Uleiuri

Uleiurile obtinute prin presare la rece au importante proprietati terapeutice.
Sunt bogate in acizi grasi esentiali ce nu pot fi sintetizati de catre organism, dar sunt deosebit de importanti, ei intra in structura membranelor tuturor celulelor.
Consumul lor moderat si cat mai variat ne ajuta in preventia bolilor cardio-vasculare, a diabetului zaharat, bolilor reumatice, afectiunilor neurodegenerative.
Sunt nerafinate si au un gust caracteristic, pregnant.
Intotdeauna se adauga in mancaruri la final, nu se fierb.

  • Produsele 1-18 (din 54)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:


Descriere Produs

Cunoscut sub numele de „aurul verde al deşertului", uleiul de argan este extras din fructele „arborelui vieţii". Din punct de vedere cosmetic, uleiul de argan este un adevărat “elixir al tinereţii” ce hrăneşte şi hidratează pielea. Ajută la prevenirea şi reducerea ridurilor şi a liniilor fine prin efectul de creştere al nivelului de hidratare al pielii. Proprietăţile excepţionale ale uleiului de argan derivă din conţinutul ridicat în vitaminele A, E şi vitamina F, formată din acizi nesaturaţi esenţiali, cu rol nutritiv, care împreună cresc eficienţa uleiului. Rezultate impresionante ale utilizării uleiului de argan au fost remarcate şi la persoane al căror ten prezintă imperfecţiuni. Folosit cu regularitate, tenul îşi recapătă aspectul uniform şi catifelat.

Este un întăritor natural pentru unghii şi păr, fiind un elixir versatil, binefăcător întregului organism.

INGREDIENTE:  ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL

Ţara de origine: Maroc

ORGANIC. PRESAT LA RECE.

Utilizare:

Pentru faţă şi corp: Se aplică câteva picături de ulei pe pielea curată şi se masează uşor pentru a ajuta absorbția uleiului.

Pentru păr: Se distribuie o cantitate mică de ulei pe lungimea firului de păr, de la rădăcină la vârf, cu câteva minute înainte de şamponare.

Proprietati

antirid, antioxidant, emolient, hidratant, cicatrizant.

 


Ulei din germeni de grâu.

INGREDIENTE: ulei din  germeni de grâu (Triticum Vulgare Germ oil)

Se obţine prin presarea la rece din germenii bobului de grâu. Conţine un nivel ridicat de vitamine, minerale, proteine şi acizi graşi esenţiali.

Componenţi principali: acid palmitic ,acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acid bethanic, acid gadoleic.


Uleiul din germeni de grau este un puternic antioxidant, luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele care grăbesc îmbătrânirea şi declanşează evoluţia diverselor afecţiuni.

Uleiul din germeni de grâu conţine proteine şi lecitină, consumat în mod frecvent are efecte benefice asupra memoriei.

Când este aplicat pe piele acesta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la repararea celulelor distruse de razele soarelui. Promovează formarea celulelor pielii, hrăneşte şi ajută întinerirea pielii uscate, mature, reduce vergeturile, şi repară pielea deteriorată. Restructurează ţesutul conjunctiv, normalizează tonusul, utilizat ca ulei de masaj este un mijloc natural de mărire a dimensiunilor şi fermităţii sânilor la femei, contribuind şi la combaterea hirsutismului (păr în exces la femei).

Inclus in alimentaţie sau în cure, contribuie la reglarea colesterolului, impiedică depunerea colesterolului pe pereţii arterelor. Intern acţionează  ca antioxidant, hipercolesterolemiant, stimulator al circulaţiei cerebrale, imunostimulator, dermonutritiv. Administrare:5-10 picături /zi


Ulei din GERMENI DE GRÂU

Partea cea mai hrănitoare și bogată în substanțe nutritive din grâu, o reprezintă germenii de grâu care datorită proprietăților sale contribuie la menținerea sănătății organismului. Prin presarea la rece a germenilor de grâu se obține un ulei de culoare gălbuie, cu o consistență vâscoasă și aromă puternică. Uleiul din germeni de grâu conține: grăsimi nesaturate, fibre, fitosteroli, lecitină, proteine, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E, F, și minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc. Uleiul se folosește în alimentație, însă fără a se găti și în industria cosmetică.

Proprietăți : antioxidant, cicatrizant, emolient, hidratant, întărește sistemul imunitar, înceticenște procesul de îmbătrânire celulară etc.

Intern:

-        ajută la menținerea rezistenței și vitalității organismului;

-        se recomandă consumul în dietele de slăbire;

-        fitosterolii contribuie la prevenirea hipercolesterolemiei;

-        vitamina A și E, surse de antioxidanți ce previn bolile cardiovasculare, cancerul și îmbătrânirea prematură a celulelor;

-        protejează mușchii, ochii, plămânii și sângele;

-        întărește sistemul imunitar;

-        îmbunătățește digestia;

-        stimulează circulația sângelui;

-        întărește sistemul nervos și îmbunătățește memoria;

-        ameliorează crampele musculare;

-        protejează împotriva efectelor nocive ale mediului înconjurător.

Extern:

-        se absoarbe rapid în piele;

-        previne îmbătrânirea pielii;

-        vindecă rănile ușoare, cicatrizează arsurile și ulcerele cutanate;

-        hidratează tenul uscat;

-        previne și tratează vergeturile;

-        tonifiant mamar;

-        combate hirsutismul;

-        îmbunătățește aspectul părului uscat, degratat, vopsit dând părului vitalitate și strălucire;

 

Disclaimer.

 

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

Ulei din germeni de grâu.

INGREDIENTE: ulei din  germeni de grâu (Triticum Vulgare Germ oil)

Se obţine prin presarea la rece din germenii bobului de grâu. Conţine un nivel ridicat de vitamine, minerale, proteine şi acizi graşi esenţiali.

Componenţi principali: acid palmitic ,acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acid bethanic, acid gadoleic.


Uleiul din germeni de grau este un puternic antioxidant, luptă împotriva radicalilor liberi care distrug celulele care grăbesc îmbătrânirea şi declanşează evoluţia diverselor afecţiuni.

Uleiul din germeni de grâu conţine proteine şi lecitină, consumat în mod frecvent are efecte benefice asupra memoriei.

Când este aplicat pe piele acesta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la repararea celulelor distruse de razele soarelui. Promovează formarea celulelor pielii, hrăneşte şi ajută întinerirea pielii uscate, mature, reduce vergeturile, şi repară pielea deteriorată. Restructurează ţesutul conjunctiv, normalizează tonusul, utilizat ca ulei de masaj este un mijloc natural de mărire a dimensiunilor şi fermităţii sânilor la femei, contribuind şi la combaterea hirsutismului (păr în exces la femei).

Inclus in alimentaţie sau în cure, contribuie la reglarea colesterolului, impiedică depunerea colesterolului pe pereţii arterelor. Intern acţionează  ca antioxidant, hipercolesterolemiant, stimulator al circulaţiei cerebrale, imunostimulator, dermonutritiv. Administrare:5-10 picături /zi


Ulei din GERMENI DE GRÂU

Partea cea mai hrănitoare și bogată în substanțe nutritive din grâu, o reprezintă germenii de grâu care datorită proprietăților sale contribuie la menținerea sănătății organismului. Prin presarea la rece a germenilor de grâu se obține un ulei de culoare gălbuie, cu o consistență vâscoasă și aromă puternică. Uleiul din germeni de grâu conține: grăsimi nesaturate, fibre, fitosteroli, lecitină, proteine, vitaminele A, B1, B2, B6, D, E, F, și minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc. Uleiul se folosește în alimentație, însă fără a se găti și în industria cosmetică.

Proprietăți : antioxidant, cicatrizant, emolient, hidratant, întărește sistemul imunitar, înceticenște procesul de îmbătrânire celulară etc.

Intern:

-        ajută la menținerea rezistenței și vitalității organismului;

-        se recomandă consumul în dietele de slăbire;

-        fitosterolii contribuie la prevenirea hipercolesterolemiei;

-        vitamina A și E, surse de antioxidanți ce previn bolile cardiovasculare, cancerul și îmbătrânirea prematură a celulelor;

-        protejează mușchii, ochii, plămânii și sângele;

-        întărește sistemul imunitar;

-        îmbunătățește digestia;

-        stimulează circulația sângelui;

-        întărește sistemul nervos și îmbunătățește memoria;

-        ameliorează crampele musculare;

-        protejează împotriva efectelor nocive ale mediului înconjurător.

Extern:

-        se absoarbe rapid în piele;

-        previne îmbătrânirea pielii;

-        vindecă rănile ușoare, cicatrizează arsurile și ulcerele cutanate;

-        hidratează tenul uscat;

-        previne și tratează vergeturile;

-        tonifiant mamar;

-        combate hirsutismul;

-        îmbunătățește aspectul părului uscat, degratat, vopsit dând părului vitalitate și strălucire;

 

Disclaimer.

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

Uleiul de macadamia este în special recomandat pielii fragile, în tratamentul vergeturilor, cicatricilor şi a ţesutului cutanat deteriorat, pentru tenul dezechilibrat.

INGREDIENTE: ulei de macadamia (Macadamia ternifolia) 100% natural

Uleiul este obţinut prin presarea la rece a nucilor de macadamia. Are un continut ridict de acid palmitoleic care, fiind asemănător sebumului uman, este absorbit in piele foarte repede.

Componenţi principali: acid oleic, acid palmitoleic (omega-7), acid palmitic, acid stearic, acid linoleic, (omega-6), acid linolenic (omega-3).


Uleiul de macadamia este în special recomandat pielii fragile, în tratamentul vergeturilor, cicatricilor şi a ţesutului cutanat deteriorat, pentru tenul dezechilibrat. Are efect nutritiv şi acţionează la nivel celular pentru refacerea integrităţii pielii.
Este foarte emolient, hidratant, antirid şi cu o acţiune reparatorie, este bogat în vitaminele A1, B1, B2 şi minerale, antioxidanţi, combate radicalii liberi, protejează celulele, le hrăneşte având o capacitate mare de regenerare. Are proprietatea de a vindeca răni minore de suprafaţă ale pielii, arsurile solare.

Poate fi utilizat ca mască în cazul părului fragil şi îngrijire intensivă pentru mâini uscate. Uleiul din nuci de macadamia este ideal pentru masaj corporal sau facial, având consistenţa asemănătoare cu sebumul uman, se absoarbe foarte rapid în piele lăsând-o fină şi catifelată. A se utiliza de câte ori este neces. Foarte utilizat în diverse reţete de salate, dulciuri şi semipreparate culinare datorită aromei deosebite. Administrare:5-10 picături /zi


 

Ulei de MACADAMIA (Macadamia integrifolia)

Arborele de macadamia creşte pe coastele subtropicale din Australia, unde a şi fost descoperit de Lord John Macadam în anul 1857. Macadamia face parte din familia Proteaceae, iar din cele 9 specii existente, doar două produc fructe comestibile. În zilele noastre arborele de macadamia, este răspândit nu doar în Australia, ci şi în America Centrală şi Africa de sud.

Arborele de macadamia este veşnic verde, creşte până la o înălţime de 5 metri, iar fructul denumit şi nucă are o formă rotindă cu un înveliş verde fibros. Nucile de macadamia au o coajă maronie foarte dură în interiorul căruia găsim miezul de culoare gălbuie, aromat şi untos. Dintre toate nucile, cele de macadamia sunt cele mai bogate în ulei. Nucile de macadamia pt fi consumate ca atare, sau adăugate în bomboane de ciocolată, fursecuri sau îngheţată.

Nucile de macadamia conţin: acid palmitoleic (Omega 7), acizi graşi Omega 3 şi 6, vitaminele A, E, B2. B3, B6; minerale: calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu etc

Uleiul de macadamia se obţine prin presarea la rece a nucilor de macadamia.

Proprietăți : antioxidant, calmant, cicatrizant, emolient, hidratant, protector celular, regenerant etc.

Uz intern:

-        datorită acizilor Omega 3 şi 6, previne formarea  colesterolul rău (LDL) și al trigliceridelor;

-        previne îngroşarea arterelor;

-        vitaminele A și E sunt o sursă de antioxidanţi, care previn afecţiunile cardiovasculare;

-        ajută prevenirea hipertensiunii arteriale;

-        îmbunătăţeşte memoria;

-        stimulează pofta de mâncare.

Uz extern:

-        conţinutul de Omega 7, care este un acid gras asemănător sebumului secretat de pielea noastră, face ca uleiul de macadamia să fie uşor absorbit de piele cu efect emolient și hidratant;

-        previne îmbătrânirea prematură a pielii;

-        recomandat pentru tenul uscat, matur şi degradat;

-        ideal pentru tenul cuperozic;

-        previne apariţia vergeturilor;

-        hrăneşte şi înmoaie pielea deshidratată şi descuamată;

-        grăbeşte vindecarea leziunilor minore de suprafaţă ale pielii;

-        stimulează circulaţia sanguină;

-        hidratează şi regenerează părul deteriorat şi uscat.

 

Disclaimer.

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

 

INGREDIENTE: ulei de şofranel (Carthamus Tinctorius) 100 % pur.

Este una dintre cele mai bogate surse de acid linoleic (omega-6), acid oleic (omega 9),vitamina K şi E.

Extern: Ajută  la producerea colagenului, la prevenirea ridurilor. Ideal pentru pielea uscată, înroşită (cuperozică). Are efect antiseptic şi contribuie la regenerarea părului.

Intern: Reduce nivelul colesterolului în sânge, încetineşte formarea depunerilor  pe pereţii vaselor de sânge şi creşte nivelul de oxigen. Reduce riscul de boli cardiovasculare, eliberează căile respiratorii, are efect expectorant, detoxifiant al ficatului. Se poate utiliza de asemenea în cazul incontinenţei urinare cauzate de vârstă. Administrare: 1 lingurită x2/zi.

 

Disclaimer.

Toate informatiile din acest site sunt publicate in scop informativ, de interes personal. Aceste informatii nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului sau oricarui personal medical calificat.

Nu trebuie sa folositi informatiile de pe site, cu rolul de a diagnostica sau trata orice probleme de sănătate sau boală sau de a înlocui medicamentele şi tratamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Daca aveti sau credeti ca aveti probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

OBTINUT PRIN PRESARE LA RECE A SEMINTELOR DE CHIMEN NEGRU.

OBTINUT PRIN PRESARE LA RECE A SEMINTELOR DE MUSTAR, BOGAT IN ACIZI GRASI MONO SI POLINESATURATI SI IN FITOSTEROLI.

OBTINUT PRIN PRESARE LA RECE A SEMINTELOR DE MAC, SURSA BOGATA DE OMEGA 6 SI 9.

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic, alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă. .

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă

Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Prin acţiunea lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi omega 3 şi omega 6 te ajută la menţinerea sănătăţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă.

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă
Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Prin acţiunea lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi omega 3 şi omega 6 te ajută la menţinerea sănătăţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă.

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă
Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Prin acţiunea lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi omega 3 şi omega 6 te ajută la menţinerea sănătăţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă.

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă
Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

Uleiul din seminte de canepa este cunoscut ca si “uleiul perfect echilibrat al naturii” deoarece are un continut ridicat de acizi grasi nesaturati in raportul ideal intre Omega 6 si Omega 3 ( 3:1).

Recomandari de utilizare:

Uleiul de canepa se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste si alte mancaruri nepreparate termic.
Doza zilnica recomnadata este de 15 g. Utilizarea uleiului de canepa pentru tratarea anumitor afectiuni se face cu recomandarea medicului.

Conditii de pastrare

Temperatura optima de pastrare: se recomanda a se pastra la loc racoros, ferit de actiunea directa a razelor solare. Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C ( chiar la frigider ) si a se consuma intr-un interval de 60 de zile.

ALIMENT IDEAL PENTRU MEMORIE, NUCA FIIND BOGATA IN OMEGA 3,6,9, Mg, IOD

Uleiul de dovleac obtinut prin presare la rece din seminte crude LunaSolai.

Uleiul de dovleac contine, de asemenea vitaminele A (beta-caroten), vitamina E, B1, B2, vitamina C, si niacina. Este bogat in Omega 3, 6 si 9, grasimi sanatoase, si foarte sarac in grasimi saturate. Acesta are un continut ridicat de fier, fluor, iod, potasiu, calciu, cupru, magneziu, mangan, sodiu, fosfor, seleniu, sulf, zinc, fiind recunoscut pentru beneficiile terapeutice pe care le are.

Beneficii terapeutice

Uleiul din seminte de dovleac ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, desfunda venele, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor, reface elasticitatea prostatei, fiind eficient in cresterea potentei la barbati. De asemenea, au si efect echilibrant pentru glande si sistemul nervos. Uleiul de seminte de dovleac este bogat in vitamina E si contine anumite substante cu efect hormonal care favorizeaza procrearea.

Utilizarea uleiului de dovleac pentru tratarea anumitor afectiuni se face cu recomandarea medicului.

Uleiul din seminte de dovleac se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic.

Conditii de pastrare

Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C, ferit de actiunea directa a razelor solare.
Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 45 de zile. .

Uleiul de in obtinut prin presarea la rece a semintelor de in brun, certificate eco, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Tehnologia pe care noi o aplicam ( cea a presarii la rece ) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee ( presare la cald sau rafinare ).
 Cum il recunoastem?
Uleiul din seminţe de in presat la rece se caracterizează printr-o culoare galben-aurie, un parfum uşor picant care aminteşte de mirosul de fân şi iarbă proaspăt cosită.

 Ce contine uleiul de in

Specialistii sunt de parere ca semintele de in si uleiul de in reprezinta cele mai importante surse de acizigrasi omega 3 din natura. Sunt insa si o sursa importanta de fibre, proteine, mangan, acid folic, vitaminaB6 ,magneziu, fosfor, lecitina, zinc si cupru.


 Beneficiile uleiului de in

Uleiul de in este benefic pentru intreg organismul uman, de la sistemul nervos, cardiovascular, reproducator, pana la sistemul circulator sisstemul imunitar.

Uleiul de in este bogat si in fibre care curate colonul de substantele toxice si stimuleaza digestia. Proteinele din uleiul de in sunt usor digerate de organism si contin animoacizi de care organismul are nevoie.

De asemenea, in componenta uleiului de in intra si lignanii, substante cu puternice proprietati antioxidante, anticancerigene, antivirale si antibacteriene. Lignanii previn si lupta impotriva a numeroase tipuri de cancer, printre care si cancerul de san si colon.

 Efectele secundare ale uleiului de in . Printre efectele secundare ale consumului de ulei de in se numara balonarea si gazele intestinale, simptome care apar de obicei la inceputul dietei cu acest ulei.

 Recomandari de utilizare:

Uleiul din seminte de in se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic.
Tratamentul cu ulei de in trebuiesa fie unul individualizat si in functie de recomandarea medicului.

Precautii! Femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de ulei de in, deoarece acesta poate cauza nasteri premature si schimbari de metabolism. Si femeile care alapteaza trebuie sa evite uleiul de in.

 Conditii de pastrarea:
Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C. Dupa deschidere, uleiul poate fi consumat timp de 12 luni daca se pastreaza la loc racoros, ferit de actiunea razelor solare

Uleiul de rapita este obtinut, exclusiv, prin procedee fizice: o singura presare si filtrare.

Acest ulei are un continut echilibrat de acizi grasi monosaturati (acid oleic 28%) si polisaturati (acizi linoleici 53%), capabili de a modifica pozitiv raportul dintre colesterolul bun si colesterolul rau.

Are un continut ridicat de vitamina E, cunoscuta ca antioxidant natural si o cantitate mare de potasiu, esentiala pentru mentinerea presiunii osmotice a fluidelor si a tesuturilor, pentru mentinerea echilibrului acid-baza, pentru stabilizarea pH-ului, pentru activarea anumitor enzime, care catalizeaza importante reactii metabolice, pentru transmiterea impulsului nervos si pentru reducerea iritabilitatii celulare. Ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare. Consumat în mod regulat, uleiul de rapiţă are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge, care nu se mai sparg atât de uşor. Are un rol important în buna funcţionare a creierului, datorită acizilor graşi pe care îi conţine şi care intervin în prevenirea depresiilor, a unor crize de demenţă şi chiar a maladiei Alzheimer. Conţinutul de acizi graşi de tip Omega 3 recomandă uleiul de rapiţă drept un tratament eficient al disfuncţiilor erectile.

ULEI DE FLOAREA SOARELUI PRESAT LA RECE SERECOMANDA A FI FOLOSIT DIRECT IN FARFURIE LA FINAL, ASA VETI BENEFICIA DE TOATE VALORILE NUTRITIONALE !

  • Produsele 1-18 (din 54)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos