Sare

Sarea este un condiment care trebuie folosit cu multa chibzuinta - 2gr/zi. In amestec cu plante, sarea  da o savoare deosebita hranei zilnice.

  • Produsele 1-14 (din 14)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Descriere:

Respectand metodele practicate de romani cu peste 2000 de ani in urma, sarea de mare traditionala este recoltata in rezervatia naturala Ria Formosa, aflata pe tarmurile regiunii Algarve din Portugalia. Aceasta sare de mare are o culoare alba foarte clara, este complet nerafinata, fiind deci bogata in mineralele gasite in apa de mare (spre exemplu calciu si magneziu). Este uscata doar de vant si soare, astfel incat are o umiditate naturala, pastrandu-si toate calitatile originale.

Produs in Portugalia

Compozitie chimica:

Clorura de sodiu 96.2%, calciu 0.12%, magneziu 0.56% (conform analizelor facute in 11 aprilie 2006).

Sarea neagra este extrasa din regiunile vulcanice din Pakistan si India. Foarte bogata in minerale, cu un gust aparte, datorita provenientei din zonele vulcanice, aceasta sare este folosita in medicina ayurvedica pentru a trata si preveni flatulenta si arsurile la inima.

Este bogata in fier.

Conform medicilor care practica Ayurveda, aceasta sare este cea mai sanatoasa dintre toate sarurile.

100% sare de Himalaya

Formata cu 250 milioane de ani in urma in domeniul Himalaya, aceasta sare cristalizata poate fi folosita pentru gatit, ca si condiment sau ca o sare de baie.

Structura sa cristalina, extrem de fina, permite tuturor elementelor sale sa fie absorbite de catre celulele corpului nostru, ceea ce este foarte benefic pentru organism. Efectele de purificare, curatare si armonizare fac din aceasta sare un real ajutor, in timpul postului si dietelor.

SARE DE HIMALAYA DIN PAKISTANOBTINUTA PRIN METODE TRADITIONALE DE EXTRAGERE.

SAREA CELTICA SAU SAREA GRI ESTE O SARE DE MARE DIN ATLANTIC EXTRASA EXCLUSIV CU UNELTE DE LEMN.

100% sare de mare extrasa din Oceanul Atlantic

Se obtine prin evaporarea naturala a apei din mare adunata in tavi de argila ce sa lasa la soare.
Componente principale sunt ionii de sodiu si clor (95-98%) ,restul 80 de elemente usor de asimilat (potasiu, calciu,magneziu etc). Compozitia ei e foarte dificil de reprodus in laborator. Inca o data natura ne dovedeste ca e cel mai bun chimist.
Este nerafinata, nu e tratata cu inalbitori, nu contine aditivi.
Dezechilibrele in consumul ei atrag multiple consecinte, perturbandu-se procese electrolitice: crampe musculare, osteoporoza, probleme neurologice, astenie, ameteli, tulburari de somn.
Se recomanda consumul a maxim 2 grame/zi.

Sarea Baciului este obtinuta prin metode traditionale de extragere din zacamant, se macina in moara cu valturi, iar noi o aducem pe masa dumneavoastra asa cum ne-a daruit-o natura, pentru a da gust bun bucatelor.

Datorita lipsei de ferocianura de potasiu , utilizata ca antiaglomerant, este posibil ca sarea  datorita propietatilor sale higroscopice, sa formeze bulgari. Acest lucru nu ii diminueaza in nici un fel propietatile.

Tara de origine: Romania
Contine: Sare gema fina alimentara fara adaos de iod.

100% NATURAL
FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI

 

 

Ingrediente:

100% sare de mina neoidata

Sarea - clorura de sodiu - este o substanta necesara organismului, sodiul fiind necesar pentru mentinerea volumului adecvat de lichide la nivelul sangelui si tesuturilor.

Pentru asimilarea acestor substante intr-un mod cat mai natural si controlat de organism, se recomanda mancarea a cat mai multe fructe si legume.

Sarea cu iod contine iodat de potasiu si/sau magneziu, iar 900 de grame de sare pot cotine nu mai mult de 25 de grame de iod.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

Sarea roz de Himalaya este o sare pura, obtinuta prin extractie manuala din mina, si este considerata cea mai pura forma de sare disponibila. Cristalele de sare au o gama variata de culori incepand de la alb pur pana la diferite nuante de roz, pan la rosu inchis, datorita continutului bogat in minerale si fier.

Cum folosim sarea roz de Himalaya

Sarea roz de Himalaya este folosita cu succes in bucatarii de top, spa-uri, profesionisti si terapeuti din domeniul sanatatii sau de catre persoane fizice pentru proprietatile nutritive si terapeutice deosebite.

In prepararea alimentelor poate fi folosita la fel ca o sare normala, avantajul fiind ca este mai pura si are un continut considerabil mai mare de minerale.

Extern, sarea roz de Himalaya poate fi folosita pentru a stimula circulatia, a va relaxa, a scadea tensiunea arteriala, a calma durerile musculare si a elimina toxinele din organism. Foloseste cu incredere sarea roz de Himalaya in retetele de sare de baie, body scrub-uri preparate in casa, aromoterapie sau sapun de acasa.

84 de minerale si oligoelemente, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, cupru si fier, se regasesc in sarea roz de Himalaya. Consumul regulat de sare roz ofera organismului uman minerale esentiale, oligoelemente, electroliti solduri, sustine absorbtia substantelor nutritive corespunzatoare, elimina toxinele, echilibreaza pH-ului organismului, normalizeaza tensiunea arteriala si creste circulatia si conductivitate.

Acesta poate ajuta, de asemenea, in ameliorarea artritei, eruptiilor cutanate, herpesului, si poate reduce simptomele febrei si gripei.

Sarea de Himalaya este bogata in mod natural in iod, asa ca acesta nu mai trebuie adaugat artificial, cum este cazul sarii fine din supermarketuri. In plus, datorita structurii de cristal mai mare a sarii roz, dar si a volumului, vom consuma mai putin sodiu atunci cand folosim sare de Himalaya in mancare.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

  • Produsele 1-14 (din 14)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos