Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL CHIPSURI DE TARO LIOFILIZAT 250 GR

NATURAL CHIPSURI DE TARO LIOFILIZAT 250 GR

50.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: La comanda
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contacteaza-ne!

    0264.406.405

    LUNI-VINERI

    SAMBATA
    SAMBATA 09:00 - 14:00

Descriere

Taro este considerata una dintre primele plante cultivate din istoria omenirii. Este un aliment de baza in Africa, India si Oceania, dar poate fi gasit peste tot in Japonia, Egipt, Surinam, in Statele Unite, Fiji si Spania.

Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta din familia Araceae. Cea mai comuna forma este dasheen, iar planta este cunoscuta sub numele de "urechi de elefant" datorita formei largi a frunzelor. Mai este utilizata ca si planta ornamentala.

Frunzele, radacinile si tuberculii pot fi folosite ca ingrediente alimentare, cu conditia sa fie fierte. Taro este necomestibila in stare cruda, fiind toxica, datorita prezentei oxalatului de calciu si a unor cristale. Toxina este redusa la minim prin fierbere sau prin inmuiere daca este lasata, peste nopate, in apa rece. La fierbere se adauga si bicarbonat de sodiu.

Invelisul paros de pe suprafata sa seamana cu invelisul unei nuci de cocos. Stratul exterior paros trebuie indepartat cu prudenta, deoarece sucurile secretate de radacina Taro pot duce la iritarea pielii. Prin urmare, se recomanda ca la curatarea tuberculului sa se utilizeze manusi de cauciuc.

La fel ca si cartoful, radacina Taro poate fi preparata intr-o varietate de moduri, inclusiv fierbere, prajire si coacere. In Hawaii este folosit pentru a face celebrul POI – un preparat obtinut prin zdrobirea radacinei taro fierte sau coapte in prelabil, la care se adauga apa pana cand se obtine un fluid foarte vascos. In functie de constitenta sa, POI este cunoscut sub numele de "un deget", "doua degete," sau "trei degete", facand aluzie la cat de multe degete sunt necesare pentru utiliza pentru a fi consumat.

Beneficiile pentru sanatate ale Taro includ capacitatea sa de a imbunatati digestia, reduce nivelul de zahar din sange, previne anumite tipuri de cancer, protejeaza pielea, imbunatateste circulatia sangvina, ajuta la scaderea a tensiunii arteriale, ajuta sistemul imunitar.

Radacina Taro contine o multitudine de compusi organici, minerale, vitamine care sunt esentiale pentru sanatatea umana.

O singura portie de Taro contine 27% din necesarul zilnic de fibre alimentare, cu rol important in mentinerea sanatatii gastro-intestinale. Deoarece reglementeaza eliberarea de insulina si glucoza in organism, fibrele alimentare reduc sansele de a dezvolta diabet zaharat.

Nivelurile mari de vitamina A, vitamina C si diversi antioxidanti fenolici gasiti in radacina Taro stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi.

Radacina Taro contine betacaroten si criptoxantina, antioxidanti care ajuta la imbunatatirea vederii sau lupta impotriva degenerarii maculare (cataractei).

Pe langa multiplele beneficii de sanatate oferite, un singur lucru trebuie semnalat - radacina Taro are un continut caloric extrem de ridicat. Fiecare 100 de grame contine 112 calorii, si prin urmare nu este recomandata celor care incearca sa piarda in greutate.

Deoarece poate provoca pietre la rinichi, Taro NU se va consuma cu lapte sau alaturi de alimente bogate in calciu.

Potasiu: 1170mg/100 gr

Vacuum fried - prajire in vid
Aceasta tehnologie de procesare a fructelor si legumelor post recoltare, consta in eliminarea apei
in camera de uscare si absortia vaporilor de ulei la o temperatura de 70°C, fara ca uleiul sa atinga
temperatura de fierbere la 170°C - 180°C. In camera de vacuum sunt absorbiti vaporii de ulei, prevenind
oxidarea fructelor si legumelor. La finele acestui proces de uscare in conditii speciale, produsele nu
sunt uleioase sau caramelizate, acestea isi mentin forma si culoarea originala.

Avantajele produselor VINAMIT prajite in vid
• Continutul de ulei al produsului prajit in vid este
foarte scazut, sub 5%.
• Produsele isi pastreaza culoarea si gustul natural.
Ele nu se deformeaza, coloreaza, caramelizeaza si
nu sunt imbibate cu ulei.


Informatii nutritionale si beneficiile fructelor prajite in vid
• Fructele uscate pot fi pastrate cu mult mai mult decat fructele proaspete si sunt o gustare convenabila
care nu trebuie sa fie pastrata in frigider.
• Fructele uscate sunt bogate in fibre, vitamine si minerale.
• Fructele uscate contin aceeasi cantitate de nutrienti ca si fructele proaspete dar intr-un volum mai mic.
• Fructele uscate contin multe fibre si sunt o sursa excelenta de antioxidanti, in special polifenoli.
Polifenolii contribuie la imbunatatirea fluxului sanguin, imbunatatesc digestia, reduc riscul de
imbolnavire si au o actiune antioxidanta.


Informatii interesante despre fructele prajite in vid
• Fructele uscate contin de 3,5 ori mai multe fibre, vitamine si minerale decat fructele proaspete, la
greutate egala.
• Studiile au demonstrat ca persoanele care consuma fructe uscate prezinta un risc mai
mic de crestere in greutate desi asimilarea de nutrienti este mai mare.

Ingrediente:

    taro 97%, ulei vegetal

 

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos