Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL ZAHAR BRUT DE TRESTIE MUSCOVADO 500 GR

NATURAL ZAHAR BRUT DE TRESTIE MUSCOVADO 500 GR

37.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: Fără stoc
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

Zahăr de trestie din Mauritius

În nord-estul Capului Bunei Speranțe, nu departe de Madagascar, există două insule importante situate între 20 și 22 de grade latitudine sudica, Mauritius și Reunion. Acestea au fost descoperite la mijlocul secolului 16 de către navigatorul portughez, Mascarenhas, și fac parte din Arhipelagul Mascarene.

Zahar de trestie dintr-un ținut promițător

Portughezul nu a ocupat niciuna dintre cele două insule din Oceanul Indian, care au fost denumite, respectiv, Ile-de-France și Ile Bourbon în secolul trecut. Erau o oprire majoră pentru navele de război și navele comerciale care navigau din și inspre coloniile Indiei.

Solurile din Mauritius sunt formate din roci vulcanice precum si cele din Ile Bourbon. Fluxurile de lavă și bazalt sunt clar vizibile acolo unde este expus pământul. Pietrele de pe țărmuri își arată natura geologică prin structura, culoarea și compoziția lor poroasă. Nu a existat nicio activitate vulcanică după ce insula a apărut deasupra mării. Nu a fost niciun semn de incendii subterane nici pe cele două insule.

Terenurile lor, potrivite pentru cultivarea trestiei de zahăr, au oferit Mauritiusului o oportunitate excelentă de dezvoltare contribuind la prosperitatea sa economică. Trestia de zahăr are nevoie de aproximativ optsprezece luni pentru a crește și se inmulteste prin butași. Aceasta ajunge la maturitatea finală în iulie. Unele soiuri sunt apoi acoperite cu peri violet, făcând câmpurile să pară uimitoare. Recoltarea trestiei de zahăr se face în fiecare an, din iulie până la sfârșitul lui decembrie.

Gustă și călătorește printre varietatile noastre de zahar

Dulceața produsului amintește de peisajele pline de trestie de zahar înflorita. Zahărul de trestie din Mauritius este un produs local reprezentând Ile de France. Zaharul său auriu, de culoarea soarelui si asemanator caramelului, este obținut din trestie de zahăr care creste din abundență, pe câmpiile si dealurile sale și dă un ton verde deschis acestei mici insule din Oceanul Indian.

Acest zahăr produs din strivirea trestiei este purificat și filtrat. Această metodă tradițională este ceea ce dă atât de multă căldură zahărului si un gust crud pentru emoțiile cele mai intense. Bucurați-vă de un zahăr adevărat, cu gama largă de culori și arome. Aroma intensă magică și gustul de lichior vă va face să uitați ce știați despre zahăr. Va încântă palatul cu o aluzie caramelizată și încântă bucătarii care îl folosesc la nesfârșit pentru a da gusturi noi rețetelor lor.

Este esențial în marinate, sosuri sau pentru prepararea prăjiturilor cu fructe. Presărați-l pe deserturi precum crèmes brûlées înainte de a le coace pentru a obține o aroma de caramel foarte parfumata in deserturile dumneavoastra. Va aduce o textură moale, o culoare aurie minunată și un parfum foarte special.


Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos