Ceaiuri din plante medicinale sonnentor

Frunzele plantelor medicinale sau florile acestora sunt lasate integrale, garantând astfel aroma si gustul deplin. Aceste produse sunt nu doar cultivate cu mana dar si ambalate în acest mod Astfel avem grija sa ajunga în ceasca dumneavoastra gustul adevarat al plantelor.

  • Produsele 1-18 (din 23)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

100 % flori de soc

FLOAREA DE SOC - (Sambucus nigra)

Socul a fost dintotdeauna un tovarăş/camarad apropiat al omenirii care tinde să crească pe lângă casele noastre. Teutonii antici, care chiar i-au dedicat numele zeiţei lor „Holle”, l-au ţinut la loc de cinste. Nu e de mirare că există o vorbă/zicală germană: „Dacă treci pe lângă o tufă de soc, scoate-ţi pălăria”. Nici o altă plantă vindecătoare nu a fost atât de întrebuinţată ca şi socul: de la folosirea inflorescenţei, la coajă şi boabe. Este utilă în caz de gripă, probleme
circulatorii şi indispoziţii generale.
Faceţi o infuzie de 10 minute, o floare de soc sau o lingură de flori la o cană, şi consumaţi-o înainte de a vă băga în pat.
Kneipp recomandă să faceţi un duş rece după ce aţi transpirat din cauza ceaiului, apoi să vă întoarceţi în pat.
A se consuma 3-5 căni pe zi.

100% coada calului

COADA CALULUI - Equisetum arvense

Se recomanda gargara de coada calului in amigdalite, inflamatii ale mucoasei bucale, stomatite ulceroase, sangerari ale gingiilor,
gingivite, fistule si polipi in cerul gurii si gat.

Este recomandat in dureri reumatismale, artrite si nevralgii, hemoragii si varsaturi cu sange, in cazul racelilor vezicale, a durerilor spastice, ajuta in retentiile de apa in pericard, in pleura sau in tulburarile renale de dupa scarlatina si alte boli infectioase grele cu dereglari in eliminarea apei. Se mai foloseste in eruptii de piele insotite cu mancarimi.

100% PAPADIE - Taraxacum officinale

Tonic amar, depurativ, diuretic, coleretic, colagog, antitoxic, laxativ.

Ingrediente
100% muntele grecesc

Descriere
Sideritis – aroma marii Mediteraneene Culoare galbenuie, usor picanta cu o adiere de lamaie, provine din regiunea Mediteraneana de Est (nu doar din Grecia!) este exceptional dupa o zi grea de munca, consumat cald sau rece.

Descriere

Folosit cu mult entuziasm și de Hildegard von Bingen. Gust intens de iarbă proaspătă, similar cu ceaiul verde și cafeaua verde, varianta Mediteraneeană e fără cofeină, cu proprietăți asemănătoare.

Ingrediente

100% coada şoricelului


Descriere

Planta lui Achile, cu un gust aromat.

Ingrediente

100% gălbenele


Descriere

Flori uscate cu precauţie, pentru ceai, băi, tincturi, unguente...

Ingrediente

100% izmă bună


Descriere

Se diferenţiază de celălalte soiuri prin absenţa mentolului aproape în totalitate, astfel se poate folosi în terapii homeopatice sau în timpul sarcinii.

Ingrediente

100% roiniţă


Descriere

Aduce fericire în inimi! Cu o notă de lămâie. Chef, bună dispoziţie şi savoare!

100% flori de levantica

LEVĂNŢICA - (Lavendula officinalis)

Levănţica este una dintre cele mai vechi ierburi comune, care era de asemenea recunoscută şi de Hildegard von Bingen ca alinătoare a durerilor de ficat şi plămâni, precum şi pentru limpezimea minţii. În zilele noastre, levănţica este apreciată peste tot, pentru efectele sale
relaxante şi calmante. Levănţica este eficientă împotriva moliilor şi a altor insecte dăunătoare.

Ingrediente

100% flori de tei


Descriere

"La făntâna din faţa porţii, stă un tei, visam in umbra lui, multe vise dulci" Schubert

100 % flori de musetel

MUŞEŢEL - (Matricaria chamomilla)
Acest tip de muşeţel diferă de muşeţelul roman prin concentraţia sporită de azule. Este una dintre cele mai vechi plante cunoscute pentru remedii; este uşor de identificat datorită talamusului tubular al florii. Muşeţelul era folosit încă din Evul Mediu de catre femeile lauze datorită proprietăţilor sale eficace de dezinfectant. Este ideal pentru imbaierea copiilor, probleme ale dentiţiei sau probleme de digestie şi chiar impotriva durerilor de cap. Ceaiul de
muşeţel are un efect calmant. De asemenea, se poate folosi pentru inhalatii, bandaje pentru rani, eczeme şi infecţii oculare.

Ingrediente

100% sunătoare


Descriere

Uscat cu precauţie, pentru ceai, băi, adaugat la uleiuri...

PUFULITA - (Epilobium Parviflorum)

Ceaiul din Pufulita cu flori mici are un gust floral si usor acidulate. Culese manual si uscate cu multa grija.

CRETISOARA - Alchemilla vulgaris

Cunoscută încă din vechime, această plantă, „mantaua doamnei", are în primul rând întrebuinţări pentru bolile specifice femeilor. Aşa este cunoscut efectul său, încă de două-trei secole, pentru combaterea leucoreei, tulburărilor menstruale, anexite, tulburări de menopauză. Este foarte util în tratarea rănilor. împreună cu coada şoricelului este mijlocul ideal folosit în tratarea oricăror tulburări menstruale, dureri în timpul ciclului, tulburări ce apar la menopauză. Planta are un efect deosebit în combaterea spasmelor şi durerilor musculare, anemie, slăbiciune generală, tulburări de creştere la copii. Persoanele obeze este bine să bea cel puţin o cană cu ceai de cretişoară zilnic. De asemeni, persoanele cu predispoziţie la glicemie ridicată (diabet). Copiii cu muşchi slabi, sau care nu iau în greutate, să bea până la două căni cu ceai de cretişoară zilnic.

Cretişoara conţine şi taninuri,  ceea ce o recomandă în tratarea afecţiunilor digestive, enterocolite, diaree cronică. Şi pentru bolnavii de epilepsie, cretişoara ajută la rărirea crizelor bolii şi chiar la vindecarea acesteia. Pentru bolile specifice copiilor ceaiul de cretişoară ajută la anemie, astenie, convulsii (copii handicapaţi) în stările de slăbiciune generală, pentru bolile specifice bărbaţilor: atrofie musculară, hernie inghinală şi impotenţă. în stările de febră, la fracturi, răni (în general). Nu trebuie uitat efectul binefăcător pentru favorizarea naşterii şi în vindecarea urmărilor unei naşteri grele. Nu în ultimul rând, vindecă tuberculoza intestinală şi prolapsul intestinal.

Mod de folosire:

Ceai (infuzie):
O linguriţă vârfuită cu frunze de cretişoară la 250 ml apă clocotită. Se lasă până la un minut, se strecoară, se beau până la trei căni de ceai pe zi.

Aplicare directă (comprese):
Frunzele de cretişoară proaspăt culese, se spală, se zdrobesc cu un făcăleţ din lemn pe o planşetă (tot din lemn). Se aplică pe răni şi tăieturi.

Baie de şezut:
Se pun patru pumni cu frunze de cretişoară la cinci litri de apă rece, se lasă peste noapte, apoi se încălzeşte amestecul, se strecoară şi se adaugă la apa pentru baie. Zona rinichilor trebuie să fie acoperită de apă. Durata băii este de 20 de minute. După baie, corpul nu se şterge, se îmbracă un halat pentru baie şi se trece bolnavul la pat pentru a transpira, circa o oră.

Ingrediente

100% cimbru de cultură


Descriere

Aroma puternică şi picantă, inconfundabilă, a cimbrului se simte deja la pregătirea infuziei. Ceaiul linişteşte, calmează, inflamaţiile şi durerile, de gât.

Ingrediente

100% iarbă de limon (lemongrass)


Descriere

O savurare de ceai cu gust intens de lime, se poate bea şi rece, este revigorant.

Ingrediente

100% mentă

Descriere

Ceai revigorant cu o notă fină de lămâie. Benefic şi calmant. Gustul plăcut este iubit şi de copii.
  • Produsele 1-18 (din 23)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos