Zahar si indulcitori naturali


  • Produsele 1-18 (din 30)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

EXTRACT DE STEVIE REBAUDIANA SI ERITRITOL. STICK 4,5 GR - 50 STICKURI.

EXTRACT DE STEVIE REBAUDIANA SI ERITRITOL. STICK 4,5 GR - 50 STICKURI.

STEVIA REBAUDIANA SI ERITRITOL

INDULCITOR 100% NATURAL PENTRU DIABETICI- DE 300% MAI DULCE CA ZAHARUL

Steviozida este un extract pulbere obtinut din frunzele plantei Stevia reubaudiana, originara din Brazilia si Para-guay, ce apartine familiei Compositae.
Planta, Stevia reubaudiana, este de 10-15 ori mai dulce decat zaharul, iar extractul – steviozida – este de 100 pa-na la de 300 de ori mai dulce decat zaharul.
Steviozida, alaturi de rebaudiozida A sunt principalele substante bioactive ale plantei. Stevia mai contine si pro-teine, fibre, vitaminele A si C, oligoelemente: zinc, calciu, fosfor, magneziu, crom.
Din punct de vedere chimic, steviozida este o glicozida compusa din glucoza, soforoza si steviol, componente ce fac din steviozida un indulcitor natural de exceptie.
• Nu are efecte secundare nici macar la utilizarea pe termen lung.
• Nu da dependenta.
• Este excretata in totalitate, sub forma de steviol, prin urina si materii fecale, rasa umana neputand metabo-liza steviozida (nu poate strabate membrana celulara).
• Avand o putere foarte mare de indulcire se utilizeaza in cantitati foarte mici.
• Este 100% solubila in lichide: apa, ceai, sucuri, lapte, etc.
• Are actiune antihiperglicemica, insulinotropica si glucagonostatica – la cei ce sufera de diabet zaharat, mai ales in diabetul zaharat de tip II.
• Stimuleaza secretia de insulina prin actiune directa pe celulele beta-pancreatice (celulele insulelor Langer-hans – secretoare de insulina).
• Creste nivelul energetic al organismului si stimuleaza activitatea cerebrala.
• Actiune hipotensiva la persoanele cu hipertensiune arteriala, fara a afecta in vreun fel persoanele cu tensiu-ne normala (actioneaza ca antagonist de ion de calciu), stimuland diureza, natriureza si scazand reabsorbtia glucozei in tubii renali.
• Prezinta actiune antibacteriana – inhiba cresterea si reproducerea bacteriilor si a altor agenti patogeni in or-ganism
• Consumul curent de steviozida scade incidenta cazurilor de raceala si gripa.
• Previne aparitia cariilor dentare – poate fi folosita ca apa de gura, la fabricarea pastelor de dinti si a gumei de mestecat.
• Nu fermenteaza, spre deosebire de zahar.
• Constituie alegerea perfecta pentru bolnavii cu candidoza localizata mai ales la nivelul tubului digestiv, cu enterocolite de fermentatie, etc.- pentru care zaharul si chiar mierea sunt contraindicate.
• Constituie alegerea perfecta pentru persoanele ce sufera de obezitate sau care vor sa-si mentina greutatea in limite normale deoarece aduce 0 calorii in organism, stimuleaza normalizarea greutatii prin scaderea “pof-tei de dulce” deoarece are o dubla actiune :pe de o parte direct pe centrul foamei si satietatii din hipotala-mus, pe de alta parte pe terminatiile nervoase gastrice- dand senzatia de satietate gastrica – la administrarea cu 20 de minute inainte de masa.
• Stimuleaza si regleaza procesele digestive si functiile tubului gastrointestinal, stimuland chiar “repararea” problemelor minore gastrointestinale.
• Consumat zilnic, ca atare sau sub forma de ceai din frunze de Stevia reubaudiana, diminueaza dorinta de a fuma sau de a consuma alcool.
• Este extrem de stabila chiar la 400 grade Fahrenheit, ceea ce permite utilizarea fara probleme la gatit, la ob-tinerea de dulciuri dietetice pentru diabetici, obezi, persoane suferinde de fenilcetonurie (pentru care este interzisa folosirea indulcitorilor sintetici tip aspartam).
• Este un indulcitor excelent in alimentatia copiilor, evitandu-se astfel efectele neplacute ale consumului de zahar sau dulciuri cu zahar rafinat sau indulcitori sintetici.
• Nu prezinta potential carcinogen spre deosebire de zaharul rafinat si de indulcitorii sintetici.
• Nu are potential teratogen sau fetotoxic, putand fi folosit de femeile gravide sau care alapteaza.
• Diluata in apa, constituie o excelenta apa de gura – cu o puternica actiune antibacteriana.

INGREDIENTE:

SIROP DE CURMALE* 100%.

Indulcitor natural din malt de orez

Siropurile de malt Clearspring au un gust bogat, catifelat si o putere de indulcire mai usoara decat a zaharului, mierii sau siropului de artar. Prin urmare este putin probabil sa domine gustul altor alimente, putind fi folosite pentru indulcirea bauturilor calde si alimentelor coapte, a painii, clatitelor si deserturilor.

Siropul din malt din orez este preparat prin procedele traditionale de obtinere a maltului din boabele de cereale, avand o bogata aroma si aducand un bun echilibru intre maltoza si zaharurile complexe. Metoda consta in incoltirea orezului, pentru a elibera o gama intreaga de enzime digestive ce desfac atat amidonul (in zaharuri naturale cu gust mai dulce), cat si proteinele si lipidele din cereale.

Prin contrast, cele mai multe siropuri de cereale din zilele noastre sunt realizate folosind enzime produse in laborator, care convertesc rapid si avantajos amidonul de grau in zaharuri simple. Gama de enzime implicate in aceste procese este insa limitata, activitatea lor vizand doar amidonul iar sirop rezultat are un gust usor si destul de dulce.

Desi randamentele procedeelor traditionale de obtinere a maltului pot fi mai mici decat cele din procesele ce utilizeaza enzime de laborator, gama mai larga de activitati enzimatice implicate in acestea dau o aromă mai puternica si pot oferi o mai bună digestibilitate.

Din acest motiv, Clearspring ofera siropuri de cereale facute prin metoda traditionala de obtinere a maltului, mai lenta. E ca si cum alegem o bucata de paine, preparata cu aluat natural, in defavoarea uneia crescuta mai repede, folosind drojdie comerciala.

Ingrediente: orez* 72%, orz incoltit*, apa. * din culturi ecologice.

Mod de utilizare: siropul din malt de orez se poate folosi ca indulcitor pentru bauturi calde, diverse preparate sau produse de patiserie, ca topping sau intins pe paine.

A se pastra intr-un loc racoros si uscat, iar dupa desigilare la frigider.

Produs cu gluten, fara grau si produse lactate,

Tara de provenienta: Belgia.

Siropul nostru de roscove este extras din păstăile arborelui de roscove și are o aromă ușoar dulce. Acesta poate fi folosit ca îndulcitor pentru prăjituri, tahini, băuturi calde și reci, iaurt, înghețată și orez. Este un inlocuitor deosebit pentru miere și zahăr și precum si o deosebita aromă alimentară. Siropul de roscove este, de asemenea, cunoscut in medicina tradițională pentru combaterea tusei și a durerilor în gât. Deoarece are un continutn ridicat de calciu este utilizat ca un medicament pentru osteoporoza. Calciu, pe care siropul de roscove il conține joacă un rol-cheie în multe funcții ale corpului: structura si rezistenta oaselor si a dintilor, transferal mesajelor nervoase, buna functionare a inimii, contracyia si relaxarea muschilor, coagularea sangelui, diverse procese enzimatice metabolice.

De aceea este recomandata utilizarea lui :I n timpul sarcinii, pentru combaterea osteoporozei; pentru dezvoltarea fizica corectă a copiilor si pentru imbunatatirea functiei intestinului lenes

Adaugati doua lingurite de sirop de roșcove in dieta zilnica si va fi suficient pentru a vedea în curând efectele sale benefice. Puteți să-l utilizați ca un indulcitor natural in ceai, iaurt, prăjituri, înghețată sub formă de sirop sau in orice altceva ca un supliment.

Utilizarea sa în dietele alimentare este indicata datorită conținutului ridicat de fibre.

 

Siropul nostru de roscove este extras din păstăile arborelui de roscove și are o aromă ușoar dulce. Acesta poate fi folosit ca îndulcitor pentru prăjituri, tahini, băuturi calde și reci, iaurt, înghețată și orez. Este un inlocuitor deosebit pentru miere și zahăr și precum si o deosebita aromă alimentară. Siropul de roscove este, de asemenea, cunoscut in medicina tradițională pentru combaterea tusei și a durerilor în gât. Deoarece are un continutn ridicat de calciu este utilizat ca un medicament pentru osteoporoza. Calciu, pe care siropul de roscove il conține joacă un rol-cheie în multe funcții ale corpului: structura si rezistenta oaselor si a dintilor, transferal mesajelor nervoase, buna functionare a inimii, contracyia si relaxarea muschilor, coagularea sangelui, diverse procese enzimatice metabolice.

De aceea este recomandata utilizarea lui :I n timpul sarcinii, pentru combaterea osteoporozei; pentru dezvoltarea fizica corectă a copiilor si pentru imbunatatirea functiei intestinului lenes

Adaugati doua lingurite de sirop de roșcove in dieta zilnica si va fi suficient pentru a vedea în curând efectele sale benefice. Puteți să-l utilizați ca un indulcitor natural in ceai, iaurt, prăjituri, înghețată sub formă de sirop sau in orice altceva ca un supliment.

Utilizarea sa în dietele alimentare este indicata datorită conținutului ridicat de fibre.

Indulcitor 100% ecologic, provenit din suc de artar canadian (din 40 l suc de artar se obtine 1 l sirop de artar).

Intareste sistemul imunitar al organismului.

Delicatesa natureala, cu gust fin de caramel. Se poate utiliza ca dressing pentru mancaruri si ca indulcitor pentru derserturi.

Poate inlocui zaharul sau mierea de albine.

Fara conservanti, coloranti, fara aditivi alimentari.

Indulcitor 100% ecologic, provenit din suc de artar canadian (din 40 l suc de artar se obtine 1 l sirop de artar).

Intareste sistemul imunitar al organismului.

Delicatesa natureala, cu gust fin de caramel. Se poate utiliza ca dressing pentru mancaruri si ca indulcitor pentru derserturi.

Poate inlocui zaharul sau mierea de albine.

Fara conservanti, coloranti, fara aditivi alimentari.

Indulcitor natural obtinut din seva plantei Agave Americana (agava albastra), originara din Mexic.

Siropul este o fructoza mai dulce ca zaharul si m ai putin vascos decat mierea.

Contine fructoza 90% si glucoza 10%,

Datorita faptului ca aceste substante sunt lent absorbite de catre organism, nu este stimulata cresterea indicelui glicemic.

In mod natural mai contine minerale: calciu, fier, potasiu, magneziu, seleniu.

Se dizolva usor in lichide si poate fi folosit in loc de zahar sau miere in orice preparate.

Lucuma este un fruct subtropical din văile subtropical-uscate din Anzi de pe coasta peruană, introduse ulterior în Ecuador şi Chile. Acesta creşte la altitudini între 1000-2400 de metri.

Fructul este foarte hrănitor având un nivel ridicat de caroten, vitamina B3, carbohidraţi, fibre, vitamine şi minerale (fier, etc). În unele ţări, este una dintre cele mai populare arome de inghetata. Aceasta este o aromă populară pentru îngheţată în aria sa nativă, iar în Peru depăşeşte chiar şi cererea la nivel global pentru mai multe arome populare, cum ar fi căpşuni, ciocolată, şi vanilie.

Fructele de Lucuma pot fi folosite pentru a face pudra raw, ceea ce il face un indulcitor natural minunat. Aveţi posibilitatea să adăugaţi o lingură de Lucuma pudra in deserturile dvs.,inghetata şi smoothies.

INGREDIENTE: SIROP DE ARTAR 100% DIN AGRICULTURA ECO.

INGREDIENTE: 100% SIROP DIN FLORI DE COCOS.

INGREDIENTE: TAPIOCA SI APA.

INGREDIENTE: FAINA DE OREZ SI APA.

INGREDIENTE: CURMALE* 79%, APA

Origine: Mauritius

Zahărul auriu din trestie din gama Aromes Noirs este ideal pentru preparate de patiserie, prăjituri, băuturi calde și răcoritoare, intensificând gustul acestora.

  • Produsele 1-18 (din 30)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos