Legume si fructe uscate

 Pentru longevitate si sanatate!

 Fructele uscate sunt o sursa sanatoasa de zahar(~70%), fructoza in majoritate, de vitamine, minerale usor asimilabile( fier, potasiu, magneziu, calciu).

Ajuta la normalizarea tranzitului, fiind bogate in fibre; preferabil sa le consumam dimineata, dupa ce le-am hidratat peste noapte.

Sunt tonice si energizante, ideale cand ne simtim obositi, in perioadele de efort fizic si intelectual, in convalescente.

Le putem consuma ca atare sau in biscuiti, prajituri, paine, in salate, in budincile cu orez, adaugate fulgilor de cereale.

 

RECOMANDARE CASA BIO

 

Cand ne e foame, si nu avem mult timp la dispozitie, luam o gustare naturala: un amestec de fructe uscate si seminte. Ele induc repede satietatea si previn supraalimentarea.

 

  • Produsele 1-18 (din 41)
  • « 1 2 3 »
    • Sorteaza dupa:

Sunt ideale folosite ca si indulcitor in dulciurile raw vegane.

IDEAL PENTRU CEI CARE DORESC SA ISI REGLEZE GREUTATEA CORPORALA.

Fructele GOJI sunt menţionate încă din anul 475 în medicina tradiţională ca remediu pentru ficat, rinichi, ochi, inimă, ce îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajută vederea, întăreste muşchii şi sistemul osos, protejeaza ADN-ul celular.

Este puternic antioxidant, întăreşte inima şi sistemul imunitar, reduce efectele procesului de îmbătrânire.

Eficient în cure de slăbire şi combaterea celulitei. Fitosterolii au un rol important în menţinerea nivelului colesterolului la un nivel cât mai mic, inhibând absorbţia lui intestinală.

Conţinutul de geranium creşte abilitatea corpului să producă g-interferon. Interferonul este un element important de care corpul are nevoie în lupta contra cancerului.

Stimulează producerea şi reproducerea celulelor sângelui precum şi regenerarea şi vindecarea mai rapidă a rănilor.

Este folosit de femei pentru tonifierea organismului după perioada ciclului menstrual, pentru combaterea greţurilor asociate cu primele 3 luni de sarcină şi pentru ameliorarea neplăcerilor legate de menopauză.

Stimulează nivelul energetic şi buna dispoziţie.

Ajută la îmbunătăţirea performanţei sexuale şi a fertilităţii

Este o sursă naturală de energie pentru corpul uman şi pe termen lung ajută la creşterea longevităţii.

Fructele goji comercializate de noi provin din munţii Himalaya din Tibet. Sunt cultivate organic, atestate prin certificate bio, nu conţin pesticide sau alte chimicale şi sunt culese în perioada cea mai prielnică.

Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g, dar se poate consuma oricât fără să apară efecte negative. Fructele de goji se pot consuma ca atare sau sub formă de suc ori ceai.

1. Continutul de vitamine:

- vitamina C - este o sursa de 500 ori mai bogata in vitamina C decat citricele

- vitaminele B1, B2, B6

- vitamina E - apare rar in fructe si are un binecunoscut efect antioxidant

- vitamina A - efect antioxidant si rol in procesul biochimic al vederii

2. Continutul de proteine si aminoacizi:

- are in compozitie 19 aminoacizi, dintre care 8 esentiali, adica nu pot fi sintetizati de catre organism, trebuie procurati din hrana si sunt indispensabili pentru viata

- contine mai multe proteine decat cerealele integrale - 13%

3. Continutul de hidrati de carbon si polizaharide - LBH

4. Continutul de acizi grasi esentiali

- contine acizi grasi esentiali cu rol in functionarea sistemului nervos central si periferic, precum si in sinteza de hormoni necesari organismului

5. Continutul de minerale

- contine 21 de minerale cum ar fi fier, magneziu, potasiu, cupru, calciu, seleniu, fosfor si germaniu- ultimul fiind un agent anticancerigen rar intalnit in alimente

6. Alte substante importante

- contine o gama larga de carotenoizi, cu efect puternic antioxidant, printre care beta-carotina(fiind o sursa mai bogata decat morcovii) si zeaxantina(cu efect protector asupra retinei)

- are un continut ridicat de beta-sistosterol, cu efect antiinflamator, hipocolesterolemiant, eficient si in tratamentul impotentei si a afectiunilor prostatei

- are in componenta ciperona care are un efect benefic asupra inimii si tensiunii arteriale, precum si asupra tulburarilor de menstruatie. Este folosit in tratamentul cancerului de col uterin

- prin continutul de solavetivona are un efect puternic antifungic si antibacterian

- contine fisalina - un compus natural folosit in tratamentul leucemiilor, intareste sistemul imunitar, efect antiviral si este folosit un tratamentul hepatitei B

- prin betaina continuta actioneaza benefic in caz de tulburari nervoase, imbunatateste memoria.

- contine si luteina cu efect regenerator al ADN-ului si a celuleor in general

ingrediente: miez de nuca de cocos,

poate contine urme de alune,soia, gluten, susan, nuci.

INGREDIENTE: ROSII USCATE LA SOARE, ULEI DE MASLINE, ULEI DE FLIAREA SOARELUI, BUSUIOC, DAFIN.

SURSĂ IDEALĂ DE MAGNEZIU PENTRU MEMORIE!

Făina de castane este o făină dulce de culoare brun deschis, obținută prin uscarea și măcinarea fină a castanelor comestibile cultivate la altitudini de 450-900 m. Este mult mai bogată în proprietăți nutritive decât cartoful și de aceea, făina de castane poate fi pregatita cu unt și lapte pentru a înlocui cu succes piureul de cartofi. Făina de castane are proprietăți nutritive valoroase și este recomandată și in alimentația copiilor cărora le oferiți astfel o alimentație deosebit de bogată în vitamine, minerale, oligoelemente, nutrienți. Puteți adăuga făina de castane în bolul de cereale cu lapte la micul dejun! Făina de castane este ideala și pentru întărirea sosurilor, răntaşurilor şi în amestec de făinuri pentru pâine, briose, blaturi de tort sau diverse deserturi. Făina de castane se poate folosi și la prepararea halvalei, a ciocolatei, la rețete de prăjituri și bomboane. Este o făină fără Gluten.

DIN FLORA SPONTANA DIN ROMANIA

Usturoiul negru ecologic sub marca Bio Mediteran, este  cultivat pe coasta mediteraneană și produs prin  fermentare în instalații speciale, strict supravegheate de către organismele CE. Este un produs nou, unic pe piața din România, Bio Mediteran fiind pioneri în comercializarea lui.

Proprietăți

  • Excelente proprietăți antimicrobiene, antibiotice și antimicotice
  • Ajută la scăderea colesterolului
  • Conține o cantitate  de antioxidanți de cinci ori mai mare decât usturoiul obișnuit, astfel acționează eficient prevenind îmbătrânirea organismului și ajutând la menținerea frumuseții pielii, părului și unghilor
  • Previne cancerul
  • Are efecte hipotensive și vasodilatatoare
  • Energizant natural
  • Cel mai puternic antiviral, după algele albastre

Conținut

  • Această cutie conține 2 bulbi de usturoi negru ecologic
  • 100 g de produs contin în medie: valoare energetică: 218 kcal; grăsimi: 0 g din care saturate 0 g; glucide: 45 g din care zaharuri 30 g; proteine: 9,5 g; fibre: 3 g; sare: 0,025 g
  • Ingrediente: usturoi alb din cultură ecologică
  • Țară de origine: Spania

Consum

  • Se poate consuma direct, 1-3 căței pe zi
  • Pe lângă numeroasele benefici pentru sănătate, este un complement ideal în salate, aperitive sau alte preparate.
  • Se păstrează la loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui.

Usturoiul negru ecologic sub marca Bio Mediteran, este  cultivat pe coasta mediteraneană și produs prin  fermentare în instalații speciale, strict supravegheate de către organismele CE. Este un produs nou, unic pe piața din România, Bio Mediteran fiind pioneri în comercializarea lui.

Această cutie conține 60 g usturoi negru ecologic curățaț, gata de mâncat
100 g de produs contin în medie: valoare energetică: 218 kcal; grăsimi: 0 g din care saturate 0 g; glucide: 45 g din care zaharuri 30 g; proteine: 9,5 g; fibre: 3 g; sare: 0,025 g
Ingrediente: usturoi negru din cultură ecologică

Proprietăți

  • Excelente proprietăți antimicrobiene, antibiotice și antimicotice
  • Ajută la scăderea colesterolului
  • Conține o cantitate  de antioxidanți de cinci ori mai mare decât usturoiul obișnuit, astfel acționează eficient prevenind îmbătrânirea organismului și ajutând la menținerea frumuseții pielii, părului și unghilor
  • Previne cancerul
  • Are efecte hipotensive și vasodilatatoare
  • Energizant natural
  • Cel mai puternic antiviral, după algele albastre.

SE RECOMANDA SA SE CONSUME USCATE SI NERAFINATE. SE POT AMESTECA CU CEREALE FIERTE.

UN ALIMENT CARE NE OFERA NUTRIENTI NECESARI PENTRU MEMORIE.

Ingrediente:
Mango uscat, felii.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine, Burkina Faso.


Descriere:
Este denumită şi Regina fructelor pentru aroma ei. Un produs RAPUNZEL HAND IN HAND.

Întrebuinţare:
Pentru Müsli, salate, Chutney şi deserturi; ideale pentru sport, şcoală şi birou.

 

Regina fructelor

Mangobio Rapunzel provine de la partenerul nostru HAND IN HAND(MÂNĂ ÎN MÂNĂ) Burkinatur din Burkina Faso, Africa de Vest. Exportul acestor fructe joacă un rol foarte important pentru Burkina Faso, ea fiind una dintre cele mai sărace țări din lume. Datorită comerțului corect(fair trade) s-a îmbunătațit considerabil standardul de viață a multor oameni din această țară. Acum mai bine de 20 ani s-au format primele grupuri de femei, care au început să usuce fructele de mango și prin vânzarea acestora să asigure traiul familiei lor.


Sortimentele deosebit de aromate de Mango, Brooks și Amelie, sunt recoltate din iunie până în august. Femeile din Bukinature vând fructele de mango proaspete direct către 120 de familii de agricultori din zonă sub un control exigent al calității. În camerele facilității de uscare, fructele sunt decojite, tăiate în bucăți și apoi uscate în cuptoare speciale. Datorită acestei prelucrări locale, acest proces aducător de valoare rămâne în Burkin Faso, contribuind astfel la dezvoltarea regiunii.


Pentru a se obține 1 kg de mango bio uscat, sunt necesare 15-18 kg de mango proaspăt. Carotina, vitaminele, mineralele, micronutrienții și enzimele sunt doar o parte din substanțele prețioase oferite de către fructul de mango. Important de menționat este conținutul înalt de vitamina C și betacaroten.

Ingrediente:
Stafide**, ulei de floarea soarelui*.

** provin din agricultura ecologica dinamica.
* provin din agricultura ecologica.

Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Înainte de a fi uscate la soare, stafidele sunt înmuiate în soluţie cu ulei de floarea soarelui, pentru a scurta perioada de uscare.

Întrebuinţare:
Pentru Müsli, pentru toate meniurile dulci şi pentru copt.

 

Strugurii sunt fructele viței de vie(Vitis Vinifera L.ssp.vinifera).  Aceștia au fost cultivați încă din vremea egiptenilor și a asirienilor. Astăzi există aproximativ 16.000 de soiuri de viță de vie. Boabele de strugure uscate poartă denumirea de stafide, stafide de origine sultana sau stafide Corinth.  În mod curent, acestea poartă doar denumirea de “stafide”.


Stafidele normale și cele de origine sultana sunt originare din Turcia și fac parte din proiectul Rapunzel desfășurat în satul Salihli. Acest loc este un simbol pentru cultura biologică si cea bilogic-dinamică. Stafidele și stafidele sultana sunt obținute din struguri albi. Singura deosebire între ele este dată de modalitatea de uscare.


În cazul stafidelor se renunță la procesul de udare înaintea uscării. În acest caz, boabele de strugure au nevoie de 5-7 zile pentru a se usca. Datorită perioadei mai mari de uscare acestea sunt supuse riscului unei vremi nefavorabile.


După livrarea acestora la punctul de ambalare Rapunzel din Ören, boabele de strugure sunt așezate într-o sită specială care ajută la înlăturarea sâmburilor și a resturilor de ciorchine râmase, iar boabele foarte mici sunt eliminate. După ce sunt spălate, ele sunt uscate gentil, iar apoi sunt unse cu ulei de floarea soarelui bio pentru a evita ca acestea să se lipească între ele. După care stafidele sunt controlate și sortate manual. În acest fel, Rapunzel primește doar marfă de cea mai bună calitate.


Stafidele, stafidele sultana și stafidele Corinth reprezintă un important furnizor de energie, ce conține o mulțime de substanțe sănătoase pentru organism. Datorită conținutului înalt de fructoză și glucoză(carbohidrat ușor digestibil) organismul le poate asimila rapid și le poate transforma în energie. În acest mod, Musli-ul de la micul dejun îți va da energia necesară întregii zile și de asemnea iți va oferi o porție suplimentară de minerale, cum ar fi calciul.

Desi in stare uscata au mai multe calorii decat in stare proaspata, curmalele au un continut bogat de fier, fibre, potasiu, magneziu, vitamina A,B, calciu, fosfor si cupru.

Curmalele sunt vazute ca fiind un depozit natural de energie si completeaza cu succes aportul zilnic de fibre. In zonele in care acest fruct este des consumat cancerul si tumorile sunt rare.

Deoarece curmalele proaspete sunt perisabile, avand termen de valabilitate limitat, sunt indicate cele uscate.

Curmalele completeaza aportul zilnic de fibre, care, dupa precizarile medicilor, sunt deficitare in dieta noastra zilnica. Fibrele din componenta acestor fructe sunt insolubile, usor tolerate de organism si sunt indicate persoanelor cu afectiuni ale stomacului.
Curmalele pot fi incluse in dieta zilnica fie ca masa principala, fie ca desert.

Ajuta in constipatii, anemii si previne cancerul abdominal

Ingrediente:
Curmale cu sâmburi, Deglet Nour considerate regina curmalelor.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Tunisia.


Descriere:
Uscarea curmalelor intervine pe palmier prin razele intensive de soare. Fructele uscate RAPUNZEL sunt văzute ca delicatese valoroase datorită prelucrării deosebit de meticuloase şi menajante.

Întrebuinţare:
Ideale pentru sport, şcoală şi birou, pentru copt, pentru obţinerea de deserturi.

 

Un deliciu din deșert

Curmalele mai sunt denumite “pâinea deșertului” și reprezintă unele dintre cele mai vechi plante de cultura ale omenirii. Curmalul(Phoenix dactylifera), care poate atinge până la 25-30 m înălțime, este cel mai important arbore, ce se găsește în oazele din Africa și din sud-vestul Asiei. În trecut acest pom asigura supraviețuirea locuitorilor deșertului și a caravanelor. Și astăzi curmalele sunt considerate un aliment de bază in nordul Africii.
Există aproximativ 300 de tipuri de curmali, care se pot deosebi între ele pe următoarele tipuri de soiuri: soi moale, soi pe jumătate uscat și soi uscat. Unul dintre cele mai aromate soiuri de curmale este “Deglet Nouri”.  Această curmală bio se deosebește prin consistența sa ușoară și datorită dulceții puternice, ea strălucind în fața celorlalte tipuri de curmale prin neobișnuit de vasta paletă de arome.
Curmala are un conținut notabil de calciu, fier, fosfor și magneziu. Ea oferă un aport important de energie și ajută la digestie.
Ele se pot folosi în Musli, produse de patiserie, deserturi. Pentru a obține cele mai bune curmale bio, acestea trebuie doar spălate după recoltă și pasteurizate cu vapori de apă.

  • Produsele 1-18 (din 41)
  • « 1 2 3 »
  Produsul a fost adaugat in cos