
ECO MIRIN DIN OREZ 150 ML
ECO MIRIN DIN OREZ 150 ML
-
Disponibilitate: La comanda
- Cantitate
-
-
Ai întrebări? Contacteaza-ne!
0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260
LUNI-VINERI
SAMBATA
SAMBATA09:00 - 14:00
Descriere
Condiment dulce, siropos, din orez dulce
Descriere:
“Rice Mirin” este produs printr-o metoda traditionala de fermentare a koji si imbatranire atenta timp de noua luni. Orezul dulce este folosit pentru a inlocui amidonul mai ieftin regasit ca ingredient in alte produse de pe piata.
Fermentarea cu ajutorul culturii de koji creste biodisponibilitatea nurientilor din alimente (raportul dintre cantitatea de substanță activă și viteza cu care aceasta este cedată, absorbită în organism, ajunge la locul de acțiune și iși manifestă efectul biologic).
Produsul nu contine zahar sau conservanti, fiind preparat doar din orez, cu putina sare adaugata la final.
Produs in Japonia.
Mirin este unul dintre cele mai importante ingrediente ale bucatariei japoneze, preparat din orez glutinos aburit si amestecat cu koji si shochu.
Koji - boabe de orez sau soia fierte si inoculate cu o cultura de fermentare numita Aspergillus oryzae, folosite pentru prepararea alimentelor traditionale fermentate precum sosul de soia, miso, mirin sau sake.
Orez glutinos - cu continut mare de amilopectina, componenta a amidonului care in timpul prepararii termice este eliberata din bobul de orez, facand ca acesta sa devina lipicios.
Shochu - o bautura alcoolica japoneza de baza, alaturi de sake, preparata din orez, cereale sau cartofi dulci, cu un continut de alcool de aproximativ 30%-40%, ingredient cheie pentru mirin.
Ingrediente:
Orez dulce 35%, apa, cultura de orez (koji), sare.
Mod de intrebuintare:
Mirin este folosit pentru a indulci si a da profunzime aromei diverselor preparate culinare.