Legume si fructe uscate

 Pentru longevitate si sanatate!

 Fructele uscate sunt o sursa sanatoasa de zahar(~70%), fructoza in majoritate, de vitamine, minerale usor asimilabile( fier, potasiu, magneziu, calciu).

Ajuta la normalizarea tranzitului, fiind bogate in fibre; preferabil sa le consumam dimineata, dupa ce le-am hidratat peste noapte.

Sunt tonice si energizante, ideale cand ne simtim obositi, in perioadele de efort fizic si intelectual, in convalescente.

Le putem consuma ca atare sau in biscuiti, prajituri, paine, in salate, in budincile cu orez, adaugate fulgilor de cereale.

 

RECOMANDARE CASA BIO

 

Cand ne e foame, si nu avem mult timp la dispozitie, luam o gustare naturala: un amestec de fructe uscate si seminte. Ele induc repede satietatea si previn supraalimentarea.

 

  • Produsele 1-18 (din 42)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Produs certificat ecologic.

 

Conține: stafide grecești ( Vitis vinifera)*.

* din culturi certificate ecologic.

 

Nu conține conservanți sau alți aditivi.

 

Valori nutriționale medii 100 g:

energie: 1356 kJ, 320 kCal

Proteine: 2.9 g,

grăsimi: 0 g,

carbohidrați: 73 g

din care zaharuri: 72 g,

fibre alimentare: 6,8 g, umiditate: 15 (+/- 1.5)

Valoare nutritivă pentru 100g:
Valoare energetică 329 Kcal (1387KJ) /100gr Proteine 0.1g /100g Glucide 70.5g /100g Lipide 1g/ 100g

Desi in stare uscata au mai multe calorii decat in stare proaspata, curmalele au un continut bogat de fier, fibre, potasiu, magneziu, vitamina A,B, calciu, fosfor si cupru.

Curmalele sunt vazute ca fiind un depozit natural de energie si completeaza cu succes aportul zilnic de fibre. In zonele in care acest fruct este des consumat cancerul si tumorile sunt rare.

Deoarece curmalele proaspete sunt perisabile, avand termen de valabilitate limitat, sunt indicate cele uscate.

Curmalele completeaza aportul zilnic de fibre, care, dupa precizarile medicilor, sunt deficitare in dieta noastra zilnica. Fibrele din componenta acestor fructe sunt insolubile, usor tolerate de organism si sunt indicate persoanelor cu afectiuni ale stomacului. 
Curmalele pot fi incluse in dieta zilnica fie ca masa principala, fie ca desert.

Ajuta in constipatii, anemii si previne cancerul abdominal.

MACESELE SUNT O SURSA BOGATA DE MAGNEZIU.

Sunt ideale folosite ca si indulcitor in dulciurile raw vegane.

Fructele GOJI sunt menţionate încă din anul 475 în medicina tradiţională ca remediu pentru ficat, rinichi, ochi, inimă, ce îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajută vederea, întăreste muşchii şi sistemul osos, protejeaza ADN-ul celular.

Este puternic antioxidant, întăreşte inima şi sistemul imunitar, reduce efectele procesului de îmbătrânire.

Eficient în cure de slăbire şi combaterea celulitei. Fitosterolii au un rol important în menţinerea nivelului colesterolului la un nivel cât mai mic, inhibând absorbţia lui intestinală.

Conţinutul de geranium creşte abilitatea corpului să producă g-interferon. Interferonul este un element important de care corpul are nevoie în lupta contra cancerului.

Stimulează producerea şi reproducerea celulelor sângelui precum şi regenerarea şi vindecarea mai rapidă a rănilor.

Este folosit de femei pentru tonifierea organismului după perioada ciclului menstrual, pentru combaterea greţurilor asociate cu primele 3 luni de sarcină şi pentru ameliorarea neplăcerilor legate de menopauză.

Stimulează nivelul energetic şi buna dispoziţie.

Ajută la îmbunătăţirea performanţei sexuale şi a fertilităţii

Este o sursă naturală de energie pentru corpul uman şi pe termen lung ajută la creşterea longevităţii.

Fructele goji comercializate de noi provin din munţii Himalaya din Tibet. Sunt cultivate organic, atestate prin certificate bio, nu conţin pesticide sau alte chimicale şi sunt culese în perioada cea mai prielnică.

Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g, dar se poate consuma oricât fără să apară efecte negative. Fructele de goji se pot consuma ca atare sau sub formă de suc ori ceai.

1. Continutul de vitamine:

- vitamina C - este o sursa de 500 ori mai bogata in vitamina C decat citricele

- vitaminele B1, B2, B6

- vitamina E - apare rar in fructe si are un binecunoscut efect antioxidant

- vitamina A - efect antioxidant si rol in procesul biochimic al vederii

2. Continutul de proteine si aminoacizi:

- are in compozitie 19 aminoacizi, dintre care 8 esentiali, adica nu pot fi sintetizati de catre organism, trebuie procurati din hrana si sunt indispensabili pentru viata

- contine mai multe proteine decat cerealele integrale - 13%

3. Continutul de hidrati de carbon si polizaharide - LBH

4. Continutul de acizi grasi esentiali

- contine acizi grasi esentiali cu rol in functionarea sistemului nervos central si periferic, precum si in sinteza de hormoni necesari organismului

5. Continutul de minerale

- contine 21 de minerale cum ar fi fier, magneziu, potasiu, cupru, calciu, seleniu, fosfor si germaniu- ultimul fiind un agent anticancerigen rar intalnit in alimente

6. Alte substante importante

- contine o gama larga de carotenoizi, cu efect puternic antioxidant, printre care beta-carotina(fiind o sursa mai bogata decat morcovii) si zeaxantina(cu efect protector asupra retinei)

- are un continut ridicat de beta-sistosterol, cu efect antiinflamator, hipocolesterolemiant, eficient si in tratamentul impotentei si a afectiunilor prostatei

- are in componenta ciperona care are un efect benefic asupra inimii si tensiunii arteriale, precum si asupra tulburarilor de menstruatie. Este folosit in tratamentul cancerului de col uterin

- prin continutul de solavetivona are un efect puternic antifungic si antibacterian

- contine fisalina - un compus natural folosit in tratamentul leucemiilor, intareste sistemul imunitar, efect antiviral si este folosit un tratamentul hepatitei B

- prin betaina continuta actioneaza benefic in caz de tulburari nervoase, imbunatateste memoria.

- contine si luteina cu efect regenerator al ADN-ului si a celuleor in general

Semintele de susan

Ar trebui sa fie de nelipsit in bucataria noastra.

Semintele si uleiul de susan sunt surse sigure de vitamine, nutrienti, minerale si lipide.

Este de remarcat continutul ridicat de proteine, calciu, cupru, magneziu, zinc, seleniu, fier, vitaminele B1,D, E., lecitina (valoroasa pentru sistemul nervos).

Dintre seminte, susanul este cel mai bogat in fitosteroli, cu implicatii in cresterea imunitatii ,reducerea riscului de cancer, scaderea nivelului de colesterol. Studiile recente au aratat chiar ca un consum moderat si regulat de susan poate juca un rol esential in prevenirea cancerului de colon sau a celui de piele.

Are proprietati antiinflamatorii si poate fi folosit in tratarea arsurilor sau a durerilor aparute in cazul artritelor, prin continutul ridicat de calciu si magneziu.

Susanul este o importantă sursă de calciu uşor asimilabil. Poate fi folosit zdrobit în râşniţa de cafea şi amestecat cu miere si suc de lamaie, formând o pastă sau din el se poate prepara lapte de susan.

Făina din seminţe de susan are un conţinut de calciu de trei ori mai mare decât aceeaşi cantitate de lapte.

În mâncăruri, savoarea seminţelor de susan creşte considerabil atunci când sunt prăjite. Ele pot fi adăugate la salate, legume, supe sau la sosuri.

Va propunem un condiment plin de minerale: rasniti trei linguri seminte susan, trei linguri seminte in si trei lingurite alge marine; se pastreaza la rece, in borcan

Nuca de cocos*

Este fructul copacului Cocos, de provenienta din tarile tropicale.
Este bogat in potasiu, magneziu, acid folic, vitamina E. Acidul lauric din componenta sa ii confera proprietati antimicrobiene.
Tonic, hranitor, energizant, bun antioxidant, ea reprezinta o sursa rapida de vitalitate.

RECOMANDARE CASA BIO

Hai sa savuram impreuna un desert grozav si usor de pregatit: orez fiert, nuca de cocos, stafide, felii de mere uscate, coaja rasa de lamai bio, miere.

Ingrediente:
Curmale cu sâmburi, Deglet Nour considerate regina curmalelor.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Tunisia.


Descriere:
Uscarea curmalelor intervine pe palmier prin razele intensive de soare. Fructele uscate RAPUNZEL sunt văzute ca delicatese valoroase datorită prelucrării deosebit de meticuloase şi menajante.

Întrebuinţare:
Ideale pentru sport, şcoală şi birou, pentru copt, pentru obţinerea de deserturi.

 

Un deliciu din deșert

Curmalele mai sunt denumite “pâinea deșertului” și reprezintă unele dintre cele mai vechi plante de cultura ale omenirii. Curmalul(Phoenix dactylifera), care poate atinge până la 25-30 m înălțime, este cel mai important arbore, ce se găsește în oazele din Africa și din sud-vestul Asiei. În trecut acest pom asigura supraviețuirea locuitorilor deșertului și a caravanelor. Și astăzi curmalele sunt considerate un aliment de bază in nordul Africii.
Există aproximativ 300 de tipuri de curmali, care se pot deosebi între ele pe următoarele tipuri de soiuri: soi moale, soi pe jumătate uscat și soi uscat. Unul dintre cele mai aromate soiuri de curmale este “Deglet Nouri”.  Această curmală bio se deosebește prin consistența sa ușoară și datorită dulceții puternice, ea strălucind în fața celorlalte tipuri de curmale prin neobișnuit de vasta paletă de arome.
Curmala are un conținut notabil de calciu, fier, fosfor și magneziu. Ea oferă un aport important de energie și ajută la digestie.
Ele se pot folosi în Musli, produse de patiserie, deserturi. Pentru a obține cele mai bune curmale bio, acestea trebuie doar spălate după recoltă și pasteurizate cu vapori de apă.

Rosiile sunt o adevarata colectie de vitamine(A,B, C, E si K), minerale (potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu si seleniu), enzime, acizi organici si alte elemente importante pentru organism , cum ar fi licopenul, unul din cei mai puternici antioxidanti naturali.

Dar toate acestea sunt valabile doar pentru rosiile crescute in conditii naturale.

Rosiile deshidratate constituie o delicatesa, in orice mancare ati pune-o. Nu indepartati coaja, acolo se afla pretiosul licopen.

ingrediente: miez de nuca de cocos,

poate contine urme de alune,soia, gluten, susan, nuci.

Ingrediente: stafide*, ulei de floarea soarelui dezodorizat*.
* - produse obtinute din agricultura organica

Valori nutritive / 100g:
Valoare energetica:  1262 kJ;  298 kcal       
Proteine:  2.5g      ; Carbohidrati: 68g
Grasimi:    0.6g       ; Zahar:  67g :Natrium:0.05g

Ingrediente:
Curmale cu samburi. Deglet Nour sunt considerate regina curmalelor.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Tunisia.


Descriere:
Uscarea curmalelor intervine pe palmier prin razele intensive de soare.

Întrebuinţare:
Ideale pentru sport, şcoală şi birou, pentru copt, pentru obţinerea de deserturi.

 


Greutate: 250g

In medicina chineza, smochinele sunt folosite pentru detoxificarea organismului.

Smochinele au proprietati diuretice, laxative, emoliente. In acelasi timp, aceste fructe au efect remineralizant, tonifiant datorita bogatiei de vitamine si minerale. Smochinele sunt o sursa buna de magneziu, necesara functionarii sistemului nervos, dar si de vitaminele A, B, C, care intaresc imunitatea, fier necesar formarii globulelor rosii. 
In acelasi timp, fibrele continute in smochine stimuleaza digestia, contribuie la eliminarea toxinelor si impiedica asimilarea grasimilor. De aceea, smochinele pot fi consumate in curele de slabire dar excluzand celelalte surse de carbohidrati - painea, orezul, pastele fainoase, produsele de patiserie.

Smochinele uscate sînt folosite, în mod deosebit, în perioadele reci ale anului, fiind energizante şi emoliente. Cu toate aceste elemente, smochinele au proprietăţi foarte nutritive şi digerabile, tonifiante (recomandate sportivilor), laxative, diuretice, pectorale şi emoliente. Sînt recomandate copiilor, adolescenţilor, convalescenţilor, bătrînilor, sportivilor şi femeilor însărcinate. Sînt benefice în cazurile de astenie, iritaţii gastrointestinale, constipaţie, stări febrile, inflamaţii urinare şi pulmonare. Smochinele pot fi consumate ca atare sau sub formă de decoct expectorant (2‑3 fructe la o cană cu apă, 2 căni/zi). .

Merisoarele contin in proportie de 80% apa, iar restul sunt zaharuri, acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar si uleiuri si saruri minerale. Au numeroase intrebuintari asupra sanatatii, iar mult timp s-a recomandat sucul lor pentru tratarea infectiilor urinare.

Contin si proantocianidina, un antioxidant de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Inhiba cresterea celulelor canceroase, iar o cura din sucul lor poate fi un bun tratament complementar.

Pentru ca este o importanta sursa de calciu, ajuta la intarirea danturii si a sistemului osos si reduce riscul aparitiei osteoporozei.

SURSĂ IDEALĂ DE MAGNEZIU PENTRU MEMORIE!

  • Produsele 1-18 (din 42)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos