Produsul a fost adaugat in cos

ECO BAOBAB - 100G

ECO BAOBAB - 100G

35.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: La comanda
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

    0264.406.405

    LUNI-VINERI
    08:00 - 20:00

Descriere

Baobabul – copacul “cu radacinile in sus”

 

Baobabii, copaci supranumiti si "cu fundul in sus" isi au originile in Madagascar, Africa si Australia. De altfel, baobabul este copacul simbol national al Madagascarului. Alimentatia traditionala a locuitorilor din Africa tropicala cuprinde fructe de baobab, copac ce figureaza de altfel si pe stema Senegalului.
Baobabii ating inaltimi intre 5 si 30 de metri si diametrul trunchiului ajunge intre 7 si 11 metri. Se crede ca baobabii traiesc mii de ani, lucru greu de verificat avand in vedere ca trunchiul de baobab nu are inele de crestere ca si alti copaci si mai ales ca varsta umana nu permite verificarea directa a acestui lucru.. Totusi testul cu carbon-14 poate da indicii valoroase asupra varstei baobabilor. Se spune ca un baobab poate atinge varsta de 5000 de ani. In cultura africana, baobabul este supranumit "Degetul lui Dumnezeu”. Antoine de Saint-Exupery a scris in "Micul Print":"... baobabii nu sunt copăcei, ci niste arbori cât bisericile de mari şi că, dacă ar lua cu el chiar şi o întreagă turmă de elefanţi, turma aceasta tot nu i-ar putea veni de hac nici macar unui singur baobab” . Proprietarii Fermei Sunland (Limpopo, Africa de Sud) , au construit un pub numit "The Big Baobab Pub" in interioriul trunchiului gol al baobabului sus amintint de 47 metri in circumferinta care a fost datat a avea peste 6.000 ani.
Nu mai putin.impresionant este si fructul de baobab, care este comestibil. Gustul lui usor acidulat este foarte placut. Se pot consuma si semintele prajite, care inlocuiesc cafeaua sau din care se poate extrage ulei alimentar. Din pulpa fructelor proaspete sau uscate, amestecata cu apa, se face un suc racoritor delicios.
Proprietatile fructului baobabului sunt multiple: pe langa continutul ridicat de vitamina C(de 3 ori mai mult decat kiwi si de 6 ori mai mult decat portocalele), are o cantitate de calciu de doua ori mai mare decat cea din lapte si fibre care fac sa scada nivelul glicemiei. În Africa, fructele arborelui de baobab a fost de secole un furnizor valoros de vitamina C, calciu şi fier . Baobabul , contine de asemenea antioxidanti si probiotice, şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

Doza zilnica: 2 lingurite(12 gr/zi) in limonade, sucuri, musli, iaurt.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos