Produsul a fost adaugat in cos

ECO CEAI DE CRETISOARA 40 GR

ECO CEAI DE CRETISOARA 40 GR

19.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: În stoc
  Greutate/Ambalaj: 40 gr
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

CRETISOARA - Alchemilla vulgaris

Cunoscută încă din vechime, această plantă, „mantaua doamnei", are în primul rând întrebuinţări pentru bolile specifice femeilor. Aşa este cunoscut efectul său, încă de două-trei secole, pentru combaterea leucoreei, tulburărilor menstruale, anexite, tulburări de menopauză. Este foarte util în tratarea rănilor. împreună cu coada şoricelului este mijlocul ideal folosit în tratarea oricăror tulburări menstruale, dureri în timpul ciclului, tulburări ce apar la menopauză. Planta are un efect deosebit în combaterea spasmelor şi durerilor musculare, anemie, slăbiciune generală, tulburări de creştere la copii. Persoanele obeze este bine să bea cel puţin o cană cu ceai de cretişoară zilnic. De asemeni, persoanele cu predispoziţie la glicemie ridicată (diabet). Copiii cu muşchi slabi, sau care nu iau în greutate, să bea până la două căni cu ceai de cretişoară zilnic.

Cretişoara conţine şi taninuri,  ceea ce o recomandă în tratarea afecţiunilor digestive, enterocolite, diaree cronică. Şi pentru bolnavii de epilepsie, cretişoara ajută la rărirea crizelor bolii şi chiar la vindecarea acesteia. Pentru bolile specifice copiilor ceaiul de cretişoară ajută la anemie, astenie, convulsii (copii handicapaţi) în stările de slăbiciune generală, pentru bolile specifice bărbaţilor: atrofie musculară, hernie inghinală şi impotenţă. în stările de febră, la fracturi, răni (în general). Nu trebuie uitat efectul binefăcător pentru favorizarea naşterii şi în vindecarea urmărilor unei naşteri grele. Nu în ultimul rând, vindecă tuberculoza intestinală şi prolapsul intestinal.

Mod de folosire:

Ceai (infuzie):
O linguriţă vârfuită cu frunze de cretişoară la 250 ml apă clocotită. Se lasă până la un minut, se strecoară, se beau până la trei căni de ceai pe zi.

Aplicare directă (comprese):
Frunzele de cretişoară proaspăt culese, se spală, se zdrobesc cu un făcăleţ din lemn pe o planşetă (tot din lemn). Se aplică pe răni şi tăieturi.

Baie de şezut:
Se pun patru pumni cu frunze de cretişoară la cinci litri de apă rece, se lasă peste noapte, apoi se încălzeşte amestecul, se strecoară şi se adaugă la apa pentru baie. Zona rinichilor trebuie să fie acoperită de apă. Durata băii este de 20 de minute. După baie, corpul nu se şterge, se îmbracă un halat pentru baie şi se trece bolnavul la pat pentru a transpira, circa o oră.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos