE: Boabele de Grâu sunt măcinate numai când sunt comenzi – ÎNTOTDEAUNA PROASPĂT! Nu depozităm făina!

 

Făină integrală Emmer BIO, cereale obținute din agricultura ecologică, cu certificat ecologic, produs în România

Compoziție: boabe emmer măcinate

ATENȚIE: Boabele de emmer sunt măcinate numai când sunt comenzi – ÎNTOTDEAUNA PROASPĂT! Nu depozităm făina!

 

Făină integrală Emmer ECO, cereale obținute din agricultura ecologică, cu certificat ecologic, produs în România de BioFarmland

Compoziție: boabe einkorn măcinate

ATENȚIE: Boabele de einkorn sunt măcinate numai când sunt comenzi - ÎNTOTDEAUNA PROASPĂT! Nu depozităm făina!

Făină integrală proaspăt măcinată obținută din cereale BIO, produsă în România de BioFarmland. Datorită tipului de moară folosit, în timpul procesului de măcinare făina nu se încălzește mai mult de 40 grade, deci obținem garantat o făină integrală raw vegan (crudă).

ECO - ecologic, certificat RO-ECO-008

PRODUS ÎN ROMÂNIA - rețete originale, calitate elvețiană, produs în România

Graul spelta este ruda cu graul comun, fiind o cereala straveche cultivata de egipteni si celti. Are un gust deosebit semanand cu cel de nuca. Beneficiile aduse de graul spelta deriva din multitudinea de substante nutritive pe care le contine: mangan, fosfor, magneziu, cupru, fibre, proteine, vitaminele A, E, complexul vitaminic B si niacina (vitamina PP).

Contine:

Grau spelta macinat lent la moara cu piatra.

Făina este obținută numai din propriile cerealele ecologice. Moara este mică, având o productivitate redusă, asta reprezentând un avantaj, deoarece făina produsă este de calitate superioară și permanent controlată.

Continut:

100% faina spelta*

 

Faina de secara obtinuta din boabele de secara se foloseste la fabricarea painii . Se pot de asemenea face creme de secara.

Contine mult fier, fluor, sodiu,potasiu,calciu, iod. Dintre cereale are ceam mai mare concentratie de lizina.

Principale proprietati

Secara este cunoscuta ca un foarte bun purificator al sangelui si reglator al glandelor. De asemenea previne aparitia aterosclerozei si a problemelor ce pot afecta smaltul dentar.

Este utila in afectiuni cardio-circulatorii, anemie, constipatie, afectiuni pulmonare si ganglionare.

Cataplasmele cu faina de secara au efect calmant, antiinflamator, rezolutiv . Se pune intre doua bucati de panza pe regiunea afectata.

Fiind produsa din miezul intreg de grau ( inclusiv din tarate si germeni de grau), faina integrala are o textura granulata si o aroma de nuci.

Aceasta faina este foarte buna pentru coptul painii, foietajelor si prajiturilor.

Cu ajutorul fainii integrale se obtine painea integrala. Painea obtinuta are un efect laxativ si de curatare datorita continutului mare de fibre din invelisul bobului. De asemenea, contine multe minerale si vitamine.

Cataplasmele cu faina de grau se folosesc in caz de panaritiu, abces, erizipel,arsuri.

Aceasta faina este foarte buna pentru coptul painii, foietajelor si prajiturilor.

Făina este obținută numai din propriile cerealele ecologice. Moara este mică, având o productivitate redusă, asta reprezentând un avantaj, deoarece făina produsă este de calitate superioară și permanent controlată.

Continut:

100% faina spelta*

Ingrediente:

100% faina hrisca*

100% agricultura ecologica

Pentru bucătăria rapidă ca garnitura la salate sau mâncăruri dulci.


Valori nutritive:
kj: 1487
kcal: 351
grasimi: 2.7g
acizi grasi saturati: 0.5g
glucide: 52g
zaharuri: 1.9g
proteine: 15g
fibre: 9g
sare: <0.01g

Ingrediente:

faina de malai*.

Produs fara gluten.
*din agricultura ecologica

  • Produsele 1-18 (din 38)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos