Produsul a fost adaugat in cos

ECO AMARANTH 500 GR

ECO AMARANTH 500 GR

13.00 Lei


Pretul include TVA

  • Disponibilitate: În stoc
    • Cantitate
  • Ai întrebări? Contactează-ne!

    0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

    LUNI-VINERI
    09:00-17:00

    SÂMBĂTĂ
    09:00 - 14:00

Descriere

Amaranth ( Amaranthus)

1. Descriere

Este o cereala deosebit de hranitoare, cu un gust puternic si distinct. Faina se poate utiliza la fabricarea painii si a produselor de patiserie. Boabele sunt un ingredient excelent in pilafuri, supe, budinci.

2. Continut

Bogat in: proteine, aminoacizi ( in special lizina), minerale ( fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, cupru, mangan), vitamine ( A, B1,B2, B3, B6, B9, C, K).

3. Proprietati principale

Benefica pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, hipertensivi, cu hipercolesterolemie. Datoritã conținutului ridicat în fibre, contribuie la îndepãrtarea efectelor datorate unei alimentații sarace în fibre vegetale, acționând benefic asupra intestinului gros.

Tonifica plamanii, fiind astfel o cereala-medicament in zone cu poluare mare.

Bobul de Amarant conține în proporție de 8% ulei. Acesta are o compoziție deosebit de beneficã a a acizilor grași. Dupã ultimele cercetãri, uleiul de amarant joacã un rol important în prevenirea cancerului mamar.

E bine de stiut: este lipsit de gluten, deci poate fi utilizat si de catre cei sensibili la gluten

Chinezii il foloseau pentru a vindeca infectiile si migrenele.

Recomandare CasaBio:

Preparandu-se usor, putem face cu ajutorul sau o mancare hranitoare cu legume: ceapa, morcov taiat marunt, cimbru, ulei de susan sau de floarea soarelui presat la rece.

Icre de amarant

100 gr amarant fiert in apa cu sare neiodata
100 gr. gris integral fiert in lapte vegetal de (nuca, caju, mei, ovaz,soia,etc.)
Se amesteca cele 2 ingrediente cu 5 linguri de ulei de floarea -soarelui sau in presat la rece
Separat se curata 5 bucati de usturoi+ zeama de la o jumatate de lamaie +5 linguri ulei presat la rece care se amesteca bine pana se formeaza un mujdei consistent.
Mujdeiul se amesteca cu grisul si amarantul fiert si astfel obtinem delicioasele icre de amarant.

Grisul poate fi inlocuit cu 2 felii de paine integrala inmuiata in apa calduta si stoarse. In loc de usturoi puteti pune ceapa rosie - dupa preferinte.

Pofta buna!

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos