Oleaginoase

 Oleaginoasele sunt o componenta importanta a alimentatiei sanatoase si diversificata, bogate in complexul B, vitamina E, potasiu, magneziu, calciu, fier, seleniu, proteine, grasimi nesaturate.

Sunt bune energizante, reduc riscul bolilor cardio-vasculare, favorizeaza un tranzit intestinal bun.

 Ne putem prepara acasa unt vegetal folosind o combinatie de 2-3 oleaginoase mixate cu ulei presat la rece.

Laptele vegetal obtinut din ele, aromat cu baton de vanilie, scortisoara si miere, este hranitor si gustos.

  • Produsele 1-18 (din 75)
  • « 1 2 3 4 5 »
    • Sorteaza dupa:

Migdalele reprezinta o gustare hranitoare si sanatoasa. Se recomanda ca migdalele sa fie in prealabil inmuiate in apa timpe de 6-8 ore, astfel proprietatile lor nutritive si principiile nutritve se vor multiplica.

Inmuiate sau nu, migdalele sunt foarte bogate in magneziu, un mineral extrem de benefic pentru buna funcitionare a sistemului nervos, muscular si cardiovascular.

Migdalele crude sunt o sursa excelenta de fibre si proteine de buna calitate, cat si de acizi grasi Omega-3 ce previn sprijina aparatul cardiovasculare, previn complicatiile si impiedica formarea cheagurilor de sange.

Migdalele aduc numeroase beneficii organismului, avand proprietati probiotice deoarece prin consumul frecvent al migdalelor se imbunatateste digestia, se diminueaza numarul bacteriilor nocive din tubul digestiv, se accelereazametabolismul si se combate constipatia.

Migdalele ajuta la remineralizarea organismului, prevenind starile de oboseala cronica si epuizare intelectuala. Datorita continutului foarte mare de antioxidanti, migdalele inlesnesc procesul de vindecare a anumitor afectiuni ale ficatului deoarece peste jumatate din compozitia migdalelor o constituie grasimile nesaturate.

 

 

Delicioase si hranitoare, migdalele reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului migdalelor nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. itamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor.

Beneficii:

  • Reduc riscul de infarct
  • Ne feresc de infectii
  • Favorizeaza digestia
  • infrumuseteaza pielea si parul
  • Tonice pentru creier

Migdalele au un continut de vitamina E, aproximativ 34% din necesarul zilnic de 30 g si un efect benefic asupra nivelului de colesterol in mare parte datorita continutului de grasimi mononesaturate.

Daca zilnic consumati migdale in locul chipsurilor, covrigeilor sau gogosilor la gustarea de dupa-amiaza, valoarea colesterolului "rau" va scadea cu aproape 100%. Vitamina E din miezul migdalelor si flavonoidele din coaja protejeaza colesterolul LDL impotriva oxidarii (prima etapa a formarii placii care blocheaza arterele).

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Delicioase si hranitoare, migdalele crude reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului migdalelor nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor.

Beneficii:

  • Reduc riscul de infarct
  • Ne feresc de infectii
  • Favorizeaza digestia
  • infrumuseteaza pielea si parul
  • Tonice pentru creier

Migdalele au un continut de vitamina E, aproximativ 34% din necesarul zilnic de 30 g.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Delicioase si hranitoare, migdalele crude reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului migdalelor nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor.

Beneficii:

  • Reduc riscul de infarct
  • Ne feresc de infectii
  • Favorizeaza digestia
  • infrumuseteaza pielea si parul
  • Tonice pentru creier

Migdalele au un continut de vitamina E, aproximativ 34% din necesarul zilnic de 30 g.

Ingrediente:

caju crud 25%, migdale crude 30%, alune de padure 30%, arahide crude 15%

Tara de origine: Romania

Fructul are un continut bogat de seleniu, magneziu, fosfor, potasiu, la care se adauga calciu, zinc si fier. In privinta vitaminelor, contine E si C.

Seleniul actioneaza ca antioxidant prin promovarea activitatii unei enzime ce neutralizeaza moleculele de radicali liberi. Actioneaza impreuna cu vitamina E pentru a reduce deteriorarile produse de radicalii liberi, legate de bolile cronice cum sunt cancerul, bolile de inima si unele boli ale ochilor. Seleniul este necesar pentru imunitatea optima si pentru functionarea tiroidei.

Contine: 14% proteine, 11% carbohidrati si 67% grasime.

Nucile braziliene sunt extraordinar de bogate in acest antioxidant puternic, care ajuta la prevenirea cancerului, a unor afectiuni oculare si a bolilor de inima (15 g de nuci braziliene contin 420 mcg sau 600% din necesarul zilnic).

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Nucile de Macadamia au cel mai ridicat continut de grasimi nesaturate dintre toate alunele. Grasimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sange. Continutul de acizi grasi al nucilor de Macadamia este foarte apropiat de cel al uleiului de masline.

Contine 72% grasimi si are un gust dulce. Ofera un continut bogat de potasiu si, in plus, fosfor, magneziu, calciu, sodiu si fier. Nucile trebuie pastrate in frigider, altfel rancezesc.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Originare din America de Nord, nucile Pecan se pot manca proaspete sau prajite si se folosesc ca ingredient mai ales la deserturi. Ofera un continut bogat de potasiu, fosfor si mai scazut de magneziu, calciu, zinc, fier, seleniu. Contine, de asemenea, si vitamina A.

Este un fruct oleaginos foarte bogat in lipide (72%) ceea ce explica valoarea sa energetica ridicata: 700 kcalorii la 100 g. Pe langa continutul bogat in lipide, nuca pecan contine un procent de proteine net superior fata de alte fructe (9,3%).

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Alunele de pădure se găsesc îndeosebi în ţări din bazinul Mării Mediterane. În prezent, alunele de pădure se cultivă în Turcia, Spania, Italia şi în Statele Unite, dar ele sunt originare din Turcia.

Fructul din alun

Aluna de pădure este fructul alunului, un copac care atinge trei, până la cinci metri înălţime. Copacul are o tulpină subţire şi este foarte dens acoperit cu frunze. Frunzele se pot recunoaşte după forma lor rotundă, ovală sau ca o inimă. Încă de când începe să crească, alunul este protejat de bractee care mai târziu dezvoltă o scoarţă tare. Alunul nu produce flori primăvara, spre deosebire de alţi aluni. Acesta creşte pe pământ bogat în calciu, cu conţinut ridicat de umezeală şi creşte din ianuarie până în aprilie. Pe măsură ce alunele se coc, scoarţa copacului se schimbă spre o culoare galben-portocalie. Alunul este mai productiv într-o vară răcoroasă şi umedă decât într-una uscată şi călduroasă.

Simbolul păcii şi al sănătăţii

Alunul de pădure a fost cunoscut din vremuri imemoriale. Grecii şi romanii consumau alunele pentru savoarea lor ieşită din comun. Alunele erau folosite şi ca leacuri în perioadele vechi. Nu era folosită doar aluna, ci şi scoarţa şi frunzele copacului pentru a combate diverse afecţiuni. Mai mult, copacul era simbolul căsătoriei, abundenţei materiale şi fericirii familiale. Alunul era considerat un simbol al păcii şi sănătăţii şi o sursă de bunăstare şi putere.

Valoare nutriţională

Alunele de pădure reprezintă o sursă bună de vitamina E. O porţie de alune (25 g) conţine nu mai puţin de 50% din Doza Zilnică Recomandată (DZR). Vitamina E este un puternic antioxidant. Antioxidanţii pot juca un rol important în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului.

Alunele de pădure Valoarea nutriţională per 100 grameDZR
Energie 2959 kJ / 717 kcal
Proteine 14.0 g
Carbohidraţi 6.0 g
din care zaharuri 5.0 g
Grăsimi 69.0 g
din care saturate 4.9 g
din care mono nesaturate 53.4 g
din care polisaturate 7.3 g
Fibre alimentare 8.2 g
Sodiu 2.0 mg
Calciu 200.0 mg 25.0%
Magneziu 154.0 mg 41.0%
Fosfor 300.0 mg

43.0%

Fier 3.0 mg 21.0%
Zinc 2.1 mg 21.0%
Vitamina B1 0.4 mg 36.0%
Vitamina B2 0.1 mg 5.0%
Vitamina B3 2.0 mg 12.0%
Vitamina E 25.0 mg 208.0%
Acid Folic 72.0 mcg 36.0%

DZR = Doza zilnică recomandată 
Atenţie: copiii mici trebuie supravegheaţi când consumă alune, există riscul să se înece cu ele.

Alunele de padure sunt intotdeauna o gustare excelenta atunci cand esti cu prietenii sau familia. Nu trebuie sa uitam insa ca acestea au numeroase beneficii pentru sanatatea corpului tau. Cele mai gustoase si sanatoase alune sunt cele culese proaspat din padure. Daca nu ai insa chef de o plimbare prin padure in cautarea alunelor, atunci le poti culege direct de pe BioBoom si ti le aducem noi.

Alunele de padure raw bio sunt cele mai bogate in nutrienti din familia leguminoaselor. Acestea sunt bogate in grasimi insa nu contin colesterol. Ba chiar mai mult, consumul regulat de alune ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange. Alunele sunt extrem de bogate in vitaminele E, B1, B6 care ajuta la circulatia sangelui si are proprietati regenerative. De asemenea sunt bogate in fibre, proteine si potasiu, fapt care ajuta la intarirea musculaturii, oaselor si a dintilor.

Valori nutritionale per 100g:

  • Calorii (kcal) 567
  • Lipide totale 49 g
  • Colesterol 0 mg
  • Sodiu 18 mg
  • Potasiu 705 mg
  • Carbohidrați 16 g
  • Proteine 26 g

* ingrediente provenite din Agricultura Ecologica

Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat si racoros.

Ingrediente:
Nuci caju 100%. Poate contine urme de alune, migdale, nuci macadamia, arahide si susan.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Germania.
Descriere:
Gust fin de nucă.

Întrebuinţare:
Aromatic fin pentru a fi întins pe pâine, şi ca îmbunătăţire vegană de sosuri şi mâncăruri de legume, ca bază pentru deserturi, pentru Crêpes şi pentru bucătăria asiatică.

Fiind obtinut din 100% nuci de caju bio, acest gem este o alternativa fina si aromata pentru cei alergici. Este delicios atat pe paine cat si in iaurt sau Müsli, el fiind de asemenea perfect si pentru sosuri si preparate din legume. Se mai utilizeaza si ca baza pentru deserturi, Crêpes, sau in bucataria asiatica.

Datorita continutului de acid oleic (omega 6), cajuul are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos. Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sistemul osos si dinti.

Aceste nuci se pot consuma ca atare, in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si deserturi (inghetata, prajituri, torturi).

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Bogată în elemente minerale.

Întrebuinţare:
Pentru deserturi şi Müsli, pentru copt şi pentru bucătăria asiatică.

Nucile de cocos cultivate în mod ecologic pentru RAPUNZEL provin din Sri Lanka. Palmierii de cocos sunt cultivaţi în culturi mixte. Pământul palmierilor este îngrăşat cu fibre de cocos bogate în potasiu, care sunt îngropate în jurul arborilor. Datorită acestui procedeu apa este depozitată mai bine, iar palmierul primeşte substanţe nutritive importante.

 

Importanţa nutritivă din punct de vedere fiziologic


Nuca de cocos ocupă în rândul nucilor o poziţie specială. Ea conţine cu 36,5 % mai puţine grăsimi decât alte tipuri de nuci. Dominanţi sunt la nuca de cocos acizii graşi, însă totuşi grăsimea de cocos influenţează în mod pozitiv metabolismul. Acest efect se datorează acizilor graşi cu lanţ intermediar şi mai ales acidului lauric. Acesta măreşte grăsimea bună HDL, care protejează împotriva afecţiunilor cardio-vasculare. În plus, nuca de cocos conţine o cantitate mare de proteine, vitamina B şi substanţe minerale importante, cum ar fi sodiu,  potasiu, magneziu şi fier.

Ingrediente:
Migdale.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Spania.


Descriere:
Pentru copt sau ciugulit.

Întrebuinţare:
Ideal pentru deserturi, legume coapte sau fierte (abur).


Ingrediente:

fistic crud*

*din agricultura ecologica

Beneficiile fisticului pentru sanatate

- fisticul este o sursa importanta de energie, contine 557 calorii/100g

- fisticul este bogat in acizi grasi monosaturati, cum ar fi acidul oleic. Consumul regulat al acestuia conduce la scaderea colesterolului rau LDL si cresterea nivelului colesterolului bun HDL din sange

- fisticul este o sursa importanta de vitamina E, aprox 23g/100g, necesara pentru mentinerea integritatii membranelor celulare si pentru protejarea pielii de agentii patogeni

- fisticul este bogat in vitamine complex B, care ajuta metabolismul corpului uman

- fisticul contine minerale precum cupru, mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu

- uleiul de fistic este un excelent emolient. Este unul din cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit

Ce este fisticul?

Fisticul este fructul uscat al unui arbore stufos considerat a fi originar din vestul Asiei. In prezent este cultivat la scara larga in livezile din SUA, Iran, Siria, Turcia, și China.

ALIMENTUL IDEAL PENTRU MEMORIE.

Miez de nuca EXTRA, obtinut din nuci crescuti razleti pe teritoriul Romaniei. Dupa cum si denumirea de EXTRA , acest produs este creat pentru a satisface cele mai exigente dorinte ale consumatorilor. Selectionat cu grija, atentie si rabdare, putand fi un deliciu pentru cei care il aleg, avand bogate proprietati si beneficii. Dorim ca prin acest produs format din jumatati frumoase si gustoase sa oferim clientilor o siguranta si o calitate superioara, contribuind astfel la o alimentatie sanatoasa!

ALIMENTUL IDEAL PENTRU MEMORIE.

Miez de nuca EXTRA, obtinut din nuci crescuti razleti pe teritoriul Romaniei. Dupa cum si denumirea de EXTRA , acest produs este creat pentru a satisface cele mai exigente dorinte ale consumatorilor. Selectionat cu grija, atentie si rabdare, putand fi un deliciu pentru cei care il aleg, avand bogate proprietati si beneficii. Dorim ca prin acest produs format din jumatati frumoase si gustoase sa oferim clientilor o siguranta si o calitate superioara, contribuind astfel la o alimentatie sanatoasa!

  • Produsele 1-18 (din 75)
  • « 1 2 3 4 5 »
  Produsul a fost adaugat in cos