Canepa

Cultivarea cânepei este una dintre cele mai vechi ramuri ale industriei umane şi cea mai veche direct atestată.

Cânepa este o plantă-minune. Fiecare parte a ei poate fi valorificată şi a fost folosită deja de mii de ani în China şi părţi ale Europei.

Produsele noastre provin din  utilizarea eficientă şi ecologică a cânepei, îmbinând tradiţia şi inovaţia tehnologică.

Fiecare pas al procesului de producţie este atent supravegheat - de la alegerea seminţelor, la analizarea prospeţimii uleiului presat la rece şi până la ambalarea în sticle speciale violete - pentru a vă oferi permanent produse de calitate superioară.

  • Produsele 1-18 (din 26)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

Ideala pentru vegetarieni

Faina de canepa este obtinuta prin macinarea la rece a turtei de canepa. Este bogata in proteine si fibre si se foloseste in amestec cu alte fainuri integrale in proportie de max. 20% pentru paine, biscuiti si prajituri.

Constituie o sursa bogata de substante nutritive datorita: proteinei complete, continand toti aminoacizii esentiali, fibrelor, acizilor grasi si esentiali Omega 6 si Omega 3 in raportul optim de 3:1 si nu in ultimul rand, vitaminei E si mineralelor de calciu, fier si potasiu.

Power shake proteic de canepa Eco

Indicatii: Ideal pentru un surplus de energie.

Beneficii:
▪ Mix de pudre naturale,ecologice, cu un continut ridicat de nutrienti.

▪ Bogat in proteine (21g)
▪ Bogat in Mg, Fe, Zn 
▪ Bogat in complex B (1,2,3,6,9)
▪ Vegan, Procesat la rece 
▪ Nu contine Gluten, Lactoza sau alti alergeni 
▪ Se prepara INSTANT 
▪ Certificat Ecologic

Proteinele contribuie la mentinerea si cresterea masei musculare.

Magneziu si Fierul si Vitaminele B (2,3,6,9)contribuie la reducerea oboselii si a extenuarii.

Vitaminele B (1,2,3,6) contribuie la metabolismul energetic normal.

Magneziul contribuie la functionarea normala a sistemului muscular.

Prin natura ingredientelor produsul NU contine gluten, lactoza sau altia lergeni.

Ingrediente:

Pudra proteica de canepa* (26%), chipsuri de banane*, cacao nibs*(9%), pudra de cacao*(9%), pudra de mesquite*, pudra de lucuma,  vanilie de burbon, guma xanthan.

Mod de consum: Instant. Amesteca in blender 2 linguri (30g) cu 250ml apa sau bautura vegetala. Se poate prepara ca bautura calda. Potrivit pentru dietele vegetariene sau vegane.

Tara de origine: Romania

PROTEINA 25G

VITAMINA C

BOGAT IN Mg, Fe, Cu

PROTEINE 29G

FIBRE 38G

VITAMINE E, Zn, Mg, Fe

 

Seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu cel al seminţelor de pin şi de floarea soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor gustoase şi hrănitoare salate.

Conţinut nutritiv

Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.

În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul de 3:1, raportul ideal menţine şi cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.

Microelementele prezente în sămânţa de cânepă includ stronţiu, thorium, arsenic şi crom. De asemenea, seminţele sunt o sursă bogată în vitamina E în formă de alfa-, beta-, gamma-, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol.

Indicaţii terapeutice

1.Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.

2.Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature, a crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.

3.Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema găsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.

4.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

5.Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.

6.Menţinerea echilibrului hormonal. Cânepa e singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Datorită profilului acizilor graşi din cânepă, ea este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung.

Seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu cel al seminţelor de pin şi de floarea soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor gustoase şi hrănitoare salate.

Conţinut nutritiv

Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.

În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul de 3:1, raportul ideal menţine şi cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.

Microelementele prezente în sămânţa de cânepă includ stronţiu, thorium, arsenic şi crom. De asemenea, seminţele sunt o sursă bogată în vitamina E în formă de alfa-, beta-, gamma-, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol.

Indicaţii terapeutice

1.Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.

2.Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature, a crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.

3.Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema găsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.

4.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

5.Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.

6.Menţinerea echilibrului hormonal. Cânepa e singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Datorită profilului acizilor graşi din cânepă, ea este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung.

Semintele decorticate de canepa sunt obtinute prin separarea mecaninca a cojii de miez.

Semintele de canepa sunt mult mai valoroase din punct de vedere al continutului nutritiv decat semintele de in, dovleac, susan sau soia, datorita continutului ridicat de proteine complete si uleiului bogat in Omega 6 si Omega 3.

2 linguri de seminte decorticate de canepa reprezinta echivalentul unei linguri de ulei. Se recomanda in salate de fructe si legume, muesli sau pentru prepararea laptelui de canepa.

La semintele de canepa naturale exista posibilitatea ca terenul unde a fost cultivata canepoa sa fi fost ierbicidat sau imbunatatit cu substante pentu a obtine o recolta mai mare.

Seminţele de cânepă sunt unul dintre cele mai nutritive alimente. Gustul lor este similar cu cel al seminţelor de pin şi de floarea soarelui, motiv pentru care pot fi folosite la prepararea unor gustoase şi hrănitoare salate.

Conţinut nutritiv

Sămânţa de cânepă decorticată conţine 30% proteine, 41% grăsime şi 15% carbohidraţi.
Seminţele de cânepă sunt mult mai valoroase din punct de vedere al conţinutului nutritiv decât seminţele de soia. Decorticate, ele conţin 30% proteine, din care 65% este o proteină uşor de digerat, edestina, ceea ce face ca seminţele de cânepă să fie un aliment ideal pentru vegetarieni, înlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animală.

În seminţele de cânepă acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3 sunt prezenţi în raportul de 3:1, raportul ideal menţine şi cele mai fine vase de sânge curate, prevenind apariţia bolilor cardio-vasculare.

Microelementele prezente în sămânţa de cânepă includ stronţiu, thorium, arsenic şi crom. De asemenea, seminţele sunt o sursă bogată în vitamina E în formă de alfa-, beta-, gamma-, delta-tocoferol şi alfa-tocotrienol.

Indicaţii terapeutice

1.Oboseală, stres. Magneziul şi proteinele de calitate din seminţele de cânepă te ajută să te hrăneşti corect în perioadele de solicitare intensă şi să îţi păstrezi echilibrul în situaţii de stres.

2.Sarcina, alăptare. Conţinutul nutritiv bogat recomandă seminţele de cânepă în dieta viitoarelor mămici şi a mămicilor care alăptează. Nivelul ridicat de omega 3 la mame a scăzut incidenţa de naşteri premature, a crescut greutatea copilului la naştere, lungimea la naştere şi circumferinţa capului, de asemenea a îmbunătăţit inteligenţa bebeluşilor de 18 luni.

3.Hipertensiune. Prezenţa magneziului te ajută să “ţii în frâu” tensiunea, iar aportul de grăsimi sănătoase (acizii graşi omega 6 şi omega 3) în raportul ideal de 3:1 te eliberează de problema găsimilor nesănătoase pentru viaţa arterelor.

4.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

5.Artrita reumatoidă. Acizii graşi omega 3 ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Seminţele de cânepă oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice.

6.Menţinerea echilibrului hormonal. Cânepa e singura sămânţă comestibilă care conţine acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei. Datorită profilului acizilor graşi din cânepă, ea este sursa cea mai adecvată de AGL pentru consumul pe termen lung.

Semintele decorticate de canepa sunt obtinute prin separarea mecaninc a a cojii de miez.

Semintele de canepa sunt mult mai valoroase din punct de vedere al continutului nutritiv decat semintele de in, dovleac, susan sau soia, datorita continutului ridicat de proteine complete si uleiului bogat in Omega 6 si Omega 3.

2 linguri de seminte decorticate de canepa reprezinta echivalentul unei linguri de ulei. Se recomanda in salate de fructe si legume, muesli sau pentru prepararea laptelui de canepa.

LAPTE DE CANEPA: 2 LINGURI SEMINTE DE CANEPA + 500 ML APA CALDUTA se pun in blender si se blenduiesc impreuna timp de cateva minute, apoi se strecoara. Cei care doresc pot adauga mirodenii: coaja de portocala sau lamaie bio sau scortisoara sau 1 picatura de ulei esential de menta, lamaie, gref, ...

CONTINE 33G PROTEINE LA 100 GR PRODUS, SE POATE FOLOSI CA SI ADAOS LA FAINA DE MAMALIGA 2 LINGURI LA O PORTIE PENTRU 4 PERSOANE SAU 1 LINGURA IN ALUATUL DE PAINE.

Este un supliment pe bază de fibre din seminţele de cânepă care curăţă colonul de toxinele acumulate şi previne formarea de noi depuneri. Fibrele insolubile menţin sănătoasă flora intestinală, elimină constipaţia şi curăţă tractul digestiv.

Modalităţi de utilizare

Cura de 7 zile pentru detoxifiere uşoară sau cura de 21 zile pentru detoxifiere profundă:
1 lingură de fibra într-un pahar cu apă călduţă, cu 30 minute înainte de micul dejun şi, dacă este cazul, înaintea altor remedii.
1 lingură într-un pahar cu apă călduţă la 3-4 ore după masa de pranz.

Pentru probleme cronice de constipaţie se recomandă zilnic o lingură de fibră într-un pahar cu apă călduţă cu 30 minute înainte de micul dejun.

În timpul curelor de detoxifiere se recomandă evitarea următoarelor alimente:
Carne de porc, carne roşie, mezeluri din carne, mezeluri din soia, lactate nedegresate, ouă, cafea, patiserie din făină albă, pâine albă, alcool, prăjeli.

Pudra proteica din semintele de canepa este un supliment alimentar proteic de origine vegetala.

Spre deosebire de alte pudre proteice, cea din canepa  are un continut bogat de acizi grasi polinesaturati esentiali Omega 6 si Omega 3 si contine 20% fibre alimentare care ajuta la digestie. Pudra proteica din canepa este obtinuta numai prin tehnici mecanice, la rece si nu implica utilizarea solventilor in procesul de productie. Nu contine zahar sau indulcitori artificiali, conservanti sau coloranti, arome.

Se consuma 2-4 linguri pe zi, amestecate cu iaurt, diverse fructe sau legume, cacao sau condimente, procesate in blender.

PROTEINELE DIN SEMINTE DE CANEPA

Din intreg regnul vegetal, in semintele de canepa se gasesc proteinele comestibile care pot fi folosite in cea mai completa masura de catre organismul uman.

Proteinele sunt considerate complete atunci cand contin toti aminoacizii intr-o cantitate suficienta si intr-un raport care sa serveasca nevoile organismului.

50% proteina

cu toti cei 8 Aminoacizi Esentiali- Proteina de canepa este una din putinele proteine vegetale complete care contine cei 8 aminoacizi esentiali!

21% fibre

Produsul nu contine gluten si prin natura ingredientelor, NU contine alergeni.

Canepa este unul dintre alimentele perfecte ale naturii, un super-aliment care poate ajuta la mentinerea sanatatii si a starii de bine. Canepa poate oferi un spectru larg de beneficii pentru sanatate, cele mai importante fiind: cresterea nivelului de energie, reglarea nivelului colesterolului, imbunatatirea circulatiei, intarirea sistemului imunitar si nervos, recuperarea rapida in cazul leziunilor, reducerea stresului, diminuarea simptomelor dermatitelor atopice si alergiilor.

Pudra proteica naturala din seminte de canepa contine 50% proteina completa de origine vegetala. Proteina de canepa ii contine pe toti cei 21 aminoacizii cunoscuti, inclusiv pe cei 8 amino-acizi esentiali, pe care organismul uman adult nu ii poate produce. 65% din continutul total de proteina din semintele de canepa este proteina globulara numita edestina, care se aseamana foarte tare cu globulina din plasma sanguina umana. Edestina este usor de digerat, este absorbita usor si vitala pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Edestina are abilitatea unica de a stimula producerea de anticorpi impotriva agentilor invazivi. Spre deosebire de alte pudre proteice, cea din canepa are un continut bogat in acizii grasi polinesaturati esentiali omega 6 si omega 3 in raportul ideal de 3:1 pentru asimilarea de catre organism.

Ingrediente:

100% pudra proteica din seminte de canepa,obtinute prin presare si macinare la rece.

Administrare

2-4 linguri pe zi in amestec cu banane, fructe de padure, mere si scortisoara, pere si ghimbir, iaurt si miere etc.
Pudra proteica din semintele de canepa Naturala constituie un supliment proteic ideal pentru:
- Sportivi
- Vegetarieni si vegani
- Persoane a caror probleme de sanatate impun o dieta cu continut redus sau lipsita de proteine animale.

Tara de origine: Romania

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic, alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă. .

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă

Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Prin acţiunea lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi omega 3 şi omega 6 te ajută la menţinerea sănătăţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă.

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă
Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

Ulei de cânepă presat la rece

Proprietăţile uleiului de cânepă sunt încă puţin cunoscute în România. În ţări precum Canada, Marea Britanie sau Germania el este folosit constant în alimentaţie; datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega

De ce este atât de important pentru noi toţi acest raport? Dezechilibrul în alimentaţia noastră dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, la boli cardiovasculare şi la îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Indicaţii terapeutice
Datorită calităţilor sale, uleiul de cânepă este recomandat în următoarele situaţii:

1.Colesterol peste medie. Acizii graşi esenţiali din uleiul din seminţe de cânepă menţin colesterolul scăzut. Cum? Prin accelerarea proceselor metabolice. Tonusul tău se îmbunătăţeste, iar în organism grăsimile sunt arse mai repede, nu mai au timp să se depună pe pereţii arterelor.

2.Diabet. Pentru diabetici, indexul glucemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt, de asemenea, pline de elemente nutritive care moderează nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, 300 mg pe zi de acid gamma-linoleic alungă amorţeala şi înţepăturile picioarelor, simptome comune diabeticilor.

3.Dermatite atopice. S-a descoperit că psoriazisul apare pe fondul unei deficienţe de omega 6 în organism. De aceea, în timpul tratamentului se recomandă ca adjuvant folosirea în alimentaţie a uleiului din seminţe de cânepă. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii.

4.Sistem imunitar şi convalescenţa. S-a descoperit că acizii graşi esenţiali îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi reglează flora intestinală, construind astfel o barieră naturală împotriva microbilor şi mărind capacitatea de recuperare a organismului.

5.Menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Se recomandă şi pentru cei care suferă deja de procesul de demielinizare (membrana nervoasă îşi pierde teaca de mielină).

6.Menţinerea frumuseţii picioarelor. Prin acţiunea lor vasodilatatoare şi de prevenire a formării cheagurilor de sânge, acizii graşi omega 3 şi omega 6 te ajută la menţinerea sănătăţii picioarelor. Un raport optim de 3:1 între acizii graşi omega 6 şi omega 3 menţine şi cele mai fine vase de sânge curate şi astfel circulaţia periferică nu va fi îngreunată, înlăturând simptomul de „picioare grele” atât de obişnuit la sfârşitul unei zile de muncă.

7.Dieta vegetariană. Pentru cei care au eliminat carnea din alimentaţia lor, este nevoie de un aport de calitate în ce priveşte grăsimile nesaturate.
Conţinut sticlă
Sticla conţine uleiul limpede, fără elemente în suspensie, de culoare verde intens.

Concluzie
Uleiul din seminţe de cânepă te ajută să-ţi menţii sănătatea şi frumuseţea zi de zi, să ai o viaţă activă în care să te bucuri din plin de realizările tale.

  • Produsele 1-18 (din 26)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos