Linte

Au un continut important in proteine de buna calitate si usor asimilabile, glucide, vitaminele B si E , fier, zinc, magneziu.

Daca le fierbem in oala sub presiune, timpul de preparare se reduce mult. Pentru a evita disconfortul digestiv, la fierbere putem adauga chimen, ghimbir, marar, dafin, alge marine

  • Produsele 1-18 (din 24)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

Lintea neagra/Beluga: numita si linte caviar, este un soi de linte cu boabe mici de un negru luminos, gust delicat si textura ferma, folosita deseori in bucatariile de lux. Se gateste usor, ramane al dente dupa preparare, avand aspectul caviarului de morun (caviar beluga). Are un procent ridicat de antioxidanti si fier, motiv pentru care este recomandata indeosebi persoanelor care sufera de anemie feripriva (prin carenta de fier).

Preparare: se fierbe intr-un volum dublu de apa cu sare, 30 de minute, fara sa fie nevoie de inmuiere prealabila.

Recomandari: se poate folosi pentru salate, supe sau diverse preparate reci.

 

Linte rosie cultivata ecologic in Turcia.

Lintea este o plantă leguminoasă ale cărei seminţe se găsesc în păstăi, exact ca cele ale fasolei sau păstăilor, este o plantă originară din Orientul Apropiat şi este una dintre cele mai vechi legume cultivate alături de grâu, orz, mazăre şi in.

Lintea a devenit în ultimii ani un aliment popular în rândul vegetarienilor datorită faptului că estebogată în proteine şi săracă în grăsimi. Este o legumă uşor de digerat, bogată în vitaminele A, C, E, K şi cele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 şi B9), minerale, fibre, carbohidraţi, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 şi aminoacizi.

Valori nutritionale la 100g: energie 318kcal/1353kj, proteine 23.8, carbohidrati 56.3g (din care glucide 2.4g), lipide 1.3g (din care saturate 0.2g), fibre 4.9g, sodiu 0.036g.

Poate contine urme de gluten grau si seminte susan.

Recomandari: lintea rosie nu necesita o inmuiere prealabila si fierbe usor (se fierbe usor, in apa, aproximativ 30 minute). Se poate gati ca piure, supa, curry (mancaruri cu sos pregatite cu un amestec de condimente, tipic bucatariilor asiatice) ori la cuptor.

Lintea neagra este bogata in antioxidanti si proteine, fiind indicata in curele de detoxifiere a organismului. Lintea neagra combate constipatia si detoxica ficatul.

Este foarte bogata in molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Atat de bogata in molibden este lintea incat 100 de grame reprezinta tot necesarul zilnic al organismului pentru acest metal. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular.

Este un aliment foarte sanatos, bogat in proteine.
Este benefica in dieta pacientilor cu atrofie musculara, astenie, adinamie.
La fierbere isi pastreaza forma; ideala in salate, supe.

Are un continut important in proteine de buna calitate si usor asimilabile, glucide, vitaminele B si E , fier, zinc, magneziu

Ingrediente:
Linte rosie*

*provin din agricultura ecologica
Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Linte fină pentru bucătăria rapidă, deoarece nu trebuie înmuiată.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiere, pentru supe, sosuri, pireuri şi prăjeli, se pretează foarte bine pentru bucătăria indiană.

 

Boabe organice de linte maro. Lintea maro fierbe in aproximativ 20-30 de minute. Culoarea poate varia de la kaki pana la maro inchis spre negru. Boabele mici de linte maro (cum e si cazul nostru) apartin speciei Beluga, si au o aroma aparte. Boabele de linte maro nu se sfarama prin fierbere.

Puteti folosi lintea maro si pentru germinare, in alimentatia raw. Germenii de linte contin un adevarat complex de nutrienti, prin aceasta metoda puteti obtine maximul din aceste minunate bobite mici maronii.

Produs certificat organic.

 

 

Persoanele care au eliminat din alimentatia lor produsele de origine animala prefera lintea pentru ca are un continut ridicat de proteine, la care se adauga vitaminele (vitamina B, vitamina E, A, C, K) si mineralele precum fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor, calciu sau sodiu.

Chiar daca este satioasa, lintea nu aduce organismului tau un numar ridicat de calorii.

100 de grame de linte fiarta contin:

  • 116 calorii
  • 9g de proteine
  • 7.9g fibre
  • 20g carbohidrati
  • 0g zaharuri
  • 0.4g grasimi
  • 0 colesterol

Lintea verde - are un gust de piper care este cu atat mai puternic cu cat nuanta de verde a semintelor de linte este mai intensa. Are un timp de fierbere de aproximtiv 45 de minute, mai mare decat al celorlalte sortimente, insa boabele nu se sfarama, isi pastreaza forma rotunda, motiv pentru care  linta verde se potriveste foarte bine mai ales in salate sau in ciorbe. Asociata cu orez, ofera organismului tau proteine complete.

Beneficiile consumului de linte

Pe drept cuvant lintea este considerata una dintre cele mai nutritive legume. Consumul regulat va aduce organismului tau numeroase beneficii:

  • O cana de linte gatita asigura peste 30% din necesarul zilnic de proteine al organismului ta. Proteinele vegetale sunt, de altfel, mult mai sanatoase decat cele din carne, intrucat nu vin insotite de grasimi si colesterol. Alaturi de soia, lintea verde, rosie, maro sau neagra reprezinta unul dintre alimentele cele mai apreciate de catre vegetarieni.
  • Lintea reduce riscul de afectiuni cardiovasculare datorita acidului folic, al magneziului si al fibrelor din compozitie.
  • Datorită antioxidantilor, aceasta leguma te protejeaza impotriva radicalilor liberi din organism.
  • Lintea protejeaza sistemul digestiv datorita bogatiei de  fibre care stimuleaza miscarile peristaltice si reduc constipatia.
  • Tot fibrele din boabele de linte (cele solubile) sunt responsabile de reglarea nivelului de zahar din sange si de scaderea colesterolului.
  • Fierul din compozitia boabelor de linte ajuta la combaterea anemiei, iar carbohidratii cu eliberare lenta au rolul de a furniza energie pe termen lung.
  • Lintea te ajuta sa slabesti, intrucat contine fibre care sporesc senzatia de satietate.

Lintea in bucatarie

Poti sa integrezi lintea in meniurile tale zilnice in nenumarate feluri, de la preparatele traditionale, cum ar fi supa de linte sau supa crema, tocanita, piureuri, placinte sau pateuri vegetale.

Ingrediente:
Linte neagră. Poate contine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Linte rapidă pentru gurmand cu gust aromat.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiat, pentru meniuri de orez, pentru salate, supe, bufet rece şi garnituri.

Ingrediente:
Linte neagră. Poate contine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Linte rapidă pentru gurmand cu gust aromat.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiat, pentru meniuri de orez, pentru salate, supe, bufet rece şi garnituri.

Lintea este foarte bogata in molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Atat de bogata in molibden este lintea incat 100 de grame reprezinta tot necesarul zilnic al organismului pentru acest metal. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular.

Dupa molibden, cea mai mare concentratie in linte este reprezentata de acidul folic si de fibre, doua elemente absolut vitale. Alti nutrienti importanti din alcatuirea unei boabe de linte sunt manganul, fierul, fosforul, proteinele, cuprul, potasiul, vitamina B1.

Folatul continut de linte, ajuta la reducerea nivelurilor de homo-cisteina, un aminoacid asociat bolilor de inima.

Beneficii:

  • Ajuta la scaderea colesterolului si controleaza nivelul zaharului din sange;
  • Previne aparitia afectiunilor inimii;
  • Sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta fizica la efort;
  • Este recomandata in tratamentul post-operatoriu (starile de convalescenta);
  • Este recomandata mamelor care alapteaza.

Boabele pot fi folosite in multe feluri de mancare, fiind bogate in proteine, minerale si fibre. Consumate impreuna cu cereale, au aceleasi valori proteice precum carnea, fiind o excelenta alternativa pentru aceasta.

Ingrediente:
Boabe de linte maro (linte de munte).  Poate contine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Linte dulceagă aromată de gurmand, una din cele mai vechi plante cultivate, este crocantă şi după fierbere. Împrumută bine aroma ierburilor şi a condimentelor.

Întrebuinţare:
Pentru încolţire, în salate şi în supe, pentru prăjeli, ca garnitură şi pentru fierturi.

Ingrediente:

Linte Pardina

100% agricultura ecologica

 

Ingrediente:
Linte galbenă (decojită), ulei de floarea-soarelui.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Linte se fierbe uşor şi au un gust aromat condimentat.

Întrebuinţare:
Ideal pentru supe, ornări, ca garnitură delicioasă, pentru Dahl şi toate meniurile orientale.

 

Ingrediente:
Linte verde*. Poate conţine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.

 

Descriere:
Delicatesă fină, fierbe tare.

Întrebuinţare:
În salate şi spe, ca garnitură şi pentru prăjeli.

Ingrediente:
Linte rosie*, ulei de floarea-soarelui*.

*provin din agricultura ecologica
Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Linte fină pentru bucătăria rapidă, deoarece nu trebuie înmuiată.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiere, pentru supe, sosuri, pireuri şi prăjeli, se pretează foarte bine pentru bucătăria indiană.

 

CONTINUT DE PROTEINE: 26.2%

CONTINUT DE PROTEINE: 23.7%

CONTINUT DE PROTEINE: 26%

  • Produsele 1-18 (din 24)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos