Miere

Mierea este obținută din nectarul plantelor, din sucuri dulci secretate de plante sau din excrementele insectelor care se hrănesc și trăiesc pe plante, pe care albinele le colectează. În amestec cu anumite substanțe din glandele salivare ale albinelor, nectarul se transformă și se depozitează în faguri, apoi excesul de apă se evaporă prin mișcările de vibrație ale aripilor albinelor tinere din stup. Se lasă la maturat în faguri.

Este un concentrat energizant de glucide (zaharuri), predominând fructoza și glucoza. Conține și zaharoză în cantitate mică, apă maxim 18%, acizi organici și enzime. Cristalizarea este un proces natural și depinde de raportul glucoză-fructoză. Sortimentele care conțin mai multă glucoză vor cristaliza foarte repede.

În corectarea carențelor nutriționale, în stări de oboseală fizică și psihică, în convalescență după diverse boli consumptive și hepatite, mierea, în combinație cu alte produse ale stupului, este minunată!

Utilizată extern, în tratamentul plăgilor deschise, mierea are efect bacteriostatic, bactericid, antiseptic și calmant. Fiind nectar deshidratat, ea „absoarbe” apa și lichidul toxic din plagă, având efecte benefice rapide.

  • Produsele - (din )
  • « »
    • Sorteaza dupa:
  • Produsele - (din )
  • « »
  Produsul a fost adaugat in cos