Produsul a fost adaugat in cos

ECO OREZ INTEGRAL LUNG 500 GR

ECO OREZ INTEGRAL LUNG 500 GR

14.00 Lei


Pretul include TVA

 • Disponibilitate: Fără stoc
  Greutate/Ambalaj: 500 gr
  • Cantitate
 • Ai întrebări? Contactează-ne!

  0726.227.796 0264.406.405 0364.103.260

  LUNI-VINERI
  09:00-17:00

  SÂMBĂTĂ
  09:00 - 14:00

Descriere

Orezul are multiple beneficii nutriţionale, reprezentând alegerea perfectă pentru aceia care au obiceiuri alimentare sănătoase. Este o sursă excelentă de carbohidraţi, ceea ce înseamnă si o sursă considerabilă de energie – carbohidraţii sunt descompuşi în glucoză, o mare parte fiind folosită ca energie. Mai mult, orezul contine o gamă importantă de nutrienti, inclusiv vitamina B si E, proteine si minerale – în special potasiu, care ajută organismul să elimine toxine. Prin urmare, acesta poate contribui semnificativ la aportul de vitamine si minerale al organismului. O portie medie de orez (50g) furnizează aproximativ 11% din necesarul zilnic estimat de proteine. Orezul este sănătos si prin ceea ce nu contine: grăsimi, colesterol sau sodiu, devenind un aliment excelent pentru a fi inclus într-o dietă echilibrată. De asemenea, faptul că nu contine gluten îl face o alegere potrivită pentru cei cu intolerantă la acest compus. Uleiul din orez, ce se găseste în coaja acestuia, se presupune că are proprietăti antioxidante, care ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge.

Magneziu: un nivel scazut al magneziului in ser poate fi un posibil indicator al diabetului de tip 2. De asemenea, alimentele bogate in magneziu tind sa aiba un continut bogat de fibre.

Acest tip de orez se bucură de o mare popularitate datorită faptului că, după preparare, boabele sale rămân separate, fiind renumit pentru aroma sa desăvârşită, dar mai ales pentru proprietăţile nutriţionale. Neîndepărtarea stratului nutritiv de la suprafaţa bobului îi conferă acestuia o textură caracteristică, având timpul de coacere cel mai mare si păstrând, în acelaşi timp, toate vitaminele şi substanţele nutritive aflate în coajă.

Este recomandat să înmuiati orezul timp de o oră înaintea pregătirii si să-l fierbeti apoi 20 de minute, folosind 2 ½ căni cu apă la 1 cană cu orez integral. Datorită acestor proprietăţi, orezul integral este potrivit pentru umpluturi, pilaf, salate.

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos