Oleaginoase

 Oleaginoasele sunt o componenta importanta a alimentatiei sanatoase si diversificata, bogate in complexul B, vitamina E, potasiu, magneziu, calciu, fier, seleniu, proteine, grasimi nesaturate.

Sunt bune energizante, reduc riscul bolilor cardio-vasculare, favorizeaza un tranzit intestinal bun.

 Ne putem prepara acasa unt vegetal folosind o combinatie de 2-3 oleaginoase mixate cu ulei presat la rece.

Laptele vegetal obtinut din ele, aromat cu baton de vanilie, scortisoara si miere, este hranitor si gustos.

  • Produsele 1-18 (din 38)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Descriere

Faina de migdale Solaris Plant, recomandata pentru pastrarea sanatatii inimii si a muschilor, si pentru buna functionare a sistemuluio nervos. Are un nivel mult mai redus de carbohidrati fata de fainurile din cereale si un gust deosebit, fiind ideala pentru prajituri in cazul dietelor care restrictioneaza carbohidratii.

Migdalele (Prunus dulcis var. dulcis), remineralizante si usor laxative, sunt una dintre sursele cele mai bogate in vitamina E, grupa de antioxidanti ce reduc riscul aparitiei bolilor de inima, al cancerului si al bolii Alzheimer, dar si in vitamine din complexul B (ribooflavina), acizi graşi Omega 6 si minerale (de mangan, magneziu, cupru, potasiu, fosfor, calciu, zinc, fier si potasiu). In plus, coaja semintelor de migdale are in compozitie polifenoli, respectiv flavonoli, flavonol-5, acizi hidroxibenzoici si flavanone similare celor din anumite fructe si legume.

Conform unui studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Americane de Dietetica, consumul semintelor de migdal creste nivelul de vitamina E din plasma si din celulele rosii, micsorand in acelasi timp nivelul colesterolului.

Faina de migdale este o alternativa fara gluten pentru faina de grau, grasimile din migdale combinandu-se foarte bine cu ingredientele clasice (oua, unt, lapte). In multe dulciuri de casa faina alba de grau se poate inlocui cu succes intr-un raport de 1:1 cu faina de migdale, mai putin in cele care necesita drojdie. Pe parcursul digestiei, faina de migdale poate fi fermentata de bacteriile din intestinul gros si transformata in acizi grasi cu lant scurt, mai ales butirat, combustibilul preferat al celulelor din colon.

Poate fi adaugata peste fulgi si fructe pentru un mic dejun delicios, poate inlocui cu succes faina de grau in prepararea dulciurilor de casa si poate fi adaugata in shake-uri proteice. Este folosita mai ales la prepararea martipanului, avand un gust usor de recunoscut si un miros foarte placut.

Ingrediente: faina de migdale suta la suta naturala, fara aditivi sau conservanti, produsa intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza si faina din cereale, mustar, soia, nuci, alune si seminte de susan.

ALIMENTUL IDEAL PENTRU MEMORIE.

Ingrediente

100% chia


Descriere

Este bine întemeiată folosirea semințelor Chia ca materia primă principală în dietele antice Aztece și ca și companion de nelipsit pentru mesagerii alergători din acea vreme.
O adevărată sursă de putere, semințele se pot folosi în game variate de mâncăruri (de ex. salate, cereale, pâine, iaurturi, etc…)
Cantitatea recomandată pentru consum într-o zi este pănâ în 15gr.

ALIMENTUL IDEAL PENTRU MEMORIE.

Miez de nuca EXTRA, obtinut din nuci crescuti razleti pe teritoriul Romaniei. Dupa cum si denumirea de EXTRA , acest produs este creat pentru a satisface cele mai exigente dorinte ale consumatorilor. Selectionat cu grija, atentie si rabdare, putand fi un deliciu pentru cei care il aleg, avand bogate proprietati si beneficii. Dorim ca prin acest produs format din jumatati frumoase si gustoase sa oferim clientilor o siguranta si o calitate superioara, contribuind astfel la o alimentatie sanatoasa!

ALIMENTUL IDEAL PENTRU MEMORIE.

Miez de nuca EXTRA, obtinut din nuci crescuti razleti pe teritoriul Romaniei. Dupa cum si denumirea de EXTRA , acest produs este creat pentru a satisface cele mai exigente dorinte ale consumatorilor. Selectionat cu grija, atentie si rabdare, putand fi un deliciu pentru cei care il aleg, avand bogate proprietati si beneficii. Dorim ca prin acest produs format din jumatati frumoase si gustoase sa oferim clientilor o siguranta si o calitate superioara, contribuind astfel la o alimentatie sanatoasa!

ALIMENTUL IDEAL PENTRU MEMORIE !!!

ALIMENTUL IDEAL PENTRU MEMORIE!

CONTINE B12 !!!

Nucile braziliene sunt o gustare sanatoasa, extrem de bogata in substante nutritive. Acestea au o culoare maronie, asemanatoare nucilor normale, insa de fapt sunt seminte ale unui fruct produs de un pom originar din America de Sud. Nucile braziliene au devenit treptat extrem de cunoscute si sunt consumate in aproape toate tarile lumii. Pentru a savura gustul acestora se recomanda consumarea nucilor in stare naturala.

Nucile braziliene raw bio sunt printre singurele alimente care contin seleniu. Seleniul este unul dintre cele mai importante minerale cu proprietati antioxidante si ajuta la intarirea imunitatii. De asemenea sunt foarte bogate in proteine si au proprietati anti-inflamatorii si reduc riscul de cancer.

Valori nutritionale per 100g:

  • Calorii (kcal) 695
  • Lipide totale 67 g
  • Colesterol 0 mg
  • Sodiu 0 g
  • Potasiu 659 mg
  • Carbohidrați 3.6g
  • Proteine 16 g
* ingrediente provenite din Agricultura Ecologica.

Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat si racoros.

Alunele de padure sunt intotdeauna o gustare excelenta atunci cand esti cu prietenii sau familia. Nu trebuie sa uitam insa ca acestea au numeroase beneficii pentru sanatatea corpului tau. Cele mai gustoase si sanatoase alune sunt cele culese proaspat din padure. Daca nu ai insa chef de o plimbare prin padure in cautarea alunelor, atunci le poti culege direct de pe BioBoom si ti le aducem noi.

Alunele de padure raw bio sunt cele mai bogate in nutrienti din familia leguminoaselor. Acestea sunt bogate in grasimi insa nu contin colesterol. Ba chiar mai mult, consumul regulat de alune ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange. Alunele sunt extrem de bogate in vitaminele E, B1, B6 care ajuta la circulatia sangelui si are proprietati regenerative. De asemenea sunt bogate in fibre, proteine si potasiu, fapt care ajuta la intarirea musculaturii, oaselor si a dintilor.

Valori nutritionale per 100g:

  • Calorii (kcal) 567
  • Lipide totale 49 g
  • Colesterol 0 mg
  • Sodiu 18 mg
  • Potasiu 705 mg
  • Carbohidrați 16 g
  • Proteine 26 g

* ingrediente provenite din Agricultura Ecologica

Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat si racoros.

HRANĂ PERFECTĂ PENTRU SISTEMUL NERVOS!

Dozator de energie bogat în vitamine şi minerale.

Întrebuinţare:
Pentru copt, ronţăit şi pentru deserturi, ideal pentru sport, şcoală şi birou.

Prețioase și multifuncționale

Migdalul(Prunus dulcius) aparține familiei Rosaceelor și subfamiliei Prunoidaceelor(genul Amygdalus). El poate atinge o înățime de până la 6 m. Migdalul este originar din Orientul Mijlociu și Asia Centrală, unde este cultivat de aproximativ 4000 de ani. Astăzi plantațiile de migdal se găsesc în Grecia, Italia, Spania și California.


Prețioșii sâmburi bio asigură organismului porția necesară de acizi grași simplu și multiplu nesaturați, de vitamina B și E, de proteine și calciu, magneziu, acid folic și potasiu. Aceste importante substanțe hrănitoare au un efect pozitiv asupra organismului și a sănătății noastre.
Ele sunt o gustare hrănitoare între mese, capabile să-ți oferă o stare de sațietate într-un mod sănătos și rapid.

Nucile braziliene sunt o gustare sanatoasa, extrem de bogata in substante nutritive. Acestea au o culoare maronie, asemanatoare nucilor normale, insa de fapt sunt seminte ale unui fruct produs de un pom originar din America de Sud. Nucile braziliene au devenit treptat extrem de cunoscute si sunt consumate in aproape toate tarile lumii. Pentru a savura gustul acestora se recomanda consumarea nucilor in stare naturala.

Nucile braziliene raw bio sunt printre singurele alimente care contin seleniu. Seleniul este unul dintre cele mai importante minerale cu proprietati antioxidante si ajuta la intarirea imunitatii. De asemenea sunt foarte bogate in proteine si au proprietati anti-inflamatorii si reduc riscul de cancer.

Valori nutritionale per 100g:

  • Calorii (kcal) 695
  • Lipide totale 67 g
  • Colesterol 0 mg
  • Sodiu 0 g
  • Potasiu 659 mg
  • Carbohidrați 3.6g
  • Proteine 16 g
* ingrediente provenite din Agricultura Ecologica.

Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat si racoros.

Bogată în elemente minerale.

Întrebuinţare:
Pentru deserturi şi Müsli, pentru copt şi pentru bucătăria asiatică.

Nucile de cocos cultivate în mod ecologic pentru RAPUNZEL provin din Sri Lanka. Palmierii de cocos sunt cultivaţi în culturi mixte. Pământul palmierilor este îngrăşat cu fibre de cocos bogate în potasiu, care sunt îngropate în jurul arborilor. Datorită acestui procedeu apa este depozitată mai bine, iar palmierul primeşte substanţe nutritive importante.

 

Importanţa nutritivă din punct de vedere fiziologic


Nuca de cocos ocupă în rândul nucilor o poziţie specială. Ea conţine cu 36,5 % mai puţine grăsimi decât alte tipuri de nuci. Dominanţi sunt la nuca de cocos acizii graşi, însă totuşi grăsimea de cocos influenţează în mod pozitiv metabolismul. Acest efect se datorează acizilor graşi cu lanţ intermediar şi mai ales acidului lauric. Acesta măreşte grăsimea bună HDL, care protejează împotriva afecţiunilor cardio-vasculare. În plus, nuca de cocos conţine o cantitate mare de proteine, vitamina B şi substanţe minerale importante, cum ar fi sodiu,  potasiu, magneziu şi fier.

CONTINUT DE PROTEINE 22,3%.

CONTINUT DE PROTEINE: 27.6%

CONTINUT DE PROTEINE: 18%

Ajuta la imbunatatirea memoriei, sporesc capacitatea de concentrare.

Consumate frecvent, imbunatatesc elasticitatea vaselor de sange, sunt hipocolesterolemiante.

Nucile sunt un ingredient perfect pentru numeroase produse de patiserie, salate, sarmale, rulade, droburi.

Putem prepara o bautura revigoranta si gustoasa din nuci, miere, polen crud, baton de scortisoara si suc proaspat din fructe.

Sunt bogate in vitamina E (ajuta la regenerarea tesuturilor, refac vasele de sange si vegheaza asupra sanatatii muschilor), vitamina B6 (ajuta metabolizarea proteinelor si absorbtia acestora) si nu in ultimul rand vitamina B1 (are grija de apetitul nostru si de rezervele de energie).

Alunele mai contin cantitati importante de proteine (esentiale pentru dezvoltarea celulelor din organism si inlocuirea celor distruse), fibre (stimuleaza tranzitul intestinal), fier (pentru globulele rosii din sange si activitatea enzimatica), calciu (pentru dinti si oase) si potasiu (regleaza balanta fluidelor din organism).

Nu contin colesterol si, ca restul soiurilor de oleaginoase, alunele mai contin fitochimicale, substante cu proprietati antioxidante ce confera protectie impotriva mai multor tipuri de cancer.

12 alune constituie o portie, adica circa 30g. Cum sunt relativ bogate in grasimi, nu ar trebui sa manancati mai mult de trei portii pe saptamana, atunci cand sunteti la dieta. Cel mai bine ar fi sa inlocuiti alte grasimi din dieta cu alune, decat sa adaugati alunele regimului pe care il urmati.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

  • Produsele 1-18 (din 38)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos