Alge, miso, produse japoneze

Algele marine sunt cea mai importanta si mai digerabila sursa de minerale: iod, magneziu, calciu, potasiu, fier, zinc. Sunt foarte bogate in: enzime, fibre, clorofila, betacaroten, vitaminele B ( sursa excelenta de B12), C, E, K.
Au calitati exceptionale antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice, antivirale, echilibreaza functiile glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, pancreas), reintineresc organismul, sunt vitalizante. Alcalinizeaza sangele!
Indeparteaza metalele toxice, acidul alginic pe care il contin se combina cu ele si le elimina.
Sunt incluse in programele de control al greutatii prin imbunatatirea metabolismului, induc senzatia de satietate si au un aport caloric scazut.
Fiind un superconcetrat de vitamine si minerale, sunt alimente de frunte in sindromul de oboseala cronica!
Se comercializeaza deshidratate, se spala bine, se inmoaie 10-15 minute si se clatesc, apoi se adauga in mancaruri diverse: cereale, supe, ciorbe, peste, salate, chiftelute, sporindu-le savoarea.
Recomandare CasaBio
Cand fierbeti naut, fasole, linte, adaugati si alge marine; absorb gazele si imbunatatesc digestia.

  • Produsele 1-18 (din 50)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Oțetul Arômes Noirs se distinge prin gustul său rafinat și delicat de cacao theobroma. Obținut prin fermenație naturală aerobă și anaerobă, se realizează o suspensie pe baza de ceai verde, melissa și cacao ce este apoi însămânțată cu o cultura de Kombucha pentru a porni procesul fermentativ.

Ideal pentru a prepara salate, pentru a face dressing-uri, sosuri și alte preparate culinare cu o notă exotică și delicioasa. Poate fi folosit si în diluție cu apă sau îndulcit cu miere. Poate fi folosit de asemenea pentru uz extern ca tratament pentru păr, piele și unghii.

Ingrediente:

boabe de cacao crude, apa purificata, ceai verde, melissa, cultura de kombucha

Aciditate: 3,5 %

 

Gelatină vegetală folosită la fabricarea dulciurilor, bomboanelor si a jeleurilor, a cremelor, budincilor etc.

Descriere:

Agar-agarul se obţine din 8 varietăţi diferite de alge rosii, este preparat iarna si implica un proces foarte lung, din acest motiv fiind si destul de scump.

El se prezinta sub forma de pulbere, fulgi sau baton in ordinea crescatoare a eficacitatii sale. De exemplu varianta fulgi poate avea un efect dublu fata de pulbere.

Compoziţie chimică:

Este bogat in fier si calciu, nu contine grasimi sau calorii

Efecte farmaceutice:

Efectul agar agar-ului este de a dizolva colesterolul. Cand trece prin intestine, retine rezidurile vechi si le curata. Este foarte bun pentru tratarea constipatiei si este indispensabil pentru frumusete si sanatate.

Mod de utilizare:

Se poate utiliza pentru a obtine legume in aspic, fiind nevoie de 15 g de agar-agar la 1 l de lichid, pentru a obtine un aspic sau un jeleu ferm.

Reteta - jeleu din suc de mere, cu mere

Pentru 8 cuburi sunt necesare:
•1/2 litru suc de mere
•2 linguri de agar agar
•Un varf de lingurită de sare
•1/2 lingura de suc de ghimbir
•Doua mere, taiate cuburi mici

Se aduce la fiert sucul de mere cu sarea, se adauga fulgii de agar agar si se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana ce acestia se dizolva complet (circa 10 minute). Se adauga cuburile de mere si se mai fierbe compozitia 2 minute. Se adauga sucul de ghimbir, se toarna intr-un vas plat si se lasa la racit. Se taie sub forma de cuburi.

Contine un ametsec de 3 alge uscate salbatice recoltate din Atlanticul de Nord: Dulse (Palmaria Palmata), salata de mare (Ulva Lactuca) si nori( Porphyra Tenera)

Descriere:

Dulse sunt cele mai cunoscute alge marine din Atlanticul de Nord, au culoarea violet-rosu si gust usor picant. Fiind usor de intrebuintat sunt des folosite intr-o mare varietate de feluri de mancare.

Ingrediente:

Alge Dulse (Palmaria palmata) din Atlanticul de Nord.

Mod de intrebuintare:

Se spala, inmoaie, taie si se adauga in supe si salate sau se prajesc uscat (fara ulei) servindu-se apoi ca garnitura.

Pentru a nu le diminua gustul incercati sa le prajiti imediat ce le-ati scos din ambalaj.

Contine: alge hiziki deshidratate, alge japoneze salbatice.

Algele hiziki sunt alge sub forma de fire tubulare care cresc sub rocile de la marginea oceanului, la doar 1-2 m sub apa.
Hiziki are nevoie de un an sa creasca si este recoltata manual in primavara. Spre deosebire de celelalte alge care sunt uscate la soare si nu au nevoie de alta procesare, hiziki este foarte tare in starea sa naturala si de aceea trebuie uscata, aburita pentru 4 ore si apoi uscata din nou. In continuare este inmuiata in suc de arame (o alta alga des folosita in bucataria japoneza), pentru a intensifica culoarea neagra si apoi din nou uscata.
Hiziki se poate pastra timp indelungat, fara conditii speciale. Este o sursa excelenta de minerale, incluzand fier, are de 14 ori mai mult calciu ca laptele si contine cantitati mari de proteine, vitaminele A şi B si fier. Aceste alge purifica corpul, in special nivelul de zahar din sange, de aceea sunt recomandate diabeticilor.
Forma ondulata indica alge hiziki de calitate. Gatite, hiziki au o textura ferma si un gust delicios, persistent, iar culoarea neagra a acestor alge asorteaza orice mancare.

Atentie: in apa algele hiziki isi maresc volumul de cca. 5-6 de ori fata de starea uscata.

Preparare: pentru preparare algele hiziki se clatesc bine, se inmoaie in apa rece timp de 15-20 min (3:1 apa: alge hiziki). Se adauga sos de soia Shoyu sau Tamari , dupa gust. Apa ramasa se utilizeaza la mancare. Se consuma ca garnitura.

Produs in Japonia pentru Clearspring.
Ambalat in Marea Britanie

Reteta: Alge hiziki cu ridiche alba uscata si tofu uscat:
Ingrediente necesare pentru pentru 4 portii:
-2 linguri de alge hiziki deshidratate, spalate si inmuiate in apa timp de 30 minute
-2 bucati tofu uscat, inmuiat in apa, apoi stors si taiat in felii subtiri
-1/2 ridiche alba uscata, inmuiata pentru 15 minute si taiata
-2 linguri shoyu (sos de soia)
-2 linguri mirin
-1 lingura otet de orez
-2 linguri de seminte de susan, usor prajite

Se pune tofu intr-un vas cu fundul gros. Se stoarce ridichea alba de apa si se pune peste tofu. Acum se adauga algele hiziki si apa de inmuiere de la hiziki si de la ridichea alba. Apa ar trebui sa acopere continutul. Se adauga shoyu, mirin si otetul de orez si se fierb algele pentru 40 minute, in vasul acoperit. Se da la o parte capacul si algele se fierb in continuare pana dispare excesul de lichid.
„Hiziki cu ridiche neagra si tofu” se serveste dupa ce s-au adaugat semintele de susan.

Ingrediente: alga de mare arame deshidratata.
Preparare: Se inmoaie in apa rece timp de 5 min (3:1 apa: arame). Se fierbe in apa de inmuiere timp de 20 minute. Se adauga sos de soia Shoyu sau Tamari si se fierbe pana ce apa se evapora. Se consuma ca garnitura.

Alga de mare Arame are culoare neagra, creste pe stanci, la o adancime de 1 2 m sub apa oceanului si are o aroma specifica, placuta. Este recoltata manual, este fiarta timp de cateva ore pentru a o face mai frageda si apoi uscata la soare. Arame are o frunza lata, care este taiata in forma de fire subtiri, pentru o mai usoara utilizare.

Arame este buna pentru prezentarea gustului algelor de mare. Se prepara usor si are o textura placuta si o aroma blanda.

Este o sursa excelenta de proteine, grasimi si vitamine A, B1, B2, calciu si iod.

Are gust dulce (contine manitol, un indulcitor natural) si este foarte buna pentru hipertensiune, fiind recomanda cardiacilor.
Apa de fierbere a acestor alge este foarte buna pentru o baie de sezut, pentru scurgerile vaginale datorate problemelor la ovare.

Contine alge uscate wakame  din specia Undaria pinnatifida
Produs in Japonia
Tara de provenienta: Marea Britanie
Are o  aroma usoara si textura moale.
Se adaugă la sfârșitul gătitului pentru a păstra aroma delicata pentru salate se inmoaie timp de 10-15 minute in apa calduta.
Valori nutritionale la 100g: energie 82kJ/20kcal, proteine 1.8g,grasime 0.3g, carbohidrati 0g, lipide 0.3g, fibre 5g,Ca 889mg, Mg 1074mg,Iod 2.07microg.
Atentie: algele sunt bogate in mod natural in iod(care este necesar pt. o buna sanatate) dar nu se recomanda nici a se consuma mai mult de 5g(masa uscata)/saptamana pt. adulti si 1,5g/saptamana pt copii sub 4 ani.

Alge de mare din genul Porphyra, alge nori de calitate superioară, recoltate manual şi uscate la soare, prăjite, gata de utilizat pentru sushi sau ca si condiment; produse In Japonia şi ambalate în Marea Britanie.

Descriere:

Nori este numele japonez pentru diverse specii de alge marine comestibile din genul algelor roşii Porphyra, mai ales P. yezoensis şi tenera P.

Produsele finite sunt realizate prin mărunţire şi uscare, proces aseamănător cu cel al fabricarii hârtiei.

Nori (Porphyra tenera) este frunza presata in foi subtiri, sushi nori fiind algele nori prăjite.

Ca orice produs organic, cultivarea nori este complexa si solicitanta. Calitatea semintelor, temperatura apei, mediul nepoluat, insamantarea, recoltarea, metoda de uscare sunt toti factori critici pentru obtinerea de nori, facand aceasta alga destul de scumpa.

Exista mai multe tipuri de nori natural si nu este prea greu sa distingi care este de calitate buna. Nori este apreciata dupa culoare, luciu, aroma si gust.

Un nori de calitate superioara are o culoare verde intensa, adanca, usor spre negru-violet, are luciu stralucitor si un gust complex, aromat. Un nori slab are culoare verde plata, nu are luciu si aroma sa este neatragatoare.

Cele mai bune Nori provin din Japonia, unde este acordata o atentie speciala tuturor factorilor critici. Algele sunt colectate la reflux, presate intre suprafete mari de bambus si lasate sa se usuce.

Compoziţie chimică:

Valoarea nutritiva a nori este excelenta. Se spune ca este comoara casei de ulei polinesaturat, vitamine, proteine, taurina, minerale si clorofila.

Uleiul este eficient in prevenirea intaririi arterelor.

Taurina este un aminoacid eficient in reducerea presiunii arteriale.

Efecte farmaceutice:

Aceste alge au un efect de curatare, de dizolvare a grasimilor depunse in organism, fiind benefice pentru cei care au consumat multe lactate.

Mod de utilizare:

Se recomanda sa se consume o foaie pe zi, fie sub forma de sushi, de condiment sau pur si simplu presarata pe orez sau alt fel de mancare.

Reteta - sushi vegan
•1 foaie de alga nori
•4-5 linguri de orez fiert
•felie de tofu proaspat
•1 castravete murat
•fasie de morcov
•2 linguri de susan prajit

Tofu se prajeste in ulei incins, prin scufundare, timp de 3-4 minute, pana se obtine o culoare galbuie pe toate laturile. Tofu prajit se pune pe o hartie absorbanta, pentru a se elimina excesul de ulei si se fierbe cateva minute intr-un sos format din sos de soia, mirin si suc de lamaie.

Se pune foaia de alga nori pe covorasul de bambus, se intinde orezul intr-un strat de cca 1 cm, lasand marginile superioara si inferioara libere, se presara susanul pajit pe toata suprafata, se pun tofu prajit taiat felii subtiri si castravetele murat taiat felii si se ruleaza.

Varietatea retetelor depinde doar de imaginatia dvs. Succes!!

Alge uscate salbatice din specia Enteromorpha spp. cultivate si uscate in Japonia.

Descriere:

Aceste alge sunt o varietate diferita de algele clasice nori sub forma de foi (sheet nori) continand o cantitate mai mare de minerale.

Valori nutritionale la 100g:

Energie 464kJ/111kcal, proteine 21,7g, carbohidrati 5,8g, lipide 0,1g, fibre 41,0g, Na 0,9g, Ca 720mg, Mg 1300mg, Fe 74,8mg.

Mod de utilizare:

Algele verzi nori sub forma de fulgi sunt un ingredient atractiv pentru pizza si paste, orez si taietei, supe si salate, delicioase si in paine, briose si clatite; ele pot fi folosite ca si condiment delicios si sanatos pe care puteti sa-l tineti la indemana pentru a-l servi cu toate tipurile de mancare.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Dupa utilizare recomandam a se inchide cu atentie fermoarul pungii.

Contine 10 foi de alge uscate, neprajite, din specia Porphyra Tenera, numite in japoneza hoshi nori, produse în Japonia.

Descriere:

Ca multe alte alimente, nori este disponibil în diferite calităţi. Produsele de calitate mai slaba au o culoare violacee-neagra şi le lipseste luciul vibrant al algelor japoneze Nori Clearspring a caror textura fina si translucida, de o culoare verde intensa sunt o dovada a calitatii lor excelente.

Valori nutritionale la 100g:

Energie 752kJ/180kcal, proteine 41,1g, carbohidrati 3,2g, lipide 0,3g, fibre 41,6g, Na 0,2g, Ca 330mg, Mg 360mg, Fe 20mg, Zn 4,2mg.

Mod de utilizare:

Se prajesc usor pe ambele parti pana devin crocante. Se taie cu foarfeca in sferturi sau fasii si se ruleaza pe bilute de orez pentru sushi sau ca garnitura la paste, supe sau salate.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Dupa fiecare utilizare recomandam a se inchide cu atentie fermoarul pungii.

Aceste foi purpuriu-violacee foarte cautate se prajesc scurtate în prealabil, desfasurand foaia şi tinand-o deasupra flacarii arzatorului pana cand incepe sa devina verde.

Rupte sau taiate cu foarfeca in fasii subtiri, nori sunt o garnitura gustoasa pentru mancaruri de cereale, paste sau preparate cu legume, precum şi la supe şi salate.

Alge nori condimentate, produse în Japonia

Compoziţie:

Alge uscate Nori, sos de soian (apa, boabe de soia integrale, grau integral, sare marina), apa, mirin (orez dulce,apa, orez de cultura), sirop de malt (amidon din cartofi dulci, apa, orz incoltit), sare marina, alge kombu, ciuperci shiitake, ardei chilli.

Valori nutritionale la 100g:

Energie 1500kJ/360kcal, proteine 40g, carbohidrati 8,9g, lipide 2,5g, fibre 36g, Na 1,6g, Ca 107mg, Fe 8,3mg.

Atentie:

Cntine alergeni: soia, gluten.

Mod de utilizare:

Se pot servi ca atare, rulate (2 buc.) pentru a face sushi, si ca o gustare (snack), putând fi folosite (tăiate în fâşii subţiri) şi la ornarea orezului, pastelor sau mancarurilor.

A se pastra la loc uscat, racoros si ferit de razele soarelui. Dupa utilizare recomandam a se inchide cu atentie fermoarul pungii.

Alge uscate din specia Laminaria japonica

Descriere:

Produs in Japonia

Tara de provenienta: Marea Britanie

Valori nutritionale la 100g:

Energie 607kJ/144kcal, proteine 7g, carbohidrati 21,5g, lipide 3,3g, fibre 34,4g, Na 3,7g, Ca 942mg, Mg 742mg, Fe 6.7mg, Iod 341,4mg.

Mod de întrebuinţare:

Aceasta alga este folosita pentru a pregati ”dashi” – supa japoneza de la care se foloseste zeama pentru pregatirea de supe, tocanite sau sosuri.

Preparare:
•Se inmoaie o fasie de 8-12 cm de kombu intr-un litru de apa pentru 20-30 min.
•Se aduce usor apa in clocot si apoi se lasa la fiert inabusit cca. 5 min.
•Se scot algele si se pun deoparte pentru a fi gatite ulterior cu leguminoase sau alte legume.
•Zeama obtinuta se foloseste pentru ”dashi”.

Atentie:

Algele sunt o sursa naturala bogata in iod, dar nu se recomanda consumarea a mai mult de 5g (masa uscata)/saptamana pentru adulti si 1,5g/saptamana pentru copii sub 4 ani.

Alge deshidratate Untaria pinnatifida, alge de mare dulci si subtiri, sub forma de frunze cu aroma delicata, gata de intrebuintare sub forma de fulgi.

Algele de mare sunt surse bogate in minerale si acumuleaza in mod natural metale grele.

Valori nutritionale la 100g: energie 540/128 KJ/kcal, proteine 21.4g, carbohidrati 3.4g (din care glucide 3.4g), lipide 3.2g (din care saturate 0.8g), fibre 34.4 g, sodiu 10.1g, calciu 677mg, magneziu 491mg, fosfor 329mg, potasiu 425mg, vitamina A (retinol) 0.228mg, vitamina B1 0.12 mg, vitamina B2 0.11mg.

Recomandari: acesti fulgi de alge wakame sunt deliciosi in supe sau tocane, sau pur si simplu inuiate si adaugate in salate.

A se pastra in spatii intunecate si uscate, la o temperatura de 10-25°C.

Algele dulse sunt o sursă de Vit. A, D, E, C, B1, B9, B12, K, Ca, Fe, Iod

Ingrediente: alge nori prajite 62%, ulei de rapita, ulei floarea soarelui, sare de mare

Ingrediente: alge nori prajite 62%, ulei de rapita, ulei de susan, sare de mare, chilli 2% toate din cultura ecologica

Piure pasteurizat, fermentat din orez si soia.

Miso este o pasta din boabe de soia fermentate, cu orez sau orz, fiind un aliment traditional japonez care, conform traditiei si a studiilor stiintifice recente, este deosebit de sanatos si o sursa foarte bogata de substante nutritive esentiale. Astazi in Japonia sunt sute de feluri de miso, preparate dupa diferete metode si retete.

Produsele miso Clearspring sunt preparate, pe cat este posibil, respectand fermentarea si procedeele traditionale de lunga durata, practica rar abordata in epoca transformarilor rapide de astazi, procedee ce dau produselor o aroma bogata si complexa, pastrandu-le cele mai bune calitati nutritive. Ingredientele folosite sunt cultivate ecologic, utilizandu-se culturi de koji preparate manual, bogate in puternice enzime digestive ce descompun boabele de leguminoase si de cereale. Acestea sufera procese de pregatire si imbatranire incete, de lunga durata, fiind condimentate si maturate natural in butoaie de cedru, timp de multe luni, la temperatura mediului inconjurator.

Inferioare calitativ, majoritatea produselor miso intalnite astazi pe piata sunt preparate rapid, utilizandu-se procese automate de doar cateva saptamani, la temperaturi inalte, fara maturare reala, fermentarea facandu-se in vase de inox sau plastic. Desi pretul acestor produse este mic, ele sunt anoste, neinteresante si lipsite de viata in comparatie cu cele produse traditional, fiind uniforme la gust si avand o textura invariabila.

Koji este un orez fiert și / sau boabe de soia, la care sa adaugat o cultură de fermentare cu denumirea latină de Aspergillus oryzae, folosită pentru prepararea alimentelor fermentate, cele tradiţionale fiind sosul de soia, miso, mirin și sake.

Miso dulce alb este fermentat pentru doar 2-8 săptămâni, spre deosebire de celelalte produse miso, care sunt fermentate de la o vară de până la trei ani, culoarea sa fiind mai deschisa, incepand de la alb pana la galben sau bej. Cremos, bogat și ușor dulce, miso dulce alb este bogat in carbohidrati si Koji, avand un continut mai mic de soia decat variantele mai inchise la culoare.
Nu contine produse OMG.

Alergeni: Miso dulce alb contine soia si poate contine urme de gluten.

Ingrediente: orez* 63%, boabe de soia 24%, apa, sare de mare.
* cultivate organic.

Mod de intrebuintare: fiind un condiment usor de intrebuintat, cu miso dulce alb Clearspring se pot asezona pateurile, sosurile, supele usoare sau orezul si pastele pregatite prin stir-frying sau prajite, se pot umple sandvisurile (spre exemplu cu tofu afumat si salata) sau rulourile sushi. Structura cremoasa si gustul il fac un substituent perfect al laptelui in diferite preparate culinare, precum piureul de cartofi.

Stir-frying este o metoda de preparare a ingredientelor intr-un timp scurt, pentru ca acestea sa-si pastreze aromele si calitatile nutritive. Legumele si carnea se taie bucati mici si se prajesc intr-o tigaie mai mare, de obicei in wok, in foarte putin ulei, la foc iute. Se pot combina diverse legume si carne, dupa preferinte.
Sushi este un fel de mancare specifica bucatariei japoneze, din orez (acrit cu oțet) combinat cu diverse alte ingrediente, gatite sau in stare cruda (cel mai adesea peste crud).
Tofu este un caş de soia realizat prin adăugarea unui coagulant (în mod tradițional nigari) în laptele de soia. Disponibil în variantele de mătase (fin) si bumbac (ferm), acesta este o parte intrinsecă a bucătăriei japoneze.
•A se pastra intr-un loc uscat si racoros, la o temperatura sub 15°C, fara a fi inghetat.

•Dupa desigilare se pastreaza in frigider.

•Produsul se poate inchide la culoare in timp, datorita proceselor naturale de oxidare, dar acestea nu ar trebui sa-i altereze aroma.

Produs in Japonia.

  • Produsele 1-18 (din 50)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos