LEGUME ȘI FRUCTE USCATE

 Pentru longevitate si sanatate!

 Fructele uscate sunt o sursa sanatoasa de zahar(~70%), fructoza in majoritate, de vitamine, minerale usor asimilabile( fier, potasiu, magneziu, calciu).

Ajuta la normalizarea tranzitului, fiind bogate in fibre; preferabil sa le consumam dimineata, dupa ce le-am hidratat peste noapte.

Sunt tonice si energizante, ideale cand ne simtim obositi, in perioadele de efort fizic si intelectual, in convalescente.

Le putem consuma ca atare sau in biscuiti, prajituri, paine, in salate, in budincile cu orez, adaugate fulgilor de cereale.

 

RECOMANDARE CASA BIO

 

Cand ne e foame, si nu avem mult timp la dispozitie, luam o gustare naturala: un amestec de fructe uscate si seminte. Ele induc repede satietatea si previn supraalimentarea.

 

  • Produsele 1-18 (din 81)
  • « 1 2 3 4 5 »
    • Sorteaza dupa:

UN ALIMENT CARE NE OFERA NUTRIENTI NECESARI PENTRU MEMORIE SI IMUNITATE.

Ingrediente:

100% coacaze negre pudra*

*din agricultura ecologica

Amestecati pudra de coacaze negre in sucuri, smoothies, in salate de fructe, in inghetate, prajituri, preparate raw.

Origine: Europa

Valori nutritionale/100g:
Energie: 965Kj/233Kcal
Grasimi: 2.1g din care saturate 0.82g
Carbohidrati: 20.3g din care zaharuri 16g
Proteine: 6.3g
Fibre: 48.1g
Saruri: <0g

Făina de castane este o făină dulce de culoare brun deschis, obținută prin uscarea și măcinarea fină a castanelor comestibile cultivate la altitudini de 450-900 m. Este mult mai bogată în proprietăți nutritive decât cartoful și de aceea, făina de castane poate fi pregatita cu unt și lapte pentru a înlocui cu succes piureul de cartofi. Făina de castane are proprietăți nutritive valoroase și este recomandată și in alimentația copiilor cărora le oferiți astfel o alimentație deosebit de bogată în vitamine, minerale, oligoelemente, nutrienți. Puteți adăuga făina de castane în bolul de cereale cu lapte la micul dejun! Făina de castane este ideala și pentru întărirea sosurilor, răntaşurilor şi în amestec de făinuri pentru pâine, briose, blaturi de tort sau diverse deserturi. Făina de castane se poate folosi și la prepararea halvalei, a ciocolatei, la rețete de prăjituri și bomboane. Este o făină fără Gluten.

Catina, denumita si ginseng-ul romanesc, este un fruct cu proprietati extraordinare pentru sanatate.

Fructele de cătină conțin de două ori mai multă vitamina C decât măceșele și de 10 ori mai multă decât citricele. Conțin de asemenea vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F, celuloză, betacaroten (într-un procent mult mai mare decât cel din pulpa de morcov), fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu, uleiuri complexe, 18 amino-acizi esențiali, acizi grași esențiali.

Ingredinte:

catina* 100% *din agricultura ecologica

Valori nutritionale/100g:

Energie: 2058kj / 491 kcal

Carbohidrati: 53.35g

Proteine: 15g

Grasimi: 24.2g

MACESELE SUNT O SURSA BOGATA DE MAGNEZIU.

Ingrediente:
Prune fara samburi. Pot contine urme de samburi. Fara adaugare de sulfati.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.


Descriere:
Snack bogat în elemente minerale. După desigilare trebuie depozitate la rece, ambalaj resigilabil pentru prospeţime.

Întrebuinţare:
Ideale pentru sport, şcoală, birou şi pentru deserturi, poate stimula digestia.

 

Un activator delicios

Prunul(Prunus domestica) aparține familiei rozaceelor(Rosaceae) și este originar din Asia Mică. Există o mulțime de soiuri diferite de prun, dintre care putem aminti prunul italian sau prunul Mirabelle(prune galbene). Astăzi prunii sunt cultivați cu precădere în SUA, Franța și Europa de Est.
Perioada de recoltă a prunelor se întinde de la mijlocul lunii august până în luna octombrie. Datorită faptului că pomii sunt scuturați, doar prunele gata coapte pline de aromă vor cădea în plasele amplasate la baza pomului. După colectarea prunelor, acestea sunt spălate, li se îndepărează sâmburele, iar apoi sunt puse la uscat.

SURSĂ IDEALĂ DE MAGNEZIU PENTRU MEMORIE!

Stafidele acumuleaza, intr-un mod concentrat,  toate proprietatile nutritionale ale strugurilor. 
Dulci ca mierea, delicioase, dand savoare oricarui desert, stafidele, au rolul de a scadea apetitul, reducand in acelasi timpul riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, intaresc imunitatea .Sunt printre putinele fructe care in cantitate rezonabila, gratie aportului energetic, sunt permise in curele de slabire. Nu contin grasimi. Nu au in compozitia lor niciun pic de sare. In schimb contin vitamine( B - ajuta la tratarea starilor de anxietate si totodata si la prevenirea caderii parului, A - ajuta la pastrarea acuitatii vizuale pentru o perioada cat mai indelungata de timp, C - stimuleaza imunitatea), minerale (potasiu - substanta  care ajuta la fludizarea sangelui si la echilibrarea tensiunii arteriale, fier, calciu, magneziu, iod, care se asimileaza repede si usor de catre organism), multe fibre, inlesnind astfel procesul de digestie si aducand colesterolul la un nivel rezonabil. Stafidele sunt bogate in antioxidanti numiti polifenoli avand un rol important in prevenirea aparitiei neoplasmelor, a tumorilor maligne.

Stafidele reprezinta un tonic si un energizant natural al organismului, excelent pentru a combate oboseala si a preveni depresia. . Prin urmare, daca suferiti de anemie sau va simtiti epuizat fizic, nu ezitati sa consumati stafide. Sistemul imunitar nu are decat de castigat, iar anumite afectiuni precum cancerul sau cele ale inimii sunt tinute deoparte.

Le puteti consuma ca desert, inlocuind clasicele bomboane, in checuri, prajituri si cozonaci, dar totodata la micul dejun impreuna cu cereale integrale si seminte, sau pot constitui o sui-generis gustare in momentele dificile sau pur si simplu pentru gustul lor savuros si aportul nutritiv deosebit.

Ingrediente:

banane*, ulei de cocos*, zahar din trestie*

*din agricultura ecologica

Tara de origine:non-UE

Valori nutritionale/100g: Energie: 2173kj/ 519Kcal, Grasimi:34g din care saturate: 29g, Carbohidrati:58g, din care zaharuri 35g, Fibre: 8g, Proteine: 2g, Sare:urme

Smochine Infinity Foods - smochine cultivate ecologic in Turcia.

Sursa bogata in fibre dietetice, smochinele pot fi servite ca atare, ca o gustare delicioasa sau maruntite si adaugate apoi in amestecuri de cereale, musli sau diferite preparate coapte.

Valori nutritionale UM /100 g
Energie kJ 1041
kcal 294
Lipide g 0.9
acizi grasi saturati g 0.1
Carbohidrati g 63.9
zaharuri g 47.9
Fibre g 9.8
Proteine g 3.3
Sodiu g urme

100% curmale deshidratate*

* din agricultura ecologica

Continutul ridicat de magneziu si fosfor pe care le contin curmalele, le recomanda ca ajutor pretios pentru buna functionare a sistemului nervos. Contin calciu, sulf, fier, potasiu, vitamine (A, D si complexul de vitamine B), saruri minerale si apa (aproximativ 30%). Asigura aportul de fibre si inlesnesc digestia, putand fi consumate pe tot parcursul zilei pentru un aport de energie.


Smochine Infinity Foods - smochine cultivate ecologic in Turcia.

Sursa bogata in fibre dietetice, smochinele pot fi servite ca atare, ca o gustare delicioasa sau maruntite si adaugate apoi in amestecuri de cereale, musli sau diferite preparate coapte.

Valori nutritionale UM /100 g
Energie kJ 1041
kcal 294
Lipide g 0.9
acizi grasi saturati g 0.1
Carbohidrati g 63.9
zaharuri g 47.9
Fibre g 9.8
Proteine g 3.3
Sodiu g urme

Smochine Infinity Foods - smochine cultivate ecologic in Turcia.

Sursa bogata in fibre dietetice, smochinele pot fi servite ca atare, ca o gustare delicioasa sau maruntite si adaugate apoi in amestecuri de cereale, musli sau diferite preparate coapte.

Valori nutritionale UM /100 g
Energie kJ 1041
kcal 294
Lipide g 0.9
acizi grasi saturati g 0.1
Carbohidrati g 63.9
zaharuri g 47.9
Fibre g 9.8
Proteine g 3.3
Sodiu g urme

Fructele goji sunt considerate un superaliment datorită faptului că au în compoziţie 19 aminoacizi şi 21 de oligoelemente. Fructe complexe şi bogate în substanţe nutritive, goji au fost denumite „fructele fericirii sau ale nemuririi”.

Acestea au o mulţime de efecte benefice asupra sănătăţii. Întăresc imunitatea, ameliorează oboseala şi revitalizează organismul.

Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi şi în special de carotenoide, fructele goji îmbunătăţesc  vederea. De asemenea, antioxidanţii din componenţa fructelor goji protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, împiedicând în acest fel riscul de apariţie a cancerului.

Ajută la menţinerea nivelului normal de colesterol, trigliceride şi glucoză în sânge. Îmbunătăţesc circulaţia sanguină şi susţin activitatea sistemului nervos.

Sunt recomandate personelor care desfăşoară activităţi fizice intense, care au nevoie de un plus de energie sau celor care doresc să îşi îmbunătăţească starea de sănătate.

Studiile au demonstrat că nutrienţii prezenţi în fructele goji ajută la regenerarea ADN-ului.

Conţin:

• Vitamine: B1, B2, B6, C, E;

• Minerale: calciu, crom, cupru, fosfor, germaniu, magneziu, seleniu, zinc;

• Polizaharide, aminoacizi esenţiali, fitonutrienţi;

• Antioxidanţi, polifenoli, flavonoide;

Beneficii:

• Vitaminizare, remineralizare, revitalizare;

• Întărirea imunităţii;

• Încetinirea procesului de îmbătrânire;

• Susţinerea sistemului circulator;

• Echilibrarea nivelului sanguin de trigligeride, glucoză şi colesterol;

• Îmbunătăţirea vederii;

• Inhibarea dezvoltării celulelor canceroase şi prevenirea cancerului;

• Stimularea apetitului sexual;

• Reglarea funcţiilor renale şi hepatice;

• Echilibrarea nivelului hormonal;

•Funcţionarea optimă a organismului;

 

Ingrediente: fructe goji deshidratate*

*din agricultura ecologica

Caisele uscate certificate organic.

Ingrediente: 100% caise organice.

Se pot consuma ca atare la micul dejun sau intre mese sau se pot utiliza la prepoarate culinare, in special la prepararea prajiturilor.

Caisele uscate certificate organic.

Ingrediente: 100% caise organice.

Se pot consuma ca atare la micul dejun sau intre mese sau se pot utiliza la prepoarate culinare, in special la prepararea prajiturilor.

Ingrediente:

stafide*, ulei de floarea soarelui dezodorizat*.
* produse obtinute din agricultura organica

  • Produsele 1-18 (din 81)
  • « 1 2 3 4 5 »
  Produsul a fost adaugat in cos