Fasole

Au un continut important in proteine de buna calitate si usor asimilabile, glucide, vitaminele B si E , fier, zinc, magneziu.

Daca le fierbem in oala sub presiune, timpul de preparare se reduce mult. Pentru a evita disconfortul digestiv, la fierbere putem adauga chimen, ghimbir, marar, dafin, alge marine

  • Produsele 1-18 (din 26)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

Ingrediente:
Fasole rosie kidney.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: China.


Descriere:
Fasolea noastră Kidney este viguroasă la gust şi este crocantă.

Întrebuinţare:
Fasolea Kidney păstrează forma şi culoarea şi după o fierbere mai lungă, pentru salate, fiertură, supe şi pentru încolţire.


Fasolea untoasa este excelenta pentru salate, datorita texturii si aromei sale unice.

 

Ingrediente:

fasole alba Butter boabe*,

*din agricultura ecologica

Tara de origine: China

Valori nutritionale/100g: Energie: 1287kj/ 303 Kcal, Grasimi:1,7 din care saturate: 0,4g, Carbohidrati:53,0g, din care zaharuri 3,6g, Fibre: 16g, Proteine: 19,0g, Sare:urme

 

Ingrediente:

fasole Cannellini boabe*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: China

 

Valori nutritionale/100g: Energie: 1218kj/ 268 Kcal, Grasimi:1,8 din care saturate urme, Carbohidrati:49,7g, din care zaharuri 2,8g, Fibre: 17g, Proteine: 21,4g, Sare:urme

Are culoare crem şi este cunoscută şi sub numele de “fasole albă italienească”, fiind delicat aromatizată şi ideală pentru reţetele simple, care nu necesită cărnuri.

Ingrediente:

100% fasole mung*

*din agricultura ecologica

Fasolea Pinto provine din Mexic si poarta aceasta denumire din cauza petelor sale caracteristice.
Desi este inrudita cu fasolea obisnuita, are un gust mai puternic si este apreciata si datorita aspectului decorativ.
Poate fi servita sub forma de piure, in supe, tocane sau sosuri. Se va tine 12 ore la inmuiat si va fierbe intr-o ora. Nu se va intrerupe fierberea si se va sara dupa ce fasolea este moale.

Apa calcaroasa inrautateste fierberea.

Fasolea-ochi-negru este una dintre cele mai hranitoare leguminoase. Numele indica, desigur, pata neagra de pe coaja lor. Este foarte populara in bucataria indiana si in cea mediteraneana.

Acest tip de fasole se poate gati ca o mancare obisnuita sau cu orez, asa cum este consumata traditional in unele tari asiatice. Insa boabele se pot folosi si in salate sau paste. Are o textura cremoasa, cu un gust usor dulceag.

Indiferent de modul in care alegi sa le consumi, vei profita din plin de avantajele pe care acest tip de fasole le are pentru sanatate.

  • Sursa importanta de vitamina A: Aceasta vitamina, dupa cum se stie, este esentiala pentru sanatatea ochilor. Dintr-o cana de mazare gatita obtii in jur de 70 miligrame de vitamina A. Completeaza cu broccoli, morcov sau spanac si obtii o masa delicioasa si plina de nutrienti buni pentru vedere.
  • Sursa bogata in vitamine din complexul B: De fapt, aceasta varietate de fasole este printre alimentele cele mai bogate in vitamina B9 sau folat. O cana de mazare-ochi-negri contine aproximativ 210 miligrame de folat, ceea ce reprezinta jumatate din necesarul zilnic al unei persoane adulte, atat pentru femei cat si pentru barbati. Studiile arata ca folatul obtinut din alimente poate reduce riscul de cancer pancreatic cu pana la 60 %. Folatul, care contribuie la formarea celulelor, este important in special in timpul sarcinii. Mazarea-ochi-negri contine aproximativ 12 % din necesarul zilnic de tiamina, una dintre vitaminele B.
  • Contine fibre care ajuta digestia: Consumul de fasole ochi-negru furnizeaza fibre solubile, care mentin zaharul din sange echilibrat si previn diabetul de tip 2. Fibrele solubile se leaga de colesterol si il elimina din corp. Protejeaza corpul si de alte tulburari intestinale. O cana de mazare-ochi-negri furnizeaza 21 % din necesarul zilnic de fibre pentru barbati si 32 % pentru femei.
  • Sursa buna de potasiu si magneziu: Al treilea mineral ca importanta in corp, potasiul reduce riscul de accident vascular, tensiune arteriala, afectiuni cardiace si renale, anxietate si stres. Contribuie in acelasi timp si la cresterea puterii musculare, accelerarea metabolismului, stabilizarea apei in corp si a functiilor electrolitice si hraneste sistemul nervos. Potasiul si magneziul sunt minerale pe care cu totii ar trebui sa le avem in cantitati suficiente in corp. O singura cana de fasole ochi-negru furnizeaza 18 % din necesarul zilnic de potasiu si 20% din necesarul zilnic de magneziu.
  • Sursa excelenta de proteine: Fasolea ochi-negru nu ar trebui sa lipseasca in special din meniul vegetarienilor. O singura cana de mazare uscata si gatita furnizeaza 6.7 grame de proteine, cantitate suficienta pentru o mare parte din crop, respectiv muschi, piele, par si unghii. In plus, proteinele ajuta celulele sa se dezvolte si sa se repare si furnizeaza energie corpului.
  • Sursa de fier. 100 grame de fasole ochi-negru furnizeaza aproximativ 4.5 mg fier, ceea ce inseamna aproape un sfert din doza dilnica recomandata pentru adulti.

Pentru o buna absorbtie a mineralelor, este recomandat a se consuma fasolea impreuna cu o sursa pricipala de vitamina C, precum legume, crucifere si verdeturi (patrunjel).

Ingrediente:

fasole adzuki*

* din agricultura ecologica

Ingrediente:

Fasole Borlotti.

100% agricultura ecologica.

 

Fasole alba Cannellini

 

100% agricultura ecologica/bio/organica

Ingrediente:
Fasole rosie kidney.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: China.


Descriere:
Fasolea noastră Kidney este viguroasă la gust şi este crocantă.

Întrebuinţare:
Fasolea noastră Kidney păstrează forma şi culoarea şi după o fierbere mai lungă, pentru salate, fiertură, supe şi pentru încolţire.

 

Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. De asemenea, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier.

Ingrediente:
Boabe de fasole Mung.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: China.


Descriere:
Fasolea Mung este uşor dulceagă în aromă şi are un timp scurt de înmuiere.

Întrebuinţare:
La fierturi şi mâncăruri asiatice; pentru salate şi bufet rece.


Greutate: 500g

Ingrediente:
Fasole Azuki.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica

Tara de origine: China. 

Descriere:
Provine din specia fosolei, cu gust dulce si bob consistent.



Întrebuinţare:
Pentru mancaruri din fasole.

Ingrediente:

Fasole mung jumatati decojita

100% agricultura ecologica

Ingrediente:
Fasole rosie kidney.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: China.


Descriere:
Fasolea noastră Kidney este viguroasă la gust şi este crocantă.

Întrebuinţare:
Fasolea noastră Kidney păstrează forma şi culoarea şi după o fierbere mai lungă, pentru salate, fiertură, supe şi pentru încolţire.


Consumul de fasole alba ofera multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine cantitati importante de molibden implicat in procesul de detoxifiere. Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. De asemenea, fasolea alba este bogata in minerale, cum ar fi acidul folic, magneziu si fier.

Fasolea Azuki (cunoscuta si sub numele de fasole rosie, Adzuki, sau Aduki) se cultiva preponderent in China si Japonia.Este una dintre cele mai apreciate specii de fasole, datorita proprietatilor sale nutritive ridicate.

Compozitie

Boabe fasole azuki.

Recomandari

Fasolea Azuki este bogata in proteine (20g proteine la 100g produs), bogata in potasiu, magneziu, zinc, fier, vitaminele B.

Produs certificat organic.

Administrare

Preparare: Lasati la inmuiat o noapte (8-12 ore) si fierbeti 2 minute. Scurgeti apa si apoi fierbeti in apa curata intre 40 si 60 de minute impreuna cu plante aromatice si alge marine.

Fasole mung bio 500g Fairtrade

Ingrediente: fasole mung*

*din agricultura ecologica

Valori nutritionale/100g:

Energie: 1146 kj / 274 kcal

Grasimi: 1.2g din care saturate 0.3g

Carbohidrati: 41.5g din care zaharuri 3.1g

Fibre: 18g

Proteine: 23g

Saruri: 0.02g

Produs certificat ecologic

  • Produsele 1-18 (din 26)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos