ULEIURI PRESATE LA RECE

Uleiurile obtinute prin presare la rece au importante proprietati terapeutice.
Sunt bogate in acizi grasi esentiali ce nu pot fi sintetizati de catre organism, dar sunt deosebit de importanti, ei intra in structura membranelor tuturor celulelor.
Consumul lor moderat si cat mai variat ne ajuta in preventia bolilor cardio-vasculare, a diabetului zaharat, bolilor reumatice, afectiunilor neurodegenerative.
Sunt nerafinate si au un gust caracteristic, pregnant.
Intotdeauna se adauga in mancaruri la final, nu se fierb.

  • Produsele 1-18 (din 78)
  • « 1 2 3 4 5 »
    • Sorteaza dupa:

Este un prouds natural, extras – asa cum o arata si numele – fara procedee termice, din semintele de floarea-soarelui, asa incat sa isi pastreze nealterate proprietatile terapeutice.

Cum il identificam?

Uleiul de floarea soarelui presat la rece are o culoare galben aurie, are un gust placut, , vascozitate si aroma aparte, specifica semintelor de floarea soarelui.

Ce contine?

Aceste uleiuri sunt bogate în substante nutritive, au un gust placut, culoare, vâscozitate si o aroma aparte. Ele au un continut mare de lecitina, ce ajuta la tonifierea sistemului nervos, contine vitaminele A, E si D, acizi grasi polinesaturati , activi in scaderea colesterolului, precum si substante cu efecte antiinfectioase, regenerative si stimulatoare ale activitatii hormonale.

Beneficii terapeutice

Consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate, contribuie la profilaxia imbatranirii precoce, scaderea colesterolului, a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar si la eliminarea problemelor gastrice.

Recomandari de utilizare

Se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic deoarece acestea, prin incalzire isi pot pierde o parte din vitamin. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenta, vascozitate, lipsa oricaror resturi de substante chimice, fiind natural 100%.

Conditii de pastrare

Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C, ferit de actiunea directa a razelor solare. Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 60 de zile.

Ce este uleiul de nuca?

Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.

Uleiul de nuca presat la rece Luna Solai

Ce este uleiul de nuca?

Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.

Tehnologia pe care noi o aplicam (cea a presarii la rece) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).

Cum il recunoastem?

Uleiul de nuca presat la rece are culoarea topazului si un gust placut, vascozitate si aroma aparte, specifica de nuca.

Ce contine uleiul de nuca?

Nucile sunt bogate în fitonutrienţi şi sunt o sursă excelentă de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier şi calciu. Uleiul de nucă este bogat în acizii graşi omega 3, vitaminele B1, B2 şi B3, vitamina E şi niacină. Acesta contine si melatonina, un hormon responsabil cu reglementarea ceasului biologic al organismului.
Un consum regulat de nuci poate preveni mai multe tipuri de boli, dar cel mai important avantaj este că se va diminua riscul apariţiei afecţiunilor cardiace coronariene.

Beneficiile uleiului de nuca

Uleiul de nuca este indicat în alimentatia dietetica pentru prevenirea aterosclerozei si cresterea parului. Adaugat in salate, combate tenia. Ajuta in caz de enurezis (scaparea involuntara si inconstienta a urinei). Datorita continutului bogat în acizi grasi polinesaturati sau esentiali, uleiul de nuci este indicat în curele de protectie a aparatului cardio-vascular.
Bogat în antioxidanţi, uleiul de nuca ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi şi previne deteriorarea celulelor, prevenind procesul îmbătrânirii.

Recomandari de utilizare:

Uleiul de nuca se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic.
Tratamentul cu ulei nuca trebuie sa fie unul individualizat si in functie de recomandarea medicului.

Conditii de pastrare

Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C. Dupa deschidere, uleiul poate fi consumat timp de 2 luni daca se pastreaza la loc racoros ( chiar la frigider), ferit de actiunea razelor solare pentru a evita rancezirea.

Ce este uleiul de canepa?

Uleiul din seminte de canepa este cunoscut ca si “uleiul perfect echilibrat al naturii” deoarece are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati in raportul ideal intre Omega 6 si Omega 3 ( 3:1).

Uleiul de canepa obtinut prin presarea la rece a semintelor de canepa, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.

Tehnologia pe care noi o aplicam ( cea a presarii la rece ) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor, comparativ cu celelalte procedee ( presare la cald sau rafinare ).

Cum il recunoastem?

Uleiul de canepa presat la rece are culoare verde, de la verde mai deschis pana la verde inchis si un gust placut, vascozitate si aroma aparte, specifica semintelor de canepa.

Ce contine uleiul de canepa

Uleiul de canepa are in compozitia sa acizi grasi Omega 3, Omega 6 si Omega 9. Nu este singurul ulei vegetal care are in compozitia sa toti acesti acizi grasi, dar este singurul in compozitia caruia continutul de acizi grasi poli-nesaturati Omega 3 si Omega 6, respectiv acizi grasi monosaturati Omega 9 respecta proportia ideala de care ormanismul nostru are nevoie.

Beneficiile uleiului de canepa

Despre beneficiile uleiului de canepa Dr. Jonas Elia, medic chirurg specialist în pediatrie şi neuropsihiatrie infantilă, spunea ca a obtinut rezultate deosebite folosind terapia cu ulei de canepa in:

– bolile astmatice şi afecţiunile respiratorii, atât ale căilor respiratorii inferioare cât şi a celor superioare;
– dermatite atopice şi afecţiuni cutanate diverse (psoriazis, dermatită seboreică, acnee chiar în formele cele mai grave, rosacea, lupus cutanat, arsuri);
– patologii gastrointestinale (reflux, colonopatie, rectocolite muco hemoragice);
– afecţiuni vasculare (hipertensiune arterială şi vasculopatie);
– patologii feminine (chisturi ovariene, sindromul premenstrual, menopauză);
– artroze şi artrite reumatoide;

– convulsie;

– perturbări de limbaj, autism la tineri, perturbări de caracter, impulsivitate;
– perturbare specifică a atenţiei, întârziere în dobândirea de calităţi psihomotorii;

Recomandari de utilizare:

Uleiul de canepa se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste si alte mancaruri nepreparate termic.
Doza zilnica recomnadata este de 15 g. Utilizarea uleiului de canepa pentru tratarea anumitor afectiuni se face cu recomandarea medicului.

Conditii de pastrare

Temperatura optima de pastrare: se recomanda a se pastra la loc racoros, ferit de actiunea directa a razelor solare. Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C ( chiar la frigider ) si a se consuma intr-un interval de 60 de zile.

Uleiul de in obtinut prin presarea la rece a semintelor de in brun, certificate eco, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Tehnologia pe care noi o aplicam ( cea a presarii la rece ) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee ( presare la cald sau rafinare ).
 Cum il recunoastem? 
Uleiul din seminţe de in presat la rece se caracterizează printr-o culoare galben-aurie, un parfum uşor picant care aminteşte de mirosul de fân şi iarbă proaspăt cosită.

 Ce contine uleiul de in

Specialistii sunt de parere ca semintele de in si uleiul de in reprezinta cele mai importante surse de acizigrasi omega 3 din natura. Sunt insa si o sursa importanta de fibre, proteine, mangan, acid folic, vitaminaB6 ,magneziu, fosfor, lecitina, zinc si cupru.


 Beneficiile uleiului de in

Uleiul de in este benefic pentru intreg organismul uman, de la sistemul nervos, cardiovascular, reproducator, pana la sistemul circulator sisstemul imunitar.

Uleiul de in este bogat si in fibre care curate colonul de substantele toxice si stimuleaza digestia. Proteinele din uleiul de in sunt usor digerate de organism si contin animoacizi de care organismul are nevoie.

De asemenea, in componenta uleiului de in intra si lignanii, substante cu puternice proprietati antioxidante, anticancerigene, antivirale si antibacteriene. Lignanii previn si lupta impotriva a numeroase tipuri de cancer, printre care si cancerul de san si colon.

 Efectele secundare ale uleiului de in . Printre efectele secundare ale consumului de ulei de in se numara balonarea si gazele intestinale, simptome care apar de obicei la inceputul dietei cu acest ulei.

 Recomandari de utilizare:

Uleiul din seminte de in se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic.
Tratamentul cu ulei de in trebuiesa fie unul individualizat si in functie de recomandarea medicului.

Precautii! Femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de ulei de in, deoarece acesta poate cauza nasteri premature si schimbari de metabolism. Si femeile care alapteaza trebuie sa evite uleiul de in.

 Conditii de pastrarea:
Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C. Dupa deschidere, uleiul poate fi consumat timp de 12 luni daca se pastreaza la loc racoros, ferit de actiunea razelor solare

Ce este uleiul de rapita?

Uleiul obtinut prin presarea mecanica a semintelor de rapita, este un produs 100% natural, cu un rol important in alimentatie, mai ales in alcatuirea unei diete echilibrate si sanatoase.

Tehnologia pe care noi o aplicam (cea a presarii la rece) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor, comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).

Cum il identificam?

Uleiul de rapiţă poate fi recunoscut uşor după culoarea aurie, mirosul pronunţat şi gustul vegetal – aspru, dulceag-, dar cu un punct uşor de amăreală.

Ce contine?

Compoziţia seminţelor plantei conferă uleiului de rapiţă calităţi cicatrizante, dezinfectante, depurative, diuretice, emoliente, expectorante, dar şi vitaminizante şi nutritive, deoarece conţin proteine, hidraţi de carbon, substanţe minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), celuloză, glucide, grăsimi, rezine, mucilagii, vitamine (A, B1, B2, niacin, C, betacaroten).

Beneficii terapeutice

Uleiul de rapiţă, numit şi canola, este considerat a avea o mie de virtuţi. Secretul uleiului de rapita sta in grasimile bune pe care le contine, cruciale pentru o sanatate de fier fiind, uleiul alimentar al cărui profil în acizi graşi este ideal în raport cu necesarul nostru zilnic (acizi grasi polinesaturati ( Omega 3 si Omega 6) 29%, acizi grasi mononesaturati 64% in timp ce acizii saturati sunt doar 6,8%).

– consumat în mod regulat, uleiul de rapiţă anihilează trigliceridele în exces, are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge,
– ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare prin scăderea nivelului de colesterol
– are un rol important în buna funcţionare a creierului, datorită acizilor graşi pe care îi conţine, în special Omega-3, care intervin în prevenirea depresiilor

Utilizarea uleiului de rapita pentru tratarea anumitor afectiuni se face cu recomandarea medicului.

Recomandari de utilizare:

Uleiul de rapiţă este excelent în salate calde sau reci, combinandu-se perfect cu gustul de lămâie, cu aroma cărnii de vită sau a celei de somon, cu legumele coapte, sparanghelul, pastele sau orezul fiert. Calităţile sale sunt distruse însă prin fierbere sau prăjire la temperaturi foarte mari.

Conditii de pastrare

Temperatura de pastrare: se recomanda pastrarea lui la loc racoros, ferit de actiunea directa a razelor solare.
Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 60 de zile.

Catina este un arbust cu proprietăţi uimitoare ce creşte în pâlcuri în zone litorale sau de munte însorite, în special acolo unde există formaţiuni salinifere.

Uleiul obţinut din cătină întăreşte sistemul imunitar şi inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Acesta are proprietăţi antioxidante iar datorită licopenului, substanţă care dă culoare fructelor de cătină, reduce colesterolul şi combate stresul. O altă substanţă prezentă în cătină este quercitina cu efect analgezic, antiasmatic şi antibacterian, efecte ce recomandă astfel uleiul în caz de faringite, psoriazis şi gastrite.

Un alt avantaj major al uleiului de cătină este faptul că ameliorează boli ale sistemului cardio-cerebrovascular. Cătina conţine în jur de 20 de tipuri de acizi graşi nesaturaţi, substanţe active ce scad nivelul grăsimilor din sânge, îmbunătăţesc circulaţia cerebrală, tonifică creierul şi creşte cantitatea de sânge care circulă la nivel coronarian.

Uleiul de cătină conţine cantităţi mari de vitamina A şi E. Vitamina E este foarte importantă în cazurile de astenie, are efect de întinerire a organismului, susţine activitatea sistemului nervos, fiind un tonic fizic şi psihic pentru organism.

Vitamina E este supranumită şi vitamina tinereţii şi a fertilităţii; printr-un tratament de 2-3 luni cu ulei de cătină, se poate ajunge la relansarea activităţii glandelor sexuale. Cătina si uleiul de catina elimină paraziţii intestinali, contribuie la întărirea sistemului osos, încetinesc procesul de îmbătrânire, previn apariţia cancerului şi readuc pofta de viaţă!

Fructele de cătină şi uleiul de catina sunt situate în categoria celor mai puternice vitaminizante din flora ţării noastre. Acestea fortifică şi revigorează organismul, fiind utile persoanelor care se confruntă frecvent cu răceli, gripe, senzaţii de slăbiciune şi apatie.

Uleiul de cătină aduce organismului un aport bogat de vitamina C, E, A, B1, B2, B3, P şi substanţe minerale. Cantitatea de vitamina C este de 8 ori mai mare decât cea care se găseşte în piersică, de 20 de ori mai mare decât în mărul pădureţ, de 80 de ori mai mare decât în roşie, respectiv de 200 de ori mai mare decât în strugure! Din acest motiv, cătina mai este denumită şi “tezaurul de vitamina C” sau “regina vitaminei C”.

Graţie conţinutului ridicat de betacaroten, uleiul previne şi stopează avansarea unor afecţiuni oculare precum prezbitismul, miopia, astigmatismul, hipermetropia, glaucomul sau cataracta.

Pentru uz extern se foloseşte ca şi tratament local în caz de eczeme, boli de piele care se agravează la frig, arsuri termice şi chimice, degerături, psoriazis sau a rănilor cu vindecare lentă.

Consumul uleiului de cătină are rol de protecţie a epidermei şi mucoaselor de acţiunea nocivă a radiaţiilor şi cea a radicalilor liberi. De asemenea, acesta creşte rezistenţa la efort fizic şi intelectual, are efect neurotonic dar şi sedativ asupra sistemului nervos, fiind util în insomnii, nevroze, stări depresive sau anxioase.

Îmbunătăţeşte activitatea intelectuală, creşte capacitatea de memorare şi concentrare, stimulând dorinţa de efort intelectual. Datorită creşterii rezistenţei la agenţii patogeni, creşte şi rezistenţa la efort. Energizant puternic, asigură rezultate rapide în recuperarea energiei după efort fizic şi intelectual.

Beneficiile uleiului de cătină se fac simţite inclusiv pe partea de frumuseţe, acesta fiind o componentă de bază în creme antirid, creme nutritive şi cicatrizante, geluri de duş, săpunuri, şampoane, balsamuri de buze şi loţiuni de protecţie pentru toate tipurile de ten. Uleiul de catina este singurul produs natural recunoscut pentru protecţia pe care o oferă împotriva radiaţiilor solare. Conţinutul bogat în vitamine asigură menţinerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii.

Coenzima Q10 se regăseşte şi ea în uleiul de cătină şi este un supliment nutritiv intens folosit nu doar în industria medicamentelor, dar şi în sectorul cosmetic.

Uleiul de catina este folosit de asemenea şi în tratamentul unor afecţiuni precum: ulcer gastric şi duodenal, alergii, diaree, urticarie, reumatism, afecţiuni neuroendocrinologice, afecţiuni hepatice şi alcoolism.

Ulei de catina – mod de administrare

Întărirea sistemului imunitar: se iau 30-40 de picături pe zi, ca atare sau cu puţină miere (dar nu în apă, deoarece nu se dizolvă, ci formează o peliculă). O cură durează minim 14 zile, dar intervalul indicat este de 30 de zile sau mai mult.

Anemie: se fac mai multe cure succesive, fiecare a câte 21 de zile, cu 10 zile de pauză.

Impotenţă, sterilitate sau insuficienţă ovariană: se urmează un tratament de lungă durata (minim 3 luni), având efect foarte puternic atunci când este asociat cu tratamentul intern cu plante cu efecte hormonale (Brânca-ursului, năpraznic, ginseng, ginseng indian).

Herpes, papiloma: aplicaţii de 2-3 ori pe zi cu ulei de cătină (prin ungere cu un tampon de vată).

Arsuri: studiile realizate la noi în ţară au pus în evidenţă efectele spectaculoase ale aplicării uleiului de cătină pe arsurile în curs de vindecare. Totuşi, întrucât tratamentul acestor afecţiuni nu este unul simplu, se recomandă urmarea doar sub îndrumarea medicului specialist, mai ales la arsurile de gradul III-IV.

Toate componentele fructelor de cătină şi impicit ale uleiului de cătină (flavonoide, substanţe volatile, minerale, microelemente, aminoacizi esenţiali, 8 tipuri de caroten, vitaminele E, A, K, B2, B6, C, carotonoizi, substanţe anticanceroase etc) îl fac un ajutor de nepreţuit pentru fiecare dintre noi, efectele sale multiple situându-l în topul celor mai bune remedii naturale pe care e bine să le avem la îndemână.

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic, alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă. .

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă

Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Prin acţiunea lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi omega 3 şi omega 6 te ajută la menţinerea sănătăţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă.

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă
Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

Ulei ecologic de alune de padure, nerafinat, din prima presare la rece.

Uleiurile ecologice Clearspring sunt obtinute din ingrediente ecologice de cea mai inalta calitate. Prin presare la rece fara adaus de substante chimice si filtrare atenta le sunt asigurate aroma deosebita si valoarea nutritionala ridicata.

Uleiul presat la rece de alune de padure:

•Are gust si aroma deosebite;

•este o sursa bogata de vitamina E;

•da savoare deosebita mancarurilor de legume, pastelor si preparatelor din cereale;

•este ideal pentru copt.

Contine: 100% ulei de alune* nerafinat din prima presare la rece.

*=certificat ecologic.

A se pastra intr-un loc racoros si intunecat.

Atentie: temperatura maxima de incalzire recomandata este de 180°C.

Produs/Cultivat in mai multe tari, imbuteliat in Italia.

Tara de provenienta: Anglia.

Ingredient: 100% ulei de soia*
*din cultura ecologica
Nerafinat, nehidrogenat cu o culoare puternic aurie, ulei foarte popular si versatil in arta culinara.
Sursa de vitamina E, acizi grasi omega 3, ideal pentru salate de cereale si paste precum si supe si tocanite
Informatii nutritionale: /100ml: Energie3404kj/828kcal, grasimi: 92g,proteine 0g,carbohidrati 0g,fibre 0g,  Vitamina E: 9mg, omega 3 5g
Temperatura maxima de incalzire 100grade
Distribuit de Clearspring Ltd, London W3 7QE, UK      Produs in UK
Imbuteliat de  SABO Italia SRL.
Alergeni:soia,
A se consuma inainte de : vezi ambalaj
A se pastra la loc racoros,ferit de razele solare

100% ulei de susan din cultura ecologica, nerafinat, obtinut prin presare la rece, din prima presa.

Ingredient: 100% ulei de susan*
*din cultura ecologica
Nerafinat, obtinut prin presare la rece, din prima presa

Informatii nutritionale: /100ml: Energie: 3404kj/828kcal, grasimi: 92g,
proteine 0g,carbohidrati 0g,fibre 0g, omega 9: 36g, Omega 3: 1 g
Omega 6 : 37g,
Temperatura maxima de incalzire recomandata : 180 grade C
Produs de: Clearspring Ltd, London W3 7QE, UK      Tara de provenienta: UK
Alergeni: poate contine urme de:nuci, arahide,soia,

Ulei de masline extravirgin 100% ecologic Clearspring, presat la rece si nerafinat. Calitate premium obtinuta din soiurile Dolce di Rossano din Calabria cu gust bland si fructat, si Coratina din Puglia mai picante. Bogat in vitamina E si cu un continut ridicat de grasimi mononesaturate, este ideal pentru salate si soteuri, il puteti folosi la copt sau pentru a pregati diferite dressinguri. Temperatura maxima de incalzire recomandata: 190°C.

Valori nutritionale Ulei de Masline Extravirgin/100ml:

  • Energie: 3404 kJ / 828 kcal
  • Proteine 0 g
  • Grasimi 92 g (din care acizi grasi saturati 14 g si mononesaturati 61 g)
  • Carbohidrati 0 g (din care zaharuri 0 g)
  • Sare 0 g
  • Vitamina E 18 mg (150% DZR*).

*Doza Zilnica Recomandata.

Ulei Argan Presat la Rece Clearspring – ulei de argan nerafinat, obtinut prin presare la rece prin metode traditionale, din semintele arborelui de argan (endemic in Maroc si protejat de UNESCO). Apreciat pentru efectele sale nutritive, cosmetice si medicinale, uleiul de argan este unul dintre cele mai pretuite uleiuri, iar prepararea sa prin metodele traditionale necesita munca foarte intensa. Este nevoie de 15 ore si 30 kg de fructe pentru obtinerea unul litru de ulei de argan.
Cu aroma intensa de nuca datorata prajirii semintelor de argan si bogat in vitamina E, uleiul de argan Clearspring este ideal pentru salate, sosuri sau preparate din legume, se poate servi cu paste (cuscus) sau chiar cu paine. Temperatura maxima de incalzire recomandata: 180 grade Celsius.

 

Ingrediente: 100% ulei ecologic obtinut din seminte de argan prajite.
Alergeni: poate contine urme de nuci, arahide, soia, seminte susan, gluten. Produs vegan fara OMG.

Valori nutritionale UM /100ml
Energie kJ 3404
kcal 828
Lipide g 92
acizi grasi saturati g 16
acizi grasi mononesaturati g 39
acizi grasi polinesaturati g 32
Carbohidrati g 0
zaharuri g 0
Fibre g 0
Proteine g 0
Sare g 0

 

Tara de  origine: Italia.
Tara de provenienta: Anglia.

 


Ingredient: 100% ulei de avocado*
*din cultura ecologica
Nerafinat, obtinut prin presare la rece, din prima presa

Informatii nutritionale: /100ml: Energie3404kj/828kcal, lipide 92g,
proteine 0g,carbohidrati 0g,fibre 0g,
Temperatura maxima de incalzire recomandata :190 grade C
Produs de: Clearspring Ltd, London W3 7QE, UK
Produs in UK
Ambalat de SABO Italia SRL.

A se consuma inainte de : vezi ambalaj
A se pastra la loc racoros,ferit de razele solare

Uleiul de susan este produs prin tehnologia presarii la rece. Da un gust deosebit mancarurilor, mai ales pane. Este extrem de potrivit pentu prajirea legumelor si savuros in sosurile pe baza de otet sau zeama de lamaie pentru salatele de spanac, nuci, broccoli, andive, etc.

Continut

acizi grasi polinesaturati, vitamina E, lecitina, minerale,

Principale proprietati:

Contribuie la scaderera colesterolului sanguin si a tensiunii arteriale, este antiviral, antifungic, antioxidant, antiinflamator.

Administrat in picaturi nazale combate congestia nazala si sinuzita.

Este un excelent produs de intretinere a pielii, combate matreata distrugand germenul care o genereaza.

Acest superb ulei obtinut prin metode mecanice la rece din masline Koroneiki si Athinoella organice provin din sudul Greciei, regiunea Peloponez. Clasificarea acestui ulei ca extravirgin inseamna ca a fost obtinut fara a folosi metode chimice, contine mai putin de 0,8% aciditate si are un gust superior.

Ingrediente:

100% ulei de masline extravirgin*

  • Produsele 1-18 (din 78)
  • « 1 2 3 4 5 »
  Produsul a fost adaugat in cos