LEGUMINOASE

Au un continut important in proteine de buna calitate si usor asimilabile, glucide, vitaminele B si E , fier, zinc, magneziu.

Daca le fierbem in oala sub presiune, timpul de preparare se reduce mult. Pentru a evita disconfortul digestiv, la fierbere putem adauga chimen, ghimbir, marar, dafin, alge marine.

    • Sorteaza dupa:

• Despre lintea neagra Beluga, denumita si "caviarul vegetarienilor" se spune ca ar fi fost prima leguma cultivata si consumata de om.

• Boabe sale negre sunt mai micute si au un gust incomparabil, care trebuie incercat.

• Cu aspectul sau negru, lintea Beluga aduce un contrast decorativ interesant la mancarurile cu culoare mai deschisa, dar nu lasati asta sa fie primul considerent atunci cand o incercati.

Proprietati

• Dietologii recomanda consumul de linte, deoarece, dincolo de faptul ca este un aliment foarte digerabil, lipsit in totalitate de grasimi si colesterol.

• Linetea neagra contine izoflavoni, substante care incetinesc procesele de imbatranire celulara.

Boabe organice de linte maro. Lintea maro fierbe in aproximativ 20-30 de minute. Culoarea poate varia de la kaki pana la maro inchis spre negru. Boabele mici de linte maro (cum e si cazul nostru) apartin speciei Beluga, si au o aroma aparte. Boabele de linte maro nu se sfarama prin fierbere.

Puteti folosi lintea maro si pentru germinare, in alimentatia raw. Germenii de linte contin un adevarat complex de nutrienti, prin aceasta metoda puteti obtine maximul din aceste minunate bobite mici maronii.

Produs certificat organic.

 

 

Linte rosie boabe, 500 grame - Se spune despre lintea rosie ca este cea mai gustoasa dintre toate varietatile de linte.

Alaturi de soia, lintea este optiunea alimentara preferata de vegetarieni si populatiile cu traditie vegetariana.

Lintea este catalogata ca aliment cu grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, minerale si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi. Lintea nu contine colesterol si aduce un aport caloric mic.

Lintea rosie este foarte folsita in bucataria orientala.

Fierbe foarte repede, ceea ce o face sa fie un aliment care se prepara foarte repede.

Compozitie

Linte rosie, certificata ecologic cu numarul de certificare BG-BIO-02.

Recomandari

Proprietati

• Lintea este catalogata ca aliment de grad nutritional A datorita continutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor si proteina si continutului extrem de scazut de grasimi

• Nu contine colesterol si aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal pentru 100g, in functie de modul de preparare.

Administrare

• Timpul de fierbere este de del mult 30 de minute. O puteti lasa in prealabil la inmuiat, dupa ce ati spalat-o foarte bine sub mai multe jeturi de apa rece, pana cand apa ramane limpede.

• Lintea rosie are tendinta de a se lega daca este fiarta prea tare. Este ideala pentru mancarurile din bucataria orientala, sau pentru supe-creme.

• Datorita timpului de fierbere redus, lintea este o excelenta alternativa la fasole, in preparate pasate, in supa, in asociatie cu orez, carne si legume.

Lintea este foarte bogata in molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Atat de bogata in molibden este lintea incat 100 de grame reprezinta tot necesarul zilnic al organismului pentru acest metal. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular.

Dupa molibden, cea mai mare concentratie in linte este reprezentata de acidul folic si de fibre, doua elemente absolut vitale. Alti nutrienti importanti din alcatuirea unei boabe de linte sunt manganul, fierul, fosforul, proteinele, cuprul, potasiul, vitamina B1.

Folatul continut de linte, ajuta la reducerea nivelurilor de homo-cisteina, un aminoacid asociat bolilor de inima.

Beneficii:

  • Ajuta la scaderea colesterolului si controleaza nivelul zaharului din sange;
  • Previne aparitia afectiunilor inimii;
  • Sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta fizica la efort;
  • Este recomandata in tratamentul post-operatoriu (starile de convalescenta);
  • Este recomandata mamelor care alapteaza.​

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.


Lintea neagra este bogata in antioxidanti si proteine, fiind indicata in curele de detoxifiere a organismului. Lintea neagra combate constipatia si detoxica ficatul.

Este foarte bogata in molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Atat de bogata in molibden este lintea incat 100 de grame reprezinta tot necesarul zilnic al organismului pentru acest metal. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular.

Este un aliment foarte sanatos, bogat in proteine.
Este benefica in dieta pacientilor cu atrofie musculara, astenie, adinamie.
La fierbere isi pastreaza forma; ideala in salate, supe.

Are un continut important in proteine de buna calitate si usor asimilabile, glucide, vitaminele B si E , fier, zinc, magneziu

Lintea este foarte bogata in molibden, un metal care face parte din structura unor enzime folositoare organismului uman. Atat de bogata in molibden este lintea incat 100 de grame reprezinta tot necesarul zilnic al organismului pentru acest metal. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular.

Dupa molibden, cea mai mare concentratie in linte este reprezentata de acidul folic si de fibre, doua elemente absolut vitale. Alti nutrienti importanti din alcatuirea unei boabe de linte sunt manganul, fierul, fosforul, proteinele, cuprul, potasiul, vitamina B1.

Folatul continut de linte, ajuta la reducerea nivelurilor de homo-cisteina, un aminoacid asociat bolilor de inima.

Beneficii:

  • Ajuta la scaderea colesterolului si controleaza nivelul zaharului din sange;
  • Previne aparitia afectiunilor inimii;
  • Sporeste nivelul de energie al organismului si creste rezistenta fizica la efort;
  • Este recomandata in tratamentul post-operatoriu (starile de convalescenta);
  • Este recomandata mamelor care alapteaza.

Boabele pot fi folosite in multe feluri de mancare, fiind bogate in proteine, minerale si fibre. Consumate impreuna cu cereale, au aceleasi valori proteice precum carnea, fiind o excelenta alternativa pentru aceasta.

CONTINUT DE PROTEINE: 26.2%

CONTINUT DE PROTEINE: 23.7%

CONTINUT DE PROTEINE: 26%

CONTINUT DE PROTEINE: 26%

Lintea se foloseste in alimentatie din vremurile preistorice - exista in Elvetia situri arheologice care atesta acest lucru. Ca toate boabele lintea ofera o cantitate mare de proteine si amidon si este o sursa buna de vitamina B. De asemenea contine cantitati semnificative de fier, zinc si calciu. Partea mai putin buna este ca mai contine si acid pitic, substanta care ingreuneaza absortia acestor minerale. Daca alaturi de linte mai consumati un aliment bogat in viatamina C, sporiti cantitatea de fier absorbit.
Continutul mare de fibre face din linte un aliment de protectie impotriva cancerului la vezica biliara, iar abundenta de vitamine B, mai ales de niacina, o face un aliment perfect pentru persoanele foarte stresate sau care sufera de extenuare mentala cronica. Lintea este de asemenea buna pentru reducerea colesterolului.
Principalii constituenti cunoscuti: amidon, fier, calciu, sodiu si potasiu( care favorizeaza asimilarea grasimilor); vitaminele B si C; mangan, apa 11,5; protide 23; hidrati de carbon 59; lipide 1; saruri minerale 2,5; celuloza 1.

Proprietati:
- foarte nutritiv si dintre cele mai digestibile
- galactogen

Produsul poate contine gluten. Produs intr-o  unitate care ambaleaza si proceseaza faina din cereale,mustar, soia, nuci, alune seminte de susan, telina

Mod de preparare:
Lintea rosie se spala si se fierbe preparandu-se supe, ciorbe, mancaruri cu legume, imbunatatindu-le gustul si valoarea nutritiva.

Salata cu linte rosie si grau:
Ingrediente:
100g grau, 100g linte, ardei gras, o ceapa, 50g mazare, 50g ciuperci, patrunjel, busuioc, ulei si zeama de lamaie sau otet de mere cu miere.
Graul si lintea se fierb separat pana cand devin moi. Se amesteca apoi cu legumele crude taiate cubulete si cu sosul.

Supa de linte rosie:
Ingrediente:
200g linte rosie, 1 cartof, 1 morcov, o ceapa, usturoi, sare, cimbru, apa.
Legumele taiate se pun la fiert impreuna cu lintea iar la sfarsit se adauga condimentele, usturoiul si sarea.

Tara de origine: Turcia

100% NATURAL
FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI

Lintea se foloseste in alimentatie din vremurile preistorice - exista in Elvetia situri arheologice care atesta acest lucru. Ca toate boabele lintea ofera o cantitate mare de proteine si amidon si este o sursa buna de vitamina B. De asemenea contine cantitati semnificative de fier, zinc si calciu. Partea mai putin buna este ca mai contine si acid pitic, substanta care ingreuneaza absortia acestor minerale. Daca alaturi de linte mai consumati un aliment bogat in viatamina C, sporiti cantitatea de fier absorbit.
Continutul mare de fibre face din linte un aliment de protectie impotriva cancerului la vezica biliara, iar abundenta de vitamine B, mai ales de niacina, o face un aliment perfect pentru persoanele foarte stresate sau care sufera de extenuare mentala cronica. Lintea este de asemenea buna pentru reducerea colesterolului.
Principalii constituenti cunoscuti: amidon, fier, calciu, sodiu si potasiu( care favorizeaza asimilarea grasimilor); vitaminele B si C; mangan, apa 11,5; protide 23; hidrati de carbon 59; lipide 1; saruri minerale 2,5; celuloza 1.

Proprietati:
- foarte nutritiv si dintre cele mai digestibile
- galactogen
Produs intr-o unitate care ambaleaza si proceseaza faina din cereale, mustar, soia, nuci , alune, seminte susan, telina
Cum se consuma:
Clatiti lintea cu apa din abundenta. Pentru a fierbe, utilizati trei cesti de apa pentru fiecare ceasca de linte. Soiurile de linte maro isi pastreaza cel mai bine forma dupa preparare. Se foloseste in mancaruri cu multe condimente sub forma de tocanite cu legume si linte, pateuri, sau simplu fiarta condimentata cu ceapa cruda, in special verde. De asemenea se poate prepara o supa delicioasa de linte care fierbe repede odata cu legumele (ceapa multa, morcovi, patrunjel, telina).
Salata cu linte si grau:
Ingrediente:
100g grau, 100g linte, ardei gras, o ceapa, 50g mazare, 50g ciuperci, patrunjel, busuioc, ulei si zeama de lamaie sau otet de mere cu miere.
Graul si lintea se fierb separat pana cand devin moi. Se amesteca apoi cu legumele crude taiate cubulete si cu sosul.
Supa de linte:
Ingrediente:
200g linte, 1 cartof, 1 morcov, o ceapa, usturoi, sare, cimbru, apa.
Legumele taiate se pun la fiert impreuna cu lintea iar la sfarsit se adauga condimentele, usturoiul si sarea.
Tara de origine: Canada

100% NATURAL
FARA ADITIVI SAU CONSERVANTI

Linte rosie cultivata ecologic in Turcia.

Lintea este o plantă leguminoasă ale cărei seminţe se găsesc în păstăi, exact ca cele ale fasolei sau păstăilor, este o plantă originară din Orientul Apropiat şi este una dintre cele mai vechi legume cultivate alături de grâu, orz, mazăre şi in.

Lintea a devenit în ultimii ani un aliment popular în rândul vegetarienilor datorită faptului că estebogată în proteine şi săracă în grăsimi. Este o legumă uşor de digerat, bogată în vitaminele A, C, E, K şi cele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 şi B9), minerale, fibre, carbohidraţi, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 şi aminoacizi.

Valori nutritionale la 100g: energie 318kcal/1353kj, proteine 23.8, carbohidrati 56.3g (din care glucide 2.4g), lipide 1.3g (din care saturate 0.2g), fibre 4.9g, sodiu 0.036g.

Poate contine urme de gluten grau si seminte susan.

Recomandari: lintea rosie nu necesita o inmuiere prealabila si fierbe usor (se fierbe usor, in apa, aproximativ 30 minute). Se poate gati ca piure, supa, curry (mancaruri cu sos pregatite cu un amestec de condimente, tipic bucatariilor asiatice) ori la cuptor.

· Mazarea galbena se gaseste des in bucataria germana din Berlin.

· Acolo mazarea galbena este baza pentru supe, ghivecuri, tocane si salate.

· Mazarea este bogata in proteine, minerale, vitamine si fibre esentiale pentru organism.

· Este o sursa esentiala de vitamina K, care activeaza calciul din organism care este mai rapid asimilat de oase.

· Mazarea este si o sursa importanta de acid folic si vitamina B6, substante importante pentru combaterea osteoporozei si arterosclerozei.

· Mazarea galbena se gaseste des in bucataria germana din Berlin.

· Acolo mazarea galbena este baza pentru supe, ghivecuri, tocane si salate.

· Mazarea este bogata in proteine, minerale, vitamine si fibre esentiale pentru organism.

· Este o sursa esentiala de vitamina K, care activeaza calciul din organism care este mai rapid asimilat de oase.

· Mazarea este si o sursa importanta de acid folic si vitamina B6, substante importante pentru combaterea osteoporozei si arterosclerozei.

· Un pachet contine 500 de grame de mazare galbena injumatatita.

· Acest produs este certificat ecologic de Kiwa BCS Öko-Garantie GmbH, DE-ÖKO-001.

· Ingrediente:  mazare galbena*

· Se pot gasi urme de: gluten, susan, fructe cu coaja lemnoasa.

· Valori nutritionale / 100g

· Valoare energetica: 1248 kj / 297 kcal, grasimi 1,9 g (din care acizi grasi saturati 0,2 g), glucide 36 g (din care zaharuri 3 g), fibre 23 g, proteine 23 g, sare < 0,01 g.

· Fierbeti 150 g de mazare galbena fara inmuiare prealabila 30 - 40 de minute.

· Puneti o priza de sare doar la sfarsit.

 

Mazare verde bio 500g DAVERT

Tara de origine: Germania

Ingrediente:

mazare verde*

.*din agricultura ecologica

Valori nutritionale/100g

:Energie: 1157 kj / 276 kcal

Grasimi: 1.4g din care saturate 0.3g

Carbohidrati: 41.2g din care zaharuri 3.3g

Fibre: 17gProteine: 22.9gSaruri: 0.06g

Produs certificat ecologic

Ingrediente:

Mazare verde jumatati, decojite.

Ingredientele provin 100% din agricultură ecologică.

Acel clasic aromat.

Întrebuinţare:
Leguminoasă întrebuinţabilă multilateral, pentru pireul de mazăre, supă de mazăre, fierturi, Risotto şi pentru întins pe pâine.


Valori nutritive:
* - doza zilnica recomandata

Alergeni urme:

gluten

Mazarea e un ingredient versatil care iti ofera inspiratie, ori de cate ori te intrebi "Ce mancam azi?". De aceea, ar trebui sa fie tot timpul "in stoc" la tine in bucatarie. Mazarea decorticata, adica mazarea uscata careia i-a fost indepartat stratul exterior, poate fi savurata tot timpul anului si este ideala ca garnitura sau fel principal. Este bogata in proteine ceea ce te ajuta sa te simti satul, fara sa consumi multe calorii.

Beneficiile mazarei
• Are putine calorii, dar multe fibre si vitamine, ceea ce te ajuta sa tii greutatea sub control.
• Contine vitamina K ceea ce activeaza asimilarea calciului in organism si scade riscul de osteoporoza.
• Contribuie la imbunatatirea sanatatii ochilor, datorita luteinei pe care organismul o transforma in antioxidant.
• Reduce riscul bolilor cardiovasculare datorita continutul bogat de antioxidanti, acid folic, vitamina A si C.
• Contine fier, magneziu, seleniu si complexul de vitamine B, care energizeaza organismul si combate oboseala cronica.
• Fiind o sursa bogata de fibre, faciliteaza digestia, regleaza glicemia si ajuta la eliminarea toxinelor.
• Antioxidantii pe care ii contine ajuta si la prevenirea imbatranirii premature, mentinand pielea sanatoasa.
• Mazarea are un continut ridicat de proteine. O cana de mazare are 8 grame de proteine din necesarul zilnic de 19-56 de grame.

Provenienta
Produs in Grecia de Nestora.

Ingrediente
Mazare decorticata ecologica. Poate contine urme de nuci, migdale, alune.

Cum o poti savura
Spala mazarea in mai multe ape si fierbe-o timp de 40 de minute. Timpul se reduce daca o hidratezi in prealabil. Daca ai pofta de mazare, dar te-ai plictisit de retele clasice, prepara un piure fin pe care il poti savura alaturi de capere si peste. Foloseste mazarea decorticata si ca ingredient in supe si smoothie-uri sau in traditionala mancarica de mazare, cu sau fara carne.

  Produsul a fost adaugat in cos