NATURAL CURRY MIX 100 GR
NATURAL CURRY MIX 100 GR
-
Disponibilitate: În stoc
- Cantitate
-
-
Ai întrebări? Contactează-ne!
0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260
LUNI-VINERI
09:00-17:00SÂMBĂTĂ
09:00 - 14:00
Descriere
Praful de curry (se pronunţă că’ri), a nu se confunda cu mancarea cu acelasi nume, este numele generic al unui amestec variat de condimente. Praful de curry a fost inventat de catre colonistii englezi din India in incercarea de a cuprinde diversitatea bucatariei indiene intr-un singur mix. In prezent praful de curry este raspandit in multiple combinatii in intreaga lume.
Gustul prafului de curry este dat de condimentele care il compun dar si de proportia lor. Un praf de curry clasic contine, pe langa curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, pigment si/sau seminte de schinduf.
La amestecul de mai sus, in unele zone ale Indiei, se adauga cuisoare, scortisoara, nucsoara, piper de Cayenne si paprika (boia de ardei).
Thailandezii, malaiezienii si indonezienii adapteaza curry-ul gusturilor lor adaugandu-i praf de cocos, iarba de lamaie si frunze de curry.
Alte amestecuri mai includ faina de legume pentru a da un plus de consistenta prafului de curry.
Utilizare:
Curry este strans legat de orez. De asemenea, se asezoneaza cu curry mancarurile cu carne, peste si legume.
Se simte bine in compania bamelor, legumelor radacinoase dar si cu banane sau mango.
Preparare:
Praful de curry se adaugă în mâncare de la început când se rumeneşte în puţină grăsime (vegetală sau animală). Atenţie însă să nu-l ardeţi deoarece devine amar.
După rumenire amestecul de curry se stinge cu supă de legume sau carne. Este bun mai ales în amestec cu laptele de cocos, chili, ceapă şi usturoi.
Ingrediente:
sare 11%, mustar, turmeric, schinduf, coriandru, faina de porumb, chimen, cumin, usturoi, fenicul, cuisoare, nucsoara, scortisoara, ghimbir, dafin, piper negru