Fructe uscate

Pentru longevitate si sanatate!

Fructele uscate sunt o sursa sanatoasa de zahar(~70%), fructoza in majoritate, de vitamine, minerale usor asimilabile( fier, potasiu, magneziu, calciu).
Ajuta la normalizarea tranzitului, fiind bogate in fibre; preferabil sa le consumam dimineata, dupa ce le-am hidratat peste noapte.
Sunt tonice si energizante, ideale cand ne simtim obositi, in perioadele de efort fizic si intelectual, in convalescente.
Le putem consuma ca atare sau in biscuiti, prajituri, paine, in salate, in budincile cu orez, adaugate fulgilor de cereale.

RECOMANDARE CASA BIO

Cand ne e foame, si nu avem mult timp la dispozitie, luam o gustare naturala: un amestec de fructe uscate si seminte. Ele induc repede satietatea si previn supraalimentarea.

  • Produsele 1-18 (din 34)
  • « 1 2 »
    • Sorteaza dupa:

UN ALIMENT CARE NE OFERA NUTRIENTI NECESARI PENTRU MEMORIE.

FRUCTE SPECIFICE BARBATULUI, RECOMANDAT SA SE CONSUME 2-3 BUCATI/SAPTAMANA.

MERISOARELE SUNT FRUCTE SPECIFICE FEMEILOR SAU CELOR CARE AU BILA LENESA!

CAISE SOFT DIN CULTURA ECO PASTEURIZATE CU ABUR.

Ingrediente:
Prune fara samburi. Pot contine urme de samburi. Fara adaugare de sulfati.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Franta.


Descriere:
Snack bogat în elemente minerale. După desigilare trebuie depozitate la rece, ambalaj resigilabil pentru prospeţime.

Întrebuinţare:
Ideale pentru sport, şcoală, birou şi pentru deserturi, poate stimula digestia.

 

Un activator delicios

Prunul(Prunus domestica) aparține familiei rozaceelor(Rosaceae) și este originar din Asia Mică. Există o mulțime de soiuri diferite de prun, dintre care putem aminti prunul italian sau prunul Mirabelle(prune galbene). Astăzi prunii sunt cultivați cu precădere în SUA, Franța și Europa de Est.
Perioada de recoltă a prunelor se întinde de la mijlocul lunii august până în luna octombrie. Datorită faptului că pomii sunt scuturați, doar prunele gata coapte pline de aromă vor cădea în plasele amplasate la baza pomului. După colectarea prunelor, acestea sunt spălate, li se îndepărează sâmburele, iar apoi sunt puse la uscat.

 

IDEAL PENTRU CEI CARE DORESC SA ISI REGLEZE GREUTATEA CORPORALA.

Ingrediente:
Smochine Protoben bio.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Snack bogat în elemente minerale. La depozitare mai îndelungată începe să se elimine zahărul din fruct.

Întrebuinţare:
Ideale pentru pâine cu fructe, patiserie şi pentru sport. Poate stimula digestia.

Ingrediente:
Mango uscat, felii.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine, Burkina Faso.


Descriere:
Este denumită şi Regina fructelor pentru aroma ei. Un produs RAPUNZEL HAND IN HAND.

Întrebuinţare:
Pentru Müsli, salate, Chutney şi deserturi; ideale pentru sport, şcoală şi birou.

 

Regina fructelor

Mangobio Rapunzel provine de la partenerul nostru HAND IN HAND(MÂNĂ ÎN MÂNĂ) Burkinatur din Burkina Faso, Africa de Vest. Exportul acestor fructe joacă un rol foarte important pentru Burkina Faso, ea fiind una dintre cele mai sărace țări din lume. Datorită comerțului corect(fair trade) s-a îmbunătațit considerabil standardul de viață a multor oameni din această țară. Acum mai bine de 20 ani s-au format primele grupuri de femei, care au început să usuce fructele de mango și prin vânzarea acestora să asigure traiul familiei lor.


Sortimentele deosebit de aromate de Mango, Brooks și Amelie, sunt recoltate din iunie până în august. Femeile din Bukinature vând fructele de mango proaspete direct către 120 de familii de agricultori din zonă sub un control exigent al calității. În camerele facilității de uscare, fructele sunt decojite, tăiate în bucăți și apoi uscate în cuptoare speciale. Datorită acestei prelucrări locale, acest proces aducător de valoare rămâne în Burkin Faso, contribuind astfel la dezvoltarea regiunii.


Pentru a se obține 1 kg de mango bio uscat, sunt necesare 15-18 kg de mango proaspăt. Carotina, vitaminele, mineralele, micronutrienții și enzimele sunt doar o parte din substanțele prețioase oferite de către fructul de mango. Important de menționat este conținutul înalt de vitamina C și betacaroten.

Ingrediente:
Curmale cu sâmburi, Deglet Nour considerate regina curmalelor.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Tunisia.


Descriere:
Uscarea curmalelor intervine pe palmier prin razele intensive de soare. Fructele uscate RAPUNZEL sunt văzute ca delicatese valoroase datorită prelucrării deosebit de meticuloase şi menajante.

Întrebuinţare:
Ideale pentru sport, şcoală şi birou, pentru copt, pentru obţinerea de deserturi.

 

Un deliciu din deșert

Curmalele mai sunt denumite “pâinea deșertului” și reprezintă unele dintre cele mai vechi plante de cultura ale omenirii. Curmalul(Phoenix dactylifera), care poate atinge până la 25-30 m înălțime, este cel mai important arbore, ce se găsește în oazele din Africa și din sud-vestul Asiei. În trecut acest pom asigura supraviețuirea locuitorilor deșertului și a caravanelor. Și astăzi curmalele sunt considerate un aliment de bază in nordul Africii.
Există aproximativ 300 de tipuri de curmali, care se pot deosebi între ele pe următoarele tipuri de soiuri: soi moale, soi pe jumătate uscat și soi uscat. Unul dintre cele mai aromate soiuri de curmale este “Deglet Nouri”.  Această curmală bio se deosebește prin consistența sa ușoară și datorită dulceții puternice, ea strălucind în fața celorlalte tipuri de curmale prin neobișnuit de vasta paletă de arome.
Curmala are un conținut notabil de calciu, fier, fosfor și magneziu. Ea oferă un aport important de energie și ajută la digestie.
Ele se pot folosi în Musli, produse de patiserie, deserturi. Pentru a obține cele mai bune curmale bio, acestea trebuie doar spălate după recoltă și pasteurizate cu vapori de apă.

Stafidele acumuleaza, intr-un mod concentrat, toate proprietatile nutritionale ale strugurilor.
Dulci ca mierea, delicioase, dand savoare oricarui desert, stafidele, au rolul de a scadea apetitul, reducand in acelasi timpul riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, intaresc imunitatea .Sunt printre putinele fructe care in cantitate rezonabila, gratie aportului energetic, sunt permise in curele de slabire. Nu contin grasimi. Nu au in compozitia lor niciun pic de sare. In schimb contin vitamine( B - ajuta la tratarea starilor de anxietate si totodata si la prevenirea caderii parului, A - ajuta la pastrarea acuitatii vizuale pentru o perioada cat mai indelungata de timp, C - stimuleaza imunitatea), minerale (potasiu - substanta care ajuta la fludizarea sangelui si la echilibrarea tensiunii arteriale, fier, calciu, magneziu, iod, care se asimileaza repede si usor de catre organism), multe fibre, inlesnind astfel procesul de digestie si aducand colesterolul la un nivel rezonabil. Stafidele sunt bogate in antioxidanti numiti polifenoli avand un rol important in prevenirea aparitiei neoplasmelor, a tumorilor maligne.

Stafidele reprezinta un tonic si un energizant natural al organismului, excelent pentru a combate oboseala si a preveni depresia. . Prin urmare, daca suferiti de anemie sau va simtiti epuizat fizic, nu ezitati sa consumati stafide. Sistemul imunitar nu are decat de castigat, iar anumite afectiuni precum cancerul sau cele ale inimii sunt tinute deoparte.

Le puteti consuma ca desert, inlocuind clasicele bomboane, in checuri, prajituri si cozonaci, dar totodata la micul dejun impreuna cu cereale integrale si seminte, sau pot constitui o sui-generis gustare in momentele dificile sau pur si simplu pentru gustul lor savuros si aportul nutritiv deosebit.

Ingrediente:
Stafide**, ulei de floarea soarelui*.

** provin din agricultura ecologica dinamica.
* provin din agricultura ecologica.

Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Înainte de a fi uscate la soare, stafidele sunt înmuiate în soluţie cu ulei de floarea soarelui, pentru a scurta perioada de uscare.

Întrebuinţare:
Pentru Müsli, pentru toate meniurile dulci şi pentru copt.

 

Strugurii sunt fructele viței de vie(Vitis Vinifera L.ssp.vinifera).  Aceștia au fost cultivați încă din vremea egiptenilor și a asirienilor. Astăzi există aproximativ 16.000 de soiuri de viță de vie. Boabele de strugure uscate poartă denumirea de stafide, stafide de origine sultana sau stafide Corinth.  În mod curent, acestea poartă doar denumirea de “stafide”.


Stafidele normale și cele de origine sultana sunt originare din Turcia și fac parte din proiectul Rapunzel desfășurat în satul Salihli. Acest loc este un simbol pentru cultura biologică si cea bilogic-dinamică. Stafidele și stafidele sultana sunt obținute din struguri albi. Singura deosebire între ele este dată de modalitatea de uscare.


În cazul stafidelor se renunță la procesul de udare înaintea uscării. În acest caz, boabele de strugure au nevoie de 5-7 zile pentru a se usca. Datorită perioadei mai mari de uscare acestea sunt supuse riscului unei vremi nefavorabile.


După livrarea acestora la punctul de ambalare Rapunzel din Ören, boabele de strugure sunt așezate într-o sită specială care ajută la înlăturarea sâmburilor și a resturilor de ciorchine râmase, iar boabele foarte mici sunt eliminate. După ce sunt spălate, ele sunt uscate gentil, iar apoi sunt unse cu ulei de floarea soarelui bio pentru a evita ca acestea să se lipească între ele. După care stafidele sunt controlate și sortate manual. În acest fel, Rapunzel primește doar marfă de cea mai bună calitate.


Stafidele, stafidele sultana și stafidele Corinth reprezintă un important furnizor de energie, ce conține o mulțime de substanțe sănătoase pentru organism. Datorită conținutului înalt de fructoză și glucoză(carbohidrat ușor digestibil) organismul le poate asimila rapid și le poate transforma în energie. În acest mod, Musli-ul de la micul dejun îți va da energia necesară întregii zile și de asemnea iți va oferi o porție suplimentară de minerale, cum ar fi calciul.

Desi in stare uscata au mai multe calorii decat in stare proaspata, curmalele au un continut bogat de fier, fibre, potasiu, magneziu, vitamina A,B, calciu, fosfor si cupru.

Curmalele sunt vazute ca fiind un depozit natural de energie si completeaza cu succes aportul zilnic de fibre. In zonele in care acest fruct este des consumat cancerul si tumorile sunt rare.

Deoarece curmalele proaspete sunt perisabile, avand termen de valabilitate limitat, sunt indicate cele uscate.

Curmalele completeaza aportul zilnic de fibre, care, dupa precizarile medicilor, sunt deficitare in dieta noastra zilnica. Fibrele din componenta acestor fructe sunt insolubile, usor tolerate de organism si sunt indicate persoanelor cu afectiuni ale stomacului.
Curmalele pot fi incluse in dieta zilnica fie ca masa principala, fie ca desert.

Ajuta in constipatii, anemii si previne cancerul abdominal

INGREDIENTE: STAFIDE DIN STRUGURI USCATI LA SOARE 7-10 ZILE SI ULEI DE FLOAREA SOARELUI DIN CULTURA ECO

  • Produsele 1-18 (din 34)
  • « 1 2 »
  Produsul a fost adaugat in cos