Alge hijiki japoneze 30g
Alge hijiki japoneze 30g
-
Disponibilitate: În stoc
- Cantitate
-
-
Ai întrebări? Contactează-ne!
0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260
LUNI-VINERI
09:00-17:00SÂMBĂTĂ
09:00 - 14:00
Descriere
Contine: alge hiziki deshidratate, alge japoneze salbatice.
Algele hiziki sunt alge sub forma de fire tubulare care cresc sub rocile de la marginea oceanului, la doar 1-2 m sub apa.
Hiziki are nevoie de un an sa creasca si este recoltata manual in primavara. Spre deosebire de celelalte alge care sunt uscate la soare si nu au nevoie de alta procesare, hiziki este foarte tare in starea sa naturala si de aceea trebuie uscata, aburita pentru 4 ore si apoi uscata din nou. In continuare este inmuiata in suc de arame (o alta alga des folosita in bucataria japoneza), pentru a intensifica culoarea neagra si apoi din nou uscata.
Hiziki se poate pastra timp indelungat, fara conditii speciale. Este o sursa excelenta de minerale, incluzand fier, are de 14 ori mai mult calciu ca laptele si contine cantitati mari de proteine, vitaminele A şi B si fier. Aceste alge purifica corpul, in special nivelul de zahar din sange, de aceea sunt recomandate diabeticilor.
Forma ondulata indica alge hiziki de calitate. Gatite, hiziki au o textura ferma si un gust delicios, persistent, iar culoarea neagra a acestor alge asorteaza orice mancare.
Atentie: in apa algele hiziki isi maresc volumul de cca. 5-6 de ori fata de starea uscata.
Preparare: pentru preparare algele hiziki se clatesc bine, se inmoaie in apa rece timp de 15-20 min (3:1 apa: alge hiziki). Se adauga sos de soia Shoyu sau Tamari , dupa gust. Apa ramasa se utilizeaza la mancare. Se consuma ca garnitura.
Produs in Japonia pentru Clearspring.
Ambalat in Marea Britanie
Reteta: Alge hiziki cu ridiche alba uscata si tofu uscat:
Ingrediente necesare pentru pentru 4 portii:
-2 linguri de alge hiziki deshidratate, spalate si inmuiate in apa timp de 30 minute
-2 bucati tofu uscat, inmuiat in apa, apoi stors si taiat in felii subtiri
-1/2 ridiche alba uscata, inmuiata pentru 15 minute si taiata
-2 linguri shoyu (sos de soia)
-2 linguri mirin
-1 lingura otet de orez
-2 linguri de seminte de susan, usor prajite
Se pune tofu intr-un vas cu fundul gros. Se stoarce ridichea alba de apa si se pune peste tofu. Acum se adauga algele hiziki si apa de inmuiere de la hiziki si de la ridichea alba. Apa ar trebui sa acopere continutul. Se adauga shoyu, mirin si otetul de orez si se fierb algele pentru 40 minute, in vasul acoperit. Se da la o parte capacul si algele se fierb in continuare pana dispare excesul de lichid.
„Hiziki cu ridiche neagra si tofu” se serveste dupa ce s-au adaugat semintele de susan.