LEGUMINOASE

Au un continut important in proteine de buna calitate si usor asimilabile, glucide, vitaminele B si E , fier, zinc, magneziu.

Daca le fierbem in oala sub presiune, timpul de preparare se reduce mult. Pentru a evita disconfortul digestiv, la fierbere putem adauga chimen, ghimbir, marar, dafin, alge marine.

    • Sorteaza dupa:

Valori nutritionale/100g: 
Energie: 357kcal
Grasimi: 1.3g din care saturate: 0.33g
Carbohidrati: 53.1g din care zaharuri: 6.6g
Fibre: 16.1g
Proteine: 23.8g
Saruri: 0.03g

Fasolea Azuki (cunoscuta si sub numele de fasole rosie, Adzuki, sau Aduki) se cultiva preponderent in China si Japonia.Este una dintre cele mai apreciate specii de fasole, datorita proprietatilor sale nutritive ridicate.

Compozitie

Boabe fasole azuki*

Recomandari

Fasolea Azuki este bogata in proteine (20g proteine la 100g produs), bogata in potasiu, magneziu, zinc, fier, vitaminele B.

Produs certificat organic.

Administrare

Preparare: Lasati la inmuiat o noapte (8-12 ore) si fierbeti 2 minute. Scurgeti apa si apoi fierbeti in apa curata intre 40 si 60 de minute impreuna cu plante aromatice si alge marine.

CONTINUT DE PROTEINE: 24.7%.

CONTINUT DE PROTEINE: 21,9%.

Stiati ca fasolea neagra este un aliment sarac in calorii. Daca nu, este bine de stiut ca fasolea neagra are un continut bogat in fier, scade colesterolul, intensifica arderile si creste imunitatea organismului.

Fasolea neagra ofera reale beneficii pentru sanatate, asta datorita in primul rand continutului impresionant de antioxidanti pe care ii contine. Specialistii au demonstrate ca antioxidantii intarzie procesul de imbatranire, accelereaza refacerea celulelor, ajuta sistemul imunitar si asigura un ten frumos si sanatos.

Mai mult decat atat, fasolea neagra este un aliment extreme de bogat in fibre solubile. Aceste fibre ajuta la scaderea colesterolului, stimuleaza digestia si stabilizeaza nivelul zaharului in sange.

Un aliat in lupta impotriva kilogramelor este fasolea neagra. Acest aliment este unul sarac in grasimi, el figurand in multe diete.

Beneficiile fasolei negre nu se opresc aici. Fasolea neagra este recomandata si in alimentatia pe timpul sarcinii, pentru ca acest aliment contine cantitati importante de folati, dar si de vitamina B6

CONTINUT DE PROTEINE: 24,7%.

in limba engleza este denumita „kidney“ dupa forma boabelor, asemanatoare rinichilor.
Lungimea boabelor nu depaseste 1,5 cm. Pentru fierberea boabelor sunt valabile aceleasi metode ca la fasolea alba: dupa o rehidratare de cel putin 4 ore, fasolea rosie se fierbe.
In meniurile mexicane, fasolea rosie apare ca ingredient de baza atat in preparatele calde, cat si in cele reci: supe, garnituri pentru fripturi, salate cu sos vinegreta.
Cea mai simpla reteta de salata combina fasolea rosie din conserva cu usturoi si piper. O alta reteta degustata adesea pe teritoriul Mexicului include boabe marinate de fasole rosie, naut, ceapa si boabe de piper alb si verde, stropite cu otet si ulei.
Fasolea rosie face parte si din gastronomia din nordul Indiei.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat.

 

Lintea neagra/Beluga: numita si linte caviar, este un soi de linte cu boabe mici de un negru luminos, gust delicat si textura ferma, folosita deseori in bucatariile de lux. Se gateste usor, ramane al dente dupa preparare, avand aspectul caviarului de morun (caviar beluga). Are un procent ridicat de antioxidanti si fier, motiv pentru care este recomandata indeosebi persoanelor care sufera de anemie feripriva (prin carenta de fier).

Preparare: se fierbe intr-un volum dublu de apa cu sare, 30 de minute, fara sa fie nevoie de inmuiere prealabila.

Recomandari: se poate folosi pentru salate, supe sau diverse preparate reci.

 

Linte rosie cultivata ecologic in Turcia.

Lintea este o plantă leguminoasă ale cărei seminţe se găsesc în păstăi, exact ca cele ale fasolei sau păstăilor, este o plantă originară din Orientul Apropiat şi este una dintre cele mai vechi legume cultivate alături de grâu, orz, mazăre şi in.

Lintea a devenit în ultimii ani un aliment popular în rândul vegetarienilor datorită faptului că estebogată în proteine şi săracă în grăsimi. Este o legumă uşor de digerat, bogată în vitaminele A, C, E, K şi cele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 şi B9), minerale, fibre, carbohidraţi, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 şi aminoacizi.

Valori nutritionale la 100g: energie 318kcal/1353kj, proteine 23.8, carbohidrati 56.3g (din care glucide 2.4g), lipide 1.3g (din care saturate 0.2g), fibre 4.9g, sodiu 0.036g.

Poate contine urme de gluten grau si seminte susan.

Recomandari: lintea rosie nu necesita o inmuiere prealabila si fierbe usor (se fierbe usor, in apa, aproximativ 30 minute). Se poate gati ca piure, supa, curry (mancaruri cu sos pregatite cu un amestec de condimente, tipic bucatariilor asiatice) ori la cuptor.

Ingrediente:
Linte neagră. Poate contine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Linte rapidă pentru gurmand cu gust aromat.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiat, pentru meniuri de orez, pentru salate, supe, bufet rece şi garnituri.

Ingrediente:
Linte neagră. Poate contine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Linte rapidă pentru gurmand cu gust aromat.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiat, pentru meniuri de orez, pentru salate, supe, bufet rece şi garnituri.

Ingrediente:
Boabe de linte maro (linte de munte).  Poate contine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.


Descriere:
Linte dulceagă aromată de gurmand, una din cele mai vechi plante cultivate, este crocantă şi după fierbere. Împrumută bine aroma ierburilor şi a condimentelor.

Întrebuinţare:
Pentru încolţire, în salate şi în supe, pentru prăjeli, ca garnitură şi pentru fierturi.

Ingrediente:

Linte Pardina

100% agricultura ecologica

 

Ingrediente:
Linte galbenă (decojită), ulei de floarea-soarelui.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Linte se fierbe uşor şi au un gust aromat condimentat.

Întrebuinţare:
Ideal pentru supe, ornări, ca garnitură delicioasă, pentru Dahl şi toate meniurile orientale.

 

Ingrediente:
Linte verde*. Poate conţine urme de gluten.

Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.

Tara de origine: Canada.

 

Descriere:
Delicatesă fină, fierbe tare.

Întrebuinţare:
În salate şi spe, ca garnitură şi pentru prăjeli.

Ingrediente:
Linte rosie*, ulei de floarea-soarelui*.

*provin din agricultura ecologica
Tara de origine: Turcia.


Descriere:
Linte fină pentru bucătăria rapidă, deoarece nu trebuie înmuiată.

Întrebuinţare:
Se fierbe fără înmuiere, pentru supe, sosuri, pireuri şi prăjeli, se pretează foarte bine pentru bucătăria indiană.

 

Ingrediente:

Boabe de linte maro (linte de munte)*

Ingredientele provin 100% din agricultură ecologică.

Linte dulceagă aromată de gurmand, una din cele mai vechi plante cultivate, este crocantă şi după fierbere. Împrumută bine aroma ierburilor şi a condimentelor.

Întrebuinţare:
Pentru încolţire, în salate şi în supe, pentru prăjeli, ca garnitură şi pentru fierturi.


Valori nutritive:
* - doza zilnica recomandata

Alergeni urme:

gluten

  Produsul a fost adaugat in cos