CEAIURI

Ceaiurile din plante, infuziile de fructe si ceaiurile cu mirodenii ne istorisesc legende stravechi si reconfortante povesti romantice, de dragoste, si aventuri. Ghimbirul, Rooibos, Mate si Lapacho va vor purta într-o calatorie inedita pe cararile putin cunoscute ale altor culturi consumatoare de ceai. Ceaiurile negre si verzi aduc adierea întelepciunii orientale.

    • Sorteaza dupa:

Ingrediente:

muguri de brad, muguri de pin, cimbrișor sălbatic, flori de soc, afine, merișoare, zmeură, coacăze negre, cătină, măceșe.

Am cules, ales și uscat cu mare grijă cele mai bune și aromate plante și fructe de aici, de la peste 1.250 m altitudine, din Munții Apuseni, din zone mirifice și încă nepoluate.

Am păstrat esența și aroma lor în borcane de sticlă ce le pun în valoare culoarea naturală, în straturi suprapuse de muguri de brad, merișoare, zmeură, afine, flori de soc, cimbrișor sălbatic și măceșe, rezultând un amestec răcoritor vara sau un adevărat medicament pentru sezonul rece.

Culoarea naturală și veselă a plantelor și fructelor de la munte, precum și principiile active ale acestora, oferă ceaiului nostru un aspect unic și o bogăție de vitamine care ne fortifică organismul și îl apără împotriva afecțiunilor din sezonul rece.

Ingrediente:

afine 33%, merișoare 33%, zmeură 33%.


Produs de casă.

Nu conţine arome, coloranţi sau conservanţi.


A se păstra în locuri uscate și răcoroase, ferite de razele soarelui.

Ingrediente

izmă bună (mentha gentilis), frunze de zmeur și gălbenele.


Descriere

Un ceai încăntător pentru întreaga familie!
Toată familia, de la mic la mare, are la dispoziție acum un ceai delicios și aromat.
Ideal pentru începutul zilei, o bucurie pentru toate vârstele!

Ingrediente

100% mentă

Descriere

Ceai revigorant cu o notă fină de lămâie. Benefic şi calmant. Gustul plăcut este iubit şi de copii.

PROPRIETĂŢI: depurativ de bază , diuretic cu eliminare masivă de acid uric, declorurant, expectorant şi antitusiv, antidiabetic, astringent ( antidiareic şi antihemoragic ), tonic general, tonic capilar, cicatrizant; Extern: ulcer varicos; stomatite, gingivite .

MOD DE UTILIZARE: Intern: Infuzie ( 1 lingură la cană), 2-3 căni/zi; Extern: decoct concentrat, spălături locale, comprese.
Ingrediente: iarbă de urzică din cultură ecologică.

Ingrediente

100% cimbru de cultură


Descriere

Aroma puternică şi picantă, inconfundabilă, a cimbrului se simte deja la pregătirea infuziei. Ceaiul linişteşte, calmează, inflamaţiile şi durerile, de gât.

Ingrediente

100% iarbă de limon (lemongrass)


Descriere

O savurare de ceai cu gust intens de lime, se poate bea şi rece, este revigorant.

100 % flori de soc

FLOAREA DE SOC - (Sambucus nigra)

Socul a fost dintotdeauna un tovarăş/camarad apropiat al omenirii care tinde să crească pe lângă casele noastre. Teutonii antici, care chiar i-au dedicat numele zeiţei lor „Holle”, l-au ţinut la loc de cinste. Nu e de mirare că există o vorbă/zicală germană: „Dacă treci pe lângă o tufă de soc, scoate-ţi pălăria”. Nici o altă plantă vindecătoare nu a fost atât de întrebuinţată ca şi socul: de la folosirea inflorescenţei, la coajă şi boabe. Este utilă în caz de gripă, probleme
circulatorii şi indispoziţii generale.
Faceţi o infuzie de 10 minute, o floare de soc sau o lingură de flori la o cană, şi consumaţi-o înainte de a vă băga în pat.
Kneipp recomandă să faceţi un duş rece după ce aţi transpirat din cauza ceaiului, apoi să vă întoarceţi în pat.
A se consuma 3-5 căni pe zi.

100% PAPADIE - Taraxacum officinale

Tonic amar, depurativ, diuretic, coleretic, colagog, antitoxic, laxativ.

Stimulează activitatea stomacului şi ajută la digestie, curăţă şi întăreşte sistemul imunitar,fiind recomandat şi celor vârstnici.

Continut:

roinita*, nalba comuna*, frunze de zmeur*, menta*, flori de tei*, flori de soc*, albastrele*

100% flori de levantica

LEVĂNŢICA - (Lavendula officinalis)

Levănţica este una dintre cele mai vechi ierburi comune, care era de asemenea recunoscută şi de Hildegard von Bingen ca alinătoare a durerilor de ficat şi plămâni, precum şi pentru limpezimea minţii. În zilele noastre, levănţica este apreciată peste tot, pentru efectele sale
relaxante şi calmante. Levănţica este eficientă împotriva moliilor şi a altor insecte dăunătoare.

Ingrediente

100% gălbenele


Descriere

Flori uscate cu precauţie, pentru ceai, băi, tincturi, unguente...

Ingrediente

100% izmă bună


Descriere

Se diferenţiază de celălalte soiuri prin absenţa mentolului aproape în totalitate, astfel se poate folosi în terapii homeopatice sau în timpul sarcinii.

Ingrediente

100% sunătoare


Descriere

Uscat cu precauţie, pentru ceai, băi, adaugat la uleiuri...

100 % flori de musetel

MUŞEŢEL - (Matricaria chamomilla)
Acest tip de muşeţel diferă de muşeţelul roman prin concentraţia sporită de azule. Este una dintre cele mai vechi plante cunoscute pentru remedii; este uşor de identificat datorită talamusului tubular al florii. Muşeţelul era folosit încă din Evul Mediu de catre femeile lauze datorită proprietăţilor sale eficace de dezinfectant. Este ideal pentru imbaierea copiilor, probleme ale dentiţiei sau probleme de digestie şi chiar impotriva durerilor de cap. Ceaiul de
muşeţel are un efect calmant. De asemenea, se poate folosi pentru inhalatii, bandaje pentru rani, eczeme şi infecţii oculare.

Ingrediente

100% coada şoricelului


Descriere

Planta lui Achile, cu un gust aromat.

Ingrediente

100% roiniţă


Descriere

Aduce fericire în inimi! Cu o notă de lămâie. Chef, bună dispoziţie şi savoare!

Ingrediente

izmă bună, frunze de zmeur, frunze de mur, gălbenele, frunze de frag, albăstrele şi petale de floarea-soarelui


Descriere

Ai chef să îmbrăţişezi lumea de bucurie! Aşează-te pe leagănul nostru de voie bună, la soare, pănă unde ajunge curcubeul.
  Produsul a fost adaugat in cos