ECO CAMU CAMU 60 GR
ECO CAMU CAMU 60 GR
-
Disponibilitate: În stocGreutate/Ambalaj: 100 gr
- Cantitate
-
-
Ai întrebări? Contactează-ne!
0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260
LUNI-VINERI
09:00-17:00SÂMBĂTĂ
09:00 - 14:00
Descriere
Cautati cea mai bogata sursa de vitamina C naturala ? Atunci ati gasit-o! Ea se afla in fructele mici și rotunde, asemănătoare cu cireșele a unui arbust mic tufos din selva amazoniana numit stiintific Myrciaria dubia, fiind cunoscut de catre public ca si Camu Camu. Desi creste intr-un climat tropical si umed( in zonele inundabile amazoniene cu apa jungand chiar si pana la nivelul coroanei) rezista si in climate subtropicale si chiar la cateva grade de peste inghet. Fiind un arbust care produce fructe cativa zeci de ani iar cererea mondiala e in crestere, a inceput recent sa fie chiar cultivat, existand o initiativa a unor guverne de a oferi rasaduri bastinasilor; astfel se protejeaza padurea amazoniana oferindu-le acestora in acelasi timp si mijloace de supravietuire bazate pe metodele traditionale de cultivare si recoltare.
Camu camu este foarte apreciat datorita fructelor sale comestibile, cu un continut extraodinar de mare de vitamina C de 1800-2700 mg la 100 g de pulpă, adica ~2-3 % din partea comestibila, proprietate care a generat cerere pe piețele internaționale de produse naturale(in special in Japonia). În Europa se găsește mai degrabă ca supliment nutritiv sub forma de pulbere sau capsule.
Desi se pare ca nu este chiar pe primul loc ca si continut de vitamina C acesta fiind adjudecat de Kakadu(Terminalia ferdinandiana) aceasta nu le stirbeste cu nimic proprietatile deosebite. Ca sa va faceti o idee, in comparatie cu portocalele, camu-camu contine de 30-60 de ori mai multa vitamina C, de 10 ori mai mult fier, de 3 ori mai multa niacina (vitamina B3), de 2 ori mai multa riboflavina (vit. B2) si cu 50% mai mult fosfor. Interesant, nu? In afara de vitamina C mai contine si beta caroten, calciu, proteine, serina, tiamina si valina, etc.
Camu Camu este astfel folosit in 3 directii principale : vitaminizare naturala a organismului, pentru prevenirea si tratarea gripei sau racelilor fiind un imunostimulator de succes si ca factor anti aging pentru piele(datorita bogatiei de antioxidanti). Bastinasii amazonieni il folosesc si pe post de afrodisiac.
Terapeutic mai e folosit : pt. protejarea sistemului nervos, in Alzheimer si alte boli neurodegenerative, depresii, lipsa puterii de concentrare, probleme oculare, ca anti-inflamator si anti-reumatismal, ajuta la preventia/tratarea gingivitei; protejeaza impotriva bolilor hepatice, creste fertilitatea; ameliorari in Parkinson, are proprietati antiseptice (poate fi aplicat direct pe piele daca va raniti, pt. prevenirea infectarii). In Brazilia se foloseste pt protejarea, intarirea si descurcarea parului. Se spune ca parul devine stralucitor si plin de viata. Recent, camu camu a inceput sa fie folosit si in game de produse cosmetice (sampoane, balsamuri, masti de par);
Culinar : Fructele sunt folosite ca pudra procesata ca si supliment alimentar. Camu camu pot fi utilizate si pe post de ingredient alimentar, completand minunat o gama variata de deserturi, inghetate, placinte sau alte preparate dulci la cuptor. Se pot de asemenea prepara si sucuri naturale cu camu camu sau chiar si bauturi alcoolice usoare. Gustul acru-amarui, tipic vitaminei C, poate fi imbunatatit cu miere sau orice alt indulcitor natural; sau se poate adauga ½ – 1 lingurita in smoothies, combinat cu alte fructe sau nucifere(migdale, caju, macadamia etc.), seminte de canepa, etc.
Cum se consuma:
Se recomanda 2 lingurite/zi sau chiar mai mult daca va place;