Sare

Sarea este un condiment care trebuie folosit cu multa chibzuinta - 2gr/zi. In amestec cu plante, sarea  da o savoare deosebita hranei zilnice.

  • Produsele 1-11 (din 11)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Descriere:

Respectand metodele practicate de romani cu peste 2000 de ani in urma, sarea de mare traditionala este recoltata in rezervatia naturala Ria Formosa, aflata pe tarmurile regiunii Algarve din Portugalia. Aceasta sare de mare are o culoare alba foarte clara, este complet nerafinata, fiind deci bogata in mineralele gasite in apa de mare (spre exemplu calciu si magneziu). Este uscata doar de vant si soare, astfel incat are o umiditate naturala, pastrandu-si toate calitatile originale.

Produs in Portugalia

Compozitie chimica:

Clorura de sodiu 96.2%, calciu 0.12%, magneziu 0.56% (conform analizelor facute in 11 aprilie 2006).

Sarea neagra este extrasa din regiunile vulcanice din Pakistan si India. Foarte bogata in minerale, cu un gust aparte, datorita provenientei din zonele vulcanice, aceasta sare este folosita in medicina ayurvedica pentru a trata si preveni flatulenta si arsurile la inima.

Este bogata in fier.

Conform medicilor care practica Ayurveda, aceasta sare este cea mai sanatoasa dintre toate sarurile.

100% sare de Himalaya

Formata cu 250 milioane de ani in urma in domeniul Himalaya, aceasta sare cristalizata poate fi folosita pentru gatit, ca si condiment sau ca o sare de baie.

Structura sa cristalina, extrem de fina, permite tuturor elementelor sale sa fie absorbite de catre celulele corpului nostru, ceea ce este foarte benefic pentru organism. Efectele de purificare, curatare si armonizare fac din aceasta sare un real ajutor, in timpul postului si dietelor.

SARE DE HIMALAYA DIN PAKISTANOBTINUTA PRIN METODE TRADITIONALE DE EXTRAGERE.

SAREA CELTICA SAU SAREA GRI ESTE O SARE DE MARE DIN ATLANTIC EXTRASA EXCLUSIV CU UNELTE DE LEMN.

100% sare de mare extrasa din Oceanul Atlantic

Se obtine prin evaporarea naturala a apei din mare adunata in tavi de argila ce sa lasa la soare.
Componente principale sunt ionii de sodiu si clor (95-98%) ,restul 80 de elemente usor de asimilat (potasiu, calciu,magneziu etc). Compozitia ei e foarte dificil de reprodus in laborator. Inca o data natura ne dovedeste ca e cel mai bun chimist.
Este nerafinata, nu e tratata cu inalbitori, nu contine aditivi.
Dezechilibrele in consumul ei atrag multiple consecinte, perturbandu-se procese electrolitice: crampe musculare, osteoporoza, probleme neurologice, astenie, ameteli, tulburari de somn.
Se recomanda consumul a maxim 2 grame/zi.

Sarea Baciului este obtinuta prin metode traditionale de extragere din zacamant, se macina in moara cu valturi, iar noi o aducem pe masa dumneavoastra asa cum ne-a daruit-o natura, pentru a da gust bun bucatelor.

Datorita lipsei de ferocianura de potasiu , utilizata ca antiaglomerant, este posibil ca sarea  datorita propietatilor sale higroscopice, sa formeze bulgari. Acest lucru nu ii diminueaza in nici un fel propietatile.

Tara de origine: Romania
Contine: Sare gema fina alimentara fara adaos de iod.

100% NATURAL
FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI

 

 

  • Produsele 1-11 (din 11)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos