Paste spelta si kamut

Paste integrale bio

Fac parte din alimentatia noastra sanatoasa.

Faina integrala, obtinuta din macinarea bobului intreg, pastreaza toate calitatile cerealei. Faina alba rafinata este cu mult mai saraca in nutrienti.


1.Paste integrale din grau si din spelta bio

Pastele integrale sunt bogate in fibre (astfel satisfac senzatia de foame), vitamine B, minerale (cupru, zinc, magneziu).

In magazinul CasaBio exista sortimente de paste spelta in aL caror aluat s-au adaugat diverse ingrediente pentru a le da un gust rafinat: telina, sfecla rosie, pastarnac, spanac, busuioc, praz, morcov.

Cum se gatesc?

Se fierb in suficienta apa (pentru a nu se lipi de vas), fara capac, se adauga putina sare, se amesteca din cand in cand. Dupa scurgerea apei in care au fiert nu se clatesc.

Se pot prepara cu legume proaspete inabusite, sos de rosii, ulei de masline si condimente.

Putem gati rapid un mic dejun hranitor si delicios: peste pastele integrale fierte adaugam o crema pregatita la blender din nuci, migdale, scortisoara, apa calduta si miere.

  • Produsele 1-10 (din 10)
  • « 1 »
    • Sorteaza dupa:

INGREDIENTE:

FAINA DE SPELTA DIN CULTURA ECO

INGREDIENTE:

FAINA DE SPELTA DIN AGRICULTURA ECO

INGREDIENTE:

FAINA DIN SPELTA DIN CULTURA ECO

INGREDIENTE:

FAINA INTEGRALA DIN SPELTA DIN CULTURA ECO

INGREDIENTE:

FAINA DE SPELTA DIN CULTURA ECO

INGREDIENTE:

FAINA DIN SPELTA DIN CULTURA ECO

Aceste paste fainoase sunt facute din spelta ( den. lat. Triticum spelta ), o specie de cereala primitiva nemodificata de 8.000 de ani. Celtii si vechii egipteni au cultivat spelta si au laudat-o pentru calitatile ei. Spre deosebire de grau aceasta ramane dupa recoltare protejata de palee si are un gust mai intens, amintind de cel de nuca.

Faina folosita este integrala, adica contine intreg bobul de spelta si pastreaza toate componentele acestuia.

Pastele fainoase au fost obtinute prin laminare si nu prin extrudare ( presare ), pastrandu-se astfel structura fibrei si neincalzindu-se aluatul. Apa folosita nu este din reteua de alimentare ci provine de la un izvor de munte iar uscarea s-a facut la temperaturi joase.

Cumparand acest produs ecologic ai finantat pentru un an costurile cultivarii fara substante chimice de sinteza a aproximativ 3 mp de pamant. Iti multumim !

ngrediente:

Gris din emmer.


100% agricultura ecologica.

 

Cerealele emmer sunt printre cele mai vechi cereale ale lumii. Sunt potrivite pentru paste aldente. Plantat in Italia Nord.


Valori nutritive:
kj: 1510
kcal: 356
grasimi: 1,7g
acizi grasi saturati: 0,4g
glucide: 73g
zaharuri: 3,7g
fibre: 3,4g
proteine: 11g
sare: 0,05g
fier: 3,1mg(22%) DZR
magneziu: 96mg(25%) DZR
zinc: 2,6mg(26%) DZR
vitamina B1: 0,27mg(25%) DZR
* - doza zilnica recomandata

Alergeni:

gris emmer

 

Ingrediente:

faina integrala de grau spelta*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: UE

Alergeni: gluten. A nu se folosi de catre persoanele alergice la oua.

Valori nutritionale per 100g::energie: 1452kj/344 kcal, grasimi 2,4g din care grasimi saturate 0,4g; carbohidrati 62g din care zahar 3,3g; fibre 11g; proteine 13g, sare<0,01g

 

 

Ingrediente:

faina integrala de grau spelta*

*din agricultura ecologica

Tara de origine: UE

Alergeni: gluten. A nu se folosi de catre persoanele alergice la oua.

Valori nutritionale per 100g::energie: 1452kj/344 kcal, grasimi 2,4g din care grasimi saturate 0,4g; carbohidrati 62g din care zahar 3,3g; fibre 11g; proteine 13g, sare<0,01g

 

  • Produsele 1-10 (din 10)
  • « 1 »
  Produsul a fost adaugat in cos