Produsul a fost adaugat in cos

NATURAL BOIA IUTE 80 GR

NATURAL BOIA IUTE 80 GR

8.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: În stoc
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

Boia iute a fost folosita ca si condiment de o multime de oameni care nu si-au putut permite piper negru scump. Boia iute vine din Ungaria de la inceputul secolului al XVII-lea. A fost adusa pentru prima oara de turci, denumind acest condiment "Kirmzi". In aceasta perioada, maghiarii nu au folosit boia iute. Si odata cu plecarea turcilor din tinuturile lor, ei au apreciat foarte mult acest condiment si l-au numit "paparka".

Datorita abundentei de gust, utilizarea acestui condiment este asociata cu felurile de mancare nationale ale bucatariei ungare. De fapt, dupa cum dovedeste practica, capodoperele culinare cu ea pot fi gasite pe tot globul. Este folosita in mod activ de catre mexicani, britanici, germani, bulgari si thai. Este imposibil sa iti imaginezi bucataria maghiara, spaniola, mexicana fara boia de ardei.

Boia iute se combina perfect cu carnea de pasari de curte si carne in general, facand astfel, in mod necesar parte din gulas si carnea rosie, alba si rosie. Si aproape toate felurile de mancare mexicane contin acest ingredient, doar ca acolo majoritatea acestui tip de condimente rosii sunt exportate.

Boia iute se adauga in gulas, sos de chili, paprikash, supa de peste "halasle", oua umplute si ardei umpluti, Ratatouille, orice preparate din bucataria mexicana.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos