Alte uleiuri

  • Produsele 1-14 (din 14)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Ulei Argan Presat la Rece Clearspring – ulei de argan nerafinat, obtinut prin presare la rece prin metode traditionale, din semintele arborelui de argan (endemic in Maroc si protejat de UNESCO). Apreciat pentru efectele sale nutritive, cosmetice si medicinale, uleiul de argan este unul dintre cele mai pretuite uleiuri, iar prepararea sa prin metodele traditionale necesita munca foarte intensa. Este nevoie de 15 ore si 30 kg de fructe pentru obtinerea unul litru de ulei de argan.
Cu aroma intensa de nuca datorata prajirii semintelor de argan si bogat in vitamina E, uleiul de argan Clearspring este ideal pentru salate, sosuri sau preparate din legume, se poate servi cu paste (cuscus) sau chiar cu paine. Temperatura maxima de incalzire recomandata: 180 grade Celsius.

 

Ingrediente: 100% ulei ecologic obtinut din seminte de argan prajite.
Alergeni: poate contine urme de nuci, arahide, soia, seminte susan, gluten. Produs vegan fara OMG.

Valori nutritionale UM /100ml
Energie kJ 3404
kcal 828
Lipide g 92
acizi grasi saturati g 16
acizi grasi mononesaturati g 39
acizi grasi polinesaturati g 32
Carbohidrati g 0
zaharuri g 0
Fibre g 0
Proteine g 0
Sare g 0

 

Tara de  origine: Italia.
Tara de provenienta: Anglia.

 


Ingredient: 100% ulei de avocado*
*din cultura ecologica
Nerafinat, obtinut prin presare la rece, din prima presa

Informatii nutritionale: /100ml: Energie3404kj/828kcal, lipide 92g,
proteine 0g,carbohidrati 0g,fibre 0g,
Temperatura maxima de incalzire recomandata :190 grade C
Produs de: Clearspring Ltd, London W3 7QE, UK
Produs in UK
Ambalat de SABO Italia SRL.

A se consuma inainte de : vezi ambalaj
A se pastra la loc racoros,ferit de razele solare

Ulei ardei iute Solio, un ulei presat la rece cu aroma si gust cu totul speciale. Se poate utiliza pentru condimentarea unor diverse preparate si in sandvisuri, oriunde este nevoie de gustul de ardei sau de culoarea sa rosu intens, dar este recomandat in special ca ulei pentru salate. Continutul sau de acid linoleic este foarte ridicat, respectiv 70 la suta.

Efecte terapeutice: este bogat in vitamina C, este digestiv, datorita continutului de capsaicina imbunatateste circulatia, stimuleaza functiile sistemului nervos. Se utilizeaza cu succes in cazul bolnavilor de reumatism ca ulei de masaj si are efect benefic si in zona zoster (herpesului zoster). Poate fi utilizat ca atare sau diluat in ulei de masline sau in alte uleiuri.

 

Preparatul conţine minimum 50% acizi graşi polinesaturaţi, acid gras nesaturat Omega-6,

Înlocuirea în dieta zilnică a acizilor graşi saturaţi cu cei polinesaturaţi are un efect pozitiv asupra nivelul de colesterin LDL din sânge. Creşte capacitatea mentală, fortifică sistemul nervos, scade durerile nervoase, este calmant şi are un efect de somnifer. Este un ajutor natural al sistemului osos. Stopează procesul de degenerare a ţesuturilor osoase, apoi întărindu-le. Seminţele de mac sunt folosite şi în tratarea sau remedierea afecţiunilor osoase şi chiar a osteoporozei. Uleiul de mac pare să fie un bun ajutor în lupta cu cancerul, nu numai în cea de com­batere a osteoporozei. Cu un con­ţinut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic şi 13% acid oleic şi fosfor, uleiul de mac ajută la întă­rirea sistemului osos, dar şi la cea a sistemului imunitar.

Mod de utilizare:
Se recomandă 3 linguriţe pe zi (dimineaţa, la prânz şi seara) şi  de asemenea se utilizează în salate, precum şi seara în mâncare.

Contraindicaţii: ulcer gastrointestinal, hiperaciditate gastrică, nu este recomandat pentru tenurile gras şi acneic, provoacă somnolenţă.

Obtinut prin presare la rece a semintelor de Luminita noptii, uleiul este bogat în acizi grasi esentiali gama linolenic 7%, alfa si beta linolenic 66% cu rol tonic si de protectie vasculara cerebrala si cardiaca. Reduce nivelul colesterolului si prin aceasta previne aparitia afectiunilor cardiovasculare, regleaza disfunctiile hormonale si actioneaza ca antiinflamator în sfera urogenitala ( uter , prostata ). De asemenea, contribuie la prevenirea tumorilor la sân. Se recomanda în sindrom premenstrual , afectiuni dermatologice ( eczeme ) si ca hidratant al tegumentului, oferind tonus si elasticitate tenului .

Produsul stimuleaza arderea grasimilor saturate, ajuta la reducerea depozitelor adipoase, contribuind astfel la reducerea greutatii corporale. Uleiul de Luminita noptii ajuta organismul sa lupte împotriva bolilor infectioase, grabind vindecarea în gripa , infectii respiratorii ,alte boli febrile.

Contine: acizi grasi esentiali (acid gama-linoleic).

Actiuni: vitaminizant, energizant, regulator hormonal, sedativ usor.

Indicatii: eczeme, intarzierea vindecarii si cicatrizarii ranilor, iribilitate crescuta, tulburarile ciclului menstrual si unele afectiuni ale sanilor, alcoolism cronic, bolile vaselor coronariene, hipertensiune arteriala, sindromul Raynauld.

Catina este un arbust cu proprietăţi uimitoare ce creşte în pâlcuri în zone litorale sau de munte însorite, în special acolo unde există formaţiuni salinifere.

Uleiul obţinut din cătină întăreşte sistemul imunitar şi inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Acesta are proprietăţi antioxidante iar datorită licopenului, substanţă care dă culoare fructelor de cătină, reduce colesterolul şi combate stresul. O altă substanţă prezentă în cătină este quercitina cu efect analgezic, antiasmatic şi antibacterian, efecte ce recomandă astfel uleiul în caz de faringite, psoriazis şi gastrite.

Un alt avantaj major al uleiului de cătină este faptul că ameliorează boli ale sistemului cardio-cerebrovascular. Cătina conţine în jur de 20 de tipuri de acizi graşi nesaturaţi, substanţe active ce scad nivelul grăsimilor din sânge, îmbunătăţesc circulaţia cerebrală, tonifică creierul şi creşte cantitatea de sânge care circulă la nivel coronarian.

Uleiul de cătină conţine cantităţi mari de vitamina A şi E. Vitamina E este foarte importantă în cazurile de astenie, are efect de întinerire a organismului, susţine activitatea sistemului nervos, fiind un tonic fizic şi psihic pentru organism.

Vitamina E este supranumită şi vitamina tinereţii şi a fertilităţii; printr-un tratament de 2-3 luni cu ulei de cătină, se poate ajunge la relansarea activităţii glandelor sexuale. Cătina si uleiul de catina elimină paraziţii intestinali, contribuie la întărirea sistemului osos, încetinesc procesul de îmbătrânire, previn apariţia cancerului şi readuc pofta de viaţă!

Fructele de cătină şi uleiul de catina sunt situate în categoria celor mai puternice vitaminizante din flora ţării noastre. Acestea fortifică şi revigorează organismul, fiind utile persoanelor care se confruntă frecvent cu răceli, gripe, senzaţii de slăbiciune şi apatie.

Uleiul de cătină aduce organismului un aport bogat de vitamina C, E, A, B1, B2, B3, P şi substanţe minerale. Cantitatea de vitamina C este de 8 ori mai mare decât cea care se găseşte în piersică, de 20 de ori mai mare decât în mărul pădureţ, de 80 de ori mai mare decât în roşie, respectiv de 200 de ori mai mare decât în strugure! Din acest motiv, cătina mai este denumită şi “tezaurul de vitamina C” sau “regina vitaminei C”.

Graţie conţinutului ridicat de betacaroten, uleiul previne şi stopează avansarea unor afecţiuni oculare precum prezbitismul, miopia, astigmatismul, hipermetropia, glaucomul sau cataracta.

Pentru uz extern se foloseşte ca şi tratament local în caz de eczeme, boli de piele care se agravează la frig, arsuri termice şi chimice, degerături, psoriazis sau a rănilor cu vindecare lentă.

Consumul uleiului de cătină are rol de protecţie a epidermei şi mucoaselor de acţiunea nocivă a radiaţiilor şi cea a radicalilor liberi. De asemenea, acesta creşte rezistenţa la efort fizic şi intelectual, are efect neurotonic dar şi sedativ asupra sistemului nervos, fiind util în insomnii, nevroze, stări depresive sau anxioase.

Îmbunătăţeşte activitatea intelectuală, creşte capacitatea de memorare şi concentrare, stimulând dorinţa de efort intelectual. Datorită creşterii rezistenţei la agenţii patogeni, creşte şi rezistenţa la efort. Energizant puternic, asigură rezultate rapide în recuperarea energiei după efort fizic şi intelectual.

Beneficiile uleiului de cătină se fac simţite inclusiv pe partea de frumuseţe, acesta fiind o componentă de bază în creme antirid, creme nutritive şi cicatrizante, geluri de duş, săpunuri, şampoane, balsamuri de buze şi loţiuni de protecţie pentru toate tipurile de ten. Uleiul de catina este singurul produs natural recunoscut pentru protecţia pe care o oferă împotriva radiaţiilor solare. Conţinutul bogat în vitamine asigură menţinerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii.

Coenzima Q10 se regăseşte şi ea în uleiul de cătină şi este un supliment nutritiv intens folosit nu doar în industria medicamentelor, dar şi în sectorul cosmetic.

Uleiul de catina este folosit de asemenea şi în tratamentul unor afecţiuni precum: ulcer gastric şi duodenal, alergii, diaree, urticarie, reumatism, afecţiuni neuroendocrinologice, afecţiuni hepatice şi alcoolism.

Ulei de catina – mod de administrare

Întărirea sistemului imunitar: se iau 30-40 de picături pe zi, ca atare sau cu puţină miere (dar nu în apă, deoarece nu se dizolvă, ci formează o peliculă). O cură durează minim 14 zile, dar intervalul indicat este de 30 de zile sau mai mult.

Anemie: se fac mai multe cure succesive, fiecare a câte 21 de zile, cu 10 zile de pauză.

Impotenţă, sterilitate sau insuficienţă ovariană: se urmează un tratament de lungă durata (minim 3 luni), având efect foarte puternic atunci când este asociat cu tratamentul intern cu plante cu efecte hormonale (Brânca-ursului, năpraznic, ginseng, ginseng indian).

Herpes, papiloma: aplicaţii de 2-3 ori pe zi cu ulei de cătină (prin ungere cu un tampon de vată).

Arsuri: studiile realizate la noi în ţară au pus în evidenţă efectele spectaculoase ale aplicării uleiului de cătină pe arsurile în curs de vindecare. Totuşi, întrucât tratamentul acestor afecţiuni nu este unul simplu, se recomandă urmarea doar sub îndrumarea medicului specialist, mai ales la arsurile de gradul III-IV.

Toate componentele fructelor de cătină şi impicit ale uleiului de cătină (flavonoide, substanţe volatile, minerale, microelemente, aminoacizi esenţiali, 8 tipuri de caroten, vitaminele E, A, K, B2, B6, C, carotonoizi, substanţe anticanceroase etc) îl fac un ajutor de nepreţuit pentru fiecare dintre noi, efectele sale multiple situându-l în topul celor mai bune remedii naturale pe care e bine să le avem la îndemână.

Ulei din germeni de grâu.

INGREDIENTE: ulei din  germeni de grâu (Triticum Vulgare Germ oil)

Se obţine prin presarea la rece din germenii bobului de grâu. Conţine un nivel ridicat de vitamine, minerale, proteine şi acizi graşi esenţiali.

Componenţi principali: acid palmitic ,acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acid bethanic, acid gadoleic.


Uleiul din germeni de grau este un puternic antioxidant, luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele care grăbesc îmbătrânirea şi declanşează evoluţia diverselor afecţiuni.

Uleiul din germeni de grâu conţine proteine şi lecitină, consumat în mod frecvent are efecte benefice asupra memoriei.

Când este aplicat pe piele acesta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la repararea celulelor distruse de razele soarelui. Promovează formarea celulelor pielii, hrăneşte şi ajută întinerirea pielii uscate, mature, reduce vergeturile, şi repară pielea deteriorată. Restructurează ţesutul conjunctiv, normalizează tonusul, utilizat ca ulei de masaj este un mijloc natural de mărire a dimensiunilor şi fermităţii sânilor la femei, contribuind şi la combaterea hirsutismului (păr în exces la femei).

Inclus in alimentaţie sau în cure, contribuie la reglarea colesterolului, impiedică depunerea colesterolului pe pereţii arterelor. Intern acţionează  ca antioxidant, hipercolesterolemiant, stimulator al circulaţiei cerebrale, imunostimulator, dermonutritiv. Administrare:5-10 picături /zi


Ulei din GERMENI DE GRÂU

Partea cea mai hrănitoare și bogată în substanțe nutritive din grâu, o reprezintă germenii de grâu care datorită proprietăților sale contribuie la menținerea sănătății organismului. Prin presarea la rece a germenilor de grâu se obține un ulei de culoare gălbuie, cu o consistență vâscoasă și aromă puternică. Uleiul din germeni de grâu conține: grăsimi nesaturate, fibre, fitosteroli, lecitină, proteine, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E, F, și minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc. Uleiul se folosește în alimentație, însă fără a se găti și în industria cosmetică.

Proprietăți : antioxidant, cicatrizant, emolient, hidratant, întărește sistemul imunitar, înceticenște procesul de îmbătrânire celulară etc.

Intern:

-        ajută la menținerea rezistenței și vitalității organismului;

-        se recomandă consumul în dietele de slăbire;

-        fitosterolii contribuie la prevenirea hipercolesterolemiei;

-        vitamina A și E, surse de antioxidanți ce previn bolile cardiovasculare, cancerul și îmbătrânirea prematură a celulelor;

-        protejează mușchii, ochii, plămânii și sângele;

-        întărește sistemul imunitar;

-        îmbunătățește digestia;

-        stimulează circulația sângelui;

-        întărește sistemul nervos și îmbunătățește memoria;

-        ameliorează crampele musculare;

-        protejează împotriva efectelor nocive ale mediului înconjurător.

Extern:

-        se absoarbe rapid în piele;

-        previne îmbătrânirea pielii;

-        vindecă rănile ușoare, cicatrizează arsurile și ulcerele cutanate;

-        hidratează tenul uscat;

-        previne și tratează vergeturile;

-        tonifiant mamar;

-        combate hirsutismul;

-        îmbunătățește aspectul părului uscat, degratat, vopsit dând părului vitalitate și strălucire;

 

Disclaimer.

 

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

Uleiul de macadamia este în special recomandat pielii fragile, în tratamentul vergeturilor, cicatricilor şi a ţesutului cutanat deteriorat, pentru tenul dezechilibrat.

INGREDIENTE: ulei de macadamia (Macadamia ternifolia) 100% natural

Uleiul este obţinut prin presarea la rece a nucilor de macadamia. Are un continut ridict de acid palmitoleic care, fiind asemănător sebumului uman, este absorbit in piele foarte repede.

Componenţi principali: acid oleic, acid palmitoleic (omega-7), acid palmitic, acid stearic, acid linoleic, (omega-6), acid linolenic (omega-3).


Uleiul de macadamia este în special recomandat pielii fragile, în tratamentul vergeturilor, cicatricilor şi a ţesutului cutanat deteriorat, pentru tenul dezechilibrat. Are efect nutritiv şi acţionează la nivel celular pentru refacerea integrităţii pielii.
Este foarte emolient, hidratant, antirid şi cu o acţiune reparatorie, este bogat în vitaminele A1, B1, B2 şi minerale, antioxidanţi, combate radicalii liberi, protejează celulele, le hrăneşte având o capacitate mare de regenerare. Are proprietatea de a vindeca răni minore de suprafaţă ale pielii, arsurile solare.

Poate fi utilizat ca mască în cazul părului fragil şi îngrijire intensivă pentru mâini uscate. Uleiul din nuci de macadamia este ideal pentru masaj corporal sau facial, având consistenţa asemănătoare cu sebumul uman, se absoarbe foarte rapid în piele lăsând-o fină şi catifelată. A se utiliza de câte ori este neces. Foarte utilizat în diverse reţete de salate, dulciuri şi semipreparate culinare datorită aromei deosebite. Administrare:5-10 picături /zi


 

Ulei de MACADAMIA (Macadamia integrifolia)

Arborele de macadamia creşte pe coastele subtropicale din Australia, unde a şi fost descoperit de Lord John Macadam în anul 1857. Macadamia face parte din familia Proteaceae, iar din cele 9 specii existente, doar două produc fructe comestibile. În zilele noastre arborele de macadamia, este răspândit nu doar în Australia, ci şi în America Centrală şi Africa de sud.

Arborele de macadamia este veşnic verde, creşte până la o înălţime de 5 metri, iar fructul denumit şi nucă are o formă rotindă cu un înveliş verde fibros. Nucile de macadamia au o coajă maronie foarte dură în interiorul căruia găsim miezul de culoare gălbuie, aromat şi untos. Dintre toate nucile, cele de macadamia sunt cele mai bogate în ulei. Nucile de macadamia pt fi consumate ca atare, sau adăugate în bomboane de ciocolată, fursecuri sau îngheţată.

Nucile de macadamia conţin: acid palmitoleic (Omega 7), acizi graşi Omega 3 şi 6, vitaminele A, E, B2. B3, B6; minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu etc

Uleiul de macadamia se obţine prin presarea la rece a nucilor de macadamia.

Proprietăți : antioxidant, calmant, cicatrizant, emolient, hidratant, protector celular, regenerant etc.

Uz intern:

-        datorită acizilor Omega 3 şi 6, previne formarea  colesterolul rău (LDL) și al trigliceridelor;

-        previne îngroşarea arterelor;

-        vitaminele A și E sunt o sursă de antioxidanţi, care previn afecţiunile cardiovasculare;

-        ajută prevenirea hipertensiunii arteriale;

-        îmbunătăţeşte memoria;

-        stimulează pofta de mâncare.

Uz extern:

-        conţinutul de Omega 7, care este un acid gras asemănător sebumului secretat de pielea noastră, face ca uleiul de macadamia să fie uşor absorbit de piele cu efect emolient și hidratant;

-        previne îmbătrânirea prematură a pielii;

-        recomandat pentru tenul uscat, matur şi degradat;

-        ideal pentru tenul cuperozic;

-        previne apariţia vergeturilor;

-        hrăneşte şi înmoaie pielea deshidratată şi descuamată;

-        grăbeşte vindecarea leziunilor minore de suprafaţă ale pielii;

-        stimulează circulaţia sanguină;

-        hidratează şi regenerează părul deteriorat şi uscat.

 

Disclaimer.

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

 

OBTINUT PRIN PRESARE LA RECE A SEMINTELOR DE CHIMEN NEGRU.

OBTINUT PRIN PRESARE LA RECE A SEMINTELOR DE MUSTAR, BOGAT IN ACIZI GRASI MONO SI POLINESATURATI SI IN FITOSTEROLI.

OBTINUT PRIN PRESARE LA RECE A SEMINTELOR DE MAC, SURSA BOGATA DE OMEGA 6 SI 9.

Uleiul de chimen negru este cunoscut inca din vechime ca remediu pretios pentru sanatate.

In cultura orientala, chimenul negru se gaseste in alimentatie, dar si in remediile naturiste. Este consumat atat pentru beneficiile lui digestive, cat si pentru proprietatile sale imunostimulante.

Prezentare: lichid clar maroniu inchis la culoare, vascozitate medie, miros caracteristic erbaceu.

Proprietati

  • anticelulitic
  • contine elemente esentiale de lupta impotriva infectiilor, reactiilor alergice
  • stimuleaza regenerarea
  • creste viteza de vindecare si stimuleaza cicatrizarea
  • potenteaza actiunea altor principii active din compozitia produselor cosmetice, inclusiv anticelulitice
  • anti-inflamator
  • purifiant
  • protector
  • consolideaza sistemul de aparare a pielii
  • antibacterian si antiviral
  • revitalizant
  • Uleiul de chimen negru are priincipii active anti-inflamatoare si antiseptic. Adaptat ingrijirii tenului cu tendinta grasa si acneica, este de ajutor atat adolescentilor, cat si adultilor. Adeseori este asociat cu uleiurile esentiale de tea-tree sau rozmarin, chimenul negru intra in compozitia roll on-urilor purificatoare.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

HRANA PENTRU PASTRAREA SANATATII FIRULUI DE PAR, A UNGHIILOR SI A PIELII.


Descriere Produs

Cunoscut sub numele de „aurul verde al deşertului", uleiul de argan este extras din fructele „arborelui vieţii". Din punct de vedere cosmetic, uleiul de argan este un adevărat “elixir al tinereţii” ce hrăneşte şi hidratează pielea. Ajută la prevenirea şi reducerea ridurilor şi a liniilor fine prin efectul de creştere al nivelului de hidratare al pielii. Proprietăţile excepţionale ale uleiului de argan derivă din conţinutul ridicat în vitaminele A, E şi vitamina F, formată din acizi nesaturaţi esenţiali, cu rol nutritiv, care împreună cresc eficienţa uleiului. Rezultate impresionante ale utilizării uleiului de argan au fost remarcate şi la persoane al căror ten prezintă imperfecţiuni. Folosit cu regularitate, tenul îşi recapătă aspectul uniform şi catifelat.

Este un întăritor natural pentru unghii şi păr, fiind un elixir versatil, binefăcător întregului organism.

INGREDIENTE:  ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL

Ţara de origine: Maroc

ORGANIC. PRESAT LA RECE.

Utilizare:

Pentru faţă şi corp: Se aplică câteva picături de ulei pe pielea curată şi se masează uşor pentru a ajuta absorbția uleiului.

Pentru păr: Se distribuie o cantitate mică de ulei pe lungimea firului de păr, de la rădăcină la vârf, cu câteva minute înainte de şamponare.

Proprietati

antirid, antioxidant, emolient, hidratant, cicatrizant.

 


  • Produsele 1-14 (din 14)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos