Linte

Au un continut important in proteine de buna calitate si usor asimilabile, glucide, vitaminele B si E , fier, zinc, magneziu.

Daca le fierbem in oala sub presiune, timpul de preparare se reduce mult. Pentru a evita disconfortul digestiv, la fierbere putem adauga chimen, ghimbir, marar, dafin, alge marine

  • Produsele 1-16 (din 16)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

Ingrediente:
Linte rosie*

*provin din agricultura ecologica
Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Linte fină pentru bucătăria rapidă, deoarece nu trebuie înmuiată.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiere, pentru supe, sosuri, pireuri şi prăjeli, se pretează foarte bine pentru bucătăria indiană.

 

Persoanele care au eliminat din alimentatia lor produsele de origine animala prefera lintea pentru ca are un continut ridicat de proteine, la care se adauga vitaminele (vitamina B, vitamina E, A, C, K) si mineralele precum fier, zinc, cupru, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor, calciu sau sodiu.

Chiar daca este satioasa, lintea nu aduce organismului tau un numar ridicat de calorii.

100 de grame de linte fiarta contin:

  • 116 calorii
  • 9g de proteine
  • 7.9g fibre
  • 20g carbohidrati
  • 0g zaharuri
  • 0.4g grasimi
  • 0 colesterol

Lintea verde - are un gust de piper care este cu atat mai puternic cu cat nuanta de verde a semintelor de linte este mai intensa. Are un timp de fierbere de aproximtiv 45 de minute, mai mare decat al celorlalte sortimente, insa boabele nu se sfarama, isi pastreaza forma rotunda, motiv pentru care  linta verde se potriveste foarte bine mai ales in salate sau in ciorbe. Asociata cu orez, ofera organismului tau proteine complete.

Beneficiile consumului de linte

Pe drept cuvant lintea este considerata una dintre cele mai nutritive legume. Consumul regulat va aduce organismului tau numeroase beneficii:

  • O cana de linte gatita asigura peste 30% din necesarul zilnic de proteine al organismului ta. Proteinele vegetale sunt, de altfel, mult mai sanatoase decat cele din carne, intrucat nu vin insotite de grasimi si colesterol. Alaturi de soia, lintea verde, rosie, maro sau neagra reprezinta unul dintre alimentele cele mai apreciate de catre vegetarieni.
  • Lintea reduce riscul de afectiuni cardiovasculare datorita acidului folic, al magneziului si al fibrelor din compozitie.
  • Datorită antioxidantilor, aceasta leguma te protejeaza impotriva radicalilor liberi din organism.
  • Lintea protejeaza sistemul digestiv datorita bogatiei de  fibre care stimuleaza miscarile peristaltice si reduc constipatia.
  • Tot fibrele din boabele de linte (cele solubile) sunt responsabile de reglarea nivelului de zahar din sange si de scaderea colesterolului.
  • Fierul din compozitia boabelor de linte ajuta la combaterea anemiei, iar carbohidratii cu eliberare lenta au rolul de a furniza energie pe termen lung.
  • Lintea te ajuta sa slabesti, intrucat contine fibre care sporesc senzatia de satietate.

Lintea in bucatarie

Poti sa integrezi lintea in meniurile tale zilnice in nenumarate feluri, de la preparatele traditionale, cum ar fi supa de linte sau supa crema, tocanita, piureuri, placinte sau pateuri vegetale.

Ingrediente:
Linte neagră. Poate contine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Linte rapidă pentru gurmand cu gust aromat.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiat, pentru meniuri de orez, pentru salate, supe, bufet rece şi garnituri.

Ingrediente:
Linte neagră. Poate contine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Linte rapidă pentru gurmand cu gust aromat.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiat, pentru meniuri de orez, pentru salate, supe, bufet rece şi garnituri.

Ingrediente:
Boabe de linte maro (linte de munte).  Poate contine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Linte dulceagă aromată de gurmand, una din cele mai vechi plante cultivate, este crocantă şi după fierbere. Împrumută bine aroma ierburilor şi a condimentelor.

Întrebuinţare:
Pentru încolţire, în salate şi în supe, pentru prăjeli, ca garnitură şi pentru fierturi.

Ingrediente:

Linte Pardina

100% agricultura ecologica

 

Ingrediente:
Linte galbenă (decojită), ulei de floarea-soarelui.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Linte se fierbe uşor şi au un gust aromat condimentat.

Întrebuinţare:
Ideal pentru supe, ornări, ca garnitură delicioasă, pentru Dahl şi toate meniurile orientale.

 

Ingrediente:
Linte verde*. Poate conţine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.

 

Descriere:
Delicatesă fină, fierbe tare.

Întrebuinţare:
În salate şi spe, ca garnitură şi pentru prăjeli.

Ingrediente:
Linte rosie*, ulei de floarea-soarelui*.

*provin din agricultura ecologica
Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Linte fină pentru bucătăria rapidă, deoarece nu trebuie înmuiată.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiere, pentru supe, sosuri, pireuri şi prăjeli, se pretează foarte bine pentru bucătăria indiană.

 

CONTINUT DE PROTEINE: 26.2%

CONTINUT DE PROTEINE: 23.7%

CONTINUT DE PROTEINE: 26%

CONTINUT DE PROTEINE: 26%

  • Produsele 1-16 (din 16)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos